Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kakav je ovo telefon,ne mogu da nadjem Mi Max:
Xiaomi Redmi Note 4X 32/3gb Snapdragon 625?

Hvala na pomoći,celo pre podne sam isčitavao temu i to na telefonu,bečio oči i više ne znam šta sam pročitao.Nešto se odnosilo na note 4,posle na note 4x,uglavnom znam manje od sinoć.Zbog toga je bilo takvo pitanje.

Kao neko ko je imao prethodno MTK verziju (Redmi Note 3), toplo bih ti preporučio da ideš na Snapdragon verziju. Moguće da je delimično i do MIUI8 ali razlike su evidentne. Performanse nikad nisu bile problem, ali u multitaskingu i bateriji, zaista velika razlika. OK, nije isti model za porediti ali dosta je do samog čipa MTK/Snapdragon. Note 4 sa Snapdragonom dolazi u dve varijante - kao Note 4X i Note 4 Global. Razlika je u tome što Note 4 Global ima Band 20 pa nećeš imati problema sa 4g mrežom kod nas. Takođe, Snapdragon verzija ima bolju bateriju od MTK i to osetno bolju. Dosta bolju i podršku ukoliko si rad da se igraš sa romovima, kernelima, modovima i drugim podešavanjima. Dakle moj ti je savet Note 4 ali Global verziju, to je verzija sa Snapdragon procesorom i Band 20. Odlično radi, bez i najmanjeg usporavanja, laga i sl; baterija monstruozna; displej skroz solidan; kamera prihvatljiva; izrada odlična.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne siri dezinformacije, Redmi Note 4X nema problema sa 4g... 4g radi extra na istom.

Sent from my Redmi Note 4X

Note 4x nema LTE 20 (800MHz)?

Xiaomi Redmi Note 4 Global Matte Black 32gb

Nema, ali ima na 1800mhz 4g i to radi bez problema.Jedino Telenor tu malo skripi zbog vecine BS na 800mhz, ali u vecim gradovima radi sve ok. Problem znaci da ne radi 4g, da zeza, puca net, itd... Ljudi koji nisu bas toliko upuceni u materiju , citaju ovo i svasta mogu zakljuciti...
Radi 4g savrseno tamo gde ima pokrivenost istim.

Sent from my Redmi Note 4X

ne nema ali to ne znaci da 4g ne radi na istom :-devil-:

Ja kada uporedim Note 3 bez i Note 4 sa LTE 20, razlika nebo i zemlja. Note 3 na 80% lokacija nije ni registrovao postojanje 4g baš iz tog razloga što nema B20. Jesam na Telenoru ali ne znamo koju karticu čovek koristi ili će koristiti. A i VIP i MTS sve više koriste B20 po manjim mestima i oko putnih pravaca.

Edit: Možda sam se loše izrazio. Sa 4x nećeš imati problema sa 4g već nećeš uopšte imati 4g na nekim mestima. Sad sve zavisi kuda se krećeš i koji je signal tu.

Poslednja izmena:
Ja imam telenor karticu i na svim telefonima bez B20 4g mi radi bez problema. Retko sam vidjao H.

A sta toliko fali MTK procesoru na ovom telefonu sem sto je veci potrosac baterije??Ja sam vlasnik istog i ne mogu mu naci nikako manu sem eto u vezi baterije...Ne bih rekao da je ovaj SD 625 toliko nadmocniji od MT xelio X20..Koga zanima menjanje romova i igranje sa telefonom u tom pravcu pa mu odgovara SD625,to je druga prica,ali onog koga apsolutno ne zanima da menja romove ovaj telefon sa MTK procesorom je takodje dobar izbor..Opet kazem samo kad bi produzili zivot baterije kroz buduce apdejte bilo bi top..Nadam se tome..

Edit: Možda sam se loše izrazio. Sa 4x nećeš imati problema sa 4g već nećeš uopšte imati 4g na nekim mestima. Sad sve zavisi kuda se krećeš i koji je signal tu.

Tačno. Sva tri operatera koriste Band 20 (800MHz). Na nekim mestima nećete imate 4G mrežu. Bolje juriti globalne verzije, zašto ne bi koristili 4G koji plaćate? Osim ako vam neko ne poklanja telefon, pa poklonu se ne gleda u zube. Ja sam svakako za globalnu verziju i EU utičnicu, mrzim adaptere.

Ja imam telenor karticu i na svim telefonima bez B20 4g mi radi bez problema. Retko sam vidjao H.

I ja sam sa RN3 hvatao 4g po celom Beogradu ali čim odem na periferiju i manje gradove, mućak... Sve zavisi od pokrivenosti. Kocka je to.
A sta toliko fali MTK procesoru na ovom telefonu sem sto je veci potrosac baterije??Ja sam vlasnik istog i ne mogu mu naci nikako manu sem eto u vezi baterije...Ne bih rekao da je ovaj SD 625 toliko nadmocniji od MT xelio X20..Koga zanima menjanje romova i igranje sa telefonom u tom pravcu pa mu odgovara SD625,to je druga prica,ali onog koga apsolutno ne zanima da menja romove ovaj telefon sa MTK procesorom je takodje dobar izbor..Opet kazem samo kad bi produzili zivot baterije kroz buduce apdejte bilo bi top..Nadam se tome..
Upravo tako. Sirova snaga je na strani MTK, s tim što je SD bolje optimizovan, ima bolju podršku i manje troši bateriju. Nisu to neke značajne razlike. Svodi se na lične preferencije, sem baterije koja je objektivno dosta jača ali kao što si istakao može se srediti kroz neki update verovatno.
Tačno. Sva tri operatera koriste Band 20 (800MHz). Na nekim mestima nećete imate 4G mrežu. Bolje juriti globalne verzije, zašto ne bi koristili 4G koji plaćate? Osim ako vam neko ne poklanja telefon, pa poklonu se ne gleda u zube. Ja sam svakako za globalnu verziju i EU utičnicu, mrzim adaptere.
Upravo to ja pričam. Da će da radi 4g, radiće, ali na (dosta) manje lokacija. Sve zavisi ko gde živi, radi, kuda se kreće, pa može da napravi kompromis. Nepisano pravilo je da je B20 za manje opštine, sela, autoputeve, itd.

Koliko to imate ukljuceno GBajta, i sta radite na telu te je 4G toliko zlata vrijedan da se non stop ima i brzina presudna, ne kontam. [emoji106]

Da ne ulazim u to da brzina dosta varira.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Živim u Sremskoj Mitrovici,nemam blage veze o menjanju romova jer sam starijeg životnog doba.Glavno mi je da mogu da castujem sa telefona na CC2 i CC audio,znači interesuje me bar 32GB za muziku ili neki film.I naravno da imam kvalitetnu vezu za telefoniranje i ono što Androidi pružaju.Sada koristim HTC 516 i Samsung S2,mada sa njih ne mogu da castujem na CC audio,već sam prinudjen da koristim Nexus7 iz 2012 kome je baterija na izdisaju.U MTS-u sam što se operatera tiče.Zbog prethodno navedenog bih uzeo novi telefon i danima isčitavam teme o Mi Max a sada i o Xiaomi i zadržim se tamo gde članovi hvale pojedine telefone,inače vam ne bih dosadjivao glupim pitanjima.Baš sam ga odužio,izvinjavam se:sceptic:

Koliko to imate ukljuceno GBajta, i sta radite na telu te je 4G toliko zlata vrijedan da se non stop ima i brzina presudna, ne kontam. [emoji106]

Da ne ulazim u to da brzina dosta varira.

Ne znam zaista šta bih ti napisao na ovo. Istom logikom mogu da pitam šta će tebi pametni telefon ili automobil? Imaš zaprežna kola i halo govornice.

Zahvaljujem svima na odgovorima,na ovoj jednoj strani sam saznao više nego na svim iščitanim do sada.Naravno da mi je važan i kvalitet izrade,vidim da je ovde u pitanju aluminijum,stvarno lepo izgleda.A nije ni skup kao na primer P9 lite a nudi više.:Klanjanje

Da, aluminijum. Sem što je kod Note 4x deo iznad kamere i deo dole, te dve "lajsnice" su od plastike. Međutim to se zaista ne primećuje, ni na dodir ni vizuelno. Telefon odlično leži u ruci, čvrst, utegnut, nisam primetio da nešto škripi ili da se dugmići klimaju. Stvarno odlična izrada.

Metal, kakav aluminijum. Qc ce staviti alu ili inox na low budget.

Bump [emoji3]

@fkloznica @joca89

Ne vidjeh ljude dugo...[emoji482] [emoji106]

Poslednja izmena:
Izvinjavam se moja greška,nije namerno ovo za al.

Aluminijum je. Ne hvata magnet osim na par mesta (kod sim slota i dole na 1 mestu)

Via RN4x

Pozdrav ljudi,
postao sam vlasnik RN 4x sa sony cam i zadovoljan sam sa istim pa rekoh da se i ja pohvalim a i da pohvalim vas na forumu jer sam saznao neke fore koje nisam znao dok nisam izlistao ovaj forum.
Na zalost moj RN4x nema srpski meni. Malo mi laguje galerija pri pregledu slika (zaustavi na pola sliku) ali zato sve ostalo radi kao singerica.
Da ne davim - pozdrav svima pa se čitamo. :wave:

Poslednja izmena:
Stiglo kaljeno i silikon.
Kaljeno sam stavio savrseno na LED, zvucnik i prednju kameru. Cini mi se i kao 100% da je leglo na ekran.
Problemi: osvetljenje ona 3 kapacitivna dugmeta dole prosijava samo parcijalno kroz masku. Nisu dobro to centrirali. Staklo, kao ogledalo je. Malo nervira, ali verovatno dok se ne naviknem. Otisci ostaju. Nema oleofobni premaz. Testirao sa uljem. Prst ne ide tako lako po staklu. Podeblje je.

Silikon ko silikon. Sve rupe su odlicno centrirane. Dobro lezi na telefonu. Ima onaj brid, tj. izdignutije je od ekrana telefona. Medjutim, ako stavite kaljeno, onda je u ravni sa njim.

sil.jpg
Ovakav model silikonske futrole ne uzimajte (blic ima svoju rupicu, socivo svoju, FP svoju). Rasipa blic i imate prosijavanje na suprotnoj strani fotografije.

1494878047-picsay.jpg

Ja sam je uzeo ali sam je isekao i sad je ok.

Poslednja izmena:
Ima li još neko ovaj mali bug kod galerije, vidjeh da je @mirkeMaus to napisao a isto se i meni dešava, ništa strašno ali ponekad tokom listanja slika zastane par sekundi i onda nastavi sve normalno. Google Photos radi super kao i quickPic aplikacija ali ova xiaomijeva zeza.
Ne znam da nije do SD kartice mada class 10 od 32gb je ne bi trebalo da pravi problem.

Ima li još neko ovaj mali bug kod galerije, vidjeh da je @mirkeMaus to napisao a isto se i meni dešava, ništa strašno ali ponekad tokom listanja slika zastane par sekundi i onda nastavi sve normalno. Google Photos radi super kao i quickPic aplikacija ali ova xiaomijeva zeza.
Ne znam da nije do SD kartice mada class 10 od 32gb je ne bi trebalo da pravi problem.

Ja sam instalirao ovu quickPic i sljaka ok.
Nista joj ne fali ;)
Nije do MSD kartice jer ja imam drugaciju a opet baguje.

Poslednja izmena:
Probaj da ukljucis u developer options, 2D force gpu rendering

Kod mene ista prica i sa ukljucenim 2D force gpu rendering...

Poslednja izmena:
Da li bi neko mogao da mi preporuči prodavca sa KPa, kod koga ne moram da brinem da li je telefon nov, da li ima global stable ili kuvani rom ili zaglavljene mrtve/piksele i sl?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno