Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@subtractor

Al' pazi ovo sad...
Mocolo Full Cover Redmi Note 4X Tempered Glass Protector for Xiaomi Mi Redmi Note 4 Tempered Glass Hongmi Note 4x Glass Film

Please note:

RedmiNote4 Med = Redmi Note 4 Mediatek

RedmiNote4 Sna = Redmi Note 4 Snapdragon

Redmi Note 4X model, we just sell for Mediatek version.

Mislim da se ovaj Kinez zeznuo i da nema MTK Note 4x.
Malo sam nesto citao i ima razlike izmedju Note 4 MTK i Note 4 SD u prednjoj masci

Ja sam narucio sad istu kao tvoju samo od ovog

u pravu si,
problem je jedino sto je taj model 102 tesko za pronaci, kod nas.

na kraju,
nisam siguran ni koliko je zaista potreban taj band 20,
za sad ga samo vip koristi?
Danas sam stavio VIPovu data karticu, 4G, imam ovaj 20160101 model (po kutiji) i leti za sve pare, speedtest mi pokazao nekih 105mbps dl.
Okacicu sutra SS.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

lepo od tebe,

ionako je sa tim bandom 20 (800 Mhz) citava ujdurma,
nikako ne mogu da ujurim da li ga i koji operater kod nas koristi.

negde sam nasao podatak da ga koriste telenor i vip,
i to, opet navodno, u ruralnim podrucjima, gde je gustina baznih stanica manja,
a ta frekvencija je kobojagi zgodna za takve stvari.

aj ga ti sad znaj...

mescini da to i nije bas toliko vazno...

Telenor koristi svugde, i u Beogradu, Novom Sadu i sl. (pored 1800)
Vip uglavnom van većih naselja, npr. skoro sva mesta na Zrenjaninskom putu od Padinske Skele do Zrenjanina...
Dobra je stvar što Telenor koristi i npr. u BG, jer je onda dobar signal i unutra, što nije uvek slučaj sa 1800.

Poslednja izmena:
i to sam pisao pre par postova. Uzeo neko koje izgleda kao prednja maska i navodno je od ivice do ivice. Pisem vise kada stigne
btw, za rn4 verziju je, ne za 4x, ali izgleda da postoji
Takvo sam imao ja ali sam ga skinuo posle par minuta,ruzno do bola...

Послато са Redmi Note 4x

u pravu si,
problem je jedino sto je taj model 102 tesko za pronaci, kod nas.

na kraju,
nisam siguran ni koliko je zaista potreban taj band 20,
za sad ga samo vip koristi?
U principu zavisi gde živiš, da li često putuješ i koju mrežu koristiš. Za sad Telenor ima skoro pola mreže lte na 800 mhz, Vip nešto manje a mts gotovo i da nema 800mhz. Kod svih mreža Bg i Ns su pokriveni gotovo čitavi sa 1800, dok je u ostalim mestima mešano. Za one koji žive u manjim gradovima poželjno je da imaju obe lte frekvencije, takođe i oni koji često putuje

Meni pise na kutiji za LTE 2016101,ne 0101 nego 101.Koji je to LTE ?

Sent from my Redmi Note 4X Black

Evo Vip ...Novi Sad.
5344238adf057a0179bca374665a6483.jpg

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Ali baterija na 4X... nemam reci hvale. Nikako da je ispraznis.

Naravno, ali ovde moraš baš da se potrudiš :)

Tesko da neko staklo moze lepo da stoji na telefonima koji imaju zakrivljen ekran. Jos od Nexusa 4 sam to batalio. Dok recimo na JIAYU S3, staklo lezi fenomenalno, ni ne vidi se da ga ima.
Ja sam za nex6 svojevremeno kupio nillkin i ultimate shield iz UK. Oba su bila po 15ak $. Gledao slike neke po netu i iskustva drugih i vidjao da su ljudi uspjevali. Samo bzvz dao pare i bacio odma'. Na kraju stavio foliju (ringke defender + ringke fusion ) i extra je. Ringke najjaci brend za mene sto se tice ovih dodataka. Na svakom telefonu (nexusu) sam sve uzimao od njih.

Ne razumijem peglanje oko benda 20, bas ko da ces propasti ako nemas lte u nekom ruralnom podrucju (niza frekvencije je za ruralce jer se pokrije veci prostor, ali je bandwidth manji). Toliko forsirati LTE stalno, kao da se ne moze prezivjeti nekad i sa HSPAom, a sa paketima ograniceni ko balkon. [emoji23]

Forsiranje 800Mhz kao prioritet ili ne dao Bog must have na telefonu je nigdje veze.[emoji106]

Znam da su te sve mreze preopterecene i infrastruktura losa. Kod mene mtel bih hspa+ brzine fo 21 mbps, a ne izvucem ni 5 mbps po speedtestu.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ја сам пробао доста стаклића и најлона...овај је најближе што може да приђе кривинама
3e6675cff59e3598534690c3ffc22954.jpg

01c2cc452496bb067eb72f5c8b5b871f.jpg

423b71bd2917cb9dcaa4e5f8c771d091.jpg

Odlicno je to. Mirna i precizna ruka @vladof -a

Meni se odlepljivalo na krajevima, iako nije bilo do kraja ivica na nex6. Ne daje mi se toliko novca da experimentisem, nisu ta stakla (bolja) ni jeftina, vec bacio 30$.

Ima li oleo premaz @vladof

Voljeo bih nesto sa tim premazom, mrlja se mnogo.

Znam da su te sve mreze preopterecene i infrastruktura losa. Kod mene mtel bih hspa+ brzine fo 21 mbps, a ne izvucem ni 5 mbps po speedtestu.

Razdaljina i preprepreke smanjuju brzinu tih 21 mbps možeš imati samo ispod repetitora. Evo kod mene u stanu je WiFi 60 mbps a na drugom kraju stana jedva 10 mbps.

Razdaljina i preprepreke smanjuju brzinu tih 21 mbps možeš imati samo ispod repetitora. Evo kod mene u stanu je WiFi 60 mbps a na drugom kraju stana jedva 10 mbps.
[emoji106]
Pa da, zato se i ne lozim na brzine, bitno da ima net bonusa i signala gdje mi zatreba. Necu streaming raditi, za emaila, chata, browsinga to zavrsava posao.

Нема премаз...ужас...колико се прља...то му је и највећа замерка

Forsiranje 800Mhz kao prioritet ili ne dao Bog must have na telefonu je nigdje veze.[emoji106]

Ne žive svi u BG i NS, nije samo to Srbija. Treba voditi računa, i kad kupuješ hleb gledaš koji ćeš.

Ne žive svi u BG i NS, nije samo to Srbija.

Boga mi ispostavilo se da jeste, nazalost. [emoji39]

Pa ok, ako moze lte 800 dobro i jeste, ali nije prioritet kod kupovine telefona, nadam se.

Postoji li grad u Srb koji ima lte a nema ostale frekvencije, ako se bas ne moze bez ltea.

Komsije ne koriste 800Mhz, znam za CG, mislim i HR, EU itd. Mescin 1800 i 2xxx Mhz.

A mi u BiH nemamo nikako 4G [emoji23]

Ima odje sve ko sta:
https://www.frequencycheck.com/countries/montenegro

Jedino mi u BiH koristimo 900mhz za 3g.

Poslednja izmena:
U (bar pojedinim zemljama) EU se lte800 koristi možda i više nego 1800.

Koristim sluzbeni MTS 3G i imam privatni Telenor internet 4G. Telenor ogranicava lte na 42Mbps, a sa MTS 3G imam oko 22Mbps. Za potrebe telefona sasvim dovoljno. Kada sam vam naseljenog mesta ili sam u prolazu (putujem) ili uzivam negde u prirodi i ne bi trebalo da koristim suviše telefon. Van zemlje je roming aktuelan jos uvek, tako da je tamo nebitno koji LTE imaju za sada.

Ovo su jeftini telefoni i često se menjaju. Kada sve zaživi pa da jurimo Band 20.

Nikako ne mora da bude uslov b20, ali je lepo da svako zna da proceni koliko mu je to važno, i da zna koliko je stvarno zastupljen.
Btw, na Telenoru je 4G ograničen na 50/15, ali se ne dobijaju te brzine baš često, u praksi je manje.

Nikako ne mora da bude uslov b20, ali je lepo da svako zna da proceni koliko mu je to važno, i da zna koliko je stvarno zastupljen.

Neko ko je normalan i koristi telefon godinu-dve kada kupi, na duže staze po meni treba da gleda, jer će u jednom trenutku krenuti VoLTE.

Za VoLTE ne treba se sada brinuti, po onome što sam video (pročitao) u zemljama gde se koristi, uglavnom ograniče tu uslugu na nekoliko top modela koji su kupljeni preko operatera. :)

Vrh Dno