Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Iskoristiću ovu temu, kad je posećena. Jel koristio neko od vas Xiaomi Mi Band 2? Kakvi su utisci?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Imas posebnu temu za Mi Band.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stavio sam 405 dpi, larger font, super je. Jedino kad bih u status baru mogao da povećam font, u stvari ceo status bar malo da zoom-nem?

u stvari ceo status bar malo da zoom-nem?

Ako hoces trenutno da ga zumnes aktiviras opciju Magnification gesture u Settings-Additional settings-Accessibility i tapnes tri puta na status bar i on se zumne...posle opet tri puta i on se vrati u normalu :)

Sent from my Redmi Note 4X

A što mijenjati dpi uopšte? Meni je savršeno ovako. Valjda sam u manjini jer nisam ćorav. :D

Pa kada staviš 405-420 ti smanjuješ sadržaj na ekranu, ne povećavaš ga...

Znam, nego ne kapiram šetanje gore-dolje, sadržaj ionako jedino dobro izgleda na native rezoluciji.

Kad već spominješ native ekran je ~401 ppi. I nije uopšte reč o rezoluciji (tj menjanju iste) već o scaling-u elemenata.

Piksel je piksel, osim ako su vektori.

Dual sim je meni za pohvalu. Jbs kameru, ja to slabo koristim. Fali i brzo punjenje mozda. Zvucnik manje/vise.

Da uzimsm prvenstveno bih uzeo zbog dual sima.

Ne znam sto slabo idu na dual, sem kineza. Sta je problem?[emoji107]

Sent from my G

Zato što je u Kini dual moranje :) verovatno se operateri drugačije bore za korisnike nego u USA i zapadnoj EU .

Ne razmišljas valjda ti stjepane o kinezu ?[emoji23]
Za tebe je realno op3t ( doduše i za mene ali ne daje mi se 440e za njega ,čekam neke popuste ako se smiluju )

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jeftini ***, mozda i bude nekad dual sim kinez. Naravno, strpljivo gradim poziciju i vagam, nikakva zurba. [emoji23] Ne smeta mi kamera koristim je jednom godisnje, jedino taj sw i update me odvraca.

Dual sim valja za zemlje okruzenja zbog interneta a i u svojoj zemlji. Stavim drugog operatera koji je 5x povoljniji za net, a ovaj svoj za pozive i tako to.

Sent from my G

Inače dreami ima neki popust od 20$ na global Redmi note 4 (lte20)
Mogao sam da ga naručim i onda cekalica mesec dana [emoji23] mada već vidim kada bih ga naručio pojavio bi se kod naših dilera za 6,7 dana..

uploadfromtaptalk1490576452045.png

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Staklo ne paše. Folija uz malo sečenja odgovara (ja sam tako rešio).

Moram da se ispravim - zavisi od verzije zaštitnog stakla. Sada pogledah i većina modela ima izrezan malo veći otvor oko proximity senzora, slučalice i prednje kamere, tako da će većina stakala od Note 4 odgovarati i za 4x.

Ako neko zna gde ima neki ultra thin back cover za RN4X, neka stavi link.

@Corvux Corax
Cek, to staklo sto si uzeo ne ide do ivice, nego 2-3mm od ivice...?!
Meni to bas ruzno izgleda...Ajde okaci neku sliku ako mozes...

^ Da, staklo ide par mm od ivica. Sa jedne strane, to je i dobro, jer silikonska zaštita ne podiže staklo (što mi je uvek do sada bio problem).
Ne mogu da postavim sliku jer mi je staklo stiglo polomljeno, pa sam ga vratio. Ovih dana ću kupiti novo. Trenutno imam foliju od Note 4 na ekranu, koju sam ručno isekao u delu oko slušalice da ne bi prekrilo prednju kameru i senzore na 4x.

S obzirom na 2.5D staklo, meni je ružna svaka vrsta zaštite. Razumem potrebu za tim naravno, ali ja to ne bih mogao. Kao.i futrole što izbegavam. Lep metalni telefon staviti u futrolu...

Ja cekam dve futrole, trebalo bi uskoro da stignu, nadam se...

For Xiaomi Redmi Note 4X Case 5.5inch Carbon Fiber Soft Light Cover For Xiaomi Redmi Note 4X Phone Bag Case
http://s.aliexpress.com/aEBVvMBJ
(from AliExpress Android)
For Xiaomi Redmi Note 4X Case Hard Frosted Plastic Slim Protective back cover cases for xiaomi redmi note4x Full cover
http://s.aliexpress.com/FVzYbYVN

Za staklo sam resio jos od R4 prime, ne stavljam nista... :) ne ide nikako na ovaj 2.5 ekran.

Poslednja izmena:
S obzirom na 2.5D staklo, meni je ružna svaka vrsta zaštite. Razumem potrebu za tim naravno, ali ja to ne bih mogao. Kao.i futrole što izbegavam. Lep metalni telefon staviti u futrolu...
Razumem, ali ja preferiram da maksimalno čuvam svaki telefon. Da je lep, lep je i lično smatram da sa transparentnom silikonskom zaštitom ne kvarim njegov izgled.

For Xiaomi Redmi Note 4X Case Hard Frosted Plastic Slim Protective back cover cases for xiaomi redmi note4x Full cover
http://s.aliexpress.com/FVzYbYVN

Ova je zanimljiva i dopada mi se. Ali je na slikama verzija za "običan" Note 4. Nadam se da su samo slike pogrešne.

Pogledaj prvi komentar i slike. :) odgovara za rn4x ;) A jesu gore slike pogresne.

Da, slike zaštite u prvom komentaru su ispravne. Super. :)

Kada stigne javljam utiske :)

Edit:
A sto se tice providnih, mana im je sto pozute brzo, zato ih ja ne volim...

Poslednja izmena:
Gledao sam za žućenje na netu, zanimljivo kako različito reaguju od slučaja do slučaja. Nekima požuti u par nedjelja, nekima mjesecima i mjesecima ništa.

Pa zavisi koliko ti se greju ruke, pre pozuti ako su ti tople ruke non-stop...Neko moje zapazanje je da zute najvise na mestima koje su u dodiru sa prstima...tj.u zavisnosti kako drzis telefon.

Kako prepoznati da li je oficijelni global ROM (Stable ili Dev) ili neki kuvani? Po oznaci ili?

Ako je to onaj Teracell, on je ok..Manje se na njemu primecuje...

Imao sam Teracell tamno sivi na Sony Xperia U... Sad je braon, ali ono gadno braon.

Nazad
Vrh Dno