Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Hvala Night. Nema nfc, ali ga ja nikada nisam ni koristio... Poseduje mogućnost fast charging, samo se ne dobija punjač koji to podržava... Opet bolje da se puni jednom u dva dana sporo dok spavam, nego da ga punim tri puta dnevno brzo...

Edit: Nisam siguran za brzo punjenje, negde piše da ima, negde piše da nema. Trenutno nemam ni jedan brzi punjač pa da isprobam, ali mi i ne treba... Samo uništava bateriju...

http://gadgetstouse.com/featured/things-like-dislike-redmi-note-4x/54452

The Redmi Note 4X has got 4,100mAh battery which is the same as Redmi Note 4. It’s a Li-Ion battery which is non-removable and supports fast charging. The combo of 4,100mAh battery and power efficient SoC i.e Snapdragon 625 makes the battery life amazing and can easily go over one day even if you are a very heavy user.

Poslednja izmena:
Dobar review @joca89 .
Sada se samo čeka Redmi note 5 sa s660 :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma mogao sam i malo detaljnije, ali da ne zamaram previše... Ne znam kada će izaći note 5..[emoji4]

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4x-8580.php

Gledam, u specifikaciji ne pise da je dual band wlan i podrzava b/g/n standarde. Na vecini telefona obicno ako je dual band podrzi i AC. Hajd za 802.11ac, ali da nije dual band...Joco provjeri, probaj skenirati 5GHz mreze (wifi analyzer), ne gledaj kroz opcije, mozda stoji tako a nema. Npr ni Huawei P9L nije dual band, vidjeh malo prije, do sada nisam ni znao da ima danas takvih telefona.

Za brzo punjenje isli su tom logikom da ne treba, "tolika" baterija a stedljivi SoC.

Sto se NFCa tice ja to nikad koristio nisam, ne vidim neku upotrebu u praxi. ALi nek' su stavili IR iFM. :D

Od sada gledati detaljno specifikacije pogotovo kinezara, vole ga izgleda zavuci na sitnicama. 3G je HSPA standard. I kuciste izgleda da nije aluminijum, nego metal obicni. Jos ako nema zastitno staklo, ***...

Poslednja izmena:
Dual band [emoji106] [emoji482]

Cudo ne prikazuje ikonicu wlana u status baru.
Ili si ti mijenjao sa te tri tacke, unakazi one lepe ikonice sa nexusa. [emoji23]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Te tri tačkice su da imam ne pročitano obaveštenje. Nisam bio povezan na wifi...

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4x-8580.php

Gledam, u specifikaciji ne pise da je dual band wlan i podrzava b/g/n standarde. Na vecini telefona obicno ako je dual band podrzi i AC. Hajd za 802.11ac, ali da nije dual band...Joco provjeri, probaj skenirati 5GHz mreze (wifi analyzer), ne gledaj kroz opcije, mozda stoji tako a nema. Npr ni Huawei P9L nije dual band, vidjeh malo prije, do sada nisam ni znao da ima danas takvih telefona.

Za brzo punjenje isli su tom logikom da ne treba, "tolika" baterija a stedljivi SoC.

Sto se NFCa tice ja to nikad koristio nisam, ne vidim neku upotrebu u praxi. ALi nek' su stavili IR iFM. :D

Od sada gledati detaljno specifikacije pogotovo kinezara, vole ga izgleda zavuci na sitnicama. 3G je HSPA standard. I kuciste izgleda da nije aluminijum, nego metal obicni. Jos ako nema zastitno staklo, ***...
Nfc će se koristiti za bezkontaktno plaćanje, tako da nije neupotrrbljiv...

Sent from my NX505J using Tapatalk

Имао сам нфц на 5х и 6п...употребио сам га више од 0 пута... Једино што фали овом телефону је 50% боља камера.... Ништа више.

Nevezano isključivo za telefone ili ovaj model, uvek postoje neke stvari i opcije koje ljudi koriste vrlo retko. Svejedno, ne treba nikada stvari posmatrati iz ugla "ja ne koristim, znači to ne treba".

Nevezano isključivo za telefone ili ovaj model, uvek postoje neke stvari i opcije koje ljudi koriste vrlo retko. Svejedno, ne treba nikada stvari posmatrati iz ugla "ja ne koristim, znači to ne treba".

Kada biras telefon koji ces da koristis, onda treba tako posmatrati :D
Proizvodjaci i prodavci treba da gledaju siru sliku, a mi krajnji korisnici treba da platimo samo ono sto cemo koristiti.

Imao sam NFC na 2 telefona i hteo sam svasta nesto da uradim, ali nikad nisam i ne osecam se uskraceno. Dok se ne pronadje neka redovna namena, necu uopste obracati paznju na NFC u teleofnima prilikom kupovine.

Evo odgovora od fantazija za ovaj crni 4x i lte20. Zanimljivo da je 180$ i da samo on ima crni. Što je realno i čudno.

uploadfromtaptalk1489846858054.png

Kada li će ga nabaviti dileri iz NS ...

Original Global Version Xiaomi Redmi Note 4 Snapdragon 625 Cell Phone 5.5" FHD 3G RAM 32G ROM 13MP Fingerprint ID MIUI 8.1 CE
http://s.aliexpress.com/zAjaYNnq

Poslednja izmena:
To smo apsolvirali da global verzija 4 sa Snapdragon podržava band 20. Konfuzija je oko 4x, pošto ispada da postoji i 4x model koji ima identičan set LTE band-ova kao taj global editon 4. Videti: http://www.mi.com/hk/redminote4x/specs/
A tek će biti konfuzija kod nas na oglasima oko toga koju varijantu 4 su nabavili (global/sa LTE800 ili model za kinesko tržište sa flešovanim global ROM-om):D

I ne bi trebalo da postoji crni 4x, nego samo "gray".
Generalno gledano (osim LTE band razlika) šta se sve još hardverski razlikuje između "4 global with snapdragon" i 4x modela?

Poslednja izmena:
Stvarno super baterija... Zeza awake, ima bug pa se ne prikazuje posle drugog dana na grafiku...

Screenshot_2017-03-19-20-19-55-130_com.miui.securitycenter.png
Screenshot_2017-03-19-20-20-03-181_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
To je bolesno. Ja do sada nisam uspeo da izvučem 6h sot. :(

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Opasan procesor. Konačno se Qualcomm uozbiljio... Siguran sam da Lenovo p2 sa 5100 mAh  i AMOLED-om može da izdrži još više...

Taj p2 ima opciju da puni druge mobove kao pb :) tu ti ne gine 15h sot :)

Evo mene opet u RN4 ekipi, tacnije RN4X :D

Dosao malo da testiram ovaj dugo ocekivani Android 7.0 :)

Videcemo kako ce sve to raditi, za sada sto se tice telefona i Nougat-a sve klizi :D

Evo mali info za sve potencijalne kupce...Svi telefoni dolaze sa otkljucanim bootloader-om, dok im je MI recovery zakljucan....To je nesto novo iz Xiaomi kuhinje, rekao bih.

Flesovanje Android 7.0 verzije ne zakljucava BL..

Ako zelite da proverite da li je otkljucan BL, aktivirajte developer options i pogledajte pod Mi ulock status da li je Unlocked...Svi telefoni koje sam ja proverio do sada su bili unlocked, to je moje iskustvo.

Ko zeli da stavi neki custom rom, samo flesne TWRP i posle sve ide kao i na ostalim telefonima :D Znaci komplikovan deo oko otkljucavanja se preskace :D

Bravo za Xiaomi :D

Prilozi

• 1.png
    1.png
    145.8 KB · Pregleda: 148
Lepo od njih!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Meni je locked :)
Doduše MTK verzija :)

Poslednja izmena:
I moj je unlocked. Jel si se prijavio za 7.0 betu? [emoji4]

Mislim da beta može da se skine sa sajta miui?
Ili su to samo tražili testere za 7.0 :)

Tražili su testere, ali moraš da imaš staža na njihovom forumu.. A ja imam... [emoji4]

Nisam znao da pričaš mandarinski. :D

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ma jok, skines sa sajta i flesujes...To je open beta u vidu dev rom-a, samo skines developer fastboot rom, ubacis fon u fastboot mod (drzis volume - i power prilikom ukljucivanja) i preko MI flash flesnes i to je to :D

Imaj u vidu da brise sve sa fona, pa odradi backup.

To je pravilo da sa stable na betu brise sve živo ? Smor ..

Ja čekam da vidim da li će ovi naši dileri nabavljati taj famozni sa lte20(plus ako bude full crni :) ) a dok ga sačekam već vidim da izlazi note5 tako da laganica :)

Nazad
Vrh Dno