Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Evo sinoc na Ledinama telenor sve vreme 4g hvata, a mts 2g i gubljenje mreze na svakih 5 minuta... Uh, samo da mi istekne ugovor, napatih se ove dve godine

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pozdrav ljudi, može savet? Devojka ima redmi note 3 SD varijantu. Sada kada gledam unazad kontam da je softver bio kineski jer nije bilo Google servisa ali smo to nekako uspeli da instaliramo. Problem nastaje kada sam počeo da pratim neki tutorial na xda za instalaciju lineage OS roma. Bootloader je bio zaključan ali u ovom tutorialu je pisalo da to nije problem. Prvi korak je bio da se skine i flesuje poslednji developer rom. To sam uradio međutim kada sam krenuo da se ulogujem u telefon nije moglo uz njenu šifru. Nakon toga sam skontao da se imei izbrisao i da mu je dodeljena neka random vrednost i da ne mogu da ga pokrenem. Guglao i sam I guglao i pokušavao sve I svašta i za sada jedino rešenje sa kojim telefon radi jeste neka stara verzija lolipopa na kojoj ne traži login ali non stop proverava find my device I to dosta svlaci bateriju. Bila je oštećena particija na kojoj se nalazi imei, wifi i to sam uz pomoć nekog tutoriala uspeo da povratim, imei stoji samo 0 doduše ali telefon radi, tj. prima i pravi pozive.
Moje pitanje je šta mi je činiti? Da li uopšte sada nesto moze da se uradi?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

4:30h SOT, RR N 7.1.2, Franco kernel.
ee08d64f4abd1530ad1d0405ef494814.jpg

Jedno pitanje, nabavio sam Redmi note 3 MTK koji ne daje znake života. Ne pali se, poneki put na punjaču na kratko upali lampicu a kada se poveže na računar stalno se konektuje i diskonektuje. Šta bi moglo da bude sa njim, da nije otišla ona mala pločica za punjenje pošto ne puni? Bateriju sam probao na drugom telefonu i tamo puni.

Poslednja izmena:
Bojsane, u 95% takvih slucajeva je preminula ploča.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jedno pitanje, nabavio sam Redmi note 3 MTK koji ne daje znake života. Ne pali se, poneki put na punjaču na kratko upali lampicu a kada se poveže na računar stalno se konektuje i diskonektuje. Šta bi moglo da bude sa njim, da nije otišla ona mala pločica za punjenje pošto ne puni? Bateriju sam probao na drugom telefonu i tamo puni.

Kako to misliš nabavio si telefon koji ne daje znake života?! :trust: Ako si ga stvarno nabavio u takvom stanju, odmah to vraćaj odakle je stiglo i uzimaj pare nazad...

Btw, drom je u pravu, to je najverovatnije ploča i nisam siguran da kod nas neko može to da ti sredi...

Uzeo sam telefon za delove jer je sem ploče sve ostalo ispravno. Pa rekoh da vidim možda je i ploča ispravna.

Da li moze neko sa rr romom i radon kernelom, mm verzija androida da mi potvrdi da mu rade obe sim kartice? Koristim telefon nekih 7 meseci a nikad probao dal radi dual sim. Konacno juce ubacio dve kartice i nijedna kartica ne radi. Kada koristim samo jednu, radi sasvim normalno. Kada ubacim dve prikazuje da nema sim kartice uopste. Microsd kartice cita sasvim normalno.
Vracao na fabricka ali mrka kapa.

Uh... O tome je bilo dosta reci, uglavnom mislim da ti treba radios.zip da flesujes na kraju

Evo sinoc na Ledinama telenor sve vreme 4g hvata, a mts 2g i gubljenje mreze na svakih 5 minuta... Uh, samo da mi istekne ugovor, napatih se ove dve godine

Predji u Vip olaksaj sebi zivot :D

Ja imam RR Nougat 7.1.2, Radon kernel i mts i mtel dual sim, obe rade odlično.

Ono sa čime ja imam problem poslednjih dana je baterija. Naime, nemam vise od 3 do max 4h sot-a na 15h od punjenja, a kartice su mi na 3g i 2g, uglavnom sam na wifi-ju, osvetljenje sam stavio na slabo, uglavnom čitam ili surfujem na mobu, dakle ništa iscrpljujuće po bateriju. Zaista ne znam u čemu je problem...
fadac4f1e53f709ff711a7f79a8a8fcc.jpg
425c1cb94acea45ad83e00ccd34a88ed.jpg
28a0f0a626ab0dc06bf6edf1f076d5df.jpg

Ja imam RR Nougat 7.1.2, Radon kernel i mts i mtel dual sim, obe rade odlično.

Ono sa čime ja imam problem poslednjih dana je baterija. Naime, nemam vise od 3 do max 4h sot-a na 15h od punjenja, a kartice su mi na 3g i 2g, uglavnom sam na wifi-ju, osvetljenje sam stavio na slabo, uglavnom čitam ili surfujem na mobu, dakle ništa iscrpljujuće po bateriju. Zaista ne znam u čemu je problem...
fadac4f1e53f709ff711a7f79a8a8fcc.jpg
425c1cb94acea45ad83e00ccd34a88ed.jpg
28a0f0a626ab0dc06bf6edf1f076d5df.jpg

Flesuj prethodnu verziju kernela ako si na poslednjo, pa vidi...

Imas solidan awake, skini BBS pa vidi sta ti jede bateriju.

Probao sam sa različitim kernelima, Franco i Radon, i sa nekoliko poslednjih nightly/weekly verzija RR rom-a. Manje-više isti rezultati. Primetio sam i da mi se u poslednje vreme telefon više greje pri radu, što može da bude i do toplijeg vremena, ili ne? [emoji848]

Pa u svakom slucaju se vise greje zbog ovih temperatura, to je normalno. Ali ti imas awake isto. Ako te ne mrzi skini BBS da vidimo ke esta pasadno ( sta se desava ) :D

Ocigledno imas neki battery drain. Nece mu pomoci nikakav bbs da bi video koja mu aplikacija jede bateriju. Ja bih uradio factory reset, pa sve ispocetka ponovo, uz prethodni backup naravno. A da imam RN3 bih se sigurno vratio na MM jer se secam da bilo koji Nugat rom je imao problem sa baterijom tj. autonomija ni priblizno onome sa MM romom. Neki je problem uvek bio i sa aplikacijama na nugat romovima jer neke nisu htele da se pokrenu i stalno su krasovale, ali davno je to bilo kada sam imao RN3...

Sent from my Xiaomi RN4x

Poslednja izmena:
Negde sam procitao da na nugatu nece lepo da nadje i ocita podatke na betterbatterystats i wakelock detector tj. ocitava pogresne podatke. Ne mogu sada da pronadjem taj post na xda.

Sent from my Xiaomi RN4x

Poslednja izmena:
Mislim da mi je baterija prilično ok dok telefon miruje, recimo 1% na dva do tri sata. Ono što sam primetio i što mi smeta je što se u poslednje vreme dosta brže troši dok je ekran uključen, ma koju aplikaciju koristio. Osvetljenost ekrana je kao što je bila i do sada - relativno niska.

Da sam na tvom mestu, odradio bih clean flash... Meni LOS preko noci "spava kao bubica" :) 0-1% za 8-9 sati

I meni slično u toku noći, ali kad sam u pokretu po gradu a ne koristim telefon, skine mi ovih 1% na dva do tri sata. Kapiram da toliko skida jer se kači na različite bazne stanice.

Ne znam sta je u pitanju, jedino da se vratim na MIUI da vidim razliku, a to mi se baaaš ne radi :D mada, kapiram da ne bi trebalo da je baterija već popustila, u avgustu će biti tek godinu dana kako imam telefon...

Da li neko ima iskustva sa menjanjem ekrana na xiaomi telefonima (konkretno xiaomi redmi note 3 pro)? Ako moze neka preporuka za servis u BG u pp?
Nema razlivanja boja i touch radi perfektno, tih par linija generalno ni ne smeta uglavnom ali nekad bas bode oko.

Ljudi na telefonu je zadnji weekly sa xiaomi eu, MTK verzija i kamera je očajna. D ali znate za neki dobar fix za kameru?

Koja je uopšte fora sa tim weekly verzijama? Zašto ih instaliraš?

Ljudi..ako bi uradio reset na fabrička podešavanja..je bi ostao ovaj tim koji imam global st. Ili bi ga vratio na onaj prvobitni skuvani?

Ostaje ti taj koji si flesovao.

Moze li neko linkovati post iz prosle godine sa podesavanjima za kernel adiutor za displej? Ubih se trazeci i ne mogu pronac

P.S. pronasao [emoji1]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno