Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Okaci ss iz about sekcije da vidim koji rom imas trenutno.

545bf21ed90d7a3b6d7b30a972a498dc.jpg

Sent from my Redmi Note 3

Posle ovoliko vremena koja je kamera najbolja da se instalira da se poboljsa ova jer je stvarno jako losa....ili je razlika mala...?
Hvala.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@iSpirit81
Nemaš kineski rom što je dobro.
Skini poslednji global stable zip, ubaci na internu memoriju i pokreni ručno apdejt, trebalo bi da prođe sve bez problema.

Ima dva roma,ne znam koji da skinem.
Uzgred,kako fon radi na MM ?

Treba mi Stable Rom,zar ne ?
Samo za koju verziju,qualcomm global ili za Special Edition ?

Capture.PNG

Poslednja izmena:
@iSpirit81
Treba ti qualcomm global stable.
Taj prvi sa slike :)

Hvala.
Samo ako jos moze neko da napise,da li radi brze od Lolipopa i koje su vidljive razlike ?

Imam Cyanogenmod 13 i Google dialer koja je stock aplikacija. Ponekad mi se dešava da mi se telefon soft reboot-uje kad pozovem nekoga. Sa Miui romom nisam imao tih problema, dakle do softvera je. Romom sam veoma zadovoljan, ne bih ga menjao, pa da li neko ima ideju kako bih mogao da rešim stvar?

Je li moguće na ovom smeću od telefona i softvera napraviti da Viber normalno radi, da prima pozive i kad zakljucan? Znaci ovo nije normalno, koristio sam dugo Aosp CM romove, ali su bagoviti svi do jednog, ne radi fingerprint (imam goodix), kamera baguje, mobile data, svako dan-dva moras restartovati jer nesto zabaguje... Elem pređoh na Miui reko' malo da počinem, ali ne lezi vraže ono još gore... Probao sam zadnje verzije global roma i stable i dev. i nema šanse da primim poziv na Viberu ako je tel u stanju deep sleep-a, kad upalim ekran stigne obavještenje propušten poziv... znaci sve sam probao, dao sam mu sve permišnse, stavio auto start, isključio sve background restrikcije, isključio bateri sejvere, isključio miui optimizacije, Wifi i mobile data stalno ukljuceni??? Sve drugo extra radi, N3 pro je u pitanju.

Je li moguće na ovom smeću od telefona i softvera napraviti da Viber normalno radi, da prima pozive i kad zakljucan? Znaci ovo nije normalno, koristio sam dugo Aosp CM romove, ali su bagoviti svi do jednog, ne radi fingerprint (imam goodix), kamera baguje, mobile data, svako dan-dva moras restartovati jer nesto zabaguje... Elem pređoh na Miui reko' malo da počinem, ali ne lezi vraže ono još gore... Probao sam zadnje verzije global roma i stable i dev. i nema šanse da primim poziv na Viberu ako je tel u stanju deep sleep-a, kad upalim ekran stigne obavještenje propušten poziv... znaci sve sam probao, dao sam mu sve permišnse, stavio auto start, isključio sve background restrikcije, isključio bateri sejvere, isključio miui optimizacije, Wifi i mobile data stalno ukljuceni??? Sve drugo extra radi, N3 pro je u pitanju.
Nesto nisi dobro uradio, sve radi vrh. Nadji kidencetovo objasnjenje u redmi 4 pro temi, 3 koraka imas nemam vise telefon pa da mogu da ti pojasnim.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ali bitno da je smeće od telefona kada neko nešto ne ume ili ne zna da uradi... Prodaj ga, daj ga nekome, baci ga ako je smeće i kupi "brand" telefon da ti radi "normalno" viber, fp i kamera... Meni miriše na to da nisi lepo instalirao nijedan rom, nešto ti se loše flešovalo. Najbolje bi bilo da flešuješ fastboot miui rom preko edl mode sa usb kablom, ali bojim se da ti to ne bi mogao da uradiš i da ne zezneš nešto, tek bi onda bilo pravo smeće od fona [emoji14]

Sent from my Redmi Note 3 SE

Poslednja izmena:
Nesto nisi dobro uradio, sve radi vrh. Nadji kidencetovo objasnjenje u redmi 4 pro temi, 3 koraka imas nemam vise telefon pa da mogu da ti pojasnim.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Izgleda da sam konacno rijesio, konvertovao sam Viber u system app, zasad radi.

@spaxon
Dobar si...
Naravno da je smece i krs, koliko para, toliko muzike...

Ako je Xiaomi išta dokazao, a i ostali "Kinezi", to je da ta zadnja rečenica više ne važi.

Dobri su Kinezi. Samo još da naprave malo opušteniji softver koji neće tako revnosno da ubija aplikacije. Da ne mora tu da se nešto podešava i sl.

Poslednja izmena:
Pa to i pricam za softwer, moras da budes "recognized developer" da provalis sta mu treba.
Sad ozbiljno, imao sam, kao i vecina vjerovatno, telefone svih velikih proizvodjaca, svaki sam rutovao, punio raznim Romovima, kernelima, modovima itd, ali sto je ovaj zakomplikovan bez potrebe... od otkljucavanja loadera (nikad nisam dobio dozvolu, nisam imao zivaca cekati, pa sam otkljucao nezvanicno), pa milion verzija romova, global ovaj, global onaj, china dev itd.. twrp-ova, pa nemoze stock preko ovog twrp treba pacovan but image, da ga ne brikujes pa... Dok skontas sta sve treba...
Sad je trenutno ok, stavio eu rom, kastom kernel zbog boja i kontrasta ekrana, adaway, xposed... ali dok sam dosao do toga o jadu se zabavio

Ako i dalje budeš imao neke probleme tj. kao što ti reče, gomilu bagova, a vidim ipak da znaš oko telefona (moja greška). Preporučujem ti da ponovo flešuješ najnoviji global miui fastboot rom preko edl-a, ali moraš da završiš kompletnu instalaciju roma i moraš da uđeš u miui početni ekran kroz onaj setup telefona, jezik i sl. Tek onda možeš reboot telefona i preko twrp-a da flešuješ custom romove i tada ćeš dobiti custom rom bez navedenih bagova i sve će ti ok raditi. I ja sam imao davno pre slične bagove jer sam mislio da nema potrebe instalirati ceo miui, već sam odmah tras i bum pravo u twrp i fleš custom rom, a to je greška. Edit, i da, bitno je download celog fastboot miui mm roma i flešovanje preko fastboot/edl, a ne miui eu. Prvo flešovanje i cela instalacija originalnog miui roma, pa tek onda iz twrp flešuješ po tvojoj volji rom, tipa miui.eu kako bi se izbegli navedeni bagovi (gomila bagova hehe) [emoji6]

Poslednja izmena:
@spaxon
Dobar si...
Naravno da je smece i krs, koliko para, toliko muzike...

Ovo pravilo u mobilnoj industriji sve manje važi - "koliko para, toliko muzike." Mogu ti navesti koliko hoćeš primera, a verovatno i ti to dobro znaš. [emoji6] A što se tiče RN3 da je smeće i krš, drugar pa ti ga nosiš, a što onda nisi zadržao te sve brendirane telefone, tj. jedan od njih, već si odabrao i kupio tamo neku kinesku "kršinu" i "smeće" od telefona? Nisi mi jasan stvarno.

Ovo pravilo u mobilnoj industriji sve manje važi - "koliko para, toliko muzike." Mogu ti navesti koliko hoćeš primera, a verovatno i ti to dobro znaš. [emoji6] A što se tiče RN3 da je smeće i krš, drugar pa ti ga nosiš, a što onda nisi zadržao te sve brendirane telefone, tj. jedan od njih, već si odabrao i kupio tamo neku kinesku "kršinu" i "smeće" od telefona? Nisi mi jasan stvarno.

Ljudi batalite lika kao šatro nešto zna a u stvari nema veze s vezom

Evo ja odradio 6.0.1 Global Stable,potom jedam HR i evo sve radi kao i na 5.1.1,s tim sto mislim da je i baterija bolja na MM.

RR Kenzo 5.7.4+Radon Kernel o tako vec skoro vise od pola godine,sljakamo savrseno...kakav crni bug kamere,kakvi bakrači.....sve leti bez greške.

Ako i dalje budeš imao neke probleme tj. kao što ti reče, gomilu bagova, a vidim ipak da znaš oko telefona (moja greška). Preporučujem ti da ponovo flešuješ najnoviji global miui fastboot rom preko edl-a, ali moraš da završiš kompletnu instalaciju roma i moraš da uđeš u miui početni ekran kroz onaj setup telefona, jezik i sl. Tek onda možeš reboot telefona i preko twrp-a da flešuješ custom romove i tada ćeš dobiti custom rom bez navedenih bagova i sve će ti ok raditi. I ja sam imao davno pre slične bagove jer sam mislio da nema potrebe instalirati ceo miui, već sam odmah tras i bum pravo u twrp i fleš custom rom, a to je greška. Edit, i da, bitno je download celog fastboot miui mm roma i flešovanje preko fastboot/edl, a ne miui eu. Prvo flešovanje i cela instalacija originalnog miui roma, pa tek onda iz twrp flešuješ po tvojoj volji rom, tipa miui.eu kako bi se izbegli navedeni bagovi (gomila bagova hehe) [emoji6]

Sve sam ja to odradio i sve radi, iznerviralo me sto sam imao nekoliko propustenih poziva na vajberu (koji su mi bili vazni), znaci upalim ekran da vidim koliko je sati kad size tri propustena poziva, ajd reko mreza zezala, kasnije isto tako stizu poruke koje su poslate prije pola sata... Nisam se prije susretao sa Miui-em pa me to iznenadilo, pomislih vidi ovog smeca zamalo ga nisam tresnuo od beton... inace sad kad sam sredio viber, whatsapp, vidim da nije los u sustini, sve ga vise volim, malo ga memory management kvari ali ok je
Inace sto se tice bagova to sam govorio za Cm romove i njegove derivate... Cim sam uzeo tel odmah sam presao na Cm tako da nisam imao iskustva sa Miui-em, najbolji su mi bili RR 5.7.4 i Slim 6 (mozda i najbolji) sa Radon kernelom, ali ni na jednom nisam uspeo da podesim fingerprint da radi.. na nugatu zeza kamera i jos ponesto.. koristan mi je fingerprint zato predjoh na miui
Iznerviralo me ovo sa viberom pa sam pretjerano reagovao.. zamalo ga ne slupah od beton..
5.5 inca ekran mi odgovara, tel je bio jeftin sa solidnim spec zato ga i uzeh... nisam se pokajao, tel je stvarno solidan u svi aspektima, kad se sve podesi, ima dobar ekran, bateriju, brz... Jedino sto nije bas najbolje je kamera i dizajn, ali ne moze sve za te pare

Ma baci ga, ne valja.

Ja već dugo koristim Epic rom, nisam ni razmišljao o apdejtu na neki drugi, ali čisto da pitam: Ima li nekih zvaničnih verzija, a da nisu kineske, za 2/16 MTK model? Ili se za godinu dana ništa nije promenilo.

Radi Stock Rom savrseno,barem meni.
Imam dva pitanja...
Kamera mi je 16:9,a ima i opcija 4:3.
Da li je na obe opcije 16mp ili ne ?
Nisam ocekivao da nema ama bas nikakvog stelovanja u samoj kameri sem blica i HDR opcije...
Drugo pitanje...Da li cemo dobiti Android 7 ili Miui 9 ?

Trebalo bi i nougat i miui 9 da dodju na rn3 ako je verovati glasinama.
Sto se tice kamere 4:3 je 16 mpix a 16:9 bi trebalo da je 11.9 mpix ako se ne varam.
Zar nema manual mod na miui kameri pa da biras rucno sve sto hoces?

Jok,nikako to da provalim..
Znam da je i 16:9 na vecini telefona 16mpx,zato i pitam.

Vrh Dno