Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Nema razlike između sd650 i sd808 (G4) bar po meni. Odlično se ponaša procesor. Nemam nekih zamerki.
Nema sem što za SD808 Qualcomm neće nikad izbaciti podršku za Nougat, tako da su modeli s tim SoC u startu hendikepirani.

Kako to ?
Pa nexus 5x ima s808 u sebi

A kada smo kod s652 vs s808 mislim da je sveukupno s652 bolji soc.

Poslednja izmena:
Moja greška, sd800 i 801 neće dobiti apdejt. Nešto sam pobrkao na momenat.

Prikači kabl i prebaci neki rom dok si u twrp na internu memoriju pa ga flešuj i upali telefon.

Sent from my Redmi Note 3

Da li moze preko ovog twrp-a ( zbog koga mi je fon I upao u bootloop ) odmah da se ubaci CM?
Presao bih na CM jer je sigurno multitasking bolji od ovog na miui.

Može ali si rekao da ne vidiš internu memoriju preko tog twrp.

Skini rom na komp, pa adb sideload.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne vidi memoriju telefona, formatiracu data particiju, nadam se da ce posle videti. A vidi microsd karticu I otg memoriju normalno.
Nije dobar twrp čim ne vidi internu.Prvo probaj format data pa ako to ne upali ponovo flešuj alka twrp, treba da piše alka kad uđeš u njega, bar kod mene piše.

Malopre sam imao bezuspešan pokušaj flešovanja RR 5.7.4. pošto sam ubacio firmware,rom,gaps,radon kernel telefon se uredno resetovao ali je zatražio "password".ukucao sam 1234 i prihvatio je ali ona izlazi poruka otprilike ovako "decription unsuccessful....data corrupted...factory reset needed". Jedino što mi nudi je reboot phone da bi uradio factory reset.uradim to, dovede me do početnog ekrana twrp (zxc) i tu stane, pa nemogu ništa da obrišem ili instaliram. Pokušao sam da preko fastboota ubacim opet twrp ali kad dođe do početnog ekrana twrpa i naravno opet tu zabode. Jedino što je preostalo bio je miflash tool koji je naravno odradio poso uredno. Tako da eto me sada na miui global stable. Zašto je ovo pošlo naopako pojma nemam, a taman sam bio rešio da pogazim obećanje dato sebi da guram stock dok ne crkne

Poslednja izmena:
Svi vi koji bi da menajte MIUI na neki dr rom, a niste bas strucni ili ste nesto zahebali odnesite lepo tel Kidu (Kidence) i decko ce vam resiti muke . Bavi se decko telefonima i sredice brze i i jeftinije nego u servisu ! Do sada mi je sredio 5 telefona .

Poslednja izmena:
Gde je onda draž menjanja roma ako ti neko drugi uradi :)
Edit:
Kidence-u svaka čast, imam samo reči hvale kako i svi ostali na forumu.

Poslednja izmena:
Da li si radio backup? Meni se isto to desilo, odradio backup iz recovery-a i nije hteo da mi prihvati PIN ni fp. Ja sam posle toga flešovao ponovo rr i radio je kako treba.

Svi vi koji bi da menajte MIUI na neki dr rom, a niste bas strucni ili ste nesto zahebali odnesite lepo tel Kidu (Kidence) i decko ce vam resiti muke . Bavi se decko telefonima i sredice brze i i jeftinije nego u servisu ! Do sada mi je sredio 5 telefona .
Podržavam apsolutno, mislim da ima boljih i jeftinijih igrica od sjebavanja telefona, a što da se drndam i s****m kad imam čoveka koji u trenu ispunjava sve želje.

Radio sam backup celog sistema, osim data ali sam prethodno obrisao lock patern i fp. Znam da oni prave problem kad se uradi restore. Čudno mi je to da mi traži pass kao da sam enkriptovao telefon, a nisam. Jedino što mi pada na pamet da sam pogrešio je to što sam u advanced wipe (twrp) čekirao "cust" a pojma nemam čemu služi.

Ode Kide iz teme i tesko rasulo odmah...
Ajde, napravicu izuzetak...posto sam resio da vise ovde ne pisem u ovoj temi (po drugi put) jer niko ne cita(mnoge mrzi da procitaju SAMO jednu stranu ove teme) svi bi na gotovo, ponovljaju se ista pitanju po milion puta, a ja nisam placen da pisem isto sto puta i odgovaram na glupa pitanja...Ali posto ljudi koji sada imaju problem, nisu medju tim mrzovoljnim pomoci cu vam ovaj put...
@maxa007 @ dinge

Vas problem je u MM android-u.
Vi ste flesovali Dev rom zasnovan na 6.0 android-u i nakon toga otkljucali BL, pa flesovali TWRP i tu nastaju vasi problemi...

Resenje je prosto...

Posle flesovanja TWRP-a...

Ostavite telefon u fastboot-u i kucajte sledecu komandu

fastboot format userdata

Ovom komandom ce te obrisati internu memoriju(full format) i moci cete da koristite TWRP normalno, tj.nece traziti pass i moci ce da mount-uje internu memoriju.

Sent from my Redmi 4 prime

Poslednja izmena:
@Kidence
Hvala druže, probaću sutra jer mi je već kasno da radim sve opet. Još ako nešto pođe naopako ona nema spavanja. Jeste, pre flešovanja RR imao sam multirom koji je baziran na china dev.

Nema sta, ti verovatno vec imas otkljucan BL(ako nemas kopiraj dev rom.zip pa preko updater odradi prelazak) ,unlock, flash TWRP, onda format, boot-ujes u TWRP...kopiras rom+kernel+gapps na internu (dok je fon u TWRP) ili na SD card, install , znas redosled i to je to...

Poslednja izmena:
Ode Kide iz teme i tesko rasulo odmah...
Ajde, napravicu izuzetak...posto sam resio da vise ovde ne pisem u ovoj temi (po drugi put) jer niko ne cita(mnoge mrzi da procitaju SAMO jednu stranu ove teme) svi bi na gotovo, ponovljaju se ista pitanju po milion puta, a ja nisam placen da pisem isto sto puta i odgovaram na glupa pitanja...Ali posto ljudi koji sada imaju problem, nisu medju tim mrzovoljnim pomoci cu vam ovaj put...
@maxa007 @ dinge

Vas problem je u MM android-u.
Vi ste flesovali Dev rom zasnovan na 6.0 android-u i nakon toga otkljucali BL, pa flesovali TWRP i tu nastaju vasi problemi...

Resenje je prosto...

Posle flesovanja TWRP-a...

Ostavite telefon u fastboot-u i kucajte sledecu komandu

fastboot format userdata

Ovom komandom ce te obrisati internu memoriju(full format) i moci cete da koristite TWRP normalno, tj.nece traziti pass i moci ce da mount-uje internu memoriju.

He he...pa jeste tako.
Ali tu je I Chobby pa sam koristeci njegove savete uspeo da skarabudzim ovo sokocalo. Ja sam imao global stable ROM I hteo da rutujem telefon I citajuci komentare ovde na forumu video da svi preporucuju prvo twrp I onda root kroz twrp. Meni je prosla instalacija twrp ali telefon nije hteo da podigne sistem. Izgleda da je resenje bilo u brisanju wipe particije.
Kazem mozda jer sam sinoc obrisao data particiju I odmah instalirao cm13 koristeci uputstva koje je postavio Chobby ( opet hvala Chobby ) na 367 strani ove teme.
Cm13 radi za sada odlicno I sada konacno moze multitasking da se primenjuje, na miui mi je sve ispocetka ucitavao.
Za sada samo jedan problem imam a to je da mi fingerprint ne radi tj nema ga u opcijama za otkljucavanje ekrana. U podesavanjima za kernel podesio prvo da za fingerprint bude FPC pa kada niie dalo rezultata onda opet flesovao kernel samo sada izabrao Goodfx nadajuci da ce proraditi FP ali bezuspesno.
Sta mi je sad ciniti, jel vam radi
FP na cm13 ili su potrebni neki dodatni koraci pre I posle flesovanja kernela?

U pitanju je radon 3.5 kernel.

Poslednja izmena:
Imas fix za Goodix senzor koji mora takodje da se instalira.

Verovatno imas goodix pa u tome lezi problem.
Ja bih probao cistu instalaciju iz pocetka pa odabrao goodix u aromi kad instaliras radon.
Naravno, pre toga skini aida64 sa ps i proveri koji je proizvodjac fp senzora.

Resio problem tako story sam instalirao fix za goodix kroz twrp pa onda opet instalirao radon kernel I tu selektovao goodix.
Hvala jos jednom na pomoci

A radi li ti prednja kamera :D

Jel postoji neki dialer ili program uz pomoć koga bih zamenio MIUI dialer i stavio neki kao sa Samsungu, da kad prevucem na desno poziva a na levo mi ponudi opciju slanja poruka?
Matorom sam podesio da umesto MIUI programa za slanje programa koristi TEXTRA-u ali kad udjes u kontakt i idem na slanje poruka uvek ide preko puta svog programa, umesto preko Textre, jel ima neko ideju, predlog kako da ga nateram da samo Textru koristi za poruke :p

Imam neki "problem" na MIUI. Dakle kad mi stigne sms odmah mi izbaci i notifikaciju da imam sd karticu i da mogu da je otvorim. Šta da mu budžim sad? :D

Da li je neko imao problem sa zvucnikom? U pitanju je mtk model 32gb, kad pojacam zvuk preko 30 posto otprilike, zvucnik krci, kad je utisan radi normalno, menjao sam softver, zvucnik isto, ali nista.

Da li je neko imao problem sa zvucnikom? U pitanju je mtk model 32gb, kad pojacam zvuk preko 30 posto otprilike, zvucnik krci, kad je utisan radi normalno, menjao sam softver, zvucnik isto, ali nista.

Probio. Promeni, to je bar dzabaka.

Vrh Dno