Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Pa promenio sam upravo, jedino ako mi je kinez opet poslao probusen a mogao sam lepo da porucim dva, sto kazes dzabe je skoro. Da li moze jos nesto da bude problem mozda?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa sta znam, probaj da ubacis novi software ali mislim da nije do toga.

Edit: Sad bas gledam i za special edition odnosno kate uopste nema rezervnih delova. To ce biti jako nezgodno.

Poslednja izmena:
Da li se jos nekom desava da telefon ponekad ne prepoznaje slusalice, nekad moram skroz da ga restartujem da bi mogao da slusam muziku.
Takodje, javlja mi se battery drain, sistem mi vuce mnogo vise nego sto bi trebalo, da li neko ima predlog:)

Prilozi

• Screenshot_2017-01-17-13-08-32-561_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-01-17-13-08-32-561_com.miui.securitycenter.png
    164.3 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Jel ima neko proporuku za kvalitetno staklo da se ne odlepljuje tj da ne ulazi vazduh

Ja sam uzeo 11.11 ono najprodavanije za dolar i leži vrhunski već par mjeseci.

Telefon je postao loš, posle svakog nedeljnog apdejta baterija sve kraće i kraće traje, od skoro, mislim od petka ne mogu telefon da napunim do 100% za sedam sati punjenja, ahahahhah.Stavim ga sinoć u 23h, bio je na 10% i do jutros u 6h on se napunio do svega 77%.Primetio sam i da je usporio, nekad je leteo kao munja, radio fluidno, sad kad god izađem iz neke aplikacije izađe onaj kružić koji se okreće i piše "just sec".Izgleda da oni u MUIU ne rade posao kako treba, jer kažem posle svakog apdejta sve je gore.Dođe mi da se vratim na MIUI 7.

I kod mene ista stvar.. baterija sve lošija .puni ok,ali jedva 20 sati da izdrži.A na miui 7 min.3,5 dana...ja ima da se vratim

Koju verziju imaš? Ja sam na MIUI8 6.12.29 Beta i radi kao zmaj. Baterija nikad bolja.

Ja ne mogu da verujem da se neko pored fully functional cm13 romova zeza sa miui.
ja sam probao da se nateram par puta da koristim miui i ne mogu duze od par dana.
Ocajan ram menadzment,losija baterija,manje je fluidan.
Jedino sto je bolje je mozda kamera a i to ne mogu da tvrdim,nisam radio poredjenje.

Ja sam koristio rr 5.7.4 + radon 3 pa sam se vratio na miui 8, ubacio xposed i završio priču sa romovima. MIUI odlično radi, jeste da je multitasking loš ali ostalo je odlično. CM13 ne bih da komentarišem. Sve što liči na stock android mi je ogavno, a za redovno korišćenje ne bih da pričam. I ovaj rr sa temama od S6 sam jedva sredio da liči na nešto...Baterija mi je za 20% bolja na miui nego na rr. Interfejs kamere na miui je svetlosnu godinu isped onoga na sd kameri. CM13 kamera je krš, to je na svakom cm romu tako.

Ne bih da se objasnjavam ali cim ti je cm13 krs a miui ekstra sve mi je jasno. . .

Ja ne mogu da verujem da se neko pored fully functional cm13 romova zeza sa miui.
ja sam probao da se nateram par puta da koristim miui i ne mogu duze od par dana.
Ocajan ram menadzment,losija baterija,manje je fluidan.
Jedino sto je bolje je mozda kamera a i to ne mogu da tvrdim,nisam radio poredjenje.
Ja zamalo da se odlucim da ga bacim na prodaju dok nisam probao cm13. Dok ga nisam kupio uopste nisam imao kontakt sa xiaomi telefonima. I posle par dana koriscenja miui razocarao sam se. Pojedine app su kasnile ( broadlink - app za daljinski ), notifikacije su kasnile, morao da ih zakljucavam, automatski znaci manje slobodnog rama ( 300 - 400 mb free ), multitaskinga prakticno nije ni bilo. Osecao se prelazak iz jedne u drugu app uz ucitavanje iz pocetka, los pregled pristiglh notifkacija, los nacin lepljenja prethodno iskopiranih brojeva u dialeru...
Mada je bilo i super stvari na miui: otissk je radio brze malo nego na cm13, teme, screenshoot pomocu 3 prsta, za nijansu jaca baterija i mnogo bolja kamera...
Ali fluidnost u radu je ono sto me odusevilo na cm13.
Apsolutna preporuka.

Ne bih da se objasnjavam ali cim ti je cm13 krs a miui ekstra sve mi je jasno. . .

Ukusi su različiti. Čemu hejt? Šta fali MIUI-u toliko? MIUI odlično radi, nema lagova, seckanja, krešovanja, bolja je kamera, bolje su teme. Nije mi zinulo dupe baš da idem na cm13 zbog multitaskinga i ogoljenog izgleda.

Ja zamalo da se odlucim da ga bacim na prodaju dok nisam probao cm13. Dok ga nisam kupio uopste nisam imao kontakt sa xiaomi telefonima. I posle par dana koriscenja miui razocarao sam se. Pojedine app su kasnile ( broadlink - app za daljinski ), notifikacije su kasnile, morao da ih zakljucavam, automatski znaci manje slobodnog rama ( 300 - 400 mb free ), multitaskinga prakticno nije ni bilo. Osecao se prelazak iz jedne u drugu app uz ucitavanje iz pocetka, los pregled pristiglh notifkacija, los nacin lepljenja prethodno iskopiranih brojeva u dialeru...
Mada je bilo i super stvari na miui: otissk je radio brze malo nego na cm13, teme, screenshoot pomocu 3 prsta, za nijansu jaca baterija i mnogo bolja kamera...
Ali fluidnost u radu je ono sto me odusevilo na cm13.
Apsolutna preporuka.

Pa to za notifikacije i kašnjenje nisi podesio kako treba. Meni ne kasni ni jedna jedina aplikacija ili notifikacija, a ništa nisam zaključao. Za notifikacije mogu da kažem da uz xposed su pregledne totalno, nije samo 1 linija po aplikaciji pa šta zapadne.

Ne vidim hejt u mom postu, samo sam skontao da ne razmišljamo u istom pravcu vezano za UI.
Meni je baterija bolja,fludniji je telefon a multitasking rastura u odnosu na miui.
Da, i teme na miui su mi childish, ne vidim po čemu su nešto specijalno.

Pa to za notifikacije i kašnjenje nisi podesio kako treba. Meni ne kasni ni jedna jedina aplikacija ili notifikacija, a ništa nisam zaključao. Za notifikacije mogu da kažem da uz xposed su pregledne totalno, nije samo 1 linija po aplikaciji pa šta zapadne.
A koje module za xposed koristis?
Dobar je i miui, aosp, cm, itd... Svako koristi ono sto mu se dopada tj. svidja, o ukusima ne vredi raspravljati.[emoji6]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 SE

Meni ui odgovara, ne smeta mi što nema app drawer. Kombinujem 2 teme - city limitz (kompletno crnilo svuda) i Note 7 ikonice. Ne znam kakva je baterija na cm, ali na miui 8 developer gura oko 7h sot-a na 55h rada, dok na rr nije išlo preko 5,5h rada na 46h. To je neko moje iskustvo.
MIUI 8 Tweeks koristim. I to najviše zbog 5x5 grid-a i još nekih sitnica.

Ja uvek izvlacim oko 9h sot za nekih 30-ak sati rada ali ima tu dosta surfa na lte i jakom osvetljenju.
Miui mi nije mogao vise od 7h u istom rezimu sa istim aplikacijama.
Da,jos jedan problem sam imao na miui.
Koristio sam nova launcher i kad hocu da stavim wallpaper za lock screen moram da se vratim na miui launcher da bih to uradio pa onda nazad na novu,plus je znao iz cista mira da novu izbaci iz rama i vrati me na miui launcher.
Sve u svemu uzas i da nema zvanicnog cm roma odavno bi isao na dobos.

Meni ui odgovara, ne smeta mi što nema app drawer. Kombinujem 2 teme - city limitz (kompletno crnilo svuda) i Note 7 ikonice. Ne znam kakva je baterija na cm, ali na miui 8 developer gura oko 7h sot-a na 55h rada, dok na rr nije išlo preko 5,5h rada na 46h. To je neko moje iskustvo.
MIUI 8 Tweeks koristim. I to najviše zbog 5x5 grid-a i još nekih sitnica.
Evo nasao sam ss od pre na rr romu, 77h pa pogledaj. Uglavnom mi je manje-vise i danas tako. https://forum.benchmark.rs/showthread.php?367254-Xiaomi-Redmi-Note-3/page327&p=4899817#post4899817
ChobbyNS i meni je skoro uvek tako, do duse ne znam kako bi se telefon ponasao na najnovijem miui. Kada izadje miui 9 na nougat bazi, to moram da probam sigurno. Cenim negde sredinom februara...
Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 SE

Poslednja izmena:
Zar će biti nugat za rn3?

Zašto ne bi bio?

Izlazi nugat sa novim miui 9. Zvanično je objavljeno. Biće veselo. Šteta što od sledeće nedelje neću koristiti ovaj telefon.

Pa uglavnom izbace novu miui verziju za stari model ali verzija androida ostane stara.
Jel imate negde izvor koji potvrdjuje nugat za rn3?

Pa uglavnom izbace novu miui verziju za stari model ali verzija androida ostane stara.
Jel imate negde izvor koji potvrdjuje nugat za rn3?

Evo npr. ovde http://en.miui.com/thread-423904-1-1.html
http://xiaomiadvices.com/miui-9-redmi-note-3-release-date/
A za Mi Mix vec developeri testiraju alpha verziju miui 9, a beta izlazi krajem januara, pocetkom februara.
http://xiaomiadvices.com/xiaomi-mi-mix-will-get-android-nougat-based-miui-9-update-soon-details/

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi objasni opsesiju indijaca da stavljaju svoje selfije ili slike gde ih neko drugi slika u pokretu ili nekoj pozi i to da stavljaju kao avatar na miui forumu? :D

Vrh Dno