Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Redmi Note 3 Pro ga sije uzduz i popreko.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

RN3 pro ima bolji ekran, mnogo bolji procesor i FP senzor dok Asus ima bolju bateriju.

Jedini telefoni u ovoj klasi koji mogu da se porede sa Redmi Note 3 pro su Huawei P9 Lite i Honor 7 Lite(5c).
Koje bih ja i uzeo pre Xiaomi-a ako kupujes od prodavaca na KP, ako narucujes i mozes izvuci za bolji novac onda ok.

Pa ovi Huawei telefoni ne mogu da se nikako porede sa RN3, 5.2" ekrani vs 5.5" ekran, baterija 3000mAh vs 4000mAh, antutu 53k vs 78k (ja dobijam skor ~83900).
Onda softverski dugmici vs hardverski kapacitativni dugmici koji svetle, mene ospice podidju sa tim soft dugmicima (imao sam sa tim soft pa znam sta pricam).
Dalje, NAJVAZNIJA stvar, par custom romova i da li je i toliko? vs DESETINE custom raznih romova kod RN3, mozes da biras sta ti dusa zeli... ;)
Jedino kamera je verovatno bolja kod huawei telefona, mada pricam napamet i pretpostavljam.
Evo pa sam gledaj poredjenje: https://www.kimovil.com/en/compare/...mi-redmi-note-3-pro-special-editionl-3gb-32gb

Poslednja izmena:
Ljudi, telefon mi je upao u bootloop prilikom instalacije twrp-a. Twrp sam instalirao, kada sam posle isao na reboot, telefon nece da bootuje odn stoji samo mi logo. Telefon ulazi u fastboot i vidiljiv je preko adb-a.
Da li se moze povratiti bez otvaranja telefona i kako?

Zavoravio da napomenem da twrp funkcionise ali nemogu da mount-ujem unutrasnju memoriju iz nekog razloga. Windows prepoznaje rn3 ali kada udjem nema nijednog foldera jer se nemoze mountovati

Poslednja izmena:
Nije dobar twrp.Stavi alka twrp i trebalo bi da rešiš problem.

Sent from my Redmi Note 3

Samo preko postojećeg i onda vidi jel sve ok pa javi ovde :)

Preko fastboot komandi flešuj recovery. boot.img je kernel.

Pa ovi Huawei telefoni ne mogu da se nikako porede sa RN3, 5.2" ekrani vs 5.5" ekran, baterija 3000mAh vs 4000mAh, antutu 53k vs 78k (ja dobijam skor ~83900).
Onda softverski dugmici vs hardverski kapacitativni dugmici koji svetle, mene ospice podidju sa tim soft dugmicima (imao sam sa tim soft pa znam sta pricam).
Dalje, NAJVAZNIJA stvar, par custom romova i da li je i toliko? vs DESETINE custom raznih romova kod RN3, mozes da biras sta ti dusa zeli... ;)
Jedino kamera je verovatno bolja kod huawei telefona, mada pricam napamet i pretpostavljam.
Evo pa sam gledaj poredjenje: https://www.kimovil.com/en/compare/...mi-redmi-note-3-pro-special-editionl-3gb-32gb

Ne mozes da gledas na velicinu ekrana kao prednost, to je sve subjektivno. Takodje iskoriscenje baterije je jedno, kapacitet nesto sasvim drugo, poprilicno sam siguran da baterija na Xiaomi-u ne drzi 30% nego na ovim Huawei modelima. U krajnjem slucaju, pola ove teme se svodi na kukanje na bateriju i jurenje odgovarajuceg roma :)
Snapdragon 650 u RN3 je nesto brzi ali u odnosu na ove Huawei je starija arhitektura i eto ima nesto slabiji GPU. Sto se tice tih ospica sto dobijas takodje jos jedna cisto subjektivna stvar:d To nikako ne moze biti minus/prednost. Opet subjektivnost.
I na kraju ti custom romovi, kao sto rece najvaznija stvar, moja npr. dusa ne zeli da se jase sa custom romovima i problemima i prednostima koje oni donose. Dobro sad subjektivnost sa moje strane, ali mislim da je smesno porediti softversku podrsku(oficijalnu) ovih modela, sta ce ti custom romovi za Huawei? Ako ti se ne svidja kako izgleda, uvek mozes da promenis rom ili samo skin, ali to je cista kozmetika, nikako nema veze sa fukncionalnosti.
Na kraju, opet na kraju :), za isti(slican) novac za Xiaomi mozes da dobijes 3 meseca do 6 meseci garancije ili da se cimas da narucujes sa Alie-a ili Grosso-a, a lagano ces naci P9 i pre svega Honor 7 Lite sa 24 meseca garancije od ljudi koji su dobili uz paket.
I da, kamera. Mnogo, mnogo bolja na P9 Lite npr. iz licnog iskustva se uverio, mada meni licno to i nije toliko bitno, nekome jeste.

Da se razumemo, RN3 je fenomenalna prica, ali za onoliko koliko stvarno kosta da narucis, dakle oko 125-130e, to sto mi zivimo u ovom raspadu od drzave pa ti udaraju carinu i porez na vrednost posiljke iznad 50e sto nema nigde u Evropi, ne racunam Bih i Makedoniju(vece rupe od nas), to je nas problem i nasa krivica kao glasaca sto zivimo u ovakvom sistemu.

Poslednja izmena:
BiH veca rupa?? pa tesko

Preko fastboot komandi flešuj recovery. boot.img je kernel.

Kasno sam procitao odgovor, zurio sam na posao i hteo da osposobm telefon sto pre...
Evo sta sam uradio: prebacio recoveryAlkaUpdate u telefon, usao u twrp, flesovao prvi put recovery particiju ( install image ) pa kad nije dalo rezultata flashovao onda boot particiju ( isto preko twrp-a ).
Sada kada upalim telefon odmah ide u twrp.
Posle tvog odgovora sam odradio flashovanje preko fastboot-a i proslo je ok ( neznam kako da vidim da li je alka ili obican twrp ).
Problem ostaje da kada upalim telefon odmah prelazi u twrp.

Poslednja izmena:
Prikači kabl i prebaci neki rom dok si u twrp na internu memoriju pa ga flešuj i upali telefon.

da li se ovaj mobilni može koristiti NORMALNO bez ikakvih flešovanja, custom romova i sl. razmišljam o kupovini ali na svakoj strani neko flešuje *pečuje* apdejtuje* kako već/. uzmem sa global romom i da ne razmišljam dalje? jel ima baš puno nedostataka global zvaničan stock rom?

Eeee draž ovog telefona je u tom čačkanju...

Послато са Le X620 уз помоћ Тапатока

da li se ovaj mobilni može koristiti NORMALNO bez ikakvih flešovanja, custom romova i sl. razmišljam o kupovini ali na svakoj strani neko flešuje *pečuje* apdejtuje* kako već/. uzmem sa global romom i da ne razmišljam dalje? jel ima baš puno nedostataka global zvaničan stock rom?

Sam si dao odgovor.
Moze ali nije to to, konkretno ti stock romovi, global kako ih vec krste, imaju uglavnom problema sa baterijom, odnosno ona je dosta bolja recimo na CM romu. Zato sam i ja odustao, kad sam malo uzeo fon od ortaka, odnosno kad smo zajednickim snagama isprobavali romove:d Opet kazu ljudi ovde koliko sam citao, da sa druge strane MIUI rom (valjda eu, nek me neko ispravi) ima najbolji kameru i tako u krug, jedan ima ovo, jedan ono, i mene od tog cackanja zabolje glava taj dan kad smo probali.
Ne zato sto mi je to ne znam kakav problem, nego prosto kao i vecina ljudi, hocu krstenu softversku podrsku i da mi telefon radi kako treba out of box. Opet ja nisam nzm kakav korisnik, na fonu koristim one najosnovnije aplikacije, od igara drzim Hearthstone i Plants vs Zombies 2 i to je to. Zato sto me telefoni inace preterano ne zanimaju i nikad ne bih isao iznad 250e, idealno do 200e za telefon. Zato sam hteo ove XIaomi ili neke druge kineske modele, zato sto ne robujem imenu brenda i slicno, ali za obicnog korisnika kakav zelim da budem, oni nisu idealan izbor.
Trenutno gledam da uzmem neki Huwaei, jer mi se cini da u srednjoj klasi nude najvise, bice P9 Lite ili Honor 7 Lite, idu od 170e za Honor do 210e za P9 Lite sa 3gb rama. Mozda i sacekam da stigne kod nas Honor 6X koji mi je vrh, a bice i do 250e sto bih nekako mogao da prihvatim da platim za telefon.

Poslednja izmena:
naravno da moze, evo ja koristim mjesecima bez ikakvih zamjerki, pusti ove daveze.. jedno poprave drugo pokvare i tako kuknjava u krug

Sam si dao odgovor.
Moze ali nije to to, konkretno ti stock romovi, global kako ih vec krste, imaju uglavnom problema sa baterijom, odnosno ona je dosta bolja recimo na CM romu. Zato sam i ja odustao, kad sam malo uzeo fon od ortaka, odnosno kad smo zajednickim snagama isprobavali romove:d Opet kazu ljudi ovde koliko sam citao, da sa druge strane MIUI rom (valjda eu, nek me neko ispravi) ima najbolji kameru i tako u krug, jedan ima ovo, jedan ono, i mene od tog cackanja zabolje glava taj dan kad smo probali.
Ne zato sto mi je to ne znam kakav problem, nego prosto kao i vecina ljudi, hocu krstenu softversku podrsku i da mi telefon radi kako treba out of box. Opet ja nisam nzm kakav korisnik, na fonu koristim one najosnovnije aplikacije, od igara drzim Hearthstone i Plants vs Zombies 2 i to je to. Zato sto me telefoni inace preterano ne zanimaju i nikad ne bih isao iznad 250e, idealno do 200e za telefon. Zato sam hteo ove XIaomi ili neke druge kineske modele, zato sto ne robujem imenu brenda i slicno, ali za obicnog korisnika kakav zelim da budem, oni nisu idealan izbor.
Trenutno gledam da uzmem neki Huwaei, jer mi se cini da u srednjoj klasi nude najvise, bice P9 Lite ili Honor 7 Lite, idu od 170e za Honor do 210e za P9 Lite sa 3gb rama. Mozda i sacekam da stigne kod nas Honor 6X koji mi je vrh, a bice i do 250e sto bih nekako mogao da prihvatim da platim za telefon.
Mozda da sacekas Nokiu novu, ima bas tema o toj novoj Nokiji, pretpostavljam da bi se tebi svideo taj fon, a ona ce biti tu negde do ~250e...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 SE

Ja koristim fabrički global developer rom i nemam nikakvih problema. Odlučio sam se za ovaj model jer ima velike mogućnosti što se tiče custom softvera ali to ne znači da mora odmah da se flešuje. Moj prethodni telefon je nekim čudom dobio KitKat ali je ta finalna verzija ostala s milion bagova, podrška nula, a romova NEMA. Korektan hardver koji je softver totalno ubio. To se ne može desiti sa RN3Pro.

Naravno da moze da se koristi i nije baterija na miui ne znam koliko losija kako se ovde prikazuje. Mozda nesto malo. Sa custom romovima pre svega dobijes bolji multitasking a i meni licno vise lezi Cyanogenmod nego miui.

Sam si dao odgovor.
Cene su ti za 20e spustene. Huawei osim kamere nista bolje nece ponuditi. Global rom je sasvim ok i izvuci ce odlicne rezultatate sa baterijom. I da, jaca je 30% baterija od p9l.

Cene su ti za 20e spustene. Huawei osim kamere nista bolje nece ponuditi. Global rom je sasvim ok i izvuci ce odlicne rezultatate sa baterijom. I da, jaca je 30% baterija od p9l.

Odakle ti to da su cene 20e spustene? Mozda ako gledas na KP ili nase radnje, pre svega za Honor 7 Lite. Ja govorim o trenutnoj situaciji kod operatera i ljudi koji ih prodaju, trenutno je Honor 7 Lite aktuelan i ljudi ga prodaju za 170e pa na gore sa 24 meseca garancije.

A i na KP sam nasao kod proverenih prodavaca P9 Lite za pomenutih 210e, kod nekih za 215e pa na gore(modeli sa 3GB rama), 190e sa 2GB. Ako treba potvrda mogu da prosledim na PM. Pisana garancija 12-24 meseca, kako gde.
Necu da sad udaram neku kontru i glumim nesto, RN3 pro je vrh telefon ali nas drzavni sistem zeza, telefon platis 130e na alie-u i onda ti drzava uzme jos 50-60e na ime carine i poreza ili mozes djuture tih 190e da platis preprodavcima koji ti daju 3 meseca garancije, sto je opet bolje resenje.
Meni sve ispod 12 meseci garancije je malo, posto ne planiram i nikad nisam menjao telefon bar 2 godine, moze i ta prica kod prodavaca RM3 na KP ali je cena visa, ne malo.

Ista prica vazi za i LeEco modele sa Grosso-a, posto sam i njih uzeo u razmatranje i onda sam posle pomoci i iskustava jednog kolege ovde, pitao i neke druge ljude i dosao do toga da da bih modele koji mene zanimaju tamo platio oko 210-220e, to bi sa carinom, porezom+15e transport otislo prakticno na 300e(mozda i vise) i dobio bih inostranu(globalnu) garanciju gde bih telefon morao da saljem u Italiju, ako se nesto ne daj boze desi, a ako je neki ozbiljniji problem oko ploce ili slicno, oni ga salju u Kinu i tako.
A za 40-50e vise kod nas sa pisanom garancijom od 12 meseci ili cak 24 meseca od operatera Honor 8 za 35-40e vise, LG G5 za oko 45-50e vise. Nazalost ja nemam opciju da mi neko donese iz Hrvatske ili Slovenije ili Madjarske, odnosno sa prostora EU gde bih platio postarinu 15e i telefon...
Na stranu sto 300e ili 350e nikad ne bi dao za telefon, navodim samo primer. Jos je MIUI kako kazete out of box ok, meni kad smo probali nije to bas sve tako ali dobro, onaj EUI kod LeEca je uzas.

Naravno, ovo je cisto subjektivna strana price, odnosno situacija kakvu ja vidim :)

Poslednja izmena:
Odakle ti to da su cene 20e spustene? Mozda ako gledas na KP ili nase radnje, pre svega za Honor 7 Lite. Ja govorim o trenutnoj situaciji kod operatera i ljudi koji ih prodaju, trenutno je Honor 7 Lite aktuelan i ljudi ga prodaju za 170e pa na gore sa 24 meseca garancije.

A i na KP sam nasao kod proverenih prodavaca P9 Lite za pomenutih 210e, kod nekih za 215e pa na gore. Ako treba potvrda mogu da prosledim na PM. Pisana garancija 12-24 meseca, kako gde.
Necu da sad udaram neku kontru i glumim nesto, RN3 pro je vrh telefon ali nas drzavni sistem zeza, telefon platis 130e na alie-u i onda ti drzava uzme jos 50-60e na ime carine i poreza ili mozes djuture tih 190e da platis preprodavcima koji ti daju 3 meseca garancije, sto je opet bolje resenje.
Meni sve ispod 12 meseci garancije je malo, posto ne planiram i nikad nisam menjao telefon bar 2 godine, moze i ta prica kod prodavaca RM3 na KP ali je cena visa, ne malo.
Ne znam gde se to prodaje p9 lite sa 3gb rama i to uz dve godine garancije... 200 je nov obican sa 2 godine.

Ne znam gde se to prodaje p9 lite sa 3gb rama i to uz dve godine garancije... 200 je nov obican sa 2 godine.

Ja napisah, dodacu jos pogledaj oglase sa mobilnim telefonima gde ljudi prodaju direktno iz paketa (govorim za oba modela), ali nebitno, necu da sviram svako od nas ima svoje afinitete i misljenja. A kada se to sudari, obicno nastani verbalni problemi, sto je bezveze. Kako god. Izvinjavam se sto sam zatrovao i temu o RN3 Pro telefonu skrenuo u drugi pravac.

Svako nek uzima sta misli da mu je najbolje za njegov novac i gde nadje najbolju ponudu. Meni je eto neprihvatljivo da platim nesto prakticno 200e(ajde precizno 190e) i ne dobijem garanciju ili dobijem 3 meseca, a telefon sa boljom softverskom podrskom, vidljivo boljom kamerom, nesto sporijim chipom(kome je eto brza grafika), govorim snap 650 vs kirin 650, gde tu razliku mozes videti samo u sintetickim testovima, koji su (opet moje misljenje) kao i benchmark testovi u igrama, glupost, u prakticnom radu, tasking i igre je nema. Eto jedino ta dijagonala, pricu o 30% jacoj bateriji necu komentarisati, jer sam uverio licno sa drugarom da to nije tako. Ali opet i to neko moze da navede kao lupetanje, jer eto nemam (jer nisam vlasnik RN3) screenshot sa SoT-om uporedno sa P9 Lite. Isto necu uzeti u obzir, ali moram da pomenem, jer se ljudi zale u temi, da kada odrade kako koji rom update baterija je losija, konkretno MIUI 8.
A u globali su vracamo na subjektivnost, uvek.

Kako god, nebitno..

Poslednja izmena:
Ja napisah, dodacu jos pogledaj oglase sa mobilnim telefonima gde ljudi prodaju direktno iz paketa (govorim za oba modela), ali nebitno, necu da sviram svako od nas ima svoje afinitete i misljenja. A kada se to sudari, obicno nastani verbalni problemi, sto je bezveze. Kako god. Izvinjavam se sto sam zatrovao i temu o RN3 Pro telefonu skrenuo u drugi pravac.

Svako nek uzima sta misli da mu je najbolje za njegov novac i gde nadje najbolju ponudu. Meni je eto neprihvatljivo da platim nesto prakticno 200e(ajde precizno 190e) i ne dobijem garanciju ili dobijem 3 meseca, a telefon sa boljom softverskom podrskom, vidljivo boljom kamerom, nesto sporijim chipom(kome je eto brza grafika), govorim snap 650 vs kirin 650, gde tu razliku mozes videti samo u sintetickim testovima, koji su (opet moje misljenje) kao i benchmark testovi u igrama, glupost, u prakticnom radu, tasking i igre je nema. Eto jedino ta dijagonala, pricu o 30% jacoj bateriji necu komentarisati, jer sam uverio licno sa drugarom da to nije tako. Ali opet i to neko moze da navede kao lupetanje, jer eto nemam (jer nisam vlasnik RN3) screenshot sa SoT-om uporedno sa P9 Lite. Isto necu uzeti u obzir, ali moram da pomenem, jer se ljudi zale u temi, da kada odrade kako koji rom update baterija je losija, konkretno MIUI 8.
A u globali su vracamo na subjektivnost, uvek.

Kako god, nebitno..
3gb se ne prodaje kod nas barem legalno koliko ja znam tako da garancija je kao i ova od xiaomija, toalet papir. Ja sam koristio oba i zato ti govorim iz iskustva kako i sta radi :) plus u zadnje vreme na p9 lite masovno crkava wifi, cak je i jedan od dva koji sam prodao imao taj problem pa sam se cimao sa garancijom. Po meni, bolje pazari xiaomi, ako ti kamera nije bas uslov. Ni p9 lite nema super kameru, video je katastrofa, ali je bolja od ove. Sve ostalo na strani xiaomija.

3gb se ne prodaje kod nas barem legalno koliko ja znam tako da garancija je kao i ova od xiaomija, toalet papir. Ja sam koristio oba i zato ti govorim iz iskustva kako i sta radi :) plus u zadnje vreme na p9 lite masovno crkava wifi, cak je i jedan od dva koji sam prodao imao taj problem pa sam se cimao sa garancijom. Po meni, bolje pazari xiaomi, ako ti kamera nije bas uslov. Ni p9 lite nema super kameru, video je katastrofa, ali je bolja od ove. Sve ostalo na strani xiaomija.

To za legalno si u pravu, ako cemo posteno samo operateri rade legalno :) 90% ovih prodavnica po gradu i svi prodavci na KP su na crno. Ali zato i je cena kod operatera takva, kakva je. Stim sto se ne bih slozio ovo za toalet papir, posebno posle 4,5 godins iskustava i 3 telefona kupljena od jednog lika, za sebe i jos nekoliko za druge. To je pre svega pitanje, kakav je ko covek, a u globalu smo kao narod stoka, tako da je na ljudima da nadju one u manjini koji nisu stoka.
Sto se tice mog izbora, sve sam blizi da jos malo sacekam da stigne kod nas Honor 6X, danas su kako mi rece taj prodavac, zvanicno stigli u HU. Sad koliko je to tacno nzm, kaze oko 250e bi trebao da kosta, verovatno i nesto ispod.
Videcemo vec.

Poslednja izmena:
Nema razlike između sd650 i sd808 (G4) bar po meni. Odlično se ponaša procesor. Nemam nekih zamerki.

Nazad
Vrh Dno