Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Zašto hejtujes toliko telefon ,ako ti se ne sviđa prodaj ga i furaj dalje... Tako sam i ja uradio. Ima ovaj rn3 dosta mana samo zavisi da li ti smetaju ili ne

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@fkloznica

Bitno da Nexus nema mane ;p
Xaxaxaxa

Svaki telefon ima, jos uvek nema savrsenih...ili barem ja zivim u zabludi...?!
Mozda je Nexus 5X bez mane :)

Sent from my RN3 Pro

Zavisi i od toga na šta je neko navikao, odnosno šta očekuje.
Ja sam skoro pa "greškom" poručio Rn3, planirao sam da ga odmah prodam i poručim LePro3. Međutim, moja očekivanja je prevazišao, sve potrebe više nego zadovoljava i jednostavno nemam dobrih argumenata zašto bih sada dao još ~110eur za LePro3.

^^ ne kažem da nema ali manji mi smetaju. Zato kažem zavisi šta ko ima kao prioritete

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma znam, ovo je sala jer u svakoj temi na forumu " Sta da kupim do 200e", " Koji kineski telefon do 200-250e" svi samo Nexus 5X guraju...
Ja i dalje tvrdim, za pare koliko ovaj telefon kosta, nema bolje...
U toj klasi jede sve konkurente.
I telefon moze da se sredi da bude mnogo bolji nego stock. Uostalim, retko koji telefon ima ovakvu podrsku zajednice.To dovoljno govori koliko je "los"...

Sent from my RN3 Pro

Ovaj telefon je predobar, i ja sam ga kupio iz za*ebancije i evo ne planiram da ga menjam. Ima krš kameru ali to sam znao i pre kupovine, ostalo odlično.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da, kamera je teska truba, narocito meni nakon nexus 5x :)
Sem toga ne vidim ni jednu vecu manu, mozda zvucnik koji je na pogresnom mestu ali je bar pristojnog kvaliteta :)
I klizav je dosta ali to je tako sa svim alu telefonima a ja ne mogu nikakvu futrolu da nadjem jer imam kate model pa nista ne pasuje :)

pa nije ni to mana,a i nije toliko katastrofalna s obzirom na cenu ! Totalno je upotrebljiva opet za te pare cak i mnogo dobra

Jedno kratko pitanje, imam 7.3.7.0 stable rom koji sam rutovao. Sistem mi je ponudio update na 8.0.6.0 stable. Da li ću izgubiti root nakon ota updatea i da li vredi raditi update?

Ako si dozvolio TWRP da ti modifikuje system, nece proci OTA... Samo ce se restartovati telefon i nece odraditi update, a postoji sansa da zaglavi i u bootloop-u.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Evo jos jedan moj doprinos zajednici, ljudima koji koriste dve kartice i imaju custom ROM.

Jos uvek u test fazi...ali nadam se uspesnom testiranju :D

Testiram jos uvek na RR rom-u, mod 4g-3g, tj 3g/3g u isto vreme na obe kartice...

Posle par dana testiranja novog modema, sve je ok..

Za ovaj mod je potrebno imati otkljucan bootloader jer se flesuje modem iz FASTBOOT-a.

Nema problema sa prijemom i sa batery drain-om.Modem testiran na RR ROM-u 5.7.4 sa Radon kernelom.

Flesovanje novog modema radite na sopstvenu odgovornost.

Kao i uvek, odradite backup pre bilo kakvog flesovanja!!!

Skinite ovaj adb.zip sa linka u kome je sve spakovano i raspakujte negde.

https://app.box.com/s/79fxyph9vcdmxnbr3xueqmtr7oe4gdf8

Otvorite folder i nakon toga SHIFT+desni klik u folderu i izaberite open cmd here

Telefon ubacite u FASTBOOT i zakacite na racunar

proverite da li racunar vidi telefon u fastboot modu sa komandom

fastboot devices

ako vidi, kucajte

fastboot flash modem NON-HLOS.bin

kada to zavrsi, kucate

fastboot reboot

Podesite za SIM 2 3g u opcijama.

Ako sve prodje ok, imacete 3g signal na oba SIM-a.(Ako imate sim 1 na 4g, onda ce biti na njemu i dalje 4g, dok ce sim 2 raditi u 3g modu, dok je pre ovoga radio u 2g(GSM).

U slucaju da imate neki problem, okacicu ti jedan zip-ovan modem koji flesujes iz TWRP. ali se nadam da nece biti potrebe za tim.

https://app.box.com/s/w1j9i3euuj61medw2jflvmt6487e0vj5

Poslednja izmena:
Trenutno sam na MIUI 8.0 Stable. Šta treba sve da uradim da bih flešovao rr? Kako otključati bootloader, pošto je zaključan, koliko sam upućen?

Pitanje za korisnike na Global Stable i na custom ROM-ovima? Jel mozete da idete na net, tj.da otvorite neku stranicu dok vam je aktivna linija, dok pricate recimo preko spikerfona na telefonu, da pogledate nesto na netu(na 3G net-u, ne wifi).

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Jednom može, sledeći put ne. Nisam do sad to primetio.
Dakle, bio telefon na 4G, kad sam pozvao spustio na 3G i kad je uspostavljena veza prebacio na G (cellular type: GSM).
Tako dva puta, onda treći put vratio na H+ i tako ostao. Onda sam mogao da surfujem.
Totalno glup bug. To znači da praktično većinu poziva zapravo obavlja preko 2G mreže?

Screenshot_2016-11-18-22-21-42-620_com.android.settings~01.png

RN3Pro SE

Poslednja izmena:
Ti imas SE, on ima drugaciji modem...ako si ostao na "fabrickom".
Ovaj modem sto sam ja okacio u prethodnom postu moze, a onaj stari, sto sam prehodno imao nije mogao...Testiram da vidim sta sve moze ;)

29986ef40b1e37eb2d153f41775459ee.jpg

Sent from my RN3 Pro

Da, na fabričkom je još. Verovatno je greška u softveru (ili kako već da kažem).
Sad sam opet probao. Od pet puta, dva puta je išao 4G-> 3G-> G (kad se uspostavi veza), a tri puta 4G-> H+ i onda radi net. Dakle, šanse su 50% da će svi pozivi biti preko 2G mreže. Glupost...mnogo lošiji telefoni su radili kako treba ovaj deo, pa nisam ni proveravao do sada.
Edit: Hmmm... još 5-6 sam zvao, i eto sada stalno je bilo kako treba (radi net).

Poslednja izmena:
@Kidence RN3 SD 3/32 Global stable 8.0.6.0 može bez problema.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pozdrav
Kupio sam letos ovaj telefon i uglavnom sam zadovoljan ali posle poslednjeg updatea imam problem sa kamerom.
Samo pre toga da napomenem, da mi je telefon kad sam kupio bio na Miu 7 i mnoštvo kineskih aplikacija. Pošto sam totalni laik što se tiče flešovanja i rutovanja, ipak, uz pomoć člana Kidence iz jednog njegovog posta, ubacio sam Global rom i sve je radilo besprekorno.
A sada da se vratim problemu sa kamerom.
Npr. kada hoću nešto da fotografišem i kad kliknem dugme da uslika, treba mu od pet do deset sekundi da snimi fotku.
Znači kliknem da slikam,i on tek snimi fotku nakom pet do deset sekundi. A fotografije su jako lošeg kvaliteta.
Ima li neki način da se to popravi?

Telefon je trenutno na
MIUI Global 8.0 Stable 8.0.6.0

Poslednja izmena:
To sam svakako planirao. Malopre skinuo MX Cameru sa PS... Daleko bolja prica, ali ipak ne znam zasto mi tako baguje na ovoj osnovnoj kameri.

Idi u Podesavanja, pa aplikacije, nadji kameru i ocisti kes i data, pa probaj onda...

Sent from my RN3 Pro

Upravo odradio sa cisenjem kesa i date.
Sad normalno radi kao i pre.
Znaci, sa vremena na vreme cistiti kes i data ako opet krene da baguje.

Pa problem zna da nastane posle OTA update.Da kazemo, nepisano pravilo je da se posle OTA update odradi Factory reset da bi sve "naleglo" na svoje mesto.
Ali 99% korisnika ne radi, pa znaju da se pojave takvi problemi.
Ako se opet desi, a sumnjam da hoce...znas resenje. ;D

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Hvala ti Kidence jos jednom na pomoci i korisnom savetu.
:)

Mozda si slucajni ukljucio HDR mod, iskljuci ga...

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Jel neko zna koji to pametnjaković... pardon, privatnik krenuo da reklamira Xiaomi na ovim prostorima i kakav mu je zvanični status?

Pitanje za korisnike na Global Stable i na custom ROM-ovima? Jel mozete da idete na net, tj.da otvorite neku stranicu dok vam je aktivna linija, dok pricate recimo preko spikerfona na telefonu, da pogledate nesto na netu(na 3G net-u, ne wifi).

Sent from my RN3 Pro

Може и на ЕУ рому

Sent from RMN3 Pro

Poslednja izmena:
Neki zakljucak da su sa MIUI 8 menjali modem..Jos ako imas Xiaomi.eu na bazi dev rom-a, ona mozes sve ;D
Global Stable MIUI 7 koliko se ja secam, nije mogao.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Treba pročitati otprilike bar desetak procenata stranica ove teme da bi se ušlo u problematiku, nekom manje nekom više. :)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Vrh Dno