Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Nije svemoguć naravno, ali je više nego odličan i bolji i od dosta skupljih. 99% da ću uzeti 3/32, ne zeza mi se sa tvikovanjem a i doplata nije preterana, em što 32 verzija može da se koristi komotno i bez memorijske kartice pa ako se ukaže potreba za dual sim, uvek mi je dostupna i ta opcija.
Hvala svima na savetima, za vikend verovatno uzimam pa ću javiti šta sam uradio.

Pravite Frankenstein-a :)
Da li je moguće odraditi MIUI8 root?
Dakle, da ostane sve kako jeste,samo da izbrišem sve što ne treba.
Ja imam 8.0.1.0. MIUI rom, Global, root-ovan. Ima tutorijala na netu, ali poenta je da otključaš bootloader, flash-uješ TWRP recovery, i onda odatle uradiš flash superuser root zip fajla. Ako zatreba, proslediću linkove.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Naravno, svakako.. Hvala.
Mada bi to mogao da bude i sticker na početku thread-a, verujem da istom logikom razmišlja i ostatak MIUI fan auditorijuma. Linkovi mogu i ovde, sigurno će nekome još da ustrebadne.

edit:
Koliko sam uspeo da ispratim temu, fkloznica se raspitivao za istu stvar, ali ne razumem zbog čega je odustao, tj. znao je da postoji tut., mogao je to da odradi.
Čak je i predlagao Kidence-u da napiše tutorial.

Sent from my RedmiNote3Pro

Poslednja izmena:
Ja sam na mtk verziji. Pre dva dana sam ubacio mokee rom i sad mi se pojavljuje sledeće obaveštenje.

caf9d584990d65653e3829605dad7543.jpg

Kada kliknem na notifikacije on na sekund uključi browser i onda nestanu i notifikacije i uzvičnici na ikonicama. Ali se kasnije ponovo pojave.
Je l viđao neko nešto slično?

PS
I dok mi traži taj sign in i wireless i mobilna mreža funkcionišu normalno.

Idi u dev.options i ukljuci terminal, pojavice ti se nova ikonica u app drawer Terminal.

Pokreni je i kucaj u nju sledece komande...

su

pa zatim,

settings put global captive_portal_detection_enabled 0 i stisni eneter

Reboot telefona i ne bi trebalo vise to da ti se desava...

Evo YouTube tutorijala za TWRP recovery i root na MIUI-u: https://youtu.be/G_P7Qd3kpAI

Nije ovo bas validno, ali ajde..

Ne mogu svi na Global Stable da otkljucaju bootloader...

Poslednja izmena:
Samo oni koji su namestili drajvere i dobili kod za otključavanje. Mada, bootloader može da se otključa i bez Xiaomi koda :)

Ajde otkljucaj mi prvi put na Global stable i imas gajbu piva...

Sent from my RN3 Pro

Mora da se vrati na dev, pa onda?

Ima uputstvo u mom potpisu, sve je lepo napisano...
Sve provereno pre pisanja...

Sent from my RN3 Pro

Prešao sa LoxaR na China dev ali moze i Epic dev rom. Zatražio kod u nedelju uveče u utorak ujutro dobio sms. Prikacio se i za 10 sec sve gotovo. Tako da ne mora da se ide u neku avanturu koja nije official.

Ja sam dobio telefon sa global stable, i otključao sam ga bez koda, pa sam flesh-nuo official CM13. U međuvremenu sam dobio kod, pa sam se vraćao na MIUI, pa nazad na CM13, RR, i sad opet na MIUI Global, sve dok ne poprave goodix na custom romovima

Pricamo o offical unlock-u.
Ko zeli da rizikuje i zna sta radi, moze da radi sta hoce sa svojim telefonom.
Ja ne preporucujem nikome te non-offical metode otkljucavanja jer mozete od svog telefona napraviti samo skupu ciglu.
U 99.9% slucajeva treba Dev rom za unlock, ja nikada nisam uspeo da otkljucam sa Global Stable,svi su morali na Dev ROM.
Citao sam i verujem da nekome prodje unlock, ali kao sto rekoh...u 99.9% slucajeva treba Dev rom za unlock(moze i China dev i Global dev).

Da li neko koristi Second space?
Ne stižu mi notifikacije iz drugog space-a, iako je uljkučena opcija.

Idi u dev.options i ukljuci terminal, pojavice ti se nova ikonica u app drawer Terminal.

Pokreni je i kucaj u nju sledece komande...

su

pa zatim,

settings put global captive_portal_detection_enabled 0 i stisni eneter

Reboot telefona i ne bi trebalo vise to da ti se desava...

Javlja mi neku gresku.

9abfc669f1f6247fae05eae7554f4b2d.jpg

Nisi mu dozvolio super su... kada te pita, daj mu dozvolu za super su.

Sent from my RN3 Pro

Au Kidence, šta da kažem osim hvala. :)
U developer options mi stajalo 'root access - disabled'. Tek kad si rekao da mu nisam dozvolio super su ukapiram da mi ne traži dozvolu ni za jednu aplikaciju.

Molim i drugi put. :)
Mozda ce nekada(ali bas retko da se desi ta poruka) ali kada se to bude desilo, samo reboot telefona i nece se vise ponavljati.
Uzivaj u brzini Mokee rom-a :)

Sent from my RN3 Pro

Hvala i na dodatnom savetu.
Odličan je rom, a i cm romovi mi definitivno više odgovaraju od miuia.
Nego nisam siguran da mi je baterija ok. Imam utisak da se istom brzinom prazni i kad telefon stoji i kada ga intezivno koristim. Moram malo da ispratim situaciju. Sad sam na 7% sa 4 sata sot-a i pola sata razgovora a jutros je pao na 85% za jedno dva sata nekorišćenja (6 minuta sot-a).
U svakom slučaju mokee je stvarno brz. :)

Mozda ti se desio onaj bag, da nece baterija da se napuni prva dva,tri puta do kraja...Na jednom telefonu sam imao taj problem, posle se sve vratilo u normalu...Koji gapps koristis? Stavi BBS (BetterBatteryStats) aplikaciju i vidi sta ti trosi bat. u idle rezimu...
Inace na Mokee oko 6h je meni bio prosek.

Sent from my RN3 Pro

Radi, zasto ne bi radio...Mozes cak i da podesis na kapacitivnim dugmicima da radis.Kao npr.na menu dugme(prvo), na kratak stisak otvara recent apps, a na duzi radi SS...

Sent from my RN3 Pro

Nisam ja nešto bio srećan sa baterijom i na miuiu u poslednje vreme ali nisam ništa istraživao. Prvo ću da ispratim situaciju ovako (tek sam ubacio ovaj rom) a onda ću da vidim i sa bbs.
Prvo veče kada sam ubacio mokee krenuo sam od 80% i imao preko 4 sata sot-a kad sam ga sledećeg dana stavio na punjač sa nešto ispod 30%. Ali danas druga priča.
Stavio sam one preporučune gapps - arm64 5.1 nano, tako nešto.

Jedan restart ce resiti sve tvoje probleme, verovatno nije isao u deep sleep.. ;) Moja pretpostavka. Inace nista strasno, desava se :)

Sent from my RN3 Pro

Onda je neka greska kod mene,ne radi mi SS ni na Mokee a nije mi radio ni na CM... Inace sve ostalo je extra...

Vrh Dno