Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Sta fali Snapdragon cam?! Pravi bolje slike nego stock MIUI kamera..

Sent from my RN3 Pro

A koja je kamera u RR romu 'fabricki'?[emoji2]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Aha, ok, da ne trazim po netu da je flesnem :)
Meni nesto baterija ne drzi kao vama, ako izgura do 6 sati SOT i to je to

Mislim da miui kamera ( kada se u setings stavi sharpnes low) pravi dosta bolje slike.

Ako si konstantno van wi fi to je dobar rez ,npr 4g i brajtnes na 90-100 ne može preko 4h sot :)

Skini BBS i vidi jel imas neki proces sto sto ti guta bat.Ali bez nekog posebnog sredjivanja fona, oko 7h je prosek...Isto zavisi odnos 3G-WIFI, jacina signala na 3g, mnogo faktora utice na SOT.

Sent from my RN3 Pro

Upravo sam najveci dio vremena na wifi, u stanu i u kanc. 3g i ne koristim puno, samo za viber poruke kad sam van dometa wifi. 4g uopste ne koristim jer i nemam 4g karticu

Postoje li za ovaj model modemi,ako se tako zovu (na Lenovu su se tako zvali),sa kojim mogu da poboljsam signal. Kad sam kuci bas cesto mi se gubi mreza,da pocinje zestoko da me nervira.

Jes da ste vecina presli na RR ja sam i dalje na MIUI 6.7.29 [emoji1]

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Sve postoji ako znas sta radis :) Skines rom, izvuces iz njega modem i flesujes.Ali mora biti MIUI rom posto imas MIUI rom trenutno.E sada, ako znas neki rom gde ti je bolje radio, mozes probati...Ali za svaki slucaj , izvuces i modem iz tog rom-a sto trenutno koristis, ako slucajno krene nesto u losem smeru...

Sent from my RN3 Pro

Sve postoji ako znas sta radis :) Skines rom, izvuces iz njega modem i flesujes.Ali mora biti MIUI rom posto imas MIUI rom trenutno.E sada, ako znas neki rom gde ti je bolje radio, mozes probati...Ali za svaki slucaj , izvuces i modem iz tog rom-a sto trenutno koristis, ako slucajno krene nesto u losem smeru...

Sent from my RN3 Pro
Uhhh to je bilo jednostavnije na Lenovu [emoji16]
Nego ajde kad ai vec tu,kazi mi ako odradim update Globala 6.7.29,zakljucava li mi se bootloader,gubim li root i gube li se ona podesavanja sto si mi slao za ikonice [emoji85]

Prelazak na Global = full wipe
Do skoro je bio neki bug, mogao si da predjes na Global i da ti ostane unlocked,ne znam jel jos uvek to funkcionise... ako bi da se igras, da probas...
Napisacu ti na pm how to...

Sent from my RN3 Pro

Prelazak na Global = full wipe
Do skoro je bio neki bug, mogao si da predjes na Global i da ti ostane unlocked,ne znam jel jos uvek to funkcionise... ako bi da se igras, da probas...
Napisacu ti na pm how to...

Sent from my RN3 Pro
Vec sam ja na Globalu nego samo treba update da odradim sa 6.7.29 na 6.8.18
A to mozes poslati svakako ako ti nije crno [emoji106]

Te oznake koje ti spominjes su oznake za Global Dev rom, ne za Global Stable...
Ne mozes odraditi update jer ti je twrp izmenio neke delove rom-a, nisi isao na Read only, nego si dozvolio da ti menja neke delove...
Mozes da probas da editujes taj update menjanjem boot.img i patch-ovanjem istog, ali sumnjam da bi se cimao toliko...

Sent from my RN3 Pro

Koja verzija RR rom-a? 5.7.3 prepostavljam, a build date?
I jel zadnji Radon 2.5.1?
I koliko ti je stabilan prijem za 4g, koja mreza?
Sent from my RN3 Pro
91ea24112bca505f0e5a03e313354fb3.jpg

cc573fd5dd3559739c9bffb290ff9a71.jpg

MTS мрежа, пријем је стабилан, на MIUI је радио, мада ми се дешавало и на њему понекад да нема, док на RR-у више сам недоступан него што сам доступан, а интернет на 4Г ради па мало стане, па опет ради. Картицу сам скоро мењао. Мада на 3Г ми ево два дана све нормално ради.

Rešio sam i ja da se upišem u RN3 Pro klub, samo ne znam da li odaberem 2/16 ili 3/32 verziju. Nisam preterano zahtevan korisnik, igram samo Candy Crush Sagu, malo surf, viber, WA, YT, navigacija i još par nekih nezahtevnih ap-ova, pa sa te tačke gledišta verovatno bi mi bio dovoljan i slabiji model, ali pošto telefone menjam na oko 2 godine, možda bi mi bilo pametnije da dodam još 30€ i uzmem 3/32 model, vredi li uzeti jači?

Pratim temu od početka i na sva ostala pitanja koja sam imao u vezi telefona ovde sam već našao odgovore, samo ovo nikako da odgonetnem :).
Planiram ovde da ga kupim, ne čeka mi se nekoliko nedelja + sa plaćenom carinom ispada skuplje naručivanje iz Kine nego sa KP, pa ako imate sa nekim pozitivno iskustvo preporučite mi preko PP.

Poslednja izmena:
Cimaj Vladimira sa kp. Jeste da je smanjio "garanciju" na xiaomi ali je korektan cikica . Reci mu da imaš preporuku sa Bench i da hoćeš 5e manju cenu :)

Ako ideš na miui onda ti 2gb vs 3gb ne pravi razliku a ako hoćeš cm onda je možda bolje od 3gb.

Izbacen novi Radon kernel 2.6.
Moja preporuka i dalje ostati za sada na 2.5.1, dok se ne istestira ovaj 2.6.

Sent from my RN3 Pro

Ja sam na RR imam viber vatsap mesenger fb , non stop upaljeni kao i data , wi fi samo na 4,5 h dnevno znaci skoro non stop na dati . I sve to radi bez problema na 2 gb .tu je i ali expres app , flash score , jedan ili dva brovsera , sve zivo stalno stoji upaljeno , tel ne stuca ne staje. Zlo !!! Ali tu gde radim imam ocajan signal plus data , moj sot je oko 3,4 h . Nekad kada legnem na punjac ide sa oko 10posto(oko 4, 5h sot) nekad sa 40 posto bat (sot oko 3h). kada sam mahom na wi fi prebacujem 5 h ladno i osvetnjenje je stalno na oko 60 posto.

@ fkloznica - Gledao sam baš njegove oglase, čini se ok. Pa prvo vreme ću sigurno biti na Miui-u, kasnije ko zna. Generalno nikad nisam imao neku preteranu želju da menjam romove, rutujem fon i slične akcije, zvanični apdejti i to je to. Da znam da ću menjati telefon za pola godine uzeo bi 2GB, to je po meni sasvim dovoljno za većinu korisnika trenutno, ali pošto će se zadržati dosta dugo kod mene razmišljam da dam malo više para da ne bi krenuo da štuca posle godinu dana, kao ovaj što sad imam sa 1GB rama...

3/32
Ume da iskešira, RAM padne na 700-800MB, ali je zato sve uključeno.. fb, messenger kao i Second space.

Što se SoT-a tiče :
a8ab65a23d0006956057505839b8a66a.jpg

a30d4b71ca4379c02694613653b52729.jpg

26f7f841a4c2156578b1637fbb28e786.jpg

U Second space-u su messenger, fb, WA, Viber bili puno više aktivni.

Ako hoćeš da koristiš telefon, onda 3/32.
Ako hoćeš da se baviš tweaking-om, onda 16.

Sent from my RedmiNote3Pro

Poslednja izmena:
Sjajan signal kod meme to ovako ocajno izgleda Screenshot_20160906-221015.png

ali zna i gore da bude dosta , sa mnogo crvenih linijica

Poslednja izmena:
Ume da iskešira, RAM padne na 700-800MB, ali je zato sve uključeno.. fb, messenger kao i Second space.

U Second space-u su messenger, fb, messenger, WA, Viber bili puno više aktivni.

Ako hoćeš da koristiš telefon, onda 3/32.
Ako hoćeš da se baviš tweaking-om, onda 16.

Sent from my RedmiNote3Pro

Jel ovo na miui 7 ili 8?

Mi-4c

@r!sc!
Okačio sam sve..sve piše.
Ako te mrzi da pregledaš..MIUI 8 GlobalStable.

@deklaracija
Moraš uzeti u obzir da su mi obe SIM@2G

edit:
Samo da kažem da u SoT ne ulazi GSM, jer ga nisam koristio, ni na jednoj kartici.
Dakle, to je čist SoT.

Poslednja izmena:
@sh0wd3n

MIUI i kesiranje, da li si ozbiljan ?!
Na MIUI 2gb vs 3gb nema razlike u realnom radu, brojke mogu da pricaju sta hoce, razlike nema u radu.MIUI gasi aplikacije i radi reload aplikacija iako mu ostaje 1gb free RAM, takav je...nema mu pomoci :D (mada testiramo nesto @Dacke i ja u vezi MIUI-ja )
A kao drugo tebi telefon ne ide u deep sleep, budan ti stalno, moze to i bolje... :D Slab je to SOT sa tako dobrim signalom :D

Poslednja izmena:
@Kidence
Pa koristim telefon :)
Nema vremena da ode u deep sleep :D
Da, Awake je horror, ali to i jeste poenta.Mislim da su fb i Messenger krivci.
Pre njihove instalacije mi je Awake bio beo,skoro.

btw, šta testirate?
Svakako bih voleo da se odlučim oli MIUI dedicated,oli Gaaps addicted :D
Ne svidja mi se jahanje na dva konja.
Razmišljao sam da instaliram Nova launcher, ali i dalje to nije to..bez obzira što bih u jednom Space-u sakrio Gaaps, odnosno MIUI apps.
Znam da je rešenje, za sada,RR ali mi se i dalje svidja MIUI, sve nadajući se da će prispeti i MM GlobalStable, jednog dana :)

Ili, još bolje rešenje, MIUI8 root, ako je moguće, eto ti bi mogao da napiše tut. kako se to radi :wave:

Poslednja izmena:
Nije do koriscenja, verovatno ti Google backup pravi awake, ovakva puna linija lici na njega...(pretpostavka ako ti je aktivan).
Testiramo Radon kernel sa custom setovanjima na MIUI 8 Global Stable.
Bice MM, pitanje samo vremena, ali nece to nista promeniti... Malo sminke i to je to :D

Pravite Frankenstein-a :)
Da li je moguće odraditi MIUI8 root?
Dakle, da ostane sve kako jeste,samo da izbrišem sve što ne treba.

Zavisi da li verujes Kineskim root aplikacijama ili volis samo Super Su... :) Mada ode i on sada u Kineske ruke.Ima mnogo nacina da se sve uradi, ali ti trazis najtezi...(ja ne verujem Kineskim root app, ako te zanima). ;)

Sent from my RN3 Pro

U kom smislu ne veruješ?
Ako si mislio na privatnost, to zaboravi, to više ne postoji.
Postoje MIUI aplikacije koje ne bih menjao za druge.
Recimo, FTP..nema potrebe za 3th party apps. Samo kreiraš ftp sesiju u TotalCommander-u i to je to.
Dalje, ss scroll je sjajna stvar.
Jedino što su devs izbacili opciju sa 3 prsta :)
Bilo je u prethodnoj dev MIUI8 ,u opcijama, da uklučiš da prelaskom 3prsta preko display-a kreiraš ss, sada te opcije više nema.

@Zoza
Da ne misliš da je telefon svemoguć..kada sam igrao AngryBirds i Sky Force Reloaded,neprijatno sam se iznenadio..za kratko vreme su posrkale bateriju.

Nazad
Vrh Dno