Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Pa okej, ali s808 je bio u nekim flagshipovima, s650 je mid range soc... Mada opet...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Evo jedan fix za auto brightness ko ga koristi...

https://app.box.com/s/mhgjoofnwc6t331s8obqryt1c1xfguo9

Ako imate Loxar 7.1.8, radi provereno... Za ostale, radite na sopstvenu odgovornost :D

Nakon istalacije, pokrenite program i potvrdite na Save, nakon toga Reboot i to je to... :D

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

O cemu je rec sa auto brightness? Meni se desilo jednom da je sam od sebe poceo da pojacava brightness..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa MiUI pati od loseg autobrightness-a...to jest, ne konta dobro kada treba da pojaca, a kada da smanji...pa mahom ljudi koriste manuelno setovanje..ali sada kada je jako sunce, stalno moras da menjas kada si unutra i napolju...ovaj fix resava taj problem...:D

Pokrenuto neko glasanje za double tap to wake na miui forumu, zar je hardwerski sposoban telefon za tako nesto?

To mora preko kernel-a da se odradi koliko ja znam.Jos za RN2 se vodila prica o tome, ali na kraju nista.Bice da Xiaomi to cuva za Mi seriju... Ja ne vidim poentu, meni otisak sasvim lepo zavrsava posao...

To mora preko kernel-a da se odradi koliko ja znam.Jos za RN2 se vodila prica o tome, ali na kraju nista.Bice da Xiaomi to cuva za Mi seriju... Ja ne vidim poentu, meni otisak sasvim lepo zavrsava posao...

Ma super je otisak, problem je kad je na stolu recimo. U kernelu ali ako je hardwerski podrzano. Ostalo mi to od g2 jos, obozavam tu opciju.

Ja sam se bas navikao na double tap to wake dok sam koristio lg. Bilo bi lepo kada bi i to ubacili, otkljucavanje preko senzora za otiske mi nije bas prakticno. Mada ko zna, mozda treba malo vremena da se naviknem :D

Zato se meni vise svidja sto Meizu taj senzor stavlja naprijed

Poslano sa mog Z9MAX koristeći Tapatalk

Pozdrav društvo, zamolio bih za malu pomoć.

Imam Redmi Note 3 već neko vreme, tačnije pazario sam ga još dok je bio u preorderu negde pred novu godinu. Telefonom sam uglavnom zadovoljan, ima neke propuste koji mi prilično smetaju ali je sve u svemu opšti utisak ok.

Kad sam se već setio onda i da pitam, možda neko ima rešenje za ove probleme:
- jedna od najvećih smetnji mi je što se, prilikom kucanja mejla, ne može pristupiti Google Disc folderu kako bi se određeni fajl zakačio u mejl. Ovu opciju sam imao i na Samsungu i na Huaweiu, ovde mi baš nedostaje i pomalo frustrira što svaki fajl moram da nađem na disku, skinem na tel, zakačim pa čekam da se pošalje i onda brišem

- Facebook aplikacija radi loše, tj njen mesindžer. Ne mogu da ga pokrenem iz aplikacije klikom na ikonu i tako započnem konverzaciju

- Kada skidam fajlove (slike, doc ili xls tipa) preko browsera, nakon završetka downloada u notifikacijama se prikaže poruka da je fajl skinut. Kliknem na tu notifikaciju ali se fajl ne otvori u odgovarajućem programu!? (za svaki od ovih tipova fajla imam barem 2 različita programa za pregled).

Specifikacije telefona možete videti na ovoj slici.

5a1de5c3ffce246ac9195e2d9792f705.jpg

Došao je sa nekim kineskim romom koji mi je mozak pomerio prva 2 dana, ništa na njega nije moglo da se instalira i za svaku aplikaciju si morao peške da štikliraš jednu po jednu privilegiju koju dozvoljavaš :) Onda sam ga apgrejdovao ali se više i ne sećam kako.

Elem, problem koji imam zadnjih nekoliko dana je taj da se telefon svako malo restartuje kad se stavi na punjač. Nebitno da li se nakači na njegov oriđiđi ili neki drugi, takođe i nema pravila tj rasporeda kako će se restartovati.
Nekad se restartuje jednom brzo nakon početka punjenja pa se vrati u normalu i nastavi da se puni.
Nekad se na svakih par minuta restartuje.
Nekad se restartuje pa zaglupi, ostane da svetli srvena LED lampica na vrhu ali telefon ne reaguje ni na jednu komandu. Onda držim sva tri dugmeta i upali se.
Da li je ovo hardverski ili softverski kvar? Ako je hardver, koji servis u BG-u to može lepo da opravi? Telefon je još pod garancijom ali pošto bih verovatno morao da ga šaljem Kinezu, više mi se isplati da probam ovde da ga sredim ako nije preskupo.

Hteo sam da mu apgrejdujem rom kako bih proverio da li je u softveru problem. Čitao sam ovu temu i neke na MIUI forumu, nisam našao kako da rešim osnovni problem zbog kojeg ne mogu ni da počnem upgrade: moji kompjuteri ne prepoznaju ovaj telefon. Kad ga nakačim izađe poruka "USB device not recognized". Uključen je USB debugging i sve to, oba compa su svojevremeno prepoznavala ovaj telefon ali ne znam otkada je ovaj problem jer ga baš dugo nisam kačio žicom. Na jednom compu je Win7, na drugom Win8, oba 64-bita.

Probao sam i onom forom da skinem rom na karticu pa da sa njega pokrenem update, sa ovog linka: http://en.miui.com/download-301.html
ali mi izbaci poruku tipa "Can't verify update".

Nadam se da nije mnogo pitanja za prvi put, svaka pomoć je više nego dobrodošla ;)

Poslednja izmena:
1.Gmail moze da kaci sa G drive attachment, to radi bez problema. http://s33.postimg.org/nupmyxjdb/image.png

2.Facebook i msg ne koristim, nikada i nisam, dve najgore app na marketu.Morace neko drugi da ti kaze jel rade.

3.Imas verovatno Kineski custom rom sa ubacenim google apps, zato i ne mozes update. Ubaci LOXAR i uzivaj :D

4. Restart moze biti i hardverski i softverski problem, probaj Loxar 7.1.8, ako se nastavi, vervatno je neki hardverski problem.Ja sunjam na softverski, resenje Loxar 7.1.8.

5.Ne koristi def. browser, krs je...Boat browser moja preporuka...radi kao zmaj :D

6.Nakaci telefon na zadnje USB, nemoj da prednje,hoce da baguje, ako nemas instaliraj adb drivere..

7.Predji na Loxar 7.1.8 i svi tvoji problemi bice reseni :)

1. Mogu i ja tako da ubacim fajl sa Google Drive, ali to onda ne bude fajl u mejlu nego link do njega. Pa se često traži da dodelim korisniku prava, ako promenim ime fajla ili ga prebacim ovaj mu ne može pristupiti. Na Samsungu i Huaweiu je u meniju koji se otvori kada dodajem fajl u mejl, pored linkova za galeriju file explorer itd... bio i link za GDrive. Kada tu nađem fajl i zakačim ga, ponaša se kao da je fajl bio na memoriji telefona - učitava ga polako i onda je spreman za slanje.

3. Za ROM se stvarno ne sećam koji je tačno, ali sam ga sigurno skidao sa MIUI foruma i bio je global (toliko se sećam).

4. Probao bih, samo da nađem kako :)

5. Ne koristim default browser, koristim Operu i Dolphin. Uglavnom skidam preko Opere.

6. Kačio sam na sve USB-ove na laptopu (Win8) i zadnje na compu (win7). Interesantno je šta se dešava na laptopu: čim nakačim oriđiđi usb kabal (bez telefona utakarenog na drugoj strani) iskoči poruka "USB not recognized". Sa drugim kablovima se to ne dešava, kod njih poruka iskoči tek kada nakačim tel. Ali svakako ni sa jednim kablom mi comp ne prepoznaje telefon.

1.Ovo kod mene je ucitao fajl sa Gdrive, ne link do njega...Te fore sa permission i ostala ogranicenja Loxar nema.Imaju samo ti budjavi Kinezi.
2.Nema global za MTK verziju.
3.Bice da ti kabal ne valja, a verovatno ti on i pravi problene sa restart-om...Vidim da si probao i druge punjace, ali nisi napisao jel si probao kompletne ili samo deo koji ide u struju.

1. Probaj da ubaciš neki veći fajl, par MB. Videćeš da ga ne učitava uopšte, odmah je spreman za slanje u mejlu. I na compu kad ubacuješ tako veliki fajl mora da se učita u mejl, tako radi i kada fajl ubacuješ fizički sa GDrive.

2. Nemam ništa od kineskog softvera na telefonu, rom sam skidao sa onog zvaničnog MIUI linka. Možda je bio developer, jbm li ga.

3. Probao sam 3 komplet različita punjača i na sva 3 baguje. Jedino kada se puni preko USB-a kompjutera onda se ne restartuje.

Našao sam Loxar, ako je to ovo: http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html
Skidam pa da vidim šta može da se uradi.

Poslednja izmena:
Pazi ovako, ima neka fora sa velicinom fajla...Sliku kaci odmah i salje, dok recimo 15mb fajl linkuje...Ne vidim sta ima lose u tome, stedi ti vreme i net :D

Imas definitivno China stable, a ne dev rom gledajuci oznake tvog rom-a.

Probaj neki slabiji punjac, od 1A i manje jer usb daje 0.5A,cisto samo da vidis jel hoce da puni bez problema...

@Cubis Koju mail aplikaciju koristis i preko cega pristupas gdrive-u? Ja recimo koristim k9 mail, a svim cloud-ima pristupam preko solid explorera. Recimo hocu nesto da posaljem, idem na attach on pokrene solid, tu nadjem fajl, ovaj ga skine u temp i posalje fajl a ne link. Samsung, huawei i drugi poseduju verovatno plugine/aplikacije za pristup cloud-ima.

Pristupao sam preko standardne Gmail aplilacije, imam nekoliko gmail naloga koje vodim preko nje.

Sad vidim ima meizu m1 metal, kosta oko 165e na kupujem prodajem. Po specifikacijama je skoro pa identican sa RN3. Kakav je ovaj flyme os u odnosu na miui? Vise mi se svidja meizu zbog onog dugmeta i tanji je od RN3. Jedino sto je slabije zastupljen od RN3, na ovom forumu i nema teme za njega.

Sad vidim ima meizu m1 metal, kosta oko 165e na kupujem prodajem. Po specifikacijama je skoro pa identican sa RN3. Kakav je ovaj flyme os u odnosu na miui? Vise mi se svidja meizu zbog onog dugmeta i tanji je od RN3. Jedino sto je slabije zastupljen od RN3, na ovom forumu i nema teme za njega.
Tanji je jer ima skoro 1000mah slabiju bateriju. Za meizu nista custom nemas, a i dobro pogledaj specifikacije.

Probao sam da skinem i instaliram ADB drajvere po uputstvu sa ovog linka: http://en.miui.com/thread-136188-1-1.html

Dođem do koraka 6, nakačim telefon i izađe poruka "USB device not recognized" i ni makac dalje... :mad:

sta znaci dodjem do koraka 6???
prodjes li korak 6??? jer pre 6 i ne smes da kacis telefon. Da li si ti siguran da ti je kabal ispravan???

PS

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/redmi-note3-hennessy-roms-tweaks-unlock-t3312000

Poslednja izmena:
Pa ne prodjem, vidiš da sam napisao da se kad nakačim telefon dole pojavi poruka "USB device not recognized" a aplikacija ne mrda.

Izgleda da je problem u USB portu mog telefona, to smo sinoć ustanovili. Na istom kablu isti comp prepozna ženin Huawei a moj RN3 neće, na istom kablu se telefon restartuje dok se puni na strujnom adapteru a ne restartuje se kad ga priključim na USB.

Kidence mi je mnogo pomogao sinoć (hvala još jednom ;) ), pošto bi telefon verovatno trebao na servis da se sredi taj port pre nego se pozabavim softverom - da li da probam da mu zveknem jedan hard reset pre toga?

Da li bih svakako morao da obrišem sve pre odlaska u servis, koliko je ova fingerprint zaštita jaka tj može li sprečiti da mi čeprkaju po telefonu (osim slika i dokumenata, ali to se lako skloni pa vrati)?

Odradi fabricki reset, nista te ne kosta. Mada bice da je port u pitanju. Sto se tice zastite podataka, najsigurnija varijanta je enkripcija pored otiska.

Pa ne prodjem, vidiš da sam napisao da se kad nakačim telefon dole pojavi poruka "USB device not recognized" a aplikacija ne mrda.

Izgleda da je problem u USB portu mog telefona, to smo sinoć ustanovili. Na istom kablu isti comp prepozna ženin Huawei a moj RN3 neće, na istom kablu se telefon restartuje dok se puni na strujnom adapteru a ne restartuje se kad ga priključim na USB.

Kidence mi je mnogo pomogao sinoć (hvala još jednom ;) ), pošto bi telefon verovatno trebao na servis da se sredi taj port pre nego se pozabavim softverom - da li da probam da mu zveknem jedan hard reset pre toga?

Da li bih svakako morao da obrišem sve pre odlaska u servis, koliko je ova fingerprint zaštita jaka tj može li sprečiti da mi čeprkaju po telefonu (osim slika i dokumenata, ali to se lako skloni pa vrati)?

ja u klin on u plocu

ako ne prodjes korak 6 zasto kacis telefon jer onda sigurno nije do telefona??? ili prodjes korak 6 a u 7 koraku imas problem sa kacenjem???

dok ne prodjes 6 korak ne kacis telefon !!!

***, gledam na linku sliku i broj iznad nje, a trebalo bi ispod. Dakle, instalacija stane na koraku 7.

Ma dzabe i adb drajveri i mtk drajver kada mu i dalje prepoznaje telefon kao "nepoznat uredjaj"... on ne moze ni kao media device da mu pristupi....

Baterija

Stvarno sam odusevljen baterijom... Uglavnom je koriscen Tapatalk, surfovanje, Viber, slusanje muzike i malo igranja. WiFi i net skoro non stop ukljuceni. Auto brightness 50%.

eXavQLbl.png
F0H64UKl.png

Poslednja izmena:
Meni na Loxaru traje kraće nego na kineskom koji je stigao sa fonom. Nisam merio koliko kraće, ali prva dva punjenja su dala oko 7 sati SOT-a, a kako sam prešao na Loxar ne dobacujem do 6 sati SOT-a.

Stvarno sam odusevljen baterijom... Uglavnom je koriscen Tapatalk, surfovanje, Viber, slusanje muzike i malo igranja. WiFi i net skoro non stop ukljuceni. Auto brightness 50%.

eXavQLbl.png
F0H64UKl.png

Ovo je extra...meni isti rom i isti tel..ali 5 sati za 1 dan izdrzi...mozda dok se malo slegne rom posto je tek trece punjenje...

Vrh Dno