Pozdrav društvo, zamolio bih za malu pomoć.
Imam Redmi Note 3 već neko vreme, tačnije pazario sam ga još dok je bio u preorderu negde pred novu godinu. Telefonom sam uglavnom zadovoljan, ima neke propuste koji mi prilično smetaju ali je sve u svemu opšti utisak ok.
Kad sam se već setio onda i da pitam, možda neko ima rešenje za ove probleme:
- jedna od najvećih smetnji mi je što se, prilikom kucanja mejla, ne može pristupiti Google Disc folderu kako bi se određeni fajl zakačio u mejl. Ovu opciju sam imao i na Samsungu i na Huaweiu, ovde mi baš nedostaje i pomalo frustrira što svaki fajl moram da nađem na disku, skinem na tel, zakačim pa čekam da se pošalje i onda brišem
- Facebook aplikacija radi loše, tj njen mesindžer. Ne mogu da ga pokrenem iz aplikacije klikom na ikonu i tako započnem konverzaciju
- Kada skidam fajlove (slike, doc ili xls tipa) preko browsera, nakon završetka downloada u notifikacijama se prikaže poruka da je fajl skinut. Kliknem na tu notifikaciju ali se fajl ne otvori u odgovarajućem programu!? (za svaki od ovih tipova fajla imam barem 2 različita programa za pregled).
Specifikacije telefona možete videti na ovoj slici.
Došao je sa nekim kineskim romom koji mi je mozak pomerio prva 2 dana, ništa na njega nije moglo da se instalira i za svaku aplikaciju si morao peške da štikliraš jednu po jednu privilegiju koju dozvoljavaš

Onda sam ga apgrejdovao ali se više i ne sećam kako.
Elem, problem koji imam zadnjih nekoliko dana je taj da se telefon svako malo restartuje kad se stavi na punjač. Nebitno da li se nakači na njegov oriđiđi ili neki drugi, takođe i nema pravila tj rasporeda kako će se restartovati.
Nekad se restartuje jednom brzo nakon početka punjenja pa se vrati u normalu i nastavi da se puni.
Nekad se na svakih par minuta restartuje.
Nekad se restartuje pa zaglupi, ostane da svetli srvena LED lampica na vrhu ali telefon ne reaguje ni na jednu komandu. Onda držim sva tri dugmeta i upali se.
Da li je ovo hardverski ili softverski kvar? Ako je hardver, koji servis u BG-u to može lepo da opravi? Telefon je još pod garancijom ali pošto bih verovatno morao da ga šaljem Kinezu, više mi se isplati da probam ovde da ga sredim ako nije preskupo.
Hteo sam da mu apgrejdujem rom kako bih proverio da li je u softveru problem. Čitao sam ovu temu i neke na MIUI forumu, nisam našao kako da rešim osnovni problem zbog kojeg ne mogu ni da počnem upgrade: moji kompjuteri ne prepoznaju ovaj telefon. Kad ga nakačim izađe poruka "USB device not recognized". Uključen je USB debugging i sve to, oba compa su svojevremeno prepoznavala ovaj telefon ali ne znam otkada je ovaj problem jer ga baš dugo nisam kačio žicom. Na jednom compu je Win7, na drugom Win8, oba 64-bita.
Probao sam i onom forom da skinem rom na karticu pa da sa njega pokrenem update, sa ovog linka:
http://en.miui.com/download-301.html
ali mi izbaci poruku tipa "Can't verify update".
Nadam se da nije mnogo pitanja za prvi put, svaka pomoć je više nego dobrodošla