Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

200 ikonica na 5 ekrana ne može nikako da bude lepo. Prvo što sam uradio kod sebe je da sam stavio normalan launcher.

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Da,da...po meni treba da dozvole u podesavanjima da se menja grid size...a i velicina ikonica...Koristio sam ja Novu neko vreme, ali rekoh ajde da dam sansu i ovom njihovom launcheru uz malo modifikacija...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mislio sam da će mi to nepostojanje app drawer-a u fabričkom launcher-u biti veliki problem, ali uz malo organizacije i vremena, sve je lepo spakovano po folderima i na 3-4 ekrana.

+1

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Ja i dalje ne mogu da se odlucim izmedju Xiaomi Redmi note 3 Pro 2/16 i 3/32 varijante.. Jel neko mozda kupovao od Vere sa KP? Jedan od clanova foruma mi je skrenuo paznju da se moze naleteti na Xiaomi replike i da misli da je Vera jedna od tih koja prodaje telefone gde se IMEI brojevi ne poklapaju sa konfiguracijom telefona sa kutije..

Ma ta zena je sasvim ok, kupovao sam par puta preko nje i sve je bilo u redu. Vidi, popricaj sa njom oko telefona ...

Cuo sam da je okej, a sto se tice 2/16 ili 3/32, *** msm da je bolje 3/32, jer telefon sve ostalo ima isto a dosta manje memorije, a bolje i da stoji prazna memorija, nego da ti ne daj boze sutra zafali u radu, sto bi se reklo od viska glava ne boli, a razlika je niti 50e :)

Ako ne koristis dve sim kartice, mozes da ubacis i sd karticu i time resis problem usled nedostatka memorije.Ako imas pare za 3/32 verziju, uvek je bolje uzeti jacu.Ne znam zasto se lomis?!

Baterija brutalna
394580ee065498a0e745ca244a4e54fd.jpg

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Ako ne koristis dve sim kartice, mozes da ubacis i sd karticu i time resis problem usled nedostatka memorije.Ako imas pare za 3/32 verziju, uvek je bolje uzeti jacu.Ne znam zasto se lomis?!

Prosirice rom, ne i ram, a danas sa svim ovim aplikacijama, tih 1gb vise rama mnogo znaci, jer se sve munjevito siri i aplikacije dobijaju mnogo nadogradnji, licno iz tog razloga mislim da je dobro uzeti 3/32, jer vec za god dana, 3gb ce biti malo :)

Za sada 2gb zavrsava posao, bez da stucne.Kako ce biti u buducnosti, po meni ni 6gb nece biti dovoljno kako je Google krenuo...Samo stancuju nove verzije Androida, a ni one stare nisu ispeglali kako treba,plus kada ga razni proizvodjaci zatrpaju svojim bespotrebnim aplikacija.Ali to je vec za druge teme.Sve u svemu, verzija sa 2gb radi kao zmaj :D

Poslednja izmena:
Slazem se da zasada 2gb rama zavrsava posao. Meni je tu veci problem 16gb memorije. Desavalo mi se na proslom telefonu da ispunim skoro svih 16gb. Sa 32gb sam dosta opušteniji.

Ja sam narucio od Vere 16 gb gold pa cu videti kakav je pa javljam.

Sent from my Moto G using Tapatalk

Logicno je da ako postavis nesto na cloud internet potreban ti je i internet da to skineš.
Npr. Photos bez interneta.
4b58a8357f36bbfe47b85fa7bd950592.jpg

Poslednja izmena:
Da se učita, ne mora da se skine. A sreća pa je internet danas 7.svetsko čudo i nema ga na svakom ćošku.

Cloud servisi su više nego dobro rešenje u tim situacijama a kome se to ne sviđa neka se otvori i kupi verziju sa više gb ili drugi model.

Наравно да cloud не може да се пореди са меморијом у телефону. Можда може да приђе у неким земљама са јаким пакетима и брзим нетом (код нас и на wifi ово пада у воду због upload-a) али свакако не може да се поистовети).
Иначе има решења за RN3pro да ради у режиму 2sim+mmc, подразумева употребу турпије али функционише.

Zato sam i rekao da je "meni" bio potrebniji od 32gb. I baš taj internet je jedva radio u nedelju dok sam putovao magistralom a ćerka htela da gleda neki crtani na YouTube.
Slazem se da su Cloud servisi potrebni.

Наравно да cloud не може да се пореди са меморијом у телефону. Можда може да приђе у неким земљама са јаким пакетима и брзим нетом (код нас и на wifi ово пада у воду због upload-a) али свакако не може да се поистовети).
Иначе има решења за RN3pro да ради у режиму 2sim+mmc, подразумева употребу турпије али функционише.

Gledao sam nekog rusa sto lepis jedan sim na micro SD :D

ma ima sta hoces, jedni turpijaju drugi seku skalperom... sad mi je zao sto sam kupovao 32 obicnu verziju. 16pro i pesma, jedini rizik u procesu, ostecenje sim kartice a to je trosak od 100, 200 din.

Najbolje je sa svecom, ili upaljacem. Samo se zagreje i plastika sama otpadne. Nije mi jasan xiaomi, sto nisu prilagodili ovo cudo za 2 sim i sd karticu.

Može li nekako da se ugasi ton prilikom snimanja ss-a? Prilično je iritantan i glasan.

Jedino da stavis na silent mod dok odradis SS, ja tako radim...

Pih.. Znam da može uz Xposed i one MIUI tools ali ne mogu ponovo da menjam rom zbog toga.

Možeš li mi reći kako si promenio broj ikonica u redu na stock launcher-u?

Napisacu ovde proceduru, nije komplikovana.Mozda bude jos nekom trebalo,nije problem...

Nazad
Vrh Dno