Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

8603209e262a29d54eac8668c6a64e18.jpg

Sent from my Redmi Note 3 Pro
Šta je pojelo 11GB?

Uh, sad se opasno razmisljam da umesto lumija 640 ili 735 uzmem ovaj note pro.. Mada veca je cena duplo...

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Nije 11gb. Od 32 dostupno je 26.5gb.

Poslednja izmena:
Nije 11gb. Od 32 dostupno je 26.5gb.

Ok. Hvala. Kod obojice koji su slali screen shot vidim 21.xxGB slobodno pa sam se pitao o čemu se radi.
Pošto se razmišljam da kupim ovaj tel, sad imam nedoumicu da li naručiti sa AE na neku eu zemlju (stiže mi odande za dan) ili od ovog da KP. Cena mi je onda ista (oko 225e za 3/32GB model). Sa KP ga dobijam odmah ali nemam staklo a u drugoj varijanti imam staklo ali ga čekam ukupno nedelju dana.

Ja sam uzeo 640xl pre ovog. Mnogo sam se razočarao u Windows.

Meni stvarno deluje primamljivo ovaj redmi zbog hardvera, bojim se samo da se ne za*ebem ponovo sa androidom pa da krene da baguje nakon nekog vremena.. Mada i velik je telefon a ja imam male sake :S

Nece da baguju,nemoj da se brines,evo kod mene vec par meseci sljaka sve u fullu,svaka preporuka za telefon.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Realno ovogodišnji best buy, nivo prošlogodišnjih premijum a za veoma prihvatljivu cenu. Verujem da će biti romova i dogodine. Videćemo koliko će htc tražiti za istu konfiguraciju. Ne planiram da ga menjam bar godinu ipo. Ne greje se pod punim opterećenjem, igrao sam par zahtevnijih igrica i nigde nije ni secnuo. Jedino što mu je dizajn kao milion drugih Kineza ali mene iskreno za to nije briga.

Rn3 za ova dva telefona je spejs šatl.
Za Android minimum treba 2GB Ram memorije. Jeste Windowsu potrebnije manje rama ali su mu potrebne i aplikacije.

Poslednja izmena:
Slazem se da je dosta bolji od njih ali nije to poenta, jednostavno, android baguje i na skupljim telefonima.. Recimo prijatelj koji ima LG G2 se takodje zalio na iste probleme kao ja. Ovo je skuplji telefon pa ne bih da se opet razocaram i da puknem vise para..

Ja sam imao G2 pre RN3. G2 za dve godine ni da štucne. Nisam ga prodao već ga dao suprugi. L 640xl sam imao oko 20 dana. Savršeno radi. Pozivi, sms, kamera, baterija. Veliko razočaranje su mi bile aplikacije za Windows. Podrška za njih skoro i da ne postoji. Neke nisu updejtovane vise od godinu dana. Ako imas nekoga prijatelja koji koristi Windows pogledaj telefon pa ako ti se svidi ti ga kupi.

Koliko je realno očekivati Android MM na ovom telefonu (RN3PRO - snapdragon čip)?

Mislim da je realno. Hardver je više nego dovoljan za MM a i telefon je skoro izašao.

Kakva je razlika između snapdragon 801 i 650 u gamingu? Ne mogu nigde da nađem real life benchmark... Imam G3, sve mi je extra na telefonu sem baterije i 3D performansi... Mislim se da ga menjam za RN3pro, koliko je to po vama pametno?

Ja sam prešao sa G3 zbog dual sima. Igrice ne igram a u svakodnevnom korišćenju nema razlike. Ni jedan ni drugi ne štucaju.

Kakva je razlika između snapdragon 801 i 650 u gamingu? Ne mogu nigde da nađem real life benchmark... Imam G3, sve mi je extra na telefonu sem baterije i 3D performansi... Mislim se da ga menjam za RN3pro, koliko je to po vama pametno?

Pa dosta je bolji 650. Po benčmark testovima je između 808 (iz g4) i 810 (iz m9). Recimo na antutu redosled ide:

810- 81 049
650- 78 979
808- 68 508

Dok je tvoj 801 na 36 560. Pogledaj testove na netu, ima ih dosta. Značajno je bolji 650 od tih starijih. On je direktni naslednik, unapređena verzija sd 808. Sad ako pogledaš koliko koštaju novi / polovni telefoni iz prošle godine sa sd 810 ili 808, metalnim kućištem u 3/32 varijanti shvatićeš otkud ovoliki hype za ovim telefonom.

Poslednja izmena:
Pa dosta je bolji 650. Po benčmark testovima je između 808 (iz g4) i 810 (iz m9). Recimo na antutu redosled ide:

810- 81 049
650- 78 979
808- 68 508

Dok je tvoj 801 na 36 560. Pogledaj testove na netu, ima ih dosta. Značajno je bolji 650 od tih starijih. On je direktni naslednik, unapređena verzija sd 808. Sad ako pogledaš koliko koštaju novi / polovni telefoni iz prošle godine sa sd 810 ili 808, metalnim kućištem u 3/32 varijanti shvatićeš otkud ovoliki hype za ovim telefonom.

Evo da se nadovezem, da je jedan od razloga zasto je 650 dosta jaca od 808 serije a kolje se sa serijom 810, ta sto 650 medju prvima koristi A72 Cortexove CPU, i to 2 komada na po 1.8GHz tj 4 A53 na po 1.4GHz, dok 808 koristi 2x A57 na 1.8GHz tj 4x A53 na 1.4 GHz.

Dok 810-ka je koristila 4x A57 na 2.0 GHz tj 4x A53 na 1.5GHz.

Poslednja izmena:
Ma AnTuTu je sra...! Meni 801 cepa 50k na g3 ali kolje ga 2k rezolucija i pregrejavanje u realnom radu.. Znači 650 ima jači IPC zbog A72 jezgra, pretpostavljam i da se manje greje od 801? Ajde ako nekome nije problem da vidi da li secka nfs no limits, pogotovo dok se vozi kroz tunel... G3 je ok meni ali hoću jaču bateriju i bolje 3d performanse pa mi RN3pro baš zapao za oko. Jedino me brine softver, g3 već ima MM i to par verzija... Oće li RN3pro dobiti MM?

Пробао сам NFS No Limits возио сам почетак и још једну трку, нигде није сецкало, значи два пута сам прошао кроз тунел и ишло је без проблема. Даље нисам пробао.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ma AnTuTu je sra...! Meni 801 cepa 50k na g3 ali kolje ga 2k rezolucija i pregrejavanje u realnom radu.. Znači 650 ima jači IPC zbog A72 jezgra, pretpostavljam i da se manje greje od 801? Ajde ako nekome nije problem da vidi da li secka nfs no limits, pogotovo dok se vozi kroz tunel... G3 je ok meni ali hoću jaču bateriju i bolje 3d performanse pa mi RN3pro baš zapao za oko. Jedino me brine softver, g3 već ima MM i to par verzija... Oće li RN3pro dobiti MM?

Pazi, verujem da hoće. Bile su i zvanične najave. Siguran sam da će zbog odnosa cene i kvaliteta biti jako popularan i da će izlaziti dosta romova, naročito za sd varijantu. Verovatno dobije i cm, pisao je neko ranije u temi da je isto najavljeno mada ga nisam video na listi zvanično podržanih uređaja.

Nego, svi nesto gledaju te silne gigaherce, megabajte,megapiksele itd.. Niko nista o zvuku? :) Kakav je zvuk preko nekih boljih slusalica? Jel se zna mozda koji je audio cip u telefonu?

Poslednja izmena:
Nego, svi nesto gledaju te silne gigaherce, megabajte,megapiksele itd.. Niko nista o zvuku? :) Kakav je zvuk preko nekih boljih slusalica? Jel se zna mozda koji je audio cip u telefonu?

Ja sam kupio Xiaomi Piston 3, i kako u samo telefonu moze da se izabere zvuk prema slusalicama koje koristite, zvuk je i vise nego odlican, ali ne znam koji je audio cip u njemu.

Ima i onaj modovani ROM, gde je ubacen Viper Atmos...ko voli da se igra sa zvukom, mislim da ce mu to znaciti :D

Nazad
Vrh Dno