Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Na sta da se njakas sa brisanjem kineskih app,jednostavno ubacis novi rom,koji u sebi ne sadrzi te kineske app i cao zdravo,dve radi kao podmazano!!Imas par strana umazad,kacili smo linkove proverenih romova koji rade kod nas bez greske i bez kineskih app,sa sve uputstvom za flesh...nije tesko,znas kad sam ja kao totalni laik uspeo iz prve :)

On je već probao. Nije uspeo iz prve. [emoji2]

2/16 crni

sad su mi javili iz servisa da fali neki QCN SERTIFIKAT fajl koji treba da se kupi, gde i kolko kosta?

Poslednja izmena:
qcn fajl koliko je meni poznato sadrzi podatke o imei broju, sn i sl. Mislim da to ne moze da se kupi, vec da se nadje prazan (niko nece podeliti svoj iz razumljivih razloga) i u njega ubaci imei i sn.

Da se nadovezem na temu, telefon mi je napokon danas posle 4 dana vracen iz klinicke smrti :D nazalost poslao sam ga u pogresan servis, lik je izmislio celu pricu vezanu za taj QCN fajl.. danas sam ga odneo u servis 2 ulice dalje u NBG i lik je zamenio softver ubacio stari imei, nikakav problem? samo sam morao da odem do beograda zbog toga.. , sve je kako treba.. salje mi ga sutra pouzecem.. kakvih sve prevaranata ima to je strasno..

Evo noviji custom ROM, pa ko nije flesnuo...moze da proba pa da kaze utiske...Mene mrzi jer mi i ovaj sto imam savrseno radi..

http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html

Preradjen global, 7.1.6... kazu da je dobar...pa ako neko bude probao neka napise utiske...
Inace ovo je treci dev koji radi ROM-ove za RN3... :)

Citam ovu temu vec duze vreme i odbrojavam dane kada ce da mi stigne moj primerak RN3 (32GB/3GB rama) iz Kine. Pre pet dana sve stiglo kako treba. Telefon je za moje potrebe extra, prezadovoljan sam. Nisam hteo odmah da instaliram drugi ROM, nego sam 3 dana petljao sa modifikovanim kineskim ROM-om kako bih mogao da napravim i paralelu sa ovim ociscenim za EU.
Odlucio sam se za ovaj najnoviji koji je "Kidence" spomenuo i instalacija je prosla sve kako treba. Paket kada se skine sa neta u zipu je 780 mb, a kada se raspakuje je 2,15 GB...Ceo postupak je isti kao sto je objasnjenjo i za predhodni ROM uz napomenu da na listi gde se odcekira opcija preloader ima 2 stavke manje nego na verziji SphinX V1d - MIUI7 V7.0.22.0 (nema opcija "cashe" i "userdata"), sve ostalo je isto.

Kineski ROM je ok radio, ali je smarao kad atreba da se podesi melodija zvona sa kineskim sajtovima. Zauzetost RAM-a sa nekoliko mojih app je bila oko 2gb. Na antutu testu je imao 49500 poena.
Nakon promene ROM-a sve radi odlicno, glatko...cinimi se za 20% brze. Sa istim instaliranim app zauzetost RAM-a je sada oko 1,4gb, ali je na antutu sada rezultat malo losiji tj. 48.700 poena.

Necu pisati o dobrim stvarima telefona, jer ih ima mnogo, ali za sada sam primetio 2 stvari koje mi se nesvidjaju.
Uredjaj je cvrst i kompaktan, ali gore i dole gde je od plastike zbog antena nekako je supalj, pa kada se spusti telefon na cvrstu podlogu ima zvuk kao da zveci, kao da je nesto otkaceno. Mislim nije to nista, ali eto zasmeta.
Druga stvar koju sam primetio i koju sam mislio da ce se ispraviti sa drugim ROM-om je senzor svetla koji uopste ne reaguje. Stoji na auto, ali koliko ja vidim nivo osvetljenja je isti uvek. Senzor radi, prosao je na hardverskom testu (*#*#6484#*#*). Kakva je situacija kod vas.

Dadatak prethodnom mail-u...
Posle kalibracije senzora svetla sada radi ali mu treba jedno 5-6 sec da skonta kako treba...definitivno je to moglo bolje, mada mislim da je problem softverske prirode obzirom da na testu senzor ocitave prmomene u deliću sekunde.

Ja odavno ne koristis auto osvetljenje na telefonima jer mi ne svidja kako senzor reaguje...uvek sam podesavam i mnogo mi je bolje...i duze traje baterija sa manuelnim podesavanjima, barem je neki moj licni utisak...

Poslednja izmena:
Dadatak prethodnom mail-u...
Posle kalibracije senzora svetla sada radi ali mu treba jedno 5-6 sec da skonta kako treba...definitivno je to moglo bolje, mada mislim da je problem softverske prirode obzirom da na testu senzor ocitave prmomene u deliću sekunde.
Probaj Lux autobrightness app. Možda ćeš morati da je potražiš van storea, ranije nije bila puštena za naše tržište.

Stigao i meni kejs,staklo,i dve silikonske futrole :)
uploadfromtaptalk1455958600465.jpguploadfromtaptalk1455958612400.jpguploadfromtaptalk1455958625517.jpguploadfromtaptalk1455958645939.jpg

Lepo je legao ovaj hard kejs,ne uvecava fon mnogo,dosta je tanak,tj kompaktan....na ledjima je neko kaljeno staklo,pa ostaju otisci malo vise,ali trebalo bi i da stiti ledja...sve u svemu,ja zadovoljan :)
A da,jedna anegdota sa carinom...dve silikonske futrole koje su placene 1$/kom su procenjene na 1200din :)/a kejs i staklo koji su zajedno kostali 7$ procenjeni su ok :)

Stigao napokon i ovaj moj zlatni 2/16, jako sam zadovoljan. Inace sam uz telefon dobio neki case(gumeni, prilicno obican) i screen protector, ali mi se toliko svidja ova mat zastita koja dodje na telefon da ne bi da je skidam(ne mislim da je predvidjena da stoji na telefonu kao screen protector, a i smeta prednjoj kameri :D). ROM je MIUI 7.0| Stable - 7.0.19.0.0 (LHNCNCJ) i nisam primijeti nikakve kineske dodatke ili pop-upove koje su pominjali neki clanovi, valjda je prodavac flesovao neku pristojnu verziju pa za sad necu flesovat nista, iako bi mi valjao root :)

Prije ovoga sam koristio Xperia Z2 i mogu reci da radi sa svim aplikacijama i istim podesavanjima manje vise isto.

Carina izasla 3200, sto je sasvim ok, iznenadio sam se.

Sad samo da mu nadjem neki slim case providni (najtanji moguci) i mozda cu tempered glass s obzirom da nema gorilla glass/dragontrail koliko sam citao.

Zanimljivo takodje je da mi je trebalo bas dosta vremena da povezem telefon sa Mi Band-om, ne znam iz kog razloga, dok se na Sony-ju iz prve povezao..

@b02
Cestitam! :) Rekoh da nece biti problema.

"Prelistas" temu i vidis sve sto te zanima...

@kidence sta mislis sta je bolje uzeti rn3 3/32 ili rn3 pro 2/16?

Iskreno da ti kazem, ja dok ne vidim uzivo tu razliku o kojoj pricaju za pro model...ne mogu nista da kazem... pro model daje preko 70k na AnTuTu, dok RN3 obican oko 50k... Sudeci po tome bolji je pro...ali uzivo u svakodnevnom koriscenju sumnjam da ta razlika moze da se primeti... ali cenim da ako je jaci za tih 20%, a baterija ista...mora da trosi vise bat. i da se greje vise nego obican... po meni verzija sa 2gb rama-a za te pare sto se prodaje ko nas je pun pogodak... A ako ti je malo 16gb, uzimes 32gb i uzivas... Ja mu manu jos uvek nisam nasao... Fantastican telefon za te pare...

Hvala ti na savetu, ja te rezultate sa AnTuTu i ne gledam bitno mi je da fon lepo radi. A ni igrice ne igram. Posto imam meizu m1note sasvim mi je dosta 16gb. Nista onda cu da narucim obican rn3 2/16 ;)

Moja preporuka je neki custom rom da upucas, samo budi pazljiv...i bez zurbe... Onda telefon jos bolje radi i ima oko 12gb slobodne memorije...Koliko sam video sa zadnjom verzijom 7.1.8 ima oko 8gb free...po meni tih 4gb nije za baciti...
I po meni crni je najlepsi...beli previse lici na Samsung Note seriju...

Poslednja izmena:
Vazi kad stigne ako bude trebala neka pomoc cimam te ;) hvala u svakom slucaju...

Koliko traje baterija...?

Evo npr danas, nisam imao wifi vecinu dana tako da je 3g radio veliki dio vremena, 3h screen on time, prije 12h skinut sa punjaca i imam jos 40% (da ne zaboravim napomenuti - 2 kartice su u telefonu aktivne, Mi Band je bluetoothom nakacen).

Danas mi se desilo da nece da ocita otisak, ali reseno samo restartovanjem telefona... Desavalo se i par puta da lampa nece da se upali, takodje reseno restartovanjem.... Nisu neki problemi, al ono opet....

Ja nisam imao tih problema...vrv je do verzije softvera..

Mali dodatak sto se tice fleshovanja custom romova...

Posto SphinX ROM-ovi nisu update-ovani na novije verzije, resih danas da probam da predjem na Xiaomi.eu rom koji potpisuje dev sa nickom LoXar... izbacio je preradjeni 7.1.8 Global...
E sada, posto me je mrzelo da setujem sve ponovo, prefleshovao sam preko SphinX V1d ROM-a koji sam imao vec na telefonu...ali fleshovao sam samo SYSTEM I BOOT...
Telefon se upalio normalno,pojavio se MI logo i trebalo mu je nekih 10-ak min da odradi proceduru(ima linija koja pokazuje status) i nakon toga sve je bilo tu, sve app i svi podaci... :) NICE :)
Jos uvek nema changelog, koje su sve promene u novoj 7.1.8 verizji ROM-a, ali vidim da ima par novih precica u not.baru, koje nisu bile ranije tu...
Koliko sam citao, dev kaze kada budu izlazile nove verzije da ce moci samo da se fleshuje SYSTEM particija i efekat ce biti kao OTA update...sto je lepo...da ne mora stalno da se drndamo sa setovanjima celog telefona posle svake instalacije sveze verzije ROM-a...
Sada ostaje par dana igranja da vidim kako ce ovaj novi ROM da se ponasa...i da vidimo kako cu biti zadovoljan baterijom...

Evo da se prikljucim i ja, juce stigao RN3 2/16 odma sam mu fleshnuo custom rom v1d koji je preporucio kidence za sad sve extra. U odnosu na meizu m1 note koji sam imao mnogo brzi,sve fluidno radi, bolji ekran bar po meni... Samo jos da vidim trajanje baterije

Cestitam na kupovini, da te sluzi dugo i lepo :)
Na tom v1d je extra bat, mada ja juce presao na zadnji 7.1.8... I za sada i vise nego zadovoljan...cak i lepse radi nego v1d... :) najvise je multitasking popravljen...

Nazad
Vrh Dno