Kao prvo, želeo bih da poydravim sve članove foruma, u nadi da ću rešiti, da kažem,svoj problem sa telefonom Xiaomi Redmi Note 3. Samo da napomenem, da sam laik po pitanju ubacivanja romova,rutovanja,flešovanja, sli verujem vašim tutorijalima, pa se nadam da ću rešiti problem. Pa da krenem. Pre tri dana sam kupio mobilni Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2GB/16GB. Uz telefon koji sam kupio, kupio sam i adapter i zaštitno staklo. Međutim, ono što je mene mučilo je što je sve bilo na kineskom, od sistema MIUI (Sa kojim se prvi put susrećem).Na telefonu mi je pisalo verzije
MIUI version : MIUI 7.5 Stable
7.5.2.0 (LHONCDE)
Andoid version : 5.1.1 LMY47V
Ponudio mi je neki update i odradio sam, ali se ništa nije promenilo (?). Zatim sam malo guglao želeći da instaliram google playstore i guglanje me odvelo na sledeci link:
http://xiaomitips.com/guide/install-gapps-stock-miui-google-installer/
Sve sam to odradio. Skinuo na kompjuter, prebacio na mobilni, instalirao i posle instalacije google playstore,l skinuo sam nekoliko aplikacija. Google playstore mi je na engleskom (Na prošlom je bio na srpkom.Kao i sam store, tako i komentari članova iz regiona,a ovde sve na engleskom).
Posle toga sam izbrisao mnoštvo kineskih aplikacija,a one koje su MIUI sistemske i koje ne mogu da se obrišu, sam ostavio.
Ono što sam dobio je samo engleski jezik u ponudi, kao i dva kineska. A čitao sam da ima i srpski i hrvatski.
Ovako mi sad izgleda.
Evo još screena gde su vidi koja je verzija i gde se vidi zauzeće memorije skladištenja. Malo me buni što je ostalo svega skoro 7 GB,a nemam puno ni slika,videa (oko 200 MB), kao i desetak aplikacija sa Playstorea.
Da bih oslobodio memoriju,ubacio srpski ili hrvatski jezik,kao i ostale opcije na srpskom Gmail, Play store, šta treba da uradim? Čitao sam ovde na forumu da pominjete ubacivanje nekih romova,flešovanje,rutovanje, bloatware...Meni je sve to nepoznanica, ali verujem kad bih pratio uputstva korak po korak, da ne bi bio problem da nešto zeznem. Da li pre toga treba da resetujem telefon? Baterija mi je trenutno na 90% pošto vidim da je ovde negde pisalo da baterija treba biti minimum 30% kako bi se ubacivao ROM i ostale stvari.
Jako bi mi bilo drago ako bi mi neko pomogao.
Unapred se zahvaljujem i nadi da ću rešiti ovaj moj problem.