Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

I ja sam danas dobio azuriranje na 7.5 Stable 7.5.3.0 LHOMIDE. Za sada je sve ok.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne znam, mozda sam se zamerio nekom kinezu xD

Jel ima neko ko je na global.dev romu 6.7.21?

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!

@Dwyane Wade

Jel ste uspeli nesto za onaj RN3 pro?

Zdravo narode, naleteo sam na mali problem. Ne mogu da instaliram aplikaciju "Telenor Banka" sa Google Play Store. Skine je ali mi prikazuje "Installing" i tako u nedogled.. Jel imao mozda neko takav problem sa Xiaomi Redmi Note 3 (Pro/SD)?

Pa iskreno ne znam.. Ne znam ni kako mogu to da proverim. Probao sam da instaliram nesto drugo, recimo b92 i to moze bez problema.. Probao sam da prinudno zatvorim GP i da obrisem podatke pa da ponovo pokrenem instalaciju ali je opet isto..

Kupih ovo čudo da izdržim nekako do nove godine :)

@Kidence
Trebaš mi u temi Redmi 3 ,pa baci uskoro pogled na nju :)

@fkloznica

Dobro dosao u club :D
Pratim R3 temu, cim budes postovao...videcu :)

Kidence, pomagaj :D
Mogao bi bench da te stavi na platni spisak?

Elem:
Postoje dva modela..Evropski i Azijski.
Evropski model nema adapter za mrezu, već ima punjač Evropski ,bez adaptera.
Oba imaju Global stable softver, ali Evropski model ima overenu garanciju i racun u BG elektronik radnjama i oficijelni je ROM...može bez problema da se odradi update.
Za Evrospki model ima fiskalni racun i garanciju iz radnje priznatu u Srbiji.
Plus godinu dana te ,priznate, garancije. (a ne 2godine).

O čemu se radi?
Vredi li doplata 20evra ili uzeti Azijski model sa 6meseci pisane garancije + adapter za Evropsku mrežu?

Poslednja izmena:
Ako je ta garancija validna, uvek je bolje uzeti sa duzom garancijom i sa Global rom-om...Ako planiras da se igras i otkljucavas bootloader, onda gledaj jeftiniji :D

Poslednja izmena:
Inače koristim rn3 pro 2/16 već 5,6 dana i oduševljen sam mobom.. uskoro ću napisati jedan duži review i poređenje sa kantom zvanom n5 :)

Zdravo narode, naleteo sam na mali problem. Ne mogu da instaliram aplikaciju "Telenor Banka" sa Google Play Store. Skine je ali mi prikazuje "Installing" i tako u nedogled.. Jel imao mozda neko takav problem sa Xiaomi Redmi Note 3 (Pro/SD)?

Uspeo sam da resim problem tako sto sam obrisao sva azuriranja za Play Store, nakon toga se aplikacija instalirala bez problema.

Inače koristim rn3 pro 2/16 već 5,6 dana i oduševljen sam mobom.. uskoro ću napisati jedan duži review i poređenje sa kantom zvanom n5 :)

Pa nemoj tako. Sta hoces reci da je brzi mob od N5? :)

Ono , ne zaostaje mnogo i pored miui.. ali ga zato na svim ostalim poljima ,sem kamere u LL uslovima, urniše samo tako. Najzanimljivije od svega što sam ga platio (novog) samo 50e preko n5 koji je bio star skoro 2god ( faktički polu leš )
Ali neću previše da ga hvalim da ne rikne nešto ... :)

Ja sam se mislio da uzmem, cak i za buraza Redmi 3, manjeg brata.

Uzeo sam i Redmi 3.. deluje da će to biti najbolja opcija za drugi mob ( za muvanje riba ,nošenje na rizična mesta itd itd) kada padne na oko 120e kod ns dilera :)

Poslednja izmena:
Kao prvo, želeo bih da poydravim sve članove foruma, u nadi da ću rešiti, da kažem,svoj problem sa telefonom Xiaomi Redmi Note 3. Samo da napomenem, da sam laik po pitanju ubacivanja romova,rutovanja,flešovanja, sli verujem vašim tutorijalima, pa se nadam da ću rešiti problem. Pa da krenem. Pre tri dana sam kupio mobilni Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2GB/16GB. Uz telefon koji sam kupio, kupio sam i adapter i zaštitno staklo. Međutim, ono što je mene mučilo je što je sve bilo na kineskom, od sistema MIUI (Sa kojim se prvi put susrećem).Na telefonu mi je pisalo verzije
MIUI version : MIUI 7.5 Stable
7.5.2.0 (LHONCDE)
Andoid version : 5.1.1 LMY47V
Ponudio mi je neki update i odradio sam, ali se ništa nije promenilo (?). Zatim sam malo guglao želeći da instaliram google playstore i guglanje me odvelo na sledeci link:
http://xiaomitips.com/guide/install-gapps-stock-miui-google-installer/
Sve sam to odradio. Skinuo na kompjuter, prebacio na mobilni, instalirao i posle instalacije google playstore,l skinuo sam nekoliko aplikacija. Google playstore mi je na engleskom (Na prošlom je bio na srpkom.Kao i sam store, tako i komentari članova iz regiona,a ovde sve na engleskom).
Posle toga sam izbrisao mnoštvo kineskih aplikacija,a one koje su MIUI sistemske i koje ne mogu da se obrišu, sam ostavio.
Ono što sam dobio je samo engleski jezik u ponudi, kao i dva kineska. A čitao sam da ima i srpski i hrvatski.
Ovako mi sad izgleda.
Screenshot_2016-07-27-10-09-14_com.android.settings.png

Evo još screena gde su vidi koja je verzija i gde se vidi zauzeće memorije skladištenja. Malo me buni što je ostalo svega skoro 7 GB,a nemam puno ni slika,videa (oko 200 MB), kao i desetak aplikacija sa Playstorea.

Screenshot_2016-07-27-10-08-28_com.android.settings.png

Screenshot_2016-07-27-10-08-38_com.android.settings.png

Da bih oslobodio memoriju,ubacio srpski ili hrvatski jezik,kao i ostale opcije na srpskom Gmail, Play store, šta treba da uradim? Čitao sam ovde na forumu da pominjete ubacivanje nekih romova,flešovanje,rutovanje, bloatware...Meni je sve to nepoznanica, ali verujem kad bih pratio uputstva korak po korak, da ne bi bio problem da nešto zeznem. Da li pre toga treba da resetujem telefon? Baterija mi je trenutno na 90% pošto vidim da je ovde negde pisalo da baterija treba biti minimum 30% kako bi se ubacivao ROM i ostale stvari.
Jako bi mi bilo drago ako bi mi neko pomogao.
Unapred se zahvaljujem i nadi da ću rešiti ovaj moj problem.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Imam Xiaomi Redmi Note Pro 3/32 i sada sam na RessurectionRemixu i formatiran je telefon na f2fs,e sada posto je izasao MIUI 8 Global Dev hteo bih da se vratim na MIUI,koja je procedura?Samo preko MiFlasha ili?
Unapred hvala!

Zapeo sam kod onih drajvera. Uopste nece da mi instal;ira drajvere. Tj dva je instalirao a tri nije.

Pozdrav svima,
Imam Xiaomi Redmi Note Pro 3/32 i sada sam na RessurectionRemixu i formatiran je telefon na f2fs,e sada posto je izasao MIUI 8 Global Dev hteo bih da se vratim na MIUI,koja je procedura?Samo preko MiFlasha ili?
Unapred hvala!
Posto imas twrp, ubaci Xiaomi.eu... Isto MIUI 8... Sem ako ti je dosadno, pa opet hoces da otkljucavas bootloader i ubacujes twrp.Lepo ubaci Xiaomi.eu weekly i uzivaj :D

Kako da prepoznam da li mi je na Xiaomi Redmi Note 3 Pro oficijalni ROM ili neki neoficijalni? Može li to nekako da se vidi kad ga kupujem?

@Kidence
Ne postoji mogućnost da budem na stock stable Romu a rootovan ? Pošto stavljanje stock zaključava BL ?
Mislio sam da sačekam stable miui8 ,da ga rootujem pobrisem kinesko smeće i da ga furam tako 3meseca.
Nemam poverenja u xiaomi.eu romove...

Pa ima, ali ja ne verujem u Kingo root...Vise mi on smrdi , nego Xiaomi.eu rom...
Ako hoces, reci cu ti nacin...

I to što kažeš . Onda mi samo ostaje neka verzija dev Roma + root. Tako će i biti

Sent from my Redmi Note 3

Nazad
Vrh Dno