Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Pitao je za Snapdragon varijantu, procesor je isti i za 2/16 i 3/32. Razlika je samo u kolicini slobodnog prostora i ram memorije. Ne dopada mi se kako izgleda novi MIUI 8, vise mi se svidja MIUI 7, na tom videu mu dosta laguje na Mi5-ici.. Ja sam takodje (privremeno) odustao od kupovine, ne dopada mi se sto ima jako lose kesiranje aplikacija a i nikako da nadjem crni model 3/32 SD..

Sve su to mane Androida kao sistema,a ne Xiaomi-ja kao telefona... :D
Cak i skuplji telefoni 2,3x od RN3 imaju mane, za 200 i neki evro Xiaomi pruza mnogo(jaca varijanta 32/3),a varijanta od 2/16 za 180e je po meni definitvno best buy...

Zapravo jeste do MIUI, recimo FlymeOS odlicno kesira aplikacije na primer. Svaki softver ima manu, to je neizbezno. Ispada stvarno da 3/32 varijanta nema poentu s'obzirom da lose kesira aplikacije, sem mozda zbog veceg prostora za podatke. Nexus 5X je opasno blizu cenovno, i njega razmatram..

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Hmmm....Pa zavisi kako ga podesis.... :D Daleko od toga da MIUI nema mana, ali bolji je od vecine drugih Androida po mom misljenju...Negde dobijes, negde izgubis, ali treba biti realan...Ako gledas odnos cene i sta dobijas za te pare,ja nemam dilemu.E sada, ako volis da vrtis testove i da gledas sintetiku,to je vec druga stvar...Za 99,9% ljudi telefon je odlican... :)

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

Cuj flyme dobro kesira :D Dje to ima da vidim, pa da predjem na iOS :D Problem kod rn3 je sto ubija aplikacije koje nisu zakljucane ili koje sistem nije prepoznao kao "potrebne". Nekad mi google aplikacije ostanu po 2 dana u kesu, dok mi recimo deezer ugasi nakon 2 minuta ako nije zakljucan. A novi miui ne donosi gotovo nista, malo redizajniran, sve po starom. Od multitaskinga ni traga ni glasa.

Ova tema moze da ode u pogresnom smeru, svi smo u pravu u nekim stvarima.Ali ako mogu da biram, da li ce mi se same app paliti u pozadini, raditi sta im je volja, trositi mi bat dok ne koristim fon, ja uvek biram taj mali delay dok ponovo ucita app u odnosu na sve ovo sto sam nabrojao... :D A inace, moze u podesavanjima da se izgasi da MIUI "kontrolise app i servise"...

U svakom slucaju savrsen telefon. Da zivim u Kini sa ovim parama bio bi jos savrseniji :D Kamera me u dobrom osvetljenju prijatno iznenadila.

Bio sam u dilemi da li uzeti 2/16 SD ili 3/32 SD varijantu. Citajuci malo temu, ipak se odlucih za 2/16 SD i nimalo nisam pogresio. Moj je stigao sa nekim 7.1.19 (ili slicno) romom, flesovan preko fastboot-a na 7.3.2 (nikad jednostavnije) i milina :)
Jedno sto ne prija je prelazak sa Sony IMX kamere (na prethodnom telefonu) na ovaj Samsungov pokusaj pravljenja dobre kamere. Vidim da postoji metoda ubacivanja qualcomm camera umesto default aplikacije (na rutovanim modelima) - da li neko probao i da li ima nekih poboljsanja?
Hvala na savetima

Bio sam u dilemi da li uzeti 2/16 SD ili 3/32 SD varijantu. Citajuci malo temu, ipak se odlucih za 2/16 SD i nimalo nisam pogresio. Moj je stigao sa nekim 7.1.19 (ili slicno) romom, flesovan preko fastboot-a na 7.3.2 (nikad jednostavnije) i milina :)
Jedno sto ne prija je prelazak sa Sony IMX kamere (na prethodnom telefonu) na ovaj Samsungov pokusaj pravljenja dobre kamere. Vidim da postoji metoda ubacivanja qualcomm camera umesto default aplikacije (na rutovanim modelima) - da li neko probao i da li ima nekih poboljsanja?
Hvala na savetima
Probacu ja cim mi daju dozvolu za otkljucavanje bootloadera :) U ok uslovima osvetljenja kamera je sasvim dobra.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@Kidence, izgleda mi dali dozvolu za unlock :D E sad, javlja mi se ova greska. Bese developer rom resava stvar? Screenshot_6.png

Tako je, kopiraj dev rom sa sajta, onaj .zip na fon pa iz updater-a ga pokreni...kada odradis unlock, onda twrp ide...pa na kraju root...Ovo je ako vracas global, ako ostajes na dev-u..on je vec root-ovan...

Tako je, kopiraj dev rom sa sajta, onaj .zip na fon pa iz updater-a ga pokreni...kada odradis unlock, onda twrp ide...pa na kraju root...Ovo je ako vracas global, ako ostajes na dev-u..on je vec root-ovan...

E jos mi samo sibnes link za dolby i srce si :D

Imas PM :D

E ovako, pre 3,4 dana sam zatrazio dozvolu za unlock bootloadera. SMS mi nije stigao ali sam par puta proveravao u MiFlashUnlock aplikaciji i veceras mi je dopusten unlock bootloadera. Da se unlock ne bi prekinuo na 50% tj na verifikaciji potrebno je instalirati developer rom. Developer rom imate na adresi : LINK. Instalacija se vrsi iz updater aplikacije (Choose update package). Prelazak na dev rom brise sve aplikacije. Nakon toga sam odradio root bez twrp-a LINK, metoda samo privremeno podize TWRP dok je telefon nakacen na racunar, osim root-a mislim da mozete odraditi i flash snapdragon kamere ili dolby-ja (nisam probao ali ne vidim razlog zasto ne bi radilo). Nakon roota odradio sam flash dolby-ja preko flashfire aplikacije. I onda sam na kraju cisto radi testiranja instalirao TWRP ovom metodom LINK. Dobro procesljajte tu temu, postoje dve verzije aplikacije, jedna zahteva "kuvanje" boot.img preko AndroidImageKitchen metode, dok druga lite verzija to ne zahteva.

Sto se tice snapdragon kamere, ne znam sta da vam kazem. Meni nije lepo radila, twrp i flashfire odrade isti posao, ali kada se sistem podigne nema aplikacije, a folderi su u sistemu. Nakon toga sam izdvojio i instalirao apk i aplikacija je radila. Moze apk i bez roota, klasican install ali kazu da ne radi panorama. Meni je panorama radila normalno ali sam primetio bug kod hdr. Kreira dve slike, razlicite ekspozicije ali ih ne spaja. Sama kamera mi se uopste ne cini nesto bolja od stock kamere, nudi dosta vise opcija ali nista sad "vau". Jedino su slike dosta manje, na 100% kvalitetu idu tek do 1.5 megabajta.

Mod za kameru koji su MTK korisnici pominjali nije namenjen nama SD korisnicima. Nemojte da se za..bete, iako nigde ne pise napravljeno je samo za MTK verziju telefona. Sve ovo sto sam napisao je za SD verziju.
Ako nekome treba pomoc, slobodno pisite. Hvala kidencetu na linkovima i nesebicnoj pomoci.

Edit : Ne mogu da zaspim pa cackam sve zivo. Sad sam probao i onaj qualcomm fabricki rom, nije mi se svideo pa sam vratio nazad i ponovio proceduru samo sam sada odradio ceo root metodom "kuvanja". Instalacija snapdragon kamere je prosla sada ok, bez dodatnog modovanja ali opet hdr pravi dve fotke.

Poslednja izmena:

Znači ovaj službeni developer ROM http://en.miui.com/download-301.html je po defaultu već rootovan ? Za njega staviti i iskoristiti njegov root ne treba nikakavo otključavanje bootloadera ?

Mislim da si ti na jednoj od tema napisao da se otključavanje bootloadera veže za MI Account, je li to znači da se se onda može za našu sljedeću kupovinu Xiaomi mobitela iskoristiti te iste account podatke i da odmah nakon logiranja, istog časa, mobitelu se automatski otključa bootloader ?

Dev rom je vec root-ovan, samo treba aktivirati root, on sam skine sta mu treba sa neta i odradi...A do skoro je vazilo jedan unlock mesecno za jedan mi acc, mislim da se tu nije promenilo nista...

Kako se trazi dozvola za unlock? Da li mogu unapred (uzecu fon u petak) ili moram da imam fon?

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Dev rom je vec root-ovan, samo treba aktivirati root, on sam skine sta mu treba sa neta i odradi...A do skoro je vazilo jedan unlock mesecno za jedan mi acc, mislim da se tu nije promenilo nista...

aha, znači svakako treba imati mi account za root putem dev verzije.

Ne, root vec ima, ali nije aktivan...samo se aktivira u opcijama :D

73cc05c2ea9f538013184060beaf2ff2.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1465305351063.jpg
    uploadfromtaptalk1465305351063.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Kako se trazi dozvola za unlock? Da li mogu unapred (uzecu fon u petak) ili moram da imam fon?

Sent from my HTC One S using Tapatalk
MiFlashUnlock aplikacija, ulogujes se na nalog i proveris da li imas dozvolu za unlock. Ako nemas dobices link za stranicu na kojoj se prijavis i napises razlog zbog koga ti treba unlock. Tu napises da si dev i da razvijas aplikacije :D Nakon par dana pokusaj opet sa unlock aplikacijom. Kad ti odobri, pre neko sto nakacis fon na racunar flasnes dev rom i onda pokrenes unlock.

Danas stigao onaj case(nazivimo ga kopijom Aixuan case-a) i mogu reci da nije los...Crna mat boja, lep osecaj na dodir, precizan sa rupama, a dosta jeftini od Aixuan-a.Sada cu okaciti samo slike case-a, a kada budem slikao i fon u njemu, okacicu i to...Definitivno vredi 1.6e na AE... :D

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    410.1 KB · Pregleda: 137
  • 5.jpg
    5.jpg
    160.2 KB · Pregleda: 142
  • 6.jpg
    6.jpg
    267.6 KB · Pregleda: 129
Danas stigao onaj case(nazivimo ga kopijom Aixuan case-a) i mogu reci da nije los...Crna mat boja, lep osecaj na dodir, precizan sa rupama, a dosta jeftini od Aixuan-a.Sada cu okaciti samo slike case-a, a kada budem slikao i fon u njemu, okacicu i to...Definitivno vredi 1.6e na AE... :D
Jel taj samo nije presvucen onim "sand" slojem?

Da,da...ovo je crni mat obican i nije "markiran", nema nikakve oznake... kao da je guminiran, ne mogu da opisem osecaj pod rukom. Ali malo je klizava...Definitvno nije 100% plastika u pitanju.Malo je losije jer se poznaju dosta otisci ako su vlazne ruke...(mana mat stvari)ali sama izrada je dosta dobra.

edit:

Evo i slika kako izgleda case na telefonu...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    244.9 KB · Pregleda: 140
  • 2.jpg
    2.jpg
    242.3 KB · Pregleda: 138
  • 3.jpg
    3.jpg
    241.5 KB · Pregleda: 141
  • 4.jpg
    4.jpg
    240.4 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Zdravo ljudi
Evo I meni stigao od Vere 3/32.
Ne stizu mi notifikacije konkretno za Viber i kako da iskljucim spell ?
1187ff76b9476f8e2bf87a0d85f7c4ec.jpg

I da li su vam stigle slusalice ?

Poslednja izmena:
Nasao sam u nekom postu....imam jos jedno pitanje...
Kako da promenim locale na nasu zemlju kada je nema u ponudi?
83408b841c974a2486ba956b6b6db049.jpg

Moja preporuka, prvo flesni official rom, tj.global ROM 7.3.2 pa onda sredjuj telefon...

Nazad
Vrh Dno