E ovako, pre 3,4 dana sam zatrazio dozvolu za unlock bootloadera. SMS mi nije stigao ali sam par puta proveravao u MiFlashUnlock aplikaciji i veceras mi je dopusten unlock bootloadera. Da se unlock ne bi prekinuo na 50% tj na verifikaciji potrebno je instalirati developer rom. Developer rom imate na adresi :
LINK. Instalacija se vrsi iz updater aplikacije (Choose update package). Prelazak na dev rom brise sve aplikacije. Nakon toga sam odradio root bez twrp-a
LINK, metoda samo privremeno podize TWRP dok je telefon nakacen na racunar, osim root-a mislim da mozete odraditi i flash snapdragon kamere ili dolby-ja (nisam probao ali ne vidim razlog zasto ne bi radilo). Nakon roota odradio sam flash dolby-ja preko flashfire aplikacije. I onda sam na kraju cisto radi testiranja instalirao TWRP ovom metodom
LINK. Dobro procesljajte tu temu, postoje dve verzije aplikacije, jedna zahteva "kuvanje" boot.img preko AndroidImageKitchen metode, dok druga lite verzija to ne zahteva.
Sto se tice snapdragon kamere, ne znam sta da vam kazem. Meni nije lepo radila, twrp i flashfire odrade isti posao, ali kada se sistem podigne nema aplikacije, a folderi su u sistemu. Nakon toga sam izdvojio i instalirao apk i aplikacija je radila. Moze apk i bez roota, klasican install ali kazu da ne radi panorama. Meni je panorama radila normalno ali sam primetio bug kod hdr. Kreira dve slike, razlicite ekspozicije ali ih ne spaja. Sama kamera mi se uopste ne cini nesto bolja od stock kamere, nudi dosta vise opcija ali nista sad "vau". Jedino su slike dosta manje, na 100% kvalitetu idu tek do 1.5 megabajta.
Mod za kameru koji su MTK korisnici pominjali nije namenjen nama SD korisnicima. Nemojte da se za..bete, iako nigde ne pise napravljeno je samo za MTK verziju telefona. Sve ovo sto sam napisao je za SD verziju.
Ako nekome treba pomoc, slobodno pisite. Hvala kidencetu na linkovima i nesebicnoj pomoci.
Edit : Ne mogu da zaspim pa cackam sve zivo. Sad sam probao i onaj qualcomm fabricki rom, nije mi se svideo pa sam vratio nazad i ponovio proceduru samo sam sada odradio ceo root metodom "kuvanja". Instalacija snapdragon kamere je prosla sada ok, bez dodatnog modovanja ali opet hdr pravi dve fotke.