Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

flešno sam 2.9 i instalirao Kernel Adiutor, odabrao Goodix... vidim da sad odmah aktivira mobilni internet kad sam van wifi-a...
ali FP nema, ili ja opet nešto pogrešno radim, a ni u Kernel Adiutor nema nekakvih podešavanja za njega ...evo ovde bi trebala biti podešavanja za njega:

Dok ne probas, neces/necemo znati :D

Sent from my RN3 Pro

Nisi medju njima :) Isti problem sam i ja imao, mora fix + karnel ( radon 2.9 u mom slucaju ). Radi kao zmaj :)

Opcija podešavanja otiska prsta se pojavila, ali ne reaguje FP kad trebam da dodam otisak...

Ukljuci pod lock screen pin ili pattern...nece moci na swipe.

Sent from my RN3 Pro

Pogresnu verziju si u karnelu podesio, mora goodix na oba mesta

Probaj da flesnes Radon 2.8. Mozes dirty flash preko tog 2.9.
Samo odradi wipe cach and dalvick na kraju.Ima primera gde sa 2.9 ne radi fp, a sa 2.8 radi.

A i sta ce ti fp kada imas dt2w... ;)

Sent from my RN3 Pro

omg, sad nakon ovog fix-a mi ne radi wifi, jednostavno isključen i kao pokušava se uključiti...

Odlucio sam da uzmem ovaj telefon, posto sam totalni laik sto se flash-a i custom romova tice, a i ne svidja mi se vizeulno CyogenMod(koristio na starom Nexusu), kako ja vas utisak (iz ugla baterije, zagrevanja, uopste rada telefona) sa global romom Miui 8? Sa njim mogu uzeti telefon za 180e, verujem da je to dobar deal.

Meni je radio skroz ok global stable, lošiji multitasking u odnosu na cm, ali baterija i fluidnost su bili na zadovoljavajućem nivou :)

Sent from my Redmi Note 3

Flešno ponovo Radon 2.9. preko ovog fixa i proradi i FP i WiFi... jedino sad nema prednje kamere :D

odoh spavati dok nisam uništio telefon :d

Ok, to je to...za prednju kameru treba opet novi fix... :) Ja gledam polako da te uvodim u pricu....hahahahahaha...
Nekako mi bilo glupo sve da ti natrpam odjednom ;)

Sent from my RN3 Pro

Sad tek vidim koliko je lepo nema što smo odma uzeli RN3 pro [emoji2]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

^ :) I agree ;)

Sent from my RN3 Pro

@despot77

Zavisi sta zelis...;) ;) :)

Da mi nije zene ne bih ni znao za prednju kameru :D

Jel moze jedan kolektivan uput u fix ?

Kad je nevolja, onda se sve nauči i sve može... Kidence zna, pošto sam i njega cimao, ali evo par iskustava s mog putešestvija od par dana. Naime, uspio sam da brickujem svoj RN3 Pro prvog dana, i to onaj jači brick gdje ne radi ništa, i jedino daje znake života kad se nakači na komp. Dva puta sam rastavljao čitav telefon jer je jedini spas bila testpoint metoda... Sad vozim Global Dev Android 6, i mogu reći da sam puno iskusniji što se tiče svega vezanog za ovaj model. :D

1. Na Windows 10 sve radi iz prve, problem je nastao kad sam probao sve na stavim na kućni komp koji je na Win7 64. Desetka je sve drajvere primila bez greške i glatko je prošlo svo flešovanje. Ne znam da li je do kompa, kombinacije hardvera i Win7, loših USB portova, ali na kućnom kompu nisam mogao ništa da završim. Na kraju sam sredio stvar sa Surface Pro 2 tableta.

2. Posle sati i sati mučenja s kineskim alatkama za otvaranje uređaja i mnogim drugim priručnim sredstvima, telefon sam na kraju otvorio pomoću onih plastičnih čepića za namještaj (za popunjavanje rupa od šarafa). Dovoljno su tanki a čvrsti da mogu da uđu u prostor između rama i poklopca, a dovoljno mekani da ne ostave nikakva oštećenja. :D

3. Pazite kod vraćanja matične ploče: ima jedan metalni "zub" kod porta za SIM ispod kojeg treba da se gurne ćošak od ploče. Ja sam prvi put greškom ostavio ploču preko i kad sam sklopio telefon, nisam mogao da ubacim SIM tray... srećom nije bilo apsolutno nikakvog oštećenja. Ovo je jedina stvar kod rasklapanja na koju treba paziti.

Eto toliko mi pada na pamet da može da bude korisno sljedećem nesrećniku koji pogriješi. :D Inače, prezadovoljan sam kako radi zasad, i što se tiče performansi i što se tiče baterije.

Hvala Kidence , probacemo.

Moje muke su krenule od recovery-a , ako si na miui 8 verzija twrp sa xda foruma ne vidi storage, za sve stoji 0 . Resenje nadjem sa ZCX_TWRP. Super kazem i flesnem poslednji zvanicni cm 13 i prateci firmware, kad nema mreze na obe kartice.. guglaj resenje i nadjem cm13 radios.zip , flesujem to i eto mreze. Nema FP, onda zezanje za karnelima.. pola sata pre nego sto je despot77 pitao za fp nasao sam resenje, radon 2.9 + fix. tj fix pa karnel , tim redosledom. I na kraju kamera prednja , nema je! Probao sam dva fixa, prvi izbacuje error a drugi prodje bez problema ali ponovo nema kamere. Par puta sam zagalvio i u bootloopu tako da sam flesovao rom onako prljavo prekosvega :d Sutra posle kafice isporbavam ovaj karnel i javljam sta i kako :) posle toga na papiru pravim raspored i redosled flesovanja silnih zipova da to lici na nesto..

Ps Roy Fokker: ako bude potrebe za fizickim otvaranjem , otvaram ga iz jednog poteza bez mogucnosti ponovnog sklapanja. :)

Edit : dt2w radi perfektno i promena DPI je moguca direktno iz opcija.

Poslednja izmena:
Nervirao sam se jer sam mislio da je nemoguće, ali apsolutno nikakvog traga nema od otvaranja. :D Nije tako strašno kad imaš čime.

A to za single potez sam zadnji put imao s iPodom Classic... šta god da probaš, metal na metal i džaba. Lakše mi je bilo da kupim crknutu peticu i samo prebacim s njega cover, bateriju i HDD sve zajedno nego da ispravljam njegovo kućište.

@Ban3

Da si malo prelistao temu, nasao bi sve lepo napisano.

Alka twrp i ceo postupak flesovanja custom rom-a, pocevski od Radios.zip(tj.CM 13 firmware), pa do kraja koji redosled ide...

A najbolja promena za DPI je iz build.prop...tada nema bug-ova u aplikacijama...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
@Ban3

Da si malo prelistao temu, nasao bi sve lepo napisano.

Alka twrp i ceo postupak flesovanja custom rom-a, pocevski od Radios.zip(tj.CM 13 firmware), pa do kraja koji redosled ide...

A najbolja promena za DPI je iz build.prop...tada nema bug-ova u aplikacijama...

Sent from my RN3 Pro
Jesam druze, ako je neko citao ja sam.

Probao sam alka twrp, isto 0 prostora na internoj, usb i sd. Citao sam po netu da to ima veze miui 8 verzijom, kako i zasto ne znam. Uglavnom takava mi verzija zapala da nists iz prve nece.

Takodje posle ota updejta mora ponovo goodix fix za FP i radon karnel da bi FP radio.

Nije da se zalim, sve je to ocekivano od custom romova. Al braca kinezi previse varijacija uneli u ovaj telefon.

Problem je u tome sto si verovatno prvo flesovao onaj 3.0.2, pa si onda probao Alka preko njega ili gresim?

A ako imas telefon napravljen posle 7.2016 imas novi senozor prednje kamere, goodix fp...i jos neke druge izmene.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto si verovatno prvo flesovao onaj 3.0.2, pa si onda probao Alka preko njega ili gresim?

A ako imas telefon napravljen posle 7.2016 imas novi senozor prednje kamere, goodix fp...i jos neke druge izmene.

Sent from my RN3 Pro
Nisam kroz twrp menjao verzije twrpa akp na to mislis? Kroz adb, samo menjao recovery image.

Na kutiji tako i pise, 07.2016. Dosao sa 6.9.xxx

Nazad
Vrh Dno