Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

POZDRAV, danas sam abdejtovao miui7 6.2.2. , da li je po vama prosla verzija bila bolja?

Da li je bag ili ja nisam podesio nešto kako treba rom je 5.10.22 kad pozovem neke od brojeva iz imenika koji su uredno zapisani u evidenciji odlaznih pozivima mi stoji NEPOZNAT Broj,ti isti projevi kada me zovu sve uredno se vidi.Kako mogu da ispravim taj problem.

Da li neko zna da li se hardverski tasteri na Xiaomi Redmi Note 2 mogu programirati po želji, a da nisu samo ove standardne ponuđene funkcije za njih, tipa vraćanje unazad(BACK), opcije, poslednji otvoreni programi itd.?

Naime, hteo sam da stavim na levi harverski taster, pri dužem držanju, funkciju otvoranja status bara. Kada se telefon koristi u nekom programu (samo da nije početni ekran) dosta se teško spušta status bar, pa bi spuštanje status bara sa hardverskim tasterom bilo idelano. Teško se spušta delom zbog tanke linije status bara, ali i zbog velikog ekrana. Video sam kod LG G2 da ima među softverskim tasterima spuštanje status bara (dole desno na ekranu), pa mi se to baš svidelo, a i praktično je. Bilo bi dobro da te hardverske tastere moguće programirati za još neke fukncije koje su možda nekom pojedincu bitne.

Malo sam bio istraživao i nisam uspeo naći rešenje. Postoji neki program baš za to, ali telefon mora biti rutovan. Rutovao sam telefon i instalirao taj program za programiranje hardverskih tastera (zaboravio sam kako se program zove), ali mi je onda program prijavio da mi fali neki XPOSED?

Da li neko ima rešenje za ovu moju malu nedaću?

Zar nema ta podesavanja pod Settings-Additional settings-Buttons

Ima samo par funkcija koje se mogu dodeliti hardverskim tasterima i to su:
-show recent apps tray
-show menu
-launch google now
-close current app

Voleo bih da se mogu dodeliti još neke funkcije tipa colaps status bar, rotate screen i slično. Prvenstveno me zanima spuštanje status bara. Pretpostavljam da bi to bila veoma praktična fukncija, barem za mene.

Nisam siguran da li preko aplikacije za MiKey moze da se podesi ta funkcija? Narucio sam jedan da cackam, pa javljam kad stigne, ali nece bar za 2 nedelje..

Sa MiKey tasterom moze da se uradi. Prvo se instalira program DropDownStatusBar, pa se u MiKey-u namesti da na, recimo jedan klik otvara taj program. Taj program zauzima par kilobajta i otvaranjem njega samo se spušta status bar. Ovo opet nije elegantno rešenje, pošto je MiKey taster na gornjoj strani telefona, pa ga nije lako dosegnuti jednom rukom.

Postoji i program STATUS BAR MAGIC, koji jednostavnim naginjanjem telefona spušta status bar. Potrebno je samo namestiti pod kojim uglom položaja telefona da to uradi. Kod mene je namešteno na 120 °. Nije ni ovo savršeno, ali mi je privremeno rešenje dok ne skontam kako na hardverski taster postavim spuštanje status bara ili dodeljivanje neke druge funkcije.

Pozdrav,
kada pokusam da prebacim slike preko usb a na komp, ne moze izbaci error, i ako znate kako da prebacim kontakte na karticu?

I ako ima neko da mi objasni ili da mi kaze gde u novom sadu ima servis gde mi neko moze objasniti sve o ovom telefonu, jer npr nemam srpski jezik u njemu pa ne znam sta da radim da to popravim hvala na odgovoru unapred.

Dobar dan. Dobar dan... Ja bih da mi objasnite sve o Redmi Note 2 telefonu... Nema problema, evo samo da zalemim nesto pa cu da vam održim polusatno predavanje. Pripremio sam i prezentaciju, vaša pitanja posle...
Svako znanje, iskustvo, usluga i vreme, košta...
Ako nešto želiš da uradiš, odeš i pitaš da li servis može da uradi...
Za ove proste stvari, kao i za "srpski" postoji forum, lična edukacija, malo odvojenog vremena i prelistavanje prošlih postova gde je sve takoreći odgovoreno više puta...
I predlažem da se na ovakva nova pitanja više ne odgovara, jer se samo guši forum i posle je stvarno teško naći ispravnu informaciju...

Dobar dan. Dobar dan... Ja bih da mi objasnite sve o Redmi Note 2 telefonu... Nema problema, evo samo da zalemim nesto pa cu da vam održim polusatno predavanje. Pripremio sam i prezentaciju, vaša pitanja posle...
Svako znanje, iskustvo, usluga i vreme, košta...
Ako nešto želiš da uradiš, odeš i pitaš da li servis može da uradi...
Za ove proste stvari, kao i za "srpski" postoji forum, lična edukacija, malo odvojenog vremena i prelistavanje prošlih postova gde je sve takoreći odgovoreno više puta...
I predlažem da se na ovakva nova pitanja više ne odgovara, jer se samo guši forum i posle je stvarno teško naći ispravnu informaciju...

Bravo pametni hvala na odgovoru, ako si procitao moje pitanje izmedju ostalog pitao sam za servis.

Da li je bag ili ja nisam podesio nešto kako treba rom je 5.10.22 kad pozovem neke od brojeva iz imenika koji su uredno zapisani u evidenciji odlaznih pozivima mi stoji NEPOZNAT Broj,ti isti projevi kada me zovu sve uredno se vidi.Kako mogu da ispravim taj problem.
I jeste i nije bag. Pretpostavljam da ti je broj telekomov. Ja sam imao isti problem na redmi note 3 od trenutka kupovine. Sve je u redu dok se nr uspostavi veza a u tom trenutku pozvani broj se prikaže kao nepoznat. U drugom slotu telenorova kartica koja radi normalno.
Uz malo (više) guglanja nađem da je miui 7 da 5.0.2 androidom imao taj problem sa nekim mrežama u Rusiji. Onda se ispostavi i da je motorola imala problem sa nekim mrežama u Bugarskoj.
Znam da u poslovnici radi jedan dečko koji hoće da sasluša i preko njega ulozim reklamaciju uz detaljan opis problema. Nakon par dana me zovu i pitaju da li je sada u redu. Ja pozovem par brojeva i vidim da je problem rešen. A mislio sam da će samo da me otkače jer problem nije postojao na prethodnom telefonu.
Napisao sam sve ovo jer mislim da ako ne nađeš nekoga razumnog u poslovnici biće ih teško ubediti da je do njih.

Poslednja izmena:
Bravo pametni hvala na odgovoru, ako si procitao moje pitanje izmedju ostalog pitao sam za servis.
Ne moraš odmah da se duriš 😉
Tebi sam dao savet da malo pročitaš prethodne postove i verujem da sam možeš da rešiš "problem", što bi plaćao...
Jer niko u servisima neće da te "edukuje" već samo mogu da ti promene rom, a kao što rekoh to relativno lako možeš i sam...
A inače odnosilo se u globalu, jer mal mal pa se ista pitanja postavljaju a da niko se ne potrudi ni prethodnu stranu od threada da pogleda...

I jeste i nije bag. Pretpostavljam da ti je broj telekomov. Ja sam imao isti problem na redmi note 3 od trenutka kupovine. Sve je u redu dok se nr uspostavi veza a u tom trenutku pozvani broj se prikaže kao nepoznat. U drugom slotu telenorova kartica koja radi normalno.
Uz malo (više) guglanja nađem da je miui 7 da 5.0.2 androidom imao taj problem sa nekim mrežama u Rusiji. Onda se ispostavi i da je motorola imala problem sa nekim mrežama u Bugarskoj.
Znam da u poslovnici radi jedan dečko koji hoće da sasluša i preko njega ulozim reklamaciju uz detaljan opis problema. Nakon par dana me zovu i pitaju da li je sada u redu. Ja pozovem par brojeva i vidim da je problem rešen. A mislio sam da će samo da me otkače jer problem nije postojao na prethodnom telefonu.
Napisao sam sve ovo jer mislim da ako ne nađeš nekoga razumnog u poslovnici biće ih teško ubediti da je do njih.

Hvala,bas to mi se dešava kad otvori vezu broj predje kao nepoznat i jeste mi kartica mts imam prijatelja koji radi tamo tako da ako je to resicu.Javljam šta sam uradio.

Da li je neko probao poslednji dev rom update sto je stigao danas?

Ja sam. Isti djavo kao i prethodni. Meni sve lepo radi kao i do sada. U toj novoj verziji je novi file manager i search bar ugradjen i to je to.

Sveže informacije.Stigao mi tel,prvi utisci super,troskovi 3600 DIN Niš,prodavac top one onaj sa slikom CDEK,u njemu instaliran 5.10.22 beta

Koliko su ti procenili telefon?

Prvi koji sam narucio je stigao u AT, danas narucih jos jedan na srpsku adresu. GB me castio sa nekim bodovima pa sam skinuo cenu na $118 za FDD verziju.

ljudi probajte ovaj cm rom sa xda foruma sto ima najvise pregleda i najvise komentara. to je sad zreo rom, sve radi, meni je skroz dobar! da ne pricam o tome da moze da drzi vise od jedne aplikacije u ramu 😛 salim se naravno, nije situacija bas toliko losa na miui, ali ovde je bolja, kao na klot androidu.

Preporuka za neki custom rom? Nije da fabricki radi lose, ali ipak 🙂 Inace problem sa battery drain je bio do neke teme koju sam skinuo.

Nazad
Vrh Dno