Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Na google keyboard sam uvek gasio taj word prediction, ali na swift key, nju sam zbog toga i koristio :)

SwiftKey лепо ради то предвиђање и поготово добро дође за стране језике. Мени олакшава куцање на шведском док за руски помаже око падежа.

Pa gde se gasi na swift-u? Ili nemoze da se ugasi?

Mislim da ne moze na swiftkey da se to ugasi. Stigao OTA update 6.1.11

Poslednja izmena:
na SwiftKey tastaturi ne može da se isključi i autori neće da dozvole da se isključi. Zašto? e to ne znam - može im se :D

Opcije pa languages i odčekiras jezike i ne izlaze reči ali stoji linija za reči. Možda i to može da se isključi al me boli uvo (bukvalno me boli) pa nisam bas u stanju da trazim

pa kad odcekiras languages koja je svrha SwiftKey? kako da kucam na cirilici recimo onda.

e da pošto koristim WiFi Manager (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.kman.WifiManager) a to sam primetio i za GSam Battery MP (a pretpostavljam i za neke druge programe tipa vremenske i sl) ne azuriraju se ikonice u realnom vremenu. promenim po 3-4 WiFi mreze (automatski) a na ikonici stoji i dalje prva. Da bi radilo kako treba potrebno je u Security>Permissions>Autostart> cekirati aplikacije koje imaju potrbu za azuriranjem ikonica.
Napomena:
ne Security preko menija (System apps> Security> ...) !!! jer onda nema ovih opcija nego preko programa tj ikonice Dok sam ovo provalio izbecio sam oci :zgran:

Možda još nekome pomogne :D
PS
na drugim telefonima nije bilo potrebe za ovakvim stvarima (HTC M7, M8, Sam S6 i sl.) ali koliko para toliko i muzike :p

Poslednja izmena:
Чекај, у чему је фора? Скинуо сам са те теме 6.1.7 пре пар дана и сад иста тема пише 6.1.7/11 и даје ми ОТА апдејт на 6.1.11!?

I meni je dugo skidao 6.1.11. pa se ubrzalo kad sam stopirala i kliknula da nastavi gde je stao...

Swift mi se nesto ne svidja, moracu ipak sama da kucam poruke:)

Ima li jos neko problem da mu tel sam menja radio stanice prilikom putovanja?

Odjednom je krenuo da mi izbacuje iz cista mira gresku android.proccess.m i pita me da li zelim da prijavim i tako u nedogled...resnem telefon isti slucaj...promenim jezik pa vratim na postojeci i problem za sada nestane, inace na pretposlednjem sam dev romu

Meni nešto Viber neće da prijavi poruke dok ga ne otvorim... Autostart ukljucen
.. Svi ostali instant msg klijenti rade normalno

Proveri pod security/data usage/data usage stats/ da li je omogućena background data opcija u Viber-u

Imam jedan kozmetički problem
Naime kad sam odradio Update MIUI i posle toga Update aplikacija preko Google play neke ikonice su ostale "flat" u fazonu MIUI skina a neke su "3D"

ne znam da li ćete me razumeti pa evo slika [emoji1]

9976d11816a2e365285fd5e4ac20d6cb.jpg

Kad pogledaš desnu kolonu Skype i viber su te nove a WhatsApp i TeamViewer su ostale flat i posle Update aplikacija

Jel to do teme/skina ili ima neka druga fora?

Prvi put uzimam ucesce na ovom forumu.Hocu da narucim Redmi note 2 verziju 2015052.Da kazem da sam procitao ceo forum i pokupio dosta obavestenja medjutim ostao sam u nedoumici ŠTA,KADA I KAKO konkretno uraditi i staviti telefon u valjanu funkciju.
A to se odnosi na sledece:
1.Za ovu verziju telefona prodavac kaze(uglavnom svi prodavci):After we refresh the rom before shiping it will have 4g fdd lte and 3g wcdm.Citajuci iskustva sa ovog foruma jasno mi mje da ovo radi ,medjutim DA LI TREBA TRAZITI OD PRODAVCA DA TO RADI I STA KONKRETNO MU RECI DA INSTALIRA?
2.U kom slucaju treba instalirati i kako TWRP 2.8.7.0 a u kom ne (neko kaze mora,neko bilo bi pozeljno a neko ne mora da se instalira i od cega zavisi nacin istalacije i da li treba ili ne)?
3.Koji rom intalirati i kako (neko prica na jedan nacin neko drugi nekom ne uspe od cega nacin instalacije zavisi)
GLOBAL STABLE trenutna verzija V7.1.1.0.LHMMICK(MIUI7) ILI DEVELOPER 5.12.24(MIUI)?
NA KRAJU MOLBA DA NEKO OD POZNAVAOCA OVIH "PROBLEMA" POSTAVI INSTALACIJU SA POKAZNIM SLIKAMAKAKO BI SVI KOJI IMAJU NEDOVOLJNO ZNANJA ILI HRABROSTI(DA PETLJAJU PO TEL.) MOGLI DA SE LAKSE SNADJU.
NADAM SE DA CE OVA PITANJA SA VASIM ODGOVORIMA ZAVREDNETI PRVU STANU OVOG POSTA I SVIM SADASNJIM I BUDUCIM KORISNICIMA BITI OD VELIKE POMOCI.
HVALA!

1. Lično imam fdd verziju ali kolko sam upućen na toj TD verziji ne treba ništa posebno da se instalira da bi radio 4g na jednoj kartici. Tako da samo naruči i ne razmišljaj o tome
2. Twrp se instalira samo u slučaju da hoćeš da imaš neoficijalni xiaomi.eu rom. Taj rom je zapravo kineski dev u kome se samo ubacuju gapps i multi jezici i onda ga kače na Xiaomi.eu. Ako koristiš oficialni rom onda nema potrebe za custom recovery.
3. Koji rom ćeš da instaliraš isključivo zavisi od tebe i od tvojih potreba.
Najazurniji je kineski dev rom tj xiaomi.eu jer dobija update svake nedelje, ima sve jezike i dolazi prerutovan. Global dev svake druge sedmice ima update i nema još uvek ex Yu jezike. Global Stable ima update jednom mesečno, nema rut i nema exyu jezike još.
Lično koristim global stable i ako ti treba uputstvo za instalaciju global dev ili global stable pošalji mi na pm tvoj mail i poslaću ti uputstvo ali tek onda kad dobiješ tel.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju nema da brines slobodno ga poruci(ako si odlucio) nemas sta da pricas sa kinezima,kada ti stigne pojasnice ti neko sa ove teme za 5 minuta sta treba da uradis...
Srecno

Додао бих само за ТВРП, да иако пише да је неопходан за дев - није. Нисам га никада инсталирао а ажурирам ром чим се појави нови...

Додао бих само за ТВРП, да иако пише да је неопходан за дев - није. Нисам га никада инсталирао а ажурирам ром чим се појави нови...
Zato što si ga prvi put instalirao kad je moglo preko mi recovery. Sad npr ako želiš odma da staviš najnoviji dev ne moze bez twrp

Могуће...
Знам да је и први пут писало да је неопходан ТВРП а ја га нисам ставио али ми је позната прича да су га у неком тренутку закључили.

otkrij nam tajnu. kako si se to telepatski povezao sa swiftom da samo pogledas u telefon i on ti otkuca?

Kod mene je isto. Možda je problem Xiaomi, ne daju da se ljudi služe normalno svojim prirodnim moćima :(

Али изгледа полако постаје...
не знам чему им она фолирања са закључивањем за неофицијелне ромове

22f2ba827ae227b2b82eb23b84e6e319.jpg

Исто важи и за тотално аутистичан приступ swipe и double tap функцијама буђења и гашења екрана.

Poslednja izmena:
Meni 6.1.11 toliko dobro radi da razmisljam da ga ostavim dok god ne urade nesto bas znacajno sa romom.

Vrh Dno