Pozdrav ljudi, evo ja došao da pišem da vratim malo temu u kolosek
Ajde da se pohvalim da sam postao jedan od vas, kupih i ja sebi spravu kojoj je ova tema namenjena. Telefon kupljen direktno od Xiaomi-ja, pošto radim već nekoliko meseci u Singapuru čekao sam ga se pojavi lokalno u prodaji i pazario ga pre nekoliko dana. Plaćen je oko 150e, uz njega kupljen i Mi band, 10k power bank, piston 2 slusalice, eksterni punjac za bateriju fale mi još samo Mi gaće pa da imam sve od Xiaomi-ja
Što se samog uređaja tiče ja sam zadovoljan, kvalitet je na dobrom nivou s obzirom na cenu, ništa ne krcka i tome slično jer je sve lepo uklopljeno. Ekran mi je OK, nisam primetio da je žut na šta se nekoliko vas ovde žalilo. Mislim da zvučnik nije kvalitetan, mnogo odzvanja kada se gleda yt ili sluša muzika pa se pojača do kraja što je normalno, morali su negde da uštede. Trenutno nemam mnogo vremena zbog posla da se igram sa njim. Telefon je iz kutije stigao sa instaliranim MIUI V7
screenshot i sve lepo i fluidno radi samo što ponekad ume da mi izbaci obaveštenje da je Google play services stopped ne znam zašto. Rom nema nikakvih preinstaliranih kineskih aplikacija, samo Mi aplikacije i Google i to je to. Kompas u Google Maps radi, to sam probao prvo pošto mi je to bitno a znam da je bilo i tu problema. Što se baterije tiče čini mi se da srče malo jače, ali nisam imao vremena da se prebacim na njega nego čekam da mi stigne Nillkin tempered glass i bumper i da se vratim za praznike kući pa će biti vremena za sve. Baterija me ni ne brine toliko, već sam se navikao na moj Nexus 4 koji nikad nije držao duže od 3h SOT, a sad imam i power bank
Kada sam već pomenuo da pohvalim i Mi band, meni je mnogo dobra i moćna stvarčica pored osnovne uloge vibrira na notifikacije i pozive na telefonu što mi je jako korisno kada recimo leti vozim bajs pa ne čujem telefon ili kada je telefon u džepu a ne osetite vibraciju. Kvalitet je odličan i veoma je lagana.
Sada i jedna stvar koja me je razočarala kod Xiaomi-ja. Kada sam stigao ovde odmah sam kupio power bank od 10400 mAh i bio prezadovoljan mada je mogao da bude malo manjih dimenzij. Posle nekoliko meseci korišćenja sam ga poklonio a sebi sam rešio uz telefon da uzmem drugi. Tako je i bilo stim što sam video na sajtu da sad prodaju novu seriju power bankova koji imaju nove efikasnije baterije pa su manjih dimanzija. Ja rekoh super baš ono što mi je trebalo manje dimenzije, a isti kapacitet, ja srećan kao kuče. Stigla baterija i stvarno je mala i stvarno je 10000 mAh, a ispod mailm slovima da je kapacitet toliki pri 3.6V, a pri punjenju na 5.1V 6250mAh! Mi naravno telefone punimo na 5V i sada je ispalo da sam zbog njihovog marketinga dobio manju bateriju, a naravno platio je isto koliko i staru

Naravno na sajtu više nije moguće kupiti staru bateriju nego samo ove smanjenog kapaciteta. Mnogo su me iznervirali ovim potezom i mislim da nikako nije fer prema krajnjim kupcima...
Baš se ja raspisah u ovom postu, ali morao sam da saspem sve što mi leži na duši. Nadam se da se ne ljutite

Pozdrav :wave: