Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Danas stigao posle 46 dana od Fantasy-ja, 32gb verzija, prvi utisak je da je prelep, lak, lepo leži, ekran fin, leđa od dobre plastike, nema potrebe za metalnim...
Inače, carina ga ocenila na 160$ i naplatila 5600, nadao sam se 3-4 hiljade ali dobro, realno su naplatili, i nešto manje čak...
Mada da ja radim na carini, znajuci u kakvoj zemlji živimo, i da nema love, i zašto se naručuje iz Kine, carinio bih sve što treba da se ispuni kvota, ali bi procenjivao na bar 50% manje cene od realnih...
I prvo što videh dobra fora sa prednjom kamerom što pogađa pol i godine 🙂

Javi za bateriju kakva je 🙂
Пар дана је стара верзија тако да... Задовољан сам батеријом. Скинем га ујутру са пуњача, користим уобичајено и онда га увече силујем покушавајући да га испразним што више пре пуњења. Ево сада је 22.15 и на 46% ми је.

И само да напишем шта сам остао дужан, можда неком затреба.

Када ми се пре неколико дана јавио проблем са батеријом - да након скидања са пуњача у року од сат времена спадне на 80% а касније опада регуларно - одрадио сам калибрацију батерије. Од тада је све ок.

Никада нисам веровао да то уопште функционише али ево, мени је у овом случају помогло.

Samo si ispraznio do kraja i punio ?
Скинуо апликацију, напунио до краја и онда док је телефон још на пуњачу кликнуо на калибрацију. Тиме се брише неки батери статс фајл из система.

Онда се скине са пуњача, испразни до краја и кад се угаси опет напуни до краја без прекидања. И то је то.

ultra hard sam dok imam ovaj neograniceni internet, inace djavola bi ja mogao 200 mb dnevno da bacam na online radio 😛

Скинуо апликацију, напунио до краја и онда док је телефон још на пуњачу кликнуо на калибрацију. Тиме се брише неки батери статс фајл из система.

Онда се скине са пуњача, испразни до краја и кад се угаси опет напуни до краја без прекидања. И то је то.
Koju aplikaciju, može link?

I jos jedno pitanje, može li da se smanji vibracija za dugmice, bukvalno osecam motor pod prstima kako vibrira...

Inace, stavio sam poslednju stabilnu verziju sa xiaomi.eu, valjda od 27.10.

P. S. Kako fali dupli tap da se otkljuca 🙁

Poslednja izmena:
meni je na proslom telefonu bas smetalo sto je ta vibracija bila jako slaba, tako da mi je sad na ovom extra.

Koju aplikaciju, može link?

I jos jedno pitanje, može li da se smanji vibracija za dugmice, bukvalno osecam motor pod prstima kako vibrira...

Inace, stavio sam poslednju stabilnu verziju sa xiaomi.eu, valjda od 27.10.

P. S. Kako fali dupli tap da se otkljuca 🙁
Na ovu verziju sad sto sam instalirao, znaci 5.11.1 moze da se smanji intezitet vibracije
uploadfromtaptalk1446765538897.png

Vidi isto u ova podesavanja, na dnu ima nesta na slovo h, ne znam tacno kako pise, na to sam u prethodnoj verziji 5.24 ugasio vibraciju

Stavio developer, jel on rootovan ili nije? Nigde ne nalazim opciju, a root checker pokazuje da nije...

Nije ja mislim...
Ipak jeste, nadjoh, neće sam da se javi kad app zatraži, mora za svaku u Security aplikaciji da se čekira i odobri...
Probao sam supersu da ubacim pomoću onog toola već ovde spominjanog, on mi i rekao da je telefon već rootovan, da li ipak hoću, ali na kraju nisam, i ovako je ok...
Sa njim lako i twrp može da se ubaci kome treba...

U svakom slucaju rad sa flesovanjem i romovima sa ovim telefonom prilično je lak, samo jos kad bi ih bilo više količinski i kvalitetnih, za one koji vole da se igraju, za sada sve što sam video od MIUI-ja, prilično sam zadovoljan...

Јави да ли је помогло.

Izgleda da je ok za sada, tokom noci je trosio ispod procenta u stendbaju po satu, sa upaljenim wifi ali bez googlovih aplikacija, i nije naglo pao na 80%... Mislim da je baterija sasvim solidna...
Danas telefon predajem osobi kojoj je namenjen, drugarici, pa nadam se da ce je lepo sluziti i da nece biti zalbe, to je najbitnije kod prosecnih korisnika, narocito kad sam je ja nagovorio na kineza a ne neki krs ovde...

Sad poredih sa mojim OnePlus One, i iako je ekran ostar i sasvim ok, vidi se razlika u osvetljenosti i narocito u boji bele, koja je na RN2 blago zuckasta, i kad se stavi na cool opet nije to to, i dalje nije lepa bela...
Ipak je ovo srednja klasa i ne treba previse ocekivati, ali ko ne uporedjuje bice sasvim zadovoljan 🙂

plava bela nije bela, meni je mnogo ruzno kad stavim da mi bude bela plava, pa je drzim na standardno.

Nazad
Vrh Dno