Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

slikao sam malo telefon, mozda ce znaciti nekome ko se premislja da li da kupi rn2, a i malo da razbijem mitove o ekranu...

1.jpg

2.jpg

nisam bio lenj, pa slikah telefone koji su mi pri ruci, da vidite kakvi su ekrani...

3.jpg

i za kraj, meni najdraza slika, vidljivost na direktnom suncu. ja sam bas iznenadjen i mislim da je ovo jako dobar rezultat u sub 200 kategoriji. vi procenite sami.

4.jpg

izvinjavam se za ruznu fleku od prsta na poslednjoj slici -.- nisam je ni primetio dok nisam pogledao sliku

ekran je sasvim dobar, i zato mi nije jasno otkud ta prednost u ekranu m2n vs rn2. jel se pojavio m2n u poslovnicama mts-a da se pogleda? ako jeste, kad budem prolazio pogledacu i uporedicu, pa cu slikati...

Poslednja izmena:
Skidam kapu, sa tim da ima jedna začkoljica sa paketima koje naručujemo iz kine nikad ne ide prateća dokumentacija tako da se verovatno na to vade.

Hm, to se odnosi na postupak carinjenja, ali sta definise bezvazdusni prostor od prispeca u Beograd do dopreme na carinjenje, gde se inace potrosi najvise vremena?

telefon je porucen 🙂
ed_hunter3 jel to na njemu tempered glass?moze preporuka gde ste uzeli?i ako ste naisli na neke zanimljiv case,da ostavite link.

tako je, tempered glass... nilkin je u pitanju, uzet je zajedno sa telefonom uz doplatu od nekih 5 usd. case ovaj sto je na njemu je isto nilkin, njega je drug moj porucio, ne znam koji je tacno model u pitanju. zadovoljan sam sa njim, ima dobar feel, onako mat je nije klizav, skroz ok...

@ed_hunter3, kakav je ovo hepek na vrhu telefona, nekakva zaštita za priključak slušalica?... inače odlično izgleda, pomakao si me korak napreda da ga naručim... čeka se plata :d

To ti je mi key, dodatno dugme, a plus i štiti od prašine. Može da se podesi u aplikaciji šta da radi za različiti broj pritisaka.

izvinjavam se za ruznu fleku od prsta na poslednjoj slici -.- nisam je ni primetio dok nisam pogledao sliku

ekran je sasvim dobar, i zato mi nije jasno otkud ta prednost u ekranu m2n vs rn2. jel se pojavio m2n u poslovnicama mts-a da se pogleda? ako jeste, kad budem prolazio pogledacu i uporedicu, pa cu slikati...

posto vidim da te mnogo kopka i muci meizu m2 note evo da ti malo pomognem....uporedni test ekrana kao i citat coveka koji je radio test redmi 2 note....ImageUploadedByTapatalk1444813406.543009.jpg

With that out of the way, it's our opinion that the better-looking m2 Note, with its more reliable build, better battery life, better camera, and better display, is the smarter buy at essentially the same prices, and more than overcomes whatever it lacks in performance muscle in comparison. And just so everyone can sit the heck down, this review is coming from a long-time Xiaomi user, so I was very much rooting for the Redmi Note 2. The truth, however, is that it could've used some more work.
Read more at http://www.phonearena.com/reviews/Xiaomi-Redmi-Note-2-Review_id4098#dQYCgf6XqWV8uOx2.99

Kada Meizu bude imao ovo http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development onda može ponovo da dođe u obzir za kupovinu.

Ne pomaže mu malo jače osvetljenje i druge minorno male razlike u specifikacijama.

Normalno je da baterija traje duže na 50% sporijem procesoru, možda je i ujednačeniji što se tiče specifikacija.

Jednostavno za 6 meseci većina forumaša će hteti da proba neki rom a to na M2 note neće moći, a na RN2 već može.

Kada Meizu bude imao ovo http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development onda može ponovo da dođe u obzir za kupovinu.

Ne pomaže mu malo jače osvetljenje i druge minorno male razlike u specifikacijama.

Normalno je da baterija traje duže na 50% sporijem procesoru, možda je i ujednačeniji što se tiče specifikacija.

Jednostavno za 6 meseci većina forumaša će hteti da proba neki rom a to na M2 note neće moći, a na RN2 već može.

ti polaziš od toga da to SVAKOGA ko kupuje telefon zanima? odmah da te razuverim, romovi i slično me uopšte ne zanimaju, a pretpostavljam i mnoge druge, čak i na ovom forumu 🙂 a ako je forum parametar onda sigurno to još manje zanima ljude koji nisu na forumu...a ako su bolja baterija, bolji ekran, bolja izrada, i bolja kamera male i minorne razlike onda se izvinjavam 🙂 a na sve to i gestures koje su pojam za redmi note 2...

Poslednja izmena:
na gsm arena (koji smatram za vise legit sajt) kazu da je rn2 bolji ne samo od m2n, vec i od mnogo skupljih telefona.

m2n ima bolji build quality vrv i tu se prica zavrsava od prednosti. ima duplo sporiji soc, nema ir blaster. ekran je diskutabilan, kao i kamera koja je na oba telefona sux. zato zelim da uporedim. a nece mi biti tesko, ne moram da jurim vas sa foruma koji se krijete ko zmija sto krije noge, otici cu u neku poslovnicu operatera kad bude bio izlozen i uporedicu. rn2 ima sasvim dobar ekran, vidi se ok na suncu i to je ono sto mi je najbitnije.

inace, ono jeste mi key, ja sam ga podesio da mi pali led diodu koju cesto koristim kao baterijsku lampu...

Poslednja izmena:
Baterija nije bolja, duže je trajanje zato što je procesor sporiji.

Zamolio bih te da mi kvantifikuješ koliko je u procentima M2 Note bolji od RM Note 2, kad je već toliko bolji. Baterija razlika 20mAh, kod ekrana ocene idu u korist m2n, kameru nisam video direktno poređenje, izrada na strani m2n, procesor 50% jači rmn2. 2sim+sd vs hibridni dual sim. Što se tiče romova i zajednice meizu je oduvan. itd ima za obe strane i pluseva i minuseva.
Ako sam rekao većina forumaša, onda sam na njih i mislio. Ljude koji nisu na forumima najčešće ni ne interesuju ove stvari o kojima ja i ti pričamo.

Popravljen je potrošnja baterije sa verzijom 5.10.8 sa xiaomi.eu
Ovo je potrošnja sa preko 30min razgovora, dosta update-ova sa play store-a... Dosta download-a sa youtube-a....

uploadfromtaptalk1444832152239.pnguploadfromtaptalk1444832164179.pnguploadfromtaptalk1444832172524.pnguploadfromtaptalk1444832181863.png

Meni je juče stigao telefon, sa miui 6 je jako gutao bateriju. stavio sam sinoć miui 7 takođe 5.10.8 i sad je potrošnja ok.

Jedini bug koji sam primetio da neće da promeni led notifikacije po želji kao na stabilnim verzijama.

Inače meni je uvek uključena neka vrsta interneta, pre podne sam na poslu i tad radi 3G, sad kad sam kući uglavnom Wifi.

Prilozi

• Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-45-04.png
    Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-45-04.png
    61.1 KB · Pregleda: 129
  • Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-45-29.png
    Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-45-29.png
    62 KB · Pregleda: 125
  • Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-46-02.png
    Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-46-02.png
    68.3 KB · Pregleda: 125
  • Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-47-42.png
    Screenshot_com.miui.securitycenter_2015-10-14-17-47-42.png
    69.6 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
@miljic je li to kombinacija 3g/wifi ili samo vajrles?

Poslednja izmena:
A zbog čega je bitno koji je bolji, m2n i rn??

Mislim ok je diskutovati, uporedjivati telefone, tražiti best buy ali ostrašćeno raspravljati koji je bolji od ova dva je malo suludo, zar ne? [emoji6]

A zbog čega je bitno koji je bolji, m2n i rn??

Mislim ok je diskutovati, uporedjivati telefone, tražiti best buy ali ostrašćeno raspravljati koji je bolji od ova dva je malo suludo, zar ne? [emoji6]
Skroz se slažem... Ja sam nabacio par citata više iz zezanja jer nisam mogao da ne primetim kako par članova, a jedan posebno, imaju neki trip koji je bolji, redmi note 2 ili m2 note, sa sve sitnim provokacijama na račun m2 note... Pošto se niko nije primio bilo mi žao pa rekoh ajde da im ispunim želju da se malo nadmudruju [emoji2]

Poslednja izmena:
Pozdrav svima 🙂 Naručio sam ovaj telefon i danas mi je stigao. Carina je bila blaga (samo su telefon ocarinili iako su uz njega bili poručeni i futrola i tempered glass u istom paketu 😀). Vrlo sam zadovoljan, stavio sam MIUI 7 sa xiaomi.eu (5.10.8) i za sada nemam nekih zamerki. Možda se malo više greje u gornjoj polovini. Ne znam da li je to slučaj samo sa ovonedeljnim romom ili i inače.

Inače, kako da proverim da li je u pitanju tdd ili fdd verzija? Ispod baterije piše TD-LTE, ali ja sam ga sa geekbuying-a kupio kao FDD (oni i nemaju tu "kinesku" verziju u ponudi). Mislim, sve mi radi i nema problema sa netom, ali me baš zanima da li prodaju jeftiniju TD verziju po ceni skuplje. :trust:

I na jednoj i na drugoj verziji stoji TD-LTE ispod baterije. Pogledaj ispod baterije ispod TD-LTE ako stoji 2015051 onda je FDD, ako stoji 2015052 onda je u pitanju TD verzija.
Koliko si platio carinu?

Poslednja izmena:
Hvala. Piše 2015051, tako da je sve u redu.

3455 dinara, procenjeno je na 100 USD.

10.435 mi ocarinili telefom. Kako da se žalim? Bisam još podigao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno