Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Ja koliko sam razumeo ruski, nekima telefon stize sa ukljucenim reading mode-om pa su se oni prepali da je takav (zuckast) ekran.

jel neko ovde uopšte ima redmi note 2 ili su svi na čekanju da ga dobiju? bilo bi bolje kad bi imali malo više utisaka iz prve ruke, ovako svi možemo samo da nagađamo šta je dobro a šta nije...

Ja čekam svoj još uvek, ali ću ga odmah baciti u oglase tako da neću moći mnogo da ga testiram.

Аха! Значи мој је тај жути. Ништа ја то не примећујем,
10644543538d3cb1fac9abe14bb66a71.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1443779729736.jpg
    uploadfromtaptalk1443779729736.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 170
Poslednja izmena:
Auo je dobar proizvodjac displeja..

Ili je tebi ta tianma ? Sta je to ***.. [emoji15]

Proci ce neko vreme i videcemo koji je bio bolja kupovina,ja se nadam da ce se xiaomi dokazati kao bolji izbor tjst najbolja kupovina u tom cenovnom rangu.

Proci ce neko vreme i videcemo koji je bio bolja kupovina,ja se nadam da ce se xiaomi dokazati kao bolji izbor tjst najbolja kupovina u tom cenovnom rangu.

Tianma rules 🙂))

ja samo želim svima da im telefoni rade dobro...a xiaomi se i na moju žalost pokazuje kao sklon mutljavini, sad koliko su i drugi kinezi tome skloni pitanje je veliko...

Nije ti jasno jer si iskljuciv i gledas iz svoje licne perspektive. Ne kupuju svi telefon da bi igrali igrice pa su im performanse od krucijalnog znacaja.
Ne posedujem ni jedan ni drugi i ovo pisem na osnovu onoga sto sam procitao. Ali eto dvoumim se izmedju njih i nisam u startu eliminisao meizu zbog slabijeg soc-a, jer nemam ambiciju da u pauzama izmedju dva antutnu testa po ceo dan ubijam mutante na telefonu. Dakle prednosti redmi note 2 mi nisu toliko bitne. Cena jaceg cipa je manja autonomija a to mi je eto bitnije...
ajde ovako... igre apsolutno nemam nameru da igram na telefonu, ama bas uopste - imam ps iu sa 20 AAA naslova. niti da pokrecem antutu svaki dan da bih merio e-peen. ono sto mi sa druge strane jeste bitno, a pretpostavljam i svima ovde je na primer koliko ce brzo da mi ucita web stranicu. dakle najosnovniji i najprostiji zadatak za jedan smartfon danas. imaj u vidu da cak i osnovni programi postaju zahtevniji iz godine u godinu, i da to sto m2 note ima duplo sporiji soc znaci i da ce duplo brze da dostigne granicu zahtevnosti bilo koje aplikacije, ne samo igre. o tome se radi, nije mi uopste jasno zasto ljudi odma raspale po igrama, i kao sta ti ces da igras igre po celi dan dza bu.

Poslednja izmena:
ajde ovako... igre apsolutno nemam nameru da igram na telefonu, ama bas uopste - imam ps iu sa 20 AAA naslova. niti da pokrecem antutu svaki dan da bih merio e-peen. ono sto mi sa druge strane jeste bitno, a pretpostavljam i svima ovde je na primer koliko ce brzo da mi ucita web stranicu. dakle najosnovniji i najprostiji zadatak za jedan smartfon danas. imaj u vidu da cak i osnovni programi postaju zahtevniji iz godine u godinu, i da to sto m2 note ima duplo sporiji soc znaci i da ce duplo brze da dostigne granicu zahtevnosti bilo koje aplikacije, ne samo igre. o tome se radi, nije mi uopste jasno zasto ljudi odma raspale po igrama, i kao sta ti ces da igras igre po celi dan dza bu.

Danas i ubogi Snapdragon 400 (hell, čak i slabiji čipovi) otvaraju stranice dovo5no brzo, u gro slučajeva...sekund gore-dole zaista nije bitan. Što znači da će za te osnovne stvari SoC Meizua M2 biti relevantan još dugo...dok mu bude došlo vreme da ne bude adekvatan, dotle ćeš već promeniti telefon, dva...

zavisi kako za koga.... ja sam high end samsung android tablet sa exy octa prodao jer mi nije dovoljno brzo ucitavao stranice (za jedan tablet) i kupio tablet sa i5. razlika nemas pojma kolika je dok ne vidis. ne ocekujem od telefona da bude i5, ali ocekujem da bude sto je moguce brzi.

ljudi koriste c2d za surfovanje i dan danas, pa ja kad sednem za takav komp hocu sam sebi da odgrizem nogu dok cekam da ucita nesto....

dalje, redmi note 2 ima dva sim slota koji oba mogu da rade na 4g sto je po meni ogromna prednost, mogu da menjam internet na karticama kako mi se hoce, tj. gde mi je bolji signal. i pored svega toga sd slot. to su sve neke hardverske prednosti koje ne treba zanemariti, s obzirom da telefoni kostaju isto. da je m2 note 100 evra bilo bi sasvim korektno.

Poslednja izmena:
Moža je neko već okačio, ali ok - tema sa korisnim informacijama sa nekog francuskog foruma:

http://forum.frandroid.com/topic/225576-xiaomi-redmi-note-2-mt6795/

Inače, FDD-LTE verzija od 16GB koju prodaju na GearBest-u je ustvari ona TDD-LTE koja podržava FDD, koju prodaju na Aliju (model 2015052).

Lik prvo pita je li to FDD-LTE verzija, oni kažu da jeste:

Questions & Answers for XIAOMI RedMi Note 2 16GB 4G.png

A malo kasnije, drugom liku kažu da je to 2015052 verzija, koja je TDD-LTE, lol:

Questions & Answers for XIAOMI RedMi Note 2 16GB 4G 2.png

Opasni su...

Poslednja izmena:
Pročitao sam na nekom sajtu da su samo kineske kartice zaključane na TD. . .šta ih sprečava da zaključaju i za ostale?

Ma nista opustite se, nece to ni pokusati, a i softverski ne mogu a da nema kontra mjera

Telefon je jako brz.
Imam ga već 10tak dana.
Ekran je odličan.
Kamera je u dnevnim uslovima odlična a uveče daje prosečne slike sa dosta šuma, ali za ove pare nisam ni očekivao više od kamere ali je bolja od očekivanog ☺

Baterija drži odlično
Evo zadnje situacije :
Preko 30min razgovora
1h runtastic
Sot oko 5h
WiFi i mobilni net non stop....

uploadfromtaptalk1443966913687.png

uploadfromtaptalk1443966931451.png

uploadfromtaptalk1443966947583.png

uploadfromtaptalk1443966963424.png

[youtube]iAmUloyqt70[/youtube]

Evo i komsije su ga provozale.

gledao sam tonijeve recenzije po meni lik opasno lupa gluposti

Odgledam skoro sve njegove recenzije iako ni u jednoj nista posebno ne kaze, svaka kamera mu je dobra, svaki displej ok, baterija izgura do noci itd [emoji1]

Uf, dobra ti baterija. Koliko kartica, osvetljenje, koliko na wifi/3g?

Probaj molim te da li ti radi kompas u Google Maps. Ako ne radi potvrdi ovde da nam to rese sto pre,
http://en.miui.com/thread-164808-1-1.html

...mada evo sad gledam moju bateriju, velika vecina dana na wifi, izgurao bi 5+ ako ne i 6 sati SOTa. Strasna razlika u odnosu na radni dan gde je bar 8 sati u rupi sa losim prijemom (obe kartice, jedna cak katastrofa, jedva se i obavlja razgovor),

11.jpg 1.jpg

1111.jpg 111.jpg

Poslednja izmena:
I dalje sam zadovoljan kupovinom, odlicno me sluzi. Imao sam dobar telefon ali me je ekstra smaralo da nosim dva sa sobom, ovim sam taj problem resio.
Do sada nisam dolazio u dodir sa "dobrim" Kinezima tako da mi je ova kupovina bila malo na rizik.
Deluje mi da bih sada radije uzeo Mi4c, manji je, bolji ekran (za sada irelevantno posto mi je i ovaj dobar), bolja kamera... ali to je u startu 60, 70$ vise (plus carina na to) i to za 16gb verziju koja mi ne bi bila dovoljna a i tu sam vec daleko od budzeta koji sam namenio za telefon.
Zamerke za RN2 ovakav kakav je,
nepostojanje bilo kakvih gestures ili bar double tap to wake. Procitao sam negde da procesor to podrzava (ovo zadnje) i da su vec dodali u neke starije uredjaje (Mi4i cini mi se) ali kao ovo nije premijum fon pa verovatno nista od toga.
Druga stvar je app drawer barem kao opcija. Ne mogu da sazvacem ovaj "i" look.

MIUI za onoga ko se nije susretao sa njim je kao zagonetka. Ukoliko nemate iskustva sa ceprkanjem, problem. Dugo mi je trebalo da provalim dosta stvari (u stvari onome ko nema iskustva sa ceprkanjem na vanili je jos gore). U sustini prosto ali totalno drugacije od vanile. Sad mi je ok iako ne mogu da im oprostim glupost sa dialerom (pri biranju broja ispisuje lokaciju umesto vrstu broja i kako da znam koji mi broj treba!?) a na zalost moj omiljeni exDialer ne podrzava rad sa dve kartice. Ovo cak i nisam siguran da je difoltna opcija, mozda je i bag u dev rom-u.

ssssss.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno