Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Videćete nakon dve godine od startovanja telefona koji softver će biti bolji, raditi stabilnije, praviti manje zatoja. Xiaomi se po tome nije pokazao dobar, tako je bilo barem kod mene na predhodnim telefonima. Tačno nakon dve godine i neki mesec kreću zastoji, kamera secka ili blokira, ekran se blokira pa ne može ni restart dok se sam ne razboravi, pišem nekom poruku i na trenutak izadjem iz te app i kad se vratim da nastavim pisanje predhodni tekst ga nema, itd. Brojke u specifikacijama ne znače ništa.

Videćete nakon dve godine od startovanja telefona koji softver će biti bolji, raditi stabilnije, praviti manje zatoja. Xiaomi se po tome nije pokazao dobar, tako je bilo barem kod mene na predhodnim telefonima. Tačno nakon dve godine i neki mesec kreću zastoji, kamera secka ili blokira, ekran se blokira pa ne može ni restart dok se sam ne razboravi, pišem nekom poruku i na trenutak izadjem iz te app i kad se vratim da nastavim pisanje predhodni tekst ga nema, itd. Brojke u specifikacijama ne znače ništa.
Druze, na S24 ultri se ljusti antirefleksivni sloj ekrana, svi imaju probleme.
Xiaomi mi8, mi9 t pro. Mi10, od juna xiaomi 14, nikada problem.

Reset na fabrička nakon god, a definitivno te dve, je normalna stvar. A tada će svaki raditi kao i ranije.

Na RN13pro+ kakvo staklo ide kao zastita?Ima oborene ivice koliko vidim.

Ја сам данас ставио закривљено стакло.

Moj
Na RN13pro+ kakvo staklo ide kao zastita?Ima oborene ivice koliko vidim.
Moje iskustvo sa svim telefonima sanzakrivljenim ekranom....Probao ovu onu i svaka senisto pokazala...Posle nekog vremena krene da se odlepljuje tako da sam uglavnom odustajao od bilo kakve zastite..Da da znam nije bas bezbedno ali, malo paznje i bilo je sve ok... Ono ako te oce polupaces gabi sa zastitom veruj mi. Ove folije one folije, zakrivljeno staklo i uvek senpocelo od nekog kraja odlepljivati. Ko je iskren, potvrdice ovo sto ja kazem...

Pedja slazem se,znaci nista postojano 13 pro bez + sa ravnim staklom mi je nekako lepsi.

@doktor1964
Stigao mi punjač 67W sa AE iz radnje koju si mi poslao ali ovaj slabo puni... Testirao sam preko Charge meter-a i snimio video da bi pokrenuo žalbu, prvo originalni pa onda ovaj sa AE. Kablovi su originalni od telefona. Definitivno vredi jedino originalni...
Link za video

@doktor1964
Stigao mi punjač 67W sa AE iz radnje koju si mi poslao ali ovaj slabo puni... Testirao sam preko Charge meter-a i snimio video da bi pokrenuo žalbu, prvo originalni pa onda ovaj sa AE. Kablovi su originalni od telefona. Definitivno vredi jedino originalni...
Link za video
Uzeo bi to sve sa malom rezervom iz razloga sto i moj telefon 14T pro kada je ekran upaljen slabije (sporije) puni i manje se zagreva nego kada je ekran ugasen... Kada je ekran ugasen dok se okrenem on se dopuni na 100% ali se i vise zagreje.. Ukljuceno brzo punjenje u podesavanjima....

@pedjadroid slažem se, ali pogledaj video gde sam uporedio sa upaljenim ekranom oba punjača, znači u istim su uslovima a razlika više nego duplo u korist originalnog.

Koliko si platio taj punjač na Aliju? Verovatno neka kopija, nije original. Pritom, na Aliju kad kupuješ punjač, obavezno kupuješ jači od onog što ti treba, a ne 67 za tel koji se puni na 67...
Prelistaj teme o Aliju, ima mnogo toga napisano na tu temu.

@pedjadroid slažem se, ali pogledaj video gde sam uporedio sa upaljenim ekranom oba punjača, znači u istim su uslovima a razlika više nego duplo u korist originalnog.
Hm..nisam taj deo odgledao.. A vidi.. da budemo iskreni.. Platforme Aliexpress i sl njoj, na njima prodavci prodaju sve i svasta ali jos nisam video nesto da se prodaje a da je original.. Ili su lose ili dobre kopije ali original ne. Posledice toga su..Na oko lepo, slicno a u kvalitetu razlika.

Hm..nisam taj deo odgledao.. A vidi.. da budemo iskreni.. Platforme Aliexpress i sl njoj, na njima prodavci prodaju sve i svasta ali jos nisam video nesto da se prodaje a da je original.. Ili su lose ili dobre kopije ali original ne. Posledice toga su..Na oko lepo, slicno a u kvalitetu razlika.
Da li taj tvoj punjač ima ime ili je no name?

Uclanio sam se u klub.Danas mi je stigao RN13P+ 12/512gb.Zamenio je stari A55.Utisci su jos uvek nesredjeni ,ali povoljni.
Prvi utisak laksi i tanji ,dobra kamera.Zbog oborenih ivica malo klizaviji.Brzo se puni.Silikonska maska me je razocarala otvor oko kamere ogroman,slabo stiti.

Uclanio sam se u klub.Danas mi je stigao RN13P+ 12/512gb.Zamenio je stari A55.Utisci su jos uvek nesredjeni ,ali povoljni.
Prvi utisak laksi i tanji ,dobra kamera.Zbog oborenih ivica malo klizaviji.Brzo se puni.Silikonska maska me je razocarala otvor oko kamere ogroman,slabo stiti.
I just found this on AliExpress:
RSD279.73 | Shockproof Case For Xiaomi Redmi Note 12 13 Pro Plus + 12S 4G 5G Protect Armor Holder Back Coque for Redmi 12C 13C Phone Cover
Odlicne maskice sa Alija... Odlicno stite ekran, kamere i sam telefon. Dobijes i malu metalnu plocicu koji zalepis sa unutrasnje strane i uz onaj drzac-magnet odlicno drzi. Pozadi imas i plasticni deo koji se izvuce i telefon moze da stoji vodoravno naslonjen na njega. Za smesne pare, jos ima i vise boja.

Mozda ce nekome znaciti, da li se moze ocekivati ovako nesto i na skuplje, PRO, modele?
IMG_1340.jpeg

Jeste naredba, koju huawei bas postuje. To je uredba EU koja ide u prilog proizvodjacima. Kakav elektronski otpad, to su orice za malu decu, samo ajde. Nekad je xiaomi ja se secam imao moto da proda telefon kvalitetan a da zaradi 1-2 dolara samo. Bilo nekad dok nisu postavili ime...
Poslovni model sa zaradom od 2 $ na duže staze je osuđen na propast. Investitori traže povraćaj novca posle početnih ulaganja jer je profit cilj svake kompanije. Cene su sad takve kakve jesu, no i telefoni su danas jako dobri i mogu trajati jako dugo. Druga je stvar što većinu nas svrbi novčanik svake godine, a realno svaki telefon u klasi 500+ eur može da gura lagano 3+ godine. Moje telefone dobijaju drugi članovi porodice pa tako imamo i telefon iz 2018. godine koji radi sasvim normalno za osnovne potrebe (net, viber, pozivi... i po neka nezahtevna igrica npr. brawl stars)

Mi A2 ради 6 година 66, 4 код мене + 2 код клинца. Мало му пробија осветљење на доњем делу дисплеј и као да се полако одлепјује.
Клинац му је за један дан разбио заштитно стакло два пута.
И даље је "добар" телефон, модел стар 7 година, код мене 6.

Sad imam Note 13 pro plus 12/512, имам утисак да понекад сецка.

Kakva je to laž za zaradu od 2 dolara :)
Oni su tada prodavali telefone sa lcd ekranima i ulagali nula eura u reklamu,a softver im je bio custom rom sa xda foruma...Cim su poceli nabavljati bolje ekrane i uvaljivati pare u marketing i cijene su im otisle u nebo...

Да ли је Xiaomi беше почео тако што је прво имао Miui rom за разне телефоне?
Имао сам неки за Samsung S3 пре 10 година.

Ta fabricka maska je najlosija maska koju sam video u zivotu. Zeni sam uzeo telefon i stavljam masku a ona kao da nije od tog modela.

Jos ja unapred narucio neke maske sa alija i stignu za Note 13 umesto za 13 pro. Izgledaju isto ali se ne gadjaju otvori za kameru.

Kupio sam u lokalnoj radnji odlicna skriva kamere.Malo je tvrdja.

Jedino za običan RN13 maska koja dolazi u pakovanju pokriva sve.

Маска за про плус више открива него што покрива.

Da kupujem Xiaomi, uzeo bih Redmi Note 13 4G kao jeftinu verziju sa Snapdragonom koja ima fizički proximity senzor, i autonomija joj je vjerovatno bolja nego drugim redmi note mobitelima.
Ako bih htio bolju kameru, i 4K snimanje, onda bih uzeo Redmi Note 13 Pro 5G koja ima virtualni proximity i nadao bih se da mu radi ok. Nekad je bilo više žalbi na taj proximity, sada dosta manje, valjda će i xiaomi to riješiti uspješno kao honor, ili samsung !? 3.5mm utor mi je korisna prednost.
Serija 14 mi se nešto manje sviđa, guraju zaobljene ekrane, ali još nisu izašle dvije 4G verzije, možda one budu bolji izbor kao buđet varijanta umjesto Note 13 4G, mada će im već u startu vjerovatno faliti punjač.

Upgrade na HyperOS bih izbjegao, što duže, čini se da se više ljudi žali, a rijetko je pohvaljen.

Nazad
Vrh Dno