Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Dobih malopre na Redmi 13 Pro 4G obavestenje da moze azuriranje na Xiaomi Hyper OS 1.0,5.0 255 MB. Da li apdejtovati? Sada mi je verzija Hyper OS 1.0.4.0.

Te zakrpe me plase da ne uniste nesto sta valja,obicno baterija se zezne. Instaliracu naravno kada je vec sve u redu.

Redmi Note 14 series’ first official details out, improved battery life, IP68 rating, better durability confirmed
As per recent reports, the Note 14 Pro and Note 14 Pro+ will have a 1.5K 120Hz OLED display with curved edges and a 50-megapixel triple camera unit on the back.
While the Pro model may feature the newly unveiled Snapdragon 7s Gen 3 chip, the Pro+ may come equipped with the Dimensity 7350 SoC.

Do kraja meseca predstavljanje novog modela...

Kakva je autonomija baterije na 13 Pro+ u odnosu na A54? I da li se eventualno lošiji rezultat može nadomestiti značajno bržim punjenjem (25W vs 120W).

I uopšteno gledano, kakav je Redmi u odnosu na A54, pa i A55 koji je isto u opticaju (ne znam da li mi se isplati povratak u MIUI tj. sad HyperOS tabor).

Kao neko ko je dugo bio na Samsungu (S21 fe) i presao na Xiaomi 14 mogu ti reci da je OneUI i dalje dosta ispred HyperOS-a iako meni radi sve ok na HyperOS, idalje Xiaomi treba dosta da poradi na HyperOS-u jer fali dosta tih sitnih opcija sa Samsunga.

Sto se tice automomije, ne mogu ti iz prve ruke pomoci ali sta sam ovde citao autonomija je jako slicna sa A54 mozda je A54 malo u prednosti a A55 je definitivno bolji. Sa druge strane, Xiaomi ces daleko brze da napunis. Ja recimo sa Xiaomi punjacem od tableta od 22.5W napunim Xiaomi 14 od 20 do 100% za nekih 40min, sa orginalnim punjacem od 90W nesto manje a ako ukljucim super brzo punjenje za nesto vise od 20 min. Sa Samsung punjacem od 18W napuni se za nesto manje od 50min (fast charging) i najmanje se baterija greje. Samsung S21FE sa istim Samsung punjacem od 20 do 100% se punio skoro 1h i 30min sa iskljucenim brzim punjenjem oko 1h sa ukljucenim.

Na kraju, bateriji najvise smeta toplota tako da super brzo punjenje, u ovom slucaju od 120W, ne bi trebao da koristis uvek, ako te dugovecnost baterije zanima.

Da li postoji neka aplikacija sistemska ili na google play slicna samsung aplikaciji rutine?

Nije tel iz naslova ali je 12c. Kad nakacim originalni punjač i kabl dobijem sledecu poruku. U cemu je problem?

Prilozi

• Screenshot_2024-09-19-16-30-05-841_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2024-09-19-16-30-05-841_com.miui.home.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 53
Nije tel iz naslova ali je 12c. Kad nakacim originalni punjač i kabl dobijem sledecu poruku. U cemu je problem?
Proveri da konektor punjenja, da li mozda ima prasine unutra?
Meni se na primer dosta cesto nakuplja prasina i tkanina u konektor, i bar jednom u dva meseca ga ocistim sa metalnom cackalicom ili iglom (lagano) i duvaljkom za ciscenje kamera i malih aparata.

Ocistio sam sa nekom četkicom malom crnom izgleda da je sad sve kako treba. Ako se bude ponovo javilo javljam, nakon čišćenja nije prikazao da sporo puni. 🙋

Ima li neko ideju gde kupiti zastitno staklo displeja koje odgovara 13 pro 4g. Porucio sam sa TEMU i ne odgovara.

Ima li neko ideju gde kupiti zastitno staklo displeja koje odgovara 13 pro 4g. Porucio sam sa TEMU i ne odgovara.
Kucao sam za taj model na aliexpresu, i ima da se naruci od njih, verovatno odgovara.

Malo sam čačkao RN13 Pro 4G i jedna stvar mi je zapala za oko. A to je prednja kamera. Ne znam da li je do obrade slike ili do samog senzora, ali lice bude blijedo i nema oštrine. Kao da taj segment nisu nikada razvijali (imao sam RN4 i RN7, podsjeća na njih). Realme sa kog pišem (8 pro) je bolji po tom pitanju od njega, a stariji je. Kad bi se malo pozabavili time, ali možda Kinezi preferiraju da ne izgledaju onako kako jeste. Čak možda podsjeća na nekakav beauty filter, ali sve je ugašeno.

P.s. ovaj Getapps, može li da se instalira na druge telefone? Ima li Šaomijev neki link ili mora sa strane da se traži?

Poslednja izmena:
Meni se dešava kada pričam sa nekim da mi se na ekranu upali nešto poput nekih okvira, kao kada uređujem sliku pa hoću neki dio da isječem. Ne znam uopšte pod kojom opcijom bi to tražio, a nervira me.

To se dešava i meni na RN13 4G. Isto nemam pojma šta je, mada je retko pa trpim.

I kod mene je isti telefon, ali to je nešto sistemsko nevezano za model. Gledao sam šta bi mogao uhom upaliti zbog proximity senzora, ali nema ništa logično.

To je opcija za delimični screenshot, dešava se i meni. Ovako možete da uđete ako sa tri prsta zadržite na ekranu, a onako u pozivu valjda obrazom dodirnete na tri mesta pa on tako prepozna.

Može se isključiti u Podešavanja - Dodatna podešavanja - Prečice za pokrete - Delimična slika ekrana i dečekirajte.

E to druže, zahvaljujem. Ovo me užasno nerviralo. Jedna od za mene rijetkih mana ovoga telefona.

Pitanjce za vlasnike RN13 Pro/+ 4G/5G, koji od ovih provereno ima FM radio (Pro+ nema 3.5mm tako da ne verujm da ima ali ko zna)? Skontao sam da obican RN13 ima ali na Pro nikako da skontam. Pitao poznanika on kaze ima na Pro a drugi sa istim telefon navodno nema (ne znaju da li imaju 4G ili 5G). U radnji probao Pro i istalirao i aplikaciju Xiaomi FM Radio ali nije imao offline mod dok na Pro+ nisam uspeo ni aplikaciju da instaliram. Tako da sam u nedoumici.

Pitanjce za vlasnike RN13 Pro/+ 4G/5G, koji od ovih provereno ima FM radio (Pro+ nema 3.5mm tako da ne verujm da ima ali ko zna)? Skontao sam da obican RN13 ima ali na Pro nikako da skontam. Pitao poznanika on kaze ima na Pro a drugi sa istim telefon navodno nema (ne znaju da li imaju 4G ili 5G). U radnji probao Pro i istalirao i aplikaciju Xiaomi FM Radio ali nije imao offline mod dok na Pro+ nisam uspeo ni aplikaciju da instaliram. Tako da sam u nedoumici.
Ja imam pro 5g, moj nema.

4G ima, tj moj Poco M6 Pro ima ali mislim da je isto na RN13 Pro 4G. Isti je telefon.

Pa i čemu je problem da instaliraš neku fm radio aplikaciju, ako već imaš slušalice?

Može samo internet radio a za klasičan fm radio ja ne vidim ni jednu aplikaciju...

Vrh Dno