Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Znači u februaru kod nas, barem bi trebalo. Do sada je uvek relativno brzo stizao od najave.

Pa možda i u januaru kada je već po;etkom mjeseca predstavljanje.

Biće interesantno videti kako će POCO tu da se uklopi. Nema nikakve zvanične najave još, ali po sertifikacijama spremaju se X6 5G i X6 Pro, a za X6 kažu da je rebrendirani RN 13 Pro, uz jedinu razliku što neće imati 200MP nego 64MP kameru.
X6 Pro će biti rebrendirani Redmi K70E.

A dok mi čekamo RN 13 seriju, Kinezi spremaju Redmi Note 14 seriju za direktan boj sa Realme 12 serijom u Kini. 😁

Mnogo im bre glup ovaj tržišni pristup za ostatak sveta... Dok do globalnih tržišta dođu, u Kini već namakli pola godine i zreli su za redovno unapređenje serije u narednu...
Nije to glupost. To je samo podatak o tome šta ostatak sveta znači za Kinu..

Five Redmi Note 13 series phones appear in leaked renders before global launch

Redmi-NOte-13-5G-renders-1536x653.jpg

Redmi-NOte-13-Pro-5G-renders-1-1536x640.jpg

Redmi-NOte-13-Pro-5G-renders-1536x697.jpg

The Redmi Note 13 Pro+ 5G has a curved-edge AMOLED panel with a 1.5K resolution, a 120Hz refresh rate, and an in-screen fingerprint sensor. It has an OIS-assisted 200-megapixel main camera, a 5,000mAh battery with 120W fast charging, the Dimensity 7200-Ultra chip, and an IP68-rated chassis.

Koja fora sa xiaomi-jem i reklamiranjem ovog virtuelnog rama 😁

Isto radi i Realme, nedavno vidim na kutiji telefona 4+2.

kakav je ovaj mtk helio g99 ultra, nema nekih podataka na netu.

šta mu je ekvivalent?

G99 Ultra treba da bude tek najavljen, verovatno će biti sa RN 13 Pro 4G predstavljen.

Sigurno će biti samo overclockovani G99, i ne bi bilo loše kada bi dobio jaču grafiku konačno... Recimo G90T je imao Mali G76 a nakon toga su na sve ostale iteracije - G95, G96, G99 spustili GPU na Mali G57, samo su se igrali sa taktom procesora i manju arhitekturu radili.

Tako da se nadam da bi ovo Ultra moglo značiti i Mali G76, to bi fino značilo.

Što se tiče G99, imam Realme 10 koji koristim kao službeni... Jako zahvalan čipset, radi neometano u svakom smislu, ali recimo kada neku igricu pustim, tu se vide ograničenja grafike... Dok recimo moj stari RN 8 Pro sa G90T šljaka igrice samo tako na većim grafičkim podešavanjima.

Redmi Note 13 series global launch scheduled for January 15
Phones also bring 4nm chipsets with the Note 13 Pro boasting the Snapdragon 7s Gen 2 while the Pro+ relies on MediaTek’s Dimensity 7200 Ultra

Ako podivljaju ima serija 12 koja i onako nije ništa posebno lošija od 13.

Sad sam video animirani bilbord blizu merkatora za Radmi Note 13 u gornjem uglu je bio logo za mi store tako da ce uskoro valjda

15. januara je ona prava globalna objava, tako da će do kraja meseca sigurno telefoni kod nas. Moguće i da već 15. krene preorder.

Pogledao sam par indijskih recenzija i istina da nema tu nekog naročitog pomaka naspram serije 12. Jedino što ova serija deluje privlačnije, modernije, verovatno najviše na konto ekrana koji ima minimalne i skoro ujednačene okvire, pa utoliko telefoni deluju primamljivije.

Pogledao sam malo Indijce šta kažu u par recenzija. RN 13 Pro+ nahvališe jedino nisu oduševljeni prognoziranom cenom. Slična priča za RN 13 Pro, jedino što njega ima manje mada ga vrednuju kao potencijalno bolji value for money u odnosu na Pro+.

Redmi Note segment je 'cementiran' po pitanju eventualnih tehnoloških proboja..
Rekao bih (po onome što je već dostupno na netu) da je to samo još jedna ekstenzija rn10pro..
Dakle - nema tu ništa novo, niti vredno pažnje.
Ali, za sve one kojima 'stara lešina crkava', kao i one koji kroz pakete rešavaju ukućane babe, dede, žene, decu il... to će biti rešenje.
Po meni, Redmi telefone 'u igri' trenutno još samo 'drži' baterija..

Pa zar svi brendovi u svim cenovnim segmentima poslednjih godina ne nude samo cenovne proboje od serije do serije?

Ne naročito obećavajući hands-on

Ovo je otprilike ono šta sam primetio u indijskim recenzijama... Zvučnike često navode da podbacuju, i na RN13 Pro+ i na RN13 Pro i da kamere nisu baš najoptimizovanije. Reklo bi se da prerhodna serija sa Sony senzorima je bolja.
Barem trenutno. Ne znam koliko je to do peglanja a koliko do kombinacije ovog HW3 senzora i procesora.

taj hands-on je rađen na indijskoj verziji telefona i ne uzimam ga za ozbiljno. tek recenzije EU verzija kada budu dostupne.

što se mene tiče, jedino problematično ovde je cena.

Tačno, čitam baš noćas na ruskom forumu da su indijske verzije nešto obogaljene u optimizaciji.

Inače Poco X6 isti kao Redmi Note 13 Pro samo sa 64MP kamerom

i ja ću nešto uzeti od to dvoje ili novu redmi seriju ili novu poco seriju, zasitio sam se samsunga.

eh sad, jedino ako preko oglasa ne izleti neki dobar deal za f5 ili 13t...

Nazad
Vrh Dno