Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Zbog kvalitetnijeg i većeg ekrana,18:9 je bonus.

Kvalitetniji ekran na R5+ ? Hmmmm... ne bih se slozio...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da li je kvalitetniji ne znam ali mu boje nisu onako isprane kao na MiA1.

Koji dispay si imao na A1 ? Ko je proizvodjac ?

Ja na a1 imam ebbg displej, a devojka ima sa tamina displejom. Bas se vidi razlika u bojama, na njenom su dosta lepse boje. Koji displej je na 5+?

Koliko ja znam, na R5+ su Tainma samo. Barem je tako bilo do sada...

Ne znam koji je displej bio na A1.
Zaboravio sam da pomenem i bateriju na 5plus.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Pa onda sto se tice kvaliteta, trebalo bi da je isti na a1 i 5+.

Pa ne znam sta ocekujete...:) Cenovno tek od Mi note 3 pocinju bolji display-i...Sharp, JDI...

Pa ja ne ocekujem bolji displej od a1. Ja kontam da je kvalitet tu negde isti :D

Prednosti a1 su mi stock android mozda bolja kamera ( to mi je zadnja stavka kad gledam telefon :D), ledja su cela od aluminijuma, usb c.

Dok je kod 5 plus ekran 18:9, veca baterija, cini mi se brzi fp, a voleo bih da probam i miui :)

Slatke muke [emoji23]

I ja se razmisljam da predjem na 5+ sa A1. Samo zbog ekrana. Jel neko uspeo da instalira gcam a da ne puca stalno, i kakve su slike sa gcam u odnosu na a1 sa gcam? :D

Ja sam napokon uspeo. Isprobao preko 20 kamera. Na kraju nemam pojma koja je verzija ..imam ih nekoliko u download.

Dobar je R5+... ali A1 je bolji :)

Поздрав свима, сад ми стигао нови апдејт миуи 9.5 face detection, gesture и неке поправке. Јел неко има искуства са овим чудом? Баш ме занима како ради
bef358bfea14c0c249061358f7d702f6.jpg
28dc0345b31a6c066ed636946c81d483.jpg
f31d423921af3ffba801f89ef268d29a.jpg

Imao sam A1 nekih 4 mjeseca, sad imam R5+, još čekam nekoliko dana da otključam bloader... šta znam, sve je to tu negdje, A1 je za nijansu fluidniji, 5+ ima bolju bateriju, kamera ista, ekran isti... ali mi je izgledom dosta ljepši 5+, i ovaj 18:9 odnos je i za ruku i za oko ugodniji... na A1 su mi najviše smetali bezeli preveliki brate
Ali ako ostane ova politika u vezi bloadera i čekanja 360h na otključavanje teško da ću ponovo uzeti Xiaomi, možda A2 :) i to je velika prednost Aone.

Kod mene nema apdejta,još sam na 9.2.6.0....

On ima CN rom...

Kasno sam video na download strani da je kineski rom...

Evo sad sam gledao....ne mogu da se setim koja je na kraju proradila. Nema neki about na cameri da bih video. Radi odlicno. Ako ti nesto znaci evo ti screenshot ..crn je meni. A evo i u installed apps koja je.
4f82c6ae245549364c40a05342cba898.jpg
a6af9384659a927d611b21f14f8ed84c.jpg

56fd29a9665502ecc3597ed5e52e84d9.jpg

Poslednja izmena:
On ima CN rom...

Да,имам кинески. Има неких ситница да се среде, али ништа спектакуларно. Овај апдејт даје још већу флуидност и стабилност система. Барем ми се тако чини. За батерију још не могу да кажем. Рано је. Камеру ћу сутра да пробам,али ево једног снимка чисто да да оцените сирови миуи 9.5, без икаквог подешавања
21aa9eb8e06d301877bb28087755a1e1.jpg

Previse je ovo sumovito...ne znam koji je iso u pitanju, ali steta sto r5plus nema manuelni mod, malo duzom ekspozicijom bi mogla da se dobije poprilicno cistija fotka... :)

Previse je ovo sumovito...ne znam koji je iso u pitanju, ali steta sto r5plus nema manuelni mod, malo duzom ekspozicijom bi mogla da se dobije poprilicno cistija fotka... :)
Шумовито је мало више, све је подешено изворно, ништа баш нисам подешавао, све је аuto и исо је био auto подешен. Није баш тако лоше, јер је осветљење очајно,а и околина је сива и плочник је одвратан сив и полувлажан [emoji23]

Evo par slika sa te kamere sa onim podešavanjima sto sam vec postavio.
f48e5aaed81d7b2ad11c6c7af7cad915.jpg
0dce015565f4b24713ef4f792d6090a7.jpg
22238617d554640cd273934f6618b131.jpg

Да,имам кинески. Има неких ситница да се среде, али ништа спектакуларно. Овај апдејт даје још већу флуидност и стабилност система. Барем ми се тако чини. За батерију још не могу да кажем. Рано је. Камеру ћу сутра да пробам,али ево једног снимка чисто да да оцените сирови миуи 9.5, без икаквог подешавања
21aa9eb8e06d301877bb28087755a1e1.jpg

Na stock MIUI kameri kada slikas u low light koristi HHT mod, samo mora malo mirnija ruka da ti bude da bi slika ispala dobro...

Zar mu kamera automatski ne baca u HHT?

Znam kad ponekad fotkam u low light, a pucam na auto, on sam prebaci u HHT ili HDR u zavisnosti od scene. Mislio sam da je to i kod MIUI telefona?

hoćete li i ovu temu spamati fotografijama kao i onu o redmi note 4, *** kao da smo na nekom forumu ljubitelja fotografije...

pitam dva konkretna pitanja, niko ne odgovori, tj. jedan forumaš pokuša samo pomoći. a čim neko stavi neku sliku, 300 postova zaredom.

Ljudi dugo vremena razmišljam o Xiaomi mobitelu i nekako mi se najviše dopada Xiaomi Redmi 5 plus.
Nisam do sada imao Xiaomi mobitel o ovom potezu sam se odlucio ponajviše zbog nabijanje cijene mobitela (Samsunga, LG, Huawei itd).

Koristim vec godinu dana Samsung Galaxy Note 4 dobro me služi al osjetim da je vrijeme promjene pa me zanima jel sa Redmi 5 plus pravim korak unazad ili je tu ovo negdje po perfomansama i slicno.
Ipak Note 4 je iz vec davne 2018 godine pa vjerujem da je novi model Xiaomija stigao ovaj nivo ili pak grijesim !?

Nazad
Vrh Dno