Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Ne mogu da komentarisem nesto sto jos uvek ne postoji(Redmi Note 5).

A izmedju A1 i R5+, moj glas za A1.

Oba telefona su odlicna, prednost A1 svi znamo, izrada je bolja takodje , kao i kvalitetnije komponente unutar istog.

Prednost R5+, 18:9(iznenadjujuce kako dobro lezi u ruci) i baterija je bolja.

Sve u svemu, stvar ukusa, ako mene pitas...ja bih nosio oba :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bravo ;) Samo ti si presao na A1, kod njega je sve mnogo lakse oko otkljucavanja BL-a ;)

Jelte, moliću, a kod 5+ se b/l otključava za 15 dana ili može kao na A1?

360h.

Da li postoji još neka razlika između Global i China verzije Redmi 5 modela, sem što je kod Global verzije kutija na engleskom jeziku i dobija se EU punjač bez onog nastavka?

Global ili China podržava Band 20 LTE? Koristim China verziju Redmi 3 Pro i radi mi 4G.

Global ili China podržava Band 20 LTE? Koristim China verziju Redmi 3 Pro i radi mi 4G.
Global podrzava. Sve zavisi od operatera i pokrivenosti. U mom gradu VIP ima band 3(1800Mhz) pa mi 4g radi i na kineskoj verziji, ali MTS recimo samo 3g, tako da bi to morao da testiras za svoje okruzenje

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo VIP i koristim, tako da mu onda dođe svejedno koja je verzija. :D

Upravo VIP i koristim, tako da mu onda dođe svejedno koja je verzija. :D
Upravo tako. VIP koristi band 3 zbog 4g kucnog neta mislim (manja pokrivenost od band 20, ali veca propusna moc). Doduse, ocekuj da van grada imas samo 3g, ali to kontam da ti i nije toliko bitno.

Poslednja izmena:
Band 20 (lte800) uglavnom koristi telenor i moguce je da sa tih BS necete moci da hvatate signal. To se najvise odnosi na unutrasnjost, mada ih ima u manjem broju i u gradovima. Global verzija ima B20, za mts i vip nebitno.

Poslednja izmena:
Ne kapiram novu politiku xiaomi-ja za otključavanje ...zasto su povecali sa 72 na 150 sati...sta time dobijaju ?

Ehhh da je 150, a ne 360h :)

Dobijaju da kineski prodavci ne flesuju Vendor rom-ove, jer ima se ne isplati da cekaju 15 dana...

Da 350...pa nisu ih sprecili u prvoj turi je prodato 10.000 telefona sa fake rom-om. A korisnici na kraju ispastaju platili su xiaomi proizvod. Nisu ga sigurno ukrali od xiomi-ja.

Da 350...pa nisu ih sprecili u prvoj turi je prodato 10.000 telefona sa fake rom-om. A korisnici na kraju ispastaju platili su xiaomi proizvod. Nisu ga sigurno ukrali od xiomi-ja.

Ispostavilo se da to nije fake rom, tj. da nisu morali da otkljucavaju bootloader da ih flesuju. Tako sam bar ja razumeo

Jeste fake ...mora da se otključa ja imam taj rom. Prilikom paljenja je imao poruku itd. da ne ponavljam vec je pisano o tome. Puno ljudi je zeznulo sa update-om tel. Morali su da ga otvaraju da bi rešili problem.

Jeste fake ...mora da se otključa ja imam taj rom. Prilikom paljenja je imao poruku itd. da ne ponavljam vec je pisano o tome. Puno ljudi je zeznulo sa update-om tel. Morali su da ga otvaraju da bi rešili problem.

Ti moras da ga otkljucas da bi flesovao drugi rom, ali kinezi nisu morali da bi flesovali taj 'fake'.

Pa to kazem...sada cekamo 350 sati inace ga mozda ne bih otkljucavao.

kako znas da je fake ?
Ja kazem da nije FAKE.

Fali mu K na kraju :)

Onda mi nije jasno zašto ne mogu ota update ako nije fake?

@Dexxy S2, pominjes da se negde nesto pisalo, a stice se utisak da prvi ne citas sta se pise ovde i bilo gde.
9.2.0.2 nije FAKE, legitiman je, ali nije konacna stabilna verzija, vec alfa/beta faza, uostalom cim je bilo OTA - i to je dodatni dokaz.
Onima koji su dublje u temi je interesantna i misteriozna pojava, da je isti taj global 9.2.0.2 butovao na china modelu sa zakljucanim bootloaderom, ali dobro - kineska posla :) A upravo zato dolazi do brika nakon OTA koji su pustili, jer je zakljucan BL.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Posto sam dokazao onim neznalicama na MIUI forumu tamo, dokazacu i tebi licno...
izvoli...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    185.8 KB · Pregleda: 192
@drom citam ja i ovde sve i nije mi prvi xiaomi. Kazem da su sa tim otkljucavanjem preterali za čekanje kupili smo njihove telefone nismo ih ukrali.

Kidence i ostali ja ne sumnjam u vase poznavanje ovih telefona. Kazem za neke prosečne korisnike gde mozda i ja sada spadam jer nemam vremena da se bavim toliko sa tim...da su sa ovim zbunili dosta ljudi. I da mi ispastamo zbog njihovog propusta. Odakle rom aliexpresu i ostalima?

Procureo, neko ga nabavio... Kao i sve ostalo sto izadje pre vremena.

Zhāng dao link Zhū Gěu, on svom kumu Liú, a njegov tast drzi Ali...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

E ako je tako ...

Nazad
Vrh Dno