Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Redmi 5 plus - imao neko problem sa propuatenim pozivima..u smislu da si u dometu, imas mrezu, a stizu poruke o propustenim pozivima? Mreza je 64.
Desava se od skoro, a imam tel nekih 2 meseca.

Problem je do mts-a jer drži 4G mrežu i ne prebaci na 3G/2G i onda si nedostupan.Meni se jedno vreme redovno dešavala mada u zadnjih mesec dana veoma retko.

Na drugim mrežama radi kako treba,kod mts-a ne.

Prebaci mrezu na 3g umesto 4g(lte).

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Probaj da promenis region na India. Tada bi trebalo da dobijes font u temama, ali i neke njihove app koje mozes da obrises.

Btw, ima i fora ako ukucas u temama, u search polje recimo "moby" on ce pronaci font sa tim imenom i moci ce da ga skines i podesis iako nemas font nigde u temama.

Poslednja izmena:
Onda "svesno" budi nedostupan :) Izbor je tvoj :)

Stavi 2G/3G/4G u preferred network type pa probaj...
d492b7c02f24f24cab587b2af7af1da5.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@spaxon zvani custom rom :) nema to official, samo ima 4G(LTE), 3G i 2G... ali podrzumeva se ako nema 4G da ce ici na 3/2g...

4g je samo za net, nema jos uvek volte kod nas... Telefon treba da prebaci na 3g prilikom poziva, ali cesto to na mts mrezi ne radi kako treba, ostane na 4g i samim tim si nedostupan...

Ostavljam za sada na 4G, pa cu videti koliko ce da traje ovo seckanje..

A u pravu si (da ne citiram), trebalo bi da automatski ide na 3G ako 4G nije dovoljno jak, ali ocigledno na tom prelazu nesto trenutno ne stima.

Ima objašnjenje na mts temi zbog čega se to dešava,obično kada je slab 4G signal jedna ili dve crte.

To je samo trenutno, posle svakog restarta se gubi to podesavanje.

Probaj da promenis region na India. Tada bi trebalo da dobijes font u temama, ali i neke njihove app koje mozes da obrises.

Btw, ima i fora ako ukucas u temama, u search polje recimo "moby" on ce pronaci font sa tim imenom i moci ce da ga skines i podesis iako nemas font nigde u temama.

Super Kide, ovo radi sa Indija dobio sam odjeljak font u temama. Zanima me kako mogu i da li uopšte mogu aktivirati font kroz teme koji sam kupio na play store? Ne vidim tu opciju. I drugo, kako se vraćam na onaj default kad hoću?
Pozdrav i hvala još jednom

Jel može neko da mi pomogne da rešim dve stvari? Nemogu da formiram grupe u imeniku i nikako nemogu da namestim da mi u traci za notifikacije stoji temperatura iz vremenske prognoze nego uvek stoji ikona od aplikacije za vremensku prognozu.

Kontakti-Moje grupe-dole desno na plus i napraviš grupu.
Koristiš Xiaomi vremensku prognozu?

Poslednja izmena:
Zanimljivo da sam probao par aplikacija koje imaju temperaturu u notifikacijama i na MiUI svaka pokazuje samo ikonicu, ne i temperaturu.

Pobaj da podesis pod settings-notif&status bar-app notifications za tu app notifikacije

Kontakti-Moje grupe-dole desno na plus i napraviš grupu.
Koristiš Xiaomi vremensku prognozu?

Puno hvala za grupe.
Prognozu ne koristim MI a sve ostale koje sam skidao nemože temperatura u traku za notifikacije.
MI prognozu nisam koristio jer mi bilo čudno što traži pristup raznim stvarima.

Evo tri app i sve tri pokazuju u notif. temperaturu...(plus stock miui kao cetvrta).

uploadfromtaptalk1528656264510.jpg

Pa na primer neću vidget na ekranu a ono se vidi samo glupa sitna ikonica u baru i dok se ne povuče ne vidi se temperatura. Glupost, ili MIUI a ili moja da ne znam da namestim ali pre će biti kod MIUI a.

Block This takođe koristim i ključ mi nije kao kod ostalih skinova desno nego levo i uvek me buni da nije stiglo nešto. A da je isključim, kod MIUI a nikada nisi siguran da li radi bez obzira što si sve podesio da je sistem ne isključuje...

Ne mogu MIUI, ne vredi i ko ga hvali, džabe ga hvali. Bar meni.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno