Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Kod mene radi baš lepo,nijednom nije krešovala.Doduše snimanje videa ne radi,samo fotografisanje...Mislim da to i piše negde na ovom forumu.

Poslednja izmena:
A koja je to kamera ajde podigni negde instalacioni apk.
Ja sam probao gomilu i sada sam na jednoj nemam pojma kojoj od silnih i sve kresuju ali.....
Uvek ali primetio sam da kada odradis fokus i pojavi se sa strane da podesis svetlo smanjis samo malo na recimo -0.1 do -0.5 kamera nikada ne kresuje....
Nemoguce da to niko nema da sredi sve mi se cini ds je u pitanju samo prevelika gomila svetla?!? Ili mozda nisam u pravu.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Ne mogu da verujem da ste toliko opterećeni kamerom.
Kada dođe vreme da se evociraju uspomene,niko,ali niko neće gledati u piksele, već u ljude/emociju.
Veći je problem kako uopšte sačuvati slike u digitalnom obliku,za narednih 10/20/30 i više godina.
Dopuštate sebi da vas mega korporacije svesno stave pod svoj uticaj,a da toga niste ni svesni.

Poslednja izmena:
Kada dođe vreme da se evociraju uspomene,niko,ali niko neće gledati u piksele, već u ljude/emociju.
Veći je problem kako uopšte sačuvati slike u digitalnom obliku,za narednih 10/20/30 i više godina.
Dopuštate sebi da vas mega korporacije svesno stave pod svoj uticaj,a da toga niste ni svesni.

Pa nismo optereceni nego sro ne poboljsati slike ako vec moze a retko koja gcam ne puca rasprava je samo o tome.
Za slike si u pravu treba izvuci i uspomene i emocije.
Sto se tice cuvanja slika ja sam se licno opredelio jis pre par godina (citaj 5) za FLICKR sajt koji je jedini davao 1Tb prostora za podizanje slika i jos pri svemu ke dzaba, medjutim sad su se prodali pa cemo da vidimo sta ce biti i sa njim.
Ovo poslednje ne bih komentarisao uopste.

Ako te ne interesuje o čemu se piše jednostavno preskoči,nema potrebe za ovakvom vrstom komentara.

https://www.dropbox.com/s/petxydl5zprd2k3/MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2e.apk?dl=0

Link je sa mog dropboxa,nisam do sada delio ništa pa javi ako ne možeš da preuzmeš.

Poslednja izmena:
Ako te ne interesuje o čemu se piše jednostavno preskoči,nema potrebe za ovakvom vrstom komentara.

https://www.dropbox.com/s/petxydl5zprd2k3/MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2e.apk?dl=0

Link je sa mog dropboxa,nisam do sada delio ništa pa javi ako ne možeš da preuzmeš.
Hvala ti ne moze da se skine a bez instalacije dropboxa. Nema veze tu sam vec skinuo i ni ona nije bas nesto narocito, bar ja nisam naleteo na dobra podesavanja za nju. Plus mislim da na njoj ne radi portret mod.
Ako imas vremena seruj i podesavanja sto si stavio pa da probam sa tvojim podesavanjima.

Podešavanja su kao sa prve strane foruma. I da nema portret mod, ovako izgleda kod mene.
6d1394d28d600230af962aeeeb03d862.jpg

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

E vidis tu je problem kad otvoris svoja podesavanja probaj ima jos jedan red kod nas ali na slici on ne postoji a to je "model".
Verovatno je slika sa neke druge aplikacije starije ili druge ali to kod mene sa tim podesavanjima ne radi crna slika na kameri.
8939e7e97552f17c9e3bec5a850ca6f4.jpg

Kod mene radi ok,jedino ne radi video zapis-odmah kresuje
E vidis tu je problem kad otvoris svoja podesavanja probaj ima jos jedan red kod nas ali na slici on ne postoji a to je "model".
Verovatno je slika sa neke druge aplikacije starije ili druge ali to kod mene sa tim podesavanjima ne radi crna slika na kameri.
8939e7e97552f17c9e3bec5a850ca6f4.jpg

To gde je Model nisam ništa čekirao.
Video ne radi ni kod mene,ali za malo bolje slike nego na stock kameri će da posluži..

Nece sa dropboxa da se skine
0220961b2891e462d0e085480471ee8c.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Jel neko dobio novi update?

Evo i meni je sa eBay-a stiglo staklo sa okvirom u boji telefona, i sjajno je leglo, iz prve. Obično, no name, za 1.35 USD.

Nemam drugu kameru za sada, sem ove na fonu, da slikam kako izgleda, ovako opisno, jedino što sada displej ima sivu nijansu kada je isključen. Telefon više nije uniformno crn kada se pogleda. Kao stariji Android telefoni.

Ne znam da li bi neko skuplje brendirano staklo rešilo to, ali zaista sam zadovoljan, sem malo estetike.

Poslednja izmena:
Potpuno si upravu, kada sam štiklirao uređaj dobio sam crn ekran pa je sledila deinstalacija. Izvinjavam se na dezinformacijama.
Pa ja mislim ako ne stikliras nista da ni ne radi hdr uopste neka me neko ispravi ako gresim.

Meni se pojavilo juce kad sam ustao...kliknem da uradi i nestane update [emoji848]

Nisi li menjao temu? Tu je dugme, samo se ne vidi, tapni na mesto gde je bilo inace. [emoji16]

Nema updejta i kod mene j3 bilo isto pojavilo se obavestenje kasno uvece i ja rekoh ds sacekam da dodjem do kompa i juce u toku dana odem da azuriram kad corak nestao uodejt. Mora da su ga povukli.

I meni,nista znacajno.
7a50f7064516226e5dd012bf0203b849.jpg

pa j*bt, i ovaj fon i rn4/4x imaju noviju verziju miui-a nego rn5. :alo::smackbum:

I ja sam od danas vlasnik Redmi 5 plus telefona model 4/64 . Prvi utisci su fenomenalni , odusevljen sam telefonom.

I kod mene takodje nema update novi .

Nisam uradio update..i evo zada ss izgubio. To ss već desavalo. Sta rade nije mi jasno?

Kako se mijenja font na global official rom? Imam neke kupljene fontove ali ne vidim kroz miui kako se može zamijeniti sistemski font?

Nazad
Vrh Dno