Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Da se objasnim pošto izgleda nisam jasan. Pitao je šta je razlika između 3S i običnog Redmi 3 osim čitača otiska prsta. Pošto 3S Prime ima čitač, a običan 3S nema, rekao sam da samo 3S Prime ima od 3S modela. Ne misleći na celu Redmi 3 seriju.
Kakve su razlike u performansama izmedju redmi 3 i 3s? Vidim da jedan ima sd618, a drugi 430, sta je tu bolje? Ovo ostalo je sve isto sem sto 3s ima i otisak prsta. I jel neko narucivao slucajno 3 ili 3s preko alija (ili nekog drugog sajta)? Koliko ga je iznela carina i pdv?

Ja imam obican 3s i ima čitač otiska

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Da se objasnim pošto izgleda nisam jasan. Pitao je šta je razlika između 3S i običnog Redmi 3 osim čitača otiska prsta. Pošto 3S Prime ima čitač, a običan 3S nema, rekao sam da samo 3S Prime ima od 3S modela. Ne misleći na celu Redmi 3 seriju.
Odakle tebi to covece kada, koliko ja znam, svaki 3s ima senzor otiska prsta. Evo potvrdjuju i sami vlasnici uredjaja...

Naravno da svaki 3s ima FP, zato sam i rekao da je netacno.

Jeste li sigurni jer svuda piše da Prime ima dakle verzija sa 32GB, a običan sa 16GB nema.

Kao što se ovde na snimku i vidi nema ništa na zadnjoj strani. Na 4. minutu.

https://youtu.be/PKLt1LQWx3Y

Ovo prvi put vidim. Do sad gde god sam gledao imao je (u svakoj verziji). Evo covek gore ima 2/16 verziju i kaze da ima.

Jeste Prime imaš 3GB Ram i 32GB memorije. Običan 3S ima 2GB i 16GB.

Pa kako nije prime? Koliko ja znam oni prime verzijom nazivaju model 3/32 a vidim da tvoj ima 3gb rama tako da je tvoj model prime. Mozda i gresim, ali ne verujem. Tako da onda ipak ona prica da 2/16 gb nema fp mozda i bude tacna. Iako prvi put cujem za to...

Koju verziju Mi Flash imaš ?

I imaš li 64 bit Windowse ? Znam da je to nekima stvaralo probleme.

Ljudi ja imam 2/16 gb verziju i imam fp

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Ja sam mislio taj Prime poseban model,nisam znao da je to zbog memorije

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Dakle ispada da neke varijante imaju, a neke nemaju? Koliko vidim na GSM Areni za običan piše da u Kini ima, znači za Indiju nema. Prime ima svuda...

Pa po tome ispada da si bio u pravu, jer indijska verzija nema FP, a zove se 3s, tako da...
S druge strane si bio u zabludi da samo prime ima FP.

Poslednja izmena:
Kad smo već kod FP na 3S, zna li neko da li koristi Marshmallow Fingerprint API ili je neka custom implementacija?
Odnosno da li može da se koristi u aplikacijama koje podržavaju fingerprint?

Poslednja izmena:
Postoji li neki stabilan CM ili AOSP rom za Redmi 3S, na kome pritom radi fingerprint?

Kad smo već kod FP na 3S, zna li neko da li koristi Marshmallow Fingerprint API ili je neka custom implementacija?
Odnosno da li može da se koristi u aplikacijama koje podržavaju fingerprint?
Može, meni npr. radi za otključavanje cloud aplikacije od mail.ru.
Inače je na njemu weekly sa xiaomi.eu.

Redmi 3, 3s, 3x? Koji je najbolji za uzeti?

Postoji li više verzija 3S Prime, tipa sa global ROMom ili samo za Azijsko tržište s drugačijim modemom? Na šta da obratim pažnju ako ga vijam na KP?

Mene isto interesuje za običan Redmi 3. Može li se bez neke bojazni ubaciti Global rom?

E Drugari,
Dospeo mi u ruke jedan Redmi 3S, uzet je od goldway-a sa vec ubacenim Global ROM-om MIUI Global 7.5 | Stable 7.5.9.0 .

Ali u ponudjenim jezicima nema srpskog kao ni Srbije u regionima niti bilo koje od okolnih zemalja, a osoba za koju je bi volela da ima srpski jezik u telefonu.
Pa me zanima, da li global rom treba uopste i da sadrzi srpski jezik u ponudi?

Nema srpski. Trebalo bi da ima HR na novijim verzijama MIUI global.

Ako hoceš srpski treba instalirati xiaomi.eu ili od prodavca traziti da stavi multilanguage rom umesto global.

Lokalizacija sa početka postavki je nebitna. Izaberi bilo koju zemlju.

Hvala :)
Snasao sam se da promenim lokalizaciju na srpski.
sam OS ostaje na engleskom, ali barem google aplikacije, viber, here mape itd. koje menjaju jezik na osnovu lokalizacije budu na srpskom onda.

3x se razlikuje po tome što je 2GB RAM sa 32GB, umesto Prime koji ima 3GB RAM?

Mnogo komplikuju ove modele.

Vrh Dno