Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Ima raznih tut po netu, ovaj iz fastboot-a je po meni najbolji...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Malo off od teme, ali me zanima kakva je procedura instaliranja custom roma ciji je naziv
[ROM][6.0.1][All Variants][Locked/Unlocked BL] Cyanogenmod 13 [Unofficial]
kod telefona koji ima zakljucan bl i ne moze se otkljucati (encrypted).

Kako beše, ako se neko seća bez listanja stranica... da li flashovanje global verzije zaključava bootloader?

Sent from my Redmi 3S

Redmi 3 vs 3s?

Sta, kako i zašto? :)

M2 Note

3s slabiji SoC ima fingerprint reader

3 jači SoC nema fingerprint reader

Valjda jedan od njih nema ir port. 3s će imati bolju sw podršku jer je pušten i u Indiji.

Inače ja bih Ipak čekao redmi4 ,predstavljanje za oko 10dana

Sent from my Redmi Note 3

A koleginica hoće telefon do 150e, a vidim 3s za 145 na kp, htedoh da narucim iz Kine, ali rekoh bolje ovde da uzmem, čak mislim da bi me skuplje izašlo nego preko KP.

M2 Note

U postupku sam kupovine ovog telefona,da li uzeti redmi 3 ili 3s?

Sent from my C1905 using Tapatalk

Pa koliko vidim po specifikacijama,ako izuzmemo fingerprint i android 6,redmi 3 je bolji,neka me neko ispravi ako gresim

Sent from my C1905 using Tapatalk

Mislim da je generalno bolji soc u obicnom redmi 3, sd430 ima samo bolji gpu. Tako da ako fp skener i android 6 nisu prioriteti ja bih uzeo redmi 3.

Pozdrav, imam Redmi 3, verzija je vendorska tj 7.2.99.99 Skinuo sam ovaj global stable rom sto je izasao pre par dana, kako da ga instaliram sad? Da prebacim na telefon kao update.zip i pokrenem preko update programa i to je to? Ili je malo komplikovanije? Hvala

Čitajući njihov forum, vidim da lokalni stručnjak preporučuje instalaciju iz download moda.

Pozdrav, imam Redmi 3, verzija je vendorska tj 7.2.99.99 Skinuo sam ovaj global stable rom sto je izasao pre par dana, kako da ga instaliram sad? Da prebacim na telefon kao update.zip i pokrenem preko update programa i to je to? Ili je malo komplikovanije? Hvala

Uvek mozes da probas preko update.zip ako uspe, uspelo je.
Ako ne uspes onda ovo gore sto je napisao @bobiska.

Ako je otkljucan bootloader moze iz fastboot, ako nije...jedini nacin je download mod...Posto ima custom rom, preko Updater app nece moci,izbacice mu gresku oko verifikacije.

Sent from my RN3 Pro

Jel na redmi3s moze microsd umesto druge sim kartice ?

Pazario sam juce redmi 3s i za sada mogu reci da je tel super,brz,bez bagova. Malo jos dok se naviknem na ovaj sistem,instalirao sam nekoliko meni potrebnih aplikacija i uvek imam slobodno oko 700-800mb rama sto je mislim sasvim dovoljno. Ima samo jedna stvar koja me nervira,stalno mi stizu notifikacije sa neke Apus aplikacije i nikako ne mogu da je iskljucim ni uninstaliram. I da na njemu je Miui 7, sta cu dobiti ako instaliram Miui8?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Ajde okaci SS da vidim koji rom imas, ali mi lici na imas Kineza...pa otuda i te reklame...

Sent from my RN3 Pro

Volume down i power u isto vreme.

Sent from my RN3 Pro

Ja sam i dalje malo zbunjen svim edicijama. Global pravi Xiaomi ili ne? Dok ima i kineski za njihovo tržište kao i custom koji prave developeri?

Po ovome imas Global... Vidi jel imas negde u Aplikacijama Apex Launcher ili nesto sa tim nazivom pa obrisi...

@Dark

Za neke telefone postoje Global Stable i China Stable verzije...
Global Stable ima sve Google servise, China nema Google servise..
Takodje postoje i Developer verzije rom-a u Global i China verziji...
Global Developer ima Google servise i nema Root, dok China Developer ima Root, ali nema Google servise.
Takodje China rom-ovi imaju dosta China bloat-a.
Razlika izmedju Global i Developer je sto Dev ima cesce update nego stable verzija, tako da slobodno Developer mozemo nazvati test verzijom sistema.
E sada, problem nastaje jer vecina Kineskih prodavaca ubacuje modifikovane(custom) rom-ove koji nemaju OTA update jer svaki rom koji ne potpisuje Xiaomi nema zvanican OTA.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Pa brisi slobodno, moja greska za Apex.

Sent from my RN3 Pro

Nazad
Vrh Dno