Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Tesko njesra ovaj rom sa xiaomi.eu... ne rade push notifikacije, sve sam probao u power i developer opcijama, poiskljucivao sve optimizacije i restrikcije i posebno za svaku aplikaciju i generalno i ne. Npr. u Whatsappu i Viberu poruke stizu tek kada podignem aplikaciju ili kada su u recents. Ako ih sklonim iz recents, keine! Pomislio bih da je to specijalitet MIUI-a, medjutim to je radilo lepo na onom 7.5.4.0 koji je stigao od Kineza. Jel imao neko ovakav problem?

Generalno mogu i da ih zakljucam u recents, ali volim da sve radi, jer iz iskustva znam da postoji razlog zbog kojeg ne radi navedeno, pa se to kasnije pokaze (eventualno) i pravi druge probleme. Moze, a ne mora. Pogledacu ovo sa Link2SD, ostalo sa linka sam probao odmah. Hvala za link.

Zar ne MIUI nije neophodno zakljucati u recent ili staviti autostart da bi radile notifikacije?

Pa eto kao sto rekoh, u nekom treba, u nekom ne.
Uspelo je ovo sa Link2SD, da se wa i viber konvertuju u sistemske aplikacije, dobra fora;)
Ipak cu da ih zakljucam u recents, pa nek ide zivot.

A kako mislis da ti stigne notifikacija kada ti aplikacija ne radi u pozadini?U prevodu Viber ili WA servis nije aktivan... MIUI drugacije radi nego stock android...Mora lock u recents, ili da ne cistis nikada RAM pa da ti Viber i WA budu stalno aktivni u njemu...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prvo, nisam znao da je to kod MIUI drugačije jer ga koristim 4 dana, pogotovo što je prva tri dana radio kao stock Android dok sam bio na 7.5.4.0. Kako je onda tu funkcionisalo kad ga izbacim iz recent app, pitanje za milion dolara ili šta?
Usput, danas nije hteo da prođe TWRP ni na koji način, na kraju sam se snašao pomoću naizgled nebitne stavke iz onog tvog uputstva u note temi, Shift+desni klik u prazan prostor foldera, pa "open cmd from here" (ili nešto sl.). Onda sam peške davao komande iz .bat fajla i tako je tek prošlo. Pa eto, ako nekome zapne uz poruku u cmd "'fastboot' is not recognized as an internal...", onda može tako.

Poslednja izmena:
Stavi u podesavanjima da ti MIUI ne kontrolise app, ugasi permission manager i dobices to sto hoces, ali budi spreman za "curenje baterije i podataka"...jer svaka app ima da ti radi u pozadini i sve app ce imati pristup celom tvom telefonu i podacima.

Jok, probao i to, ne da bih zadržao tako, nego čisto da vidim da li je do toga i keine, neće. Dobro je, zaključao sam ih u recents i vozim sad tako.

Iskreno ti si prvi kome je radila notifikacija, a da mu app nije bila u RAM-u..Jednostavno, kod vecine kineza na official ROM-ovima, mora biti u RAM-u, tako radi i moras se pomiriti sa tim...Custom ROM-ovi su druga prica...

Svanulo jutro, vreme za nova pitanja. Kapiram da je do bolesnog roma, ali 'ajde da priupitam.... znaci neke aplikacije traze root privilegije, a neke bitnije ne. Npr. Root explorer i es explorer su neupotrebljivi jer ih supersu nije ubacio u listu i nemam root pristup s njima, dok je totalcommander ok, kao i titanium backup.
To mi se sa nekinezima nije nikad desavalo, pa jel ima caka neka ili je stvarno do roma?
One opcije za dodelu root privilegija u Security/Permissions kod mene ne postoje.

Poslednja izmena:
I još nešto. Generalno, onaj 7.5.4.0 rom s kojim je došao, bio mi je bolji od ovog sa xiaomi.eu, samo da je mogao da se rutuje. Sad ne znam da li može taj da se vrati, pretpostavljam da samo oficijelni zaključava bootloader?
A za prethodni post, moguće da sam ja zeznuo stvar jer sam flešnuo rom, digao sistem, video da je izgubio root, pa naknadno flešnuo supersu. Kod bivšeg Nexusa to nije pravilo problem, a ovde ne znam...

Poslednja izmena:
Cudno da je taj rom takav krs...Koji si skinuo rom sa Xiaomi.eu,weekly ili stabe?

Weekly. Zayeb, a? Ako mi kažeš da problam stable, onda mi kaži i da li znaš šta radi ovaj MIUI backup? Da li će da sačuva apps i podešavanja kod promene roma, ili bolje da to uradim titaniumom?
I ne mogu da nađem da li ovaj stock launcher ima backup kao npr. Nova?

Poslednja izmena:
Weekly je MIUI 8 , stable MIUI 7...Pa imas twrp, odradi backup iz twrp...on je fulll backup...MIUi backup radi apps, settings...ne radi slike, data i ostalo...
Edit:MIUI launcher nema zasebno backup, ali ide u paketu uz backup celog telefona...

Poslednja izmena:
Iz twrp ide samo image sistema, a to mi nista ne znači za novi rom. Mislio sam na aplikacije i podešavanja, da ne moram posle probe roma ponovo sve da instaliram svaki put. Znači mogu sada backup iz MIUI, instaliram stable, restore iz MIUI i neće da pobrljavi? Ili skraćeno, koji je najbolji način da brzo vratim aplikacije i podešavanja posle promene roma? To sam uvek radio sa TB, pa reko ' da proverim kako je na MIUI.

Tako je, taj iz sistema upravo to radi...viber mora ponovo da se aktivira, ostale "caskalice" ne znam jer ne koristim...

Ovo je case za RN3,a koliko kontam tebi stize R3?
A da, imam taj case za RN3.Po meni extra case...nemam zamerki.Ja mog urnisem,perem ga skoro svaki dan i dalje je ziv...Malo se u coskovima izlizao, ali kada se opere kao nov je :D

1fb5b7c0abc6568609114ab98756aed1.jpg

Poslednja izmena:
Koristim ga jedan dan, za sad mi se cini da je baterija za nijansu bolja, fali ir i fm radio. Medjutim ovo je tek beta 1. Brzina je vise manje ista kao na cm 12.1.

tokom instalacije twrp prilikom pokretanja boot-new.bat skripte nista se ne desilo i ako je adb drajver bio instaliran, pokusao sam reinstalaciju svih drajvera pa sada ne prikazuje telefon u devices and drives meniju dok u device manager pokazuje kao android phone ADB MDB, dok kada je iskljucen usb debugging samo se puni

u cmd dobijam poruku kao da telefona uopste i nema waiting for any device
koje sve tacno drajvere moram da imam?

Poslednja izmena:
Prvo pogledaj vrhunski post od @kidence:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4677656
Tebe iznad svega u postu interesuje deo oko instalacije drajvera.
Kod mene pored svih drajvera nije hteo da prođe twrp preko bat fajla i javljao mi je gresku koju sam naveo u linku u mom prethodnom postu. Tu dolazimo do sledeće tačke u pisaniju od @kidence, a koja ti je bitna, to je pasus u kojem se pominje SHIFT. Dakle, na taj način otvoriš cmd prozor, negde u txt otvoriš .bat fajl koji bi trebalo da automatski instalira twrp ali kod tebe neće i ručno ubacujes linije iz bat fajla u cmd i posle svake linije lupiš naravno enter. Linije "pause" ne unosiš.
Ovu akrobaciju ćeš možda da izbegneš ako ti pomognu driveri iz prvog dela linkovanog uputstva.
Zahvalnost ide pomenutom autoru.

Flesujte twrp iz fastboot-a... Najlakse je tako, dve komande kucate...A ako imas zakljucan bootloader,moras prvo njega da otkljucas...pa tek onda moze twrp da se ubaci...

flesovanje iz fastboota je pomoglo, ne znam zasto tako i ne pise u tutorijalu
hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno