Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Posle nekoliko nedelja korišćenja nakon Android 11 update-a moj telefon:

1. Ima značajno manju autonomiju po pitanju baterije, znači troši kao Rols-Rojs gorivo bukvalno, golemo unazađenje jedne od najbitnijih stvari vezanih za performanse ovog uređaja

2. Greje se kao nikad pre pri video pozivima i kada cast-ujem bilo kakav sadržaj na TV recimo, pogotovo što upravo gledam Đokovića na taj način 😉. Ovaj rendering pri video pozivu ili cast-ovanju naravno strašno opterećuje resurse bilo kog uređaja, ali na Androidu 10 je moj telefon za ove primene bio 'ladan kao špricer...

Nikakvo unapređenje nisam za sada primetio, tako da čekamo MIUI 12.5 i još bitnije Android 12, ali to ko zna kad, kada MIUI ovoliko kasni. Imam MIUI Global 12.0.1.0 (RJGMIXM)

Poslednja izmena:
Oficijalni sajt sa MIUI 12.5 karakteristikama, koga zanima:

Generalno bi ovaj update trebao da utiče dosta na performanse, brojke koje bodu oči su oko 22% manje opterećenosti procesora što direktno utiče na oko 15% duže trajanje baterije. Nešto od toga su postigli tako što su renderovanje procesa koji detektuju pokrete sada odvojili u posebnu nit predviđenu za to, što je novina, pa su time okvirno oslobodili procesor i trebalo bi da telefon nakon toga bude instant što se tiče odziva.

Ja nemam problem sa odzivom, ali nadam se da će za naš uređaj zaista biti poboljšanje po pitanju baterije, jer je sada makar kod mene vidno pogoršanje o čemu sam prethodno pisao, a vidim da se ovde dobar deo ljudi žali za isto. Videćemo koliko je MIUI 12.5 kvalitetno odrađeni i kako će se to odraziti na rad našeg telefona u realnosti, jer jedno su brojke za busanje u grudi na sajtu, nešto sasvim drugo kad ti to poteraš na uređaju i koristiš svakodnevno...

Uglavnom, baja koji je pisao da mu je Android 11 abnormalno produžio trajanje baterije bi trebalo da očekuje da ne puni telefon bar nedelju dana posle MIUI 12.5 update, tako da blago njemu 😎

Hajde da sacekam i taj 12.5 i da uradim F R posle toga, ako se ni tad ne trsim bagova i gluposti, prodam ga i onako ima garanciju iz radnje pa nek usrecava nekog drugog.

Na 12.5 ife FR i kod mene, ako izuzmemo ovu idiotariju sa gestures jedino sto mi smeta je pojacana potrosnja.

Najbolju autonomiju je imao kad sam ga kupio, svaki update od tad je istu smanjio za po malo.

MIUI 12.5 odložen za početak avgusta, ali sve su to špekulacije, jednostavno kad stigne, stigao je...Oni kojima je već stigao na drugim modelima ga ne hvale baš, tj. ispljuvali su ga solidno i već čekaju zakrpe u najveće...

Prilozi

• IMG_20210724_143406.jpg
    IMG_20210724_143406.jpg
    79 KB · Pregleda: 27
Stogao je napokon MIUI 12.5 za global version:

Screenshot_2021-07-26-15-05-44-863_com.android.updater.jpgScreenshot_2021-07-26-15-05-56-263_com.android.updater.jpgScreenshot_2021-07-26-15-06-04-526_com.android.updater.jpg

Napisi rade li gestures kako treba ili i dalje nije reseno kad budes mogao

I zvanična potvrda ovog update-a:

"The update for the Poco X3 NFC bears the software version number "MIUI 12.5.1.0 RJGMIXM". As usual, that shows it's an early MIUI 12.5 build—the first one, actually—for the global model of the Poco X3 NFC. The OTA weighs in at 2.4 GB and delivers the July security update. This is a stable beta release, which means it'll be sent out randomly pending a full public rollout over the coming weeks."

Tako da je burazer imao sreće da bude jedan od random izabranih korisnika ove beta release verzije, a mi ostali ćemo morati da pričekamo avgust najverovatnije...

Tako da je burazer imao sreće da bude jedan od random izabranih korisnika ove beta release verzije, a mi ostali ćemo morati da pričekamo avgust najverovatnije...
Pa sad, sreće ili nesreće... :) Kako god, puštaj prve utiske u etar, da znamo šta nas čeka.

Pa sad, sreće ili nesreće... :) Kako god, puštaj prve utiske u etar, da znamo šta nas čeka.
Telefon mu toliko dobro radi nakon MIUI 12.5 da više ne može da otvori ovaj forum i postuje utiske ;) . Polako, čovek testira, možda je u gužvi, ne može da se javi, javiće se sigurno za neko vreme, a dotle ima brdo foruma na internacionalnom nivou gde možete da pročitate komentare korisnika nakon ovog update-a, a ja koliko sam pročitao komentari su uglavnom negativni i oni već mole za neki patch pride. Najjača stvar je što ako tebi sve radi ok, meni možda žešće bude bagovao sistem i to je najveća nebuloza, ali sve to zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je i poreklo telefona, tj. kom tržištu je on namenjen, Pakistanu, Indiji ili nekoj od zemalja EU recimo... Tako da i to što čovek bude napisao važi u njegovom slučaju, a svako od nas će ponaosob imati svoje iskustvo. Ja sa Anroidom 11 nisam imao nikakav problem sa gestures, a ovde i na svetskim forumima ljudi danonoćno kukaju o tome, ali baterija u mom slučaju definitivno manje drži. Sa druge strane jedan od likova ovde koji se izgleda više ne javlja je naveo podatak da mu baterija traje neuporedivo duže od Android 11 update-a i tako, ima dosta nelogičnosti, ali da nije tako i da svima sve radi, ne bi bili interesantno i ovi forumi najverovatnije ne bi ni postojali :cool:

Znači čekati da vidimo šta kažu oni koji su dobili update..

Malo pre stigao i meni 12.5.1 od 885Mb stable update radim download, javljam utiske nakon koriscenja danas.

Malo pre stigao i meni 12.5.1 od 885Mb stable update radim download, javljam utiske nakon koriscenja danas.
Pročitah tvoj post i odmah otišao da vidim da li je i meni stigao i ništa. Još jednom stisnem da proveri da li ima novih ažuriranja i opet ništa. Zatim sam pročitao šta je poslednje ažurirano i ponovo sam pritisnuo za nova ažuriranja i tu je, 885 MB. I sad skidam.

Nakon dana koriscenja baterija je opet na nivou androida 10 makar u mom slucaju. Sve lepo radi kao i pre, bas sam zadovoljan. Samo me nervira font sata u status baru :(

@terzazak Nisam nije bilo potrebe samo sam nakon instalacije uradio jedan obican restart.

Odlicno, radi dobro bez HR, ne moram da se zezam sa verifikovanjem mob.app.

Evo i ja da iznesem svoje utiske,nisam mogao ranije. Sto se mene tice 12.5 nije ispunio moja ocekivanja kao i njihove najave.Optimizacija baterije nije nista bolja nego ma A10 ili A11, malo kozmetickih promena,nista spektakularno naspram najava i ocekivanja.I dalje imam problem ali sa A11 sa bagovima,pa idemo redom.Pri paljenju telefona prikazuje se i druga kartica,tj.signal notifikacija mreze koja je ugasena,to pre nije bilo,ostao je bag da mi se pri paljenju telefona automatski ukljucuje i bluetooth jer ga ukljucuje Play Service.Kada rucno aktiviram drugu karticu i potom iskljucim notifikacija za tu mrezu se izgubi sve do ponovnog ukljucenja telefona jer ja nocu gasim fon.ostao je bag da kada punim telefon a on je ugasen displej svetli dok je na punjacu,malo ali svetli,to ma A11 nije bio slucaj.Ranije nisam nikad radio HR,sada sam posle update na 12.5 uradio,misli da ce se to srediti sve ali ipak nije,sve je ostalo kao posle update-a na A11.Cini mi se da mi fon radi sporije od kada sam ga update na 12.5,malo malo pa se koci,secka po malo.Vracena je opcija MIUI Optimization u Developer option.Izmenjeo je malo kada smanjujete i pojacavate zvuk sastrane,kozmeticke promene i nista vise.Ocekivao sam vise a dobio skoro pa nista,duplo golo.

Evo i ja da iznesem svoje utiske,nisam mogao ranije. Sto se mene tice 12.5 nije ispunio moja ocekivanja kao i njihove najave.Optimizacija baterije nije nista bolja nego ma A10 ili A11, malo kozmetickih promena,nista spektakularno naspram najava i ocekivanja.I dalje imam problem ali sa A11 sa bagovima,pa idemo redom.Pri paljenju telefona prikazuje se i druga kartica,tj.signal notifikacija mreze koja je ugasena,to pre nije bilo,ostao je bag da mi se pri paljenju telefona automatski ukljucuje i bluetooth jer ga ukljucuje Play Service.Kada rucno aktiviram drugu karticu i potom iskljucim notifikacija za tu mrezu se izgubi sve do ponovnog ukljucenja telefona jer ja nocu gasim fon.ostao je bag da kada punim telefon a on je ugasen displej svetli dok je na punjacu,malo ali svetli,to ma A11 nije bio slucaj.Ranije nisam nikad radio HR,sada sam posle update na 12.5 uradio,misli da ce se to srediti sve ali ipak nije,sve je ostalo kao posle update-a na A11.Cini mi se da mi fon radi sporije od kada sam ga update na 12.5,malo malo pa se koci,secka po malo.Vracena je opcija MIUI Optimization u Developer option.Izmenjeo je malo kada smanjujete i pojacavate zvuk sastrane,kozmeticke promene i nista vise.Ocekivao sam vise a dobio skoro pa nista,duplo golo.
To izgleda kod svakog drugačije.Kod mene još nije stigao 12.5.Inače čitam na drugom forumu,hvale se da je baterija vraćena na nivo kao sa A10

To izgleda kod svakog drugačije.Kod mene još nije stigao 12.5.Inače čitam na drugom forumu,hvale se da je baterija vraćena na nivo kao sa A10
Meni je baterija i na A10 i na A11 trajala manje vise isto, sada sam ga stavio na punjac,ostalo je 7% i od 100% do 7% za 24h i 30m,to je neko trajanje baterije kod mene ili ti skoro puna 2 dana.Najava je bila sa 12.5 da optimizacija bude dosta bolja,medjutim nista specijalno_Osim Logoa 12.5 i malo kozmetike,nista bitno uradjeno sa novim MIUI.Opet kazem da sam razocaran novim update-om,nista dobijeno znacajno osim par finkcijica,nista bitno.za ovakav telefon MIUI je velika greska i promasaj.

Imas na Telegramu more romova sa opsirnim iskutvima korisnika. Zavisi ko sta preferira, meni su bitne neke sitne stavke koje na Muiu nemа, pa zato furam custom romove, prevashodno RR ali je on na A10, pa sam zato zadnjih par meseci koristio Havoc, odlican rom koristio ga i na prethodnim modelima. Juce sam presao na Zeus rom, za sad odlican, dobra autonomija, videcu jos kad legne sve, fluidan, ne stuca i za sada nema bagova. Dzaba sto baterija na Miui traje 10+ sati, kad telefon radi ko traktor, nonstop neki bagovi... A sad je autonomija na custom romovima skoro pa priblizna kao i na miui... Opet kazem sve stvar ukusa. Ja sam na savet cuvenog forumasa odavde presao na custom romove i tek tada otkrio sta ustvari Xiaomi telefoni mogu... I bitna stavka da se ispostuje procedura, da se odradi sve na novo, nista ne kopiram i sve sa flesovanjem i podesavanjem aplikacija a imam ih sigurno preko 50 podesim za sat vremena...

Meni je baterija i na A10 i na A11 trajala manje vise isto, sada sam ga stavio na punjac,ostalo je 7% i od 100% do 7% za 24h i 30m,to je neko trajanje baterije kod mene ili ti skoro puna 2 dana.Najava je bila sa 12.5 da optimizacija bude dosta bolja,medjutim nista specijalno_Osim Logoa 12.5 i malo kozmetike,nista bitno uradjeno sa novim MIUI.Opet kazem da sam razocaran novim update-om,nista dobijeno znacajno osim par finkcijica,nista bitno.za ovakav telefon MIUI je velika greska i promasaj.
Evo u međuvremenu i meni update.Ma MIUI izgleda da ga malo kolje.Nešto najavljuju da će na PoCo model ići PoCo launcer

Stigao i meni 12.5, ima li jos iskustva s istim neko?

Nazad
Vrh Dno