Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Miui System Ads , mozes da disable slobodno

jos neko ima problem sa lock screen-om ? imam podeseno unlock prstom i 4digit code ako ne prepozna prst iz vise puta
al nakon 12.5 uvek insistira na 4digit code prvo pre nego sto senzor krene da radi
nakon sto ga zakljucam i ne diram nekoliko minuta opet isto prvo code pa onda prst radi

gledao sam po opcijama al ne vidim sta moze biti novo da su dodali da bi se ovako ponasalo
pre 12.5 je radilo normalno tako da je ili bug ili nesto novo su ubacili ko zna gde da ga iskljucim

Isti problem sa odkljucavanjem imam na poco x3 pro. Mada ja nisam mu davao puno znacaja mislio sam da to tako treba, ali isti problem mislim da je bio na stable china rom 12.5.2 kao sada na global 12.5.2.

Juče ujutru sam preuzeo MIUI 12.5. Na odmoru sam, pa ovde sigurno neću da se bakćem sa detaljnim testiranjem. Ono što sam juče primetio je da je baterija bila užas, znači još gore stanje nego nakon Android 11 ažuriranja. Inače dobar deo dana su mi uključene Google Mape i praktično ne isključujem Location service, a obe ove stvari delju bateriju. Međutim za razliku od prethodnih dana pre MIUI 12.5 znači sa istim procentom napunjenosti baterije, preko 90% je juče isterala jedva pola dana, a pre MIUI ažuriranja komotno jedan dan uz celodnevno arčenje. Srećom naravno imam externu bateriju koju uvek nosim sa sobom.

Naravno ni to ne može da se uporedi sa fabričkim sistemom koji je razbijao po pitanju baterija i ma koliko mučio telefon min. 2 dana ga nisam punio...

Upravo sam sve postavio na Dark Mode koji izbegavam, jer dosta aplikacija još uvek to nema kasvetno odrađeno, bar one koje ja koristim, tipa ni sada dok kucam ovo, kada mi izbaci autocorrection dropdown listu, ona je bela i pozadina i slova zbog Dark Moda i onda ova opcija gubi smisao, naravno ne treba mi ovde kada pišem na srpskom, ali mi treba kada se dopisujem sa strancima recimo.

Stavio sam i battery saver mode, onaj osnovni pa ćemo da vidimo kako će sa tim da se ponaša pogotovo kako će da utiče na navigaciju, jer su mi sada nebitne performanse, samo mi trebaju mape praktično pošto ću dobar deo dana da vozim. Neko bi rekao da kupim navigaciju onda, ali ovo je samo privremeno.
Juče mi se nakon duže vreme ponovo javila situacija da slika koju sam upravo slikao bude potpuno zelena i to je neki softverski bug naravno, to mi se još jednom samo javilo maltene isto nakom Android 11 update-a. Na fabričkom sistemu nikada nisam imao taj problem, mada je ovo omanji bug.

Koliko vidim, ovde se kao i na Mi i Poco forumima ljudi mahom žale na MIUI 12.5 na neke druge probleme, meni je za sada glavni problem baterija, ali videćemo kako će da se ponaša narednih dana...

Poslednja izmena:
Da li mozda trosi vise bateriju kad je zakacen na wifi 5ghz od 2.4 ghz?
Pokusavam da nadjem uzrok brze potrosnje baterije. Tel sam kupio u januaru i izvlacio sam po 8-9 sati SOT-a a sada oko 7 :(

Poslednja izmena:
Da li mozda trosi vise bateriju kad je zakacen na wifi 5ghz od 2.4 ghz?
Pokusavam da nadjem uzrok brze potrosnje baterije. Tel sam kupio u januaru i izvlacio sam po 8-9 sati SOT-a a sada oko 7 :(
A zadnjih mesec dana imam novi ruter i uvek je zakacen na 5ghz pa cu bas da probam da forsiram 2.4 ghz

Da li je neko imao problem pre 12.5 da mu telefon u toku noći uglavnom odlazi u onaj MIUI screen, kao kada palite telefon? Nisam nijednom ispratio dali se telefon restartuje sam od sebe pa ne može da rebootuje sam i onda zaglavi tu. Uspavao sam se na posao pre neki dan zbog toga, pre dva dan se opet desilo. Sada sam na 12.5, pa ću videti da li se opet dešava....

Nisam imao takav ili sličan problem. 12.5 mi je jutros stigao tako da još nemam neke utiske.

Instalirao na ženinom telefonu za vikend, pitam je juče ima li lagova, problema, kako traje baterija... Kaže sve kao i pre. Nije rađen HR.

Bruka, toliko iscekuje narod i nista, mozda i gore.
Meni su se inace pored svih bagova koje sam nabrajao ovde za ovaj telefon pojavili novi ( nisam jos preuzeo 12.5 ), gmail notifikacije vise nisu pod rington sound, nego pod muzikom da tako kazem, znaci prvi slajder sa leve strane, otislo samo od sebe.. Telefon kada je zakljucan i kada po nekad hocu da ga otkljucam cuje se cak kao da se otkljuca ali slika crna, pa moram po dva - tri puta da ponovim proces da dobijem sliku..
Stavicu 12.5 i uraditi HR nakon toga, ako ne proradi onda kako treba uz sve bagove koje sam pronasao na njemu, dzaba mu onda naduvana specifikacija.

gmail notifikacije vise nisu pod rington sound, nego pod muzikom da tako kazem, znaci prvi slajder sa leve strane, otislo samo od sebe.
Jel može pojašnjenje ovog ili još bolje screenshot, nisam baš u potpunosti shvatio gde su gmail notifikacije.

Instalirao i ja ovaj 12.5.1 RJGMIXM
Nista nesto spec za sada nisam primetio (od jutros), vidim daje malo finiji prikaz ikonica i ostale grafike kao i promenjen izgled nekih ikonica itd...
Ovaj cikica desno dole za promenu dark-light je na bas cudnom mestu

Jel može pojašnjenje ovog ili još bolje screenshot, nisam baš u potpunosti shvatio gde su gmail notifikacije.

Prvo su gmail notifikacije bile na srednjem klizacu, gde je i sms i poziv.. onda sam odjednom iz cista mira poceo da nemam zvuk na gmail notifikacije..
Onda sam jednom cuo da sam dobio pa sam malo procackao, to je zato sto je ovaj klizac levo bio vislje nego sada.. dakle prebacile se pod ovaj klizac levo..
Od danas ih nema ni tu, znaci uopste ne dobijam zvuk.

Prilozi

• sound.jpg
    sound.jpg
    184.9 KB · Pregleda: 21
Nemam ni ja zvuk za gmail na Poco F3. Sve sam probao ali nisam uspeo da ga dobijem. Ni sa uključenim zvukom za medije nema, znači nije to.

Kod mene licno nije problem MIUI nego A11,kako sam presao na njega bagova koliko hoces.A10 je bio odlican naspram A11.MIUI 12.5 je samo malo nasminkan naspram MIUI 12.kako su najavljivali senzacionalisticki interfesj,od svega toga nista,samo mala sminka i nista vise.

I kod mene je naprasno pre dva dana prestao zvuk notifikacije mail-a.
Probao sam i zenin RN9s i kod nje ista stvar, nema zvuka.
Citam da se dosta ljudi zale na ovo i sa drugim modelima telefona.
Ovo je izgleda vezano za sam gmail a ne za telefon.

Poslednja izmena:
Kod mene licno nije problem MIUI nego A11,kako sam presao na njega bagova koliko hoces.A10 je bio odlican naspram A11.MIUI 12.5 je samo malo nasminkan naspram MIUI 12.kako su najavljivali senzacionalisticki interfesj,od svega toga nista,samo mala sminka i nista vise.
Uvek je bilo.Mobilni najbolje radi kad izađe na tržište sa određenim androidom.Tako je i bilo sa bivšim Honorom a pre toga sa Huawei što sam imao pre sadašnjeg X3

Nakon deset dana upotrebe miui 12.5.1 globala na telefonu definitivno je bolje nego pre sto se tice potrosnje baterije. Bagove nisam primetio mada ne koristim neki veliki broj aplikacija vec samo sta mi treba tako da sam zadovoljan updejtom.

Primetio sam kad mi stoji tel da povremeno upali ekran i ugasi. Nikakve notifikacije nema... Sta moze da pali ekran?

Nemam ni ja zvuk za gmail na Poco F3. Sve sam probao ali nisam uspeo da ga dobijem. Ni sa uključenim zvukom za medije nema, znači nije to.

Ja sam jos uvek na 12, nemam vremena da radim FR pa necu da prelazim na 12.5 jer hocu da uradim FR odmah kada predjem.. Nadam se da cu stici sledece sedmice, treba sve sacuvati i bekapovati.
Inace meni se desi nekad da dobijem zvuk nekad ne, nemam pojma vise sta se desava.

Nazad
Vrh Dno