Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Vidim da se ovde dosta ljudi žali posle apdejta na A11, ali u isto vreme saopštavaju da nisu uradili factory reset, iz raznoraznih razloga.Mislim da smo još pre 10 godina utvrdili da je F.R. OBAVEZAN posle prelaska na noviji OS.
Posebno ako se pojave bagovi ili telefon luduje.

Popiskim im se ja na F R, kao da je to 5 minuta i cao.. sta da radim sa svim tim slikama, porukama, pozivima, nalozima, cudima ?
Za mnoge ljude je reset je katastrofa opcija, ja iskreno nikada nisam radio jer mi je to neshvatljivo ajde kada kupim telefon pa u prvih 7 dana ok, posle 5-6 meseci koriscenja nema nista od toga.
Sto se mene tice nije mi potrebna nikakva nadogradnja ako ce telefon iz kutije da radi dobro, medjutim to nije bio slucaj i ides na sledecu nadogradju u nadi da ce se otkloniti neki problemi, ali koliko ja vidim samo dublje gazis u zivo blato.

Na kraju da li vredi kupiti ovaj fon ili juriti drugi za te pare?

Moje iskustvo. Uzeo sam telefon pre dva meseca. Odmah sam u radio debloating svih aplikacija koje je bilo bezbodno ukloniti da ne poremeti rad sistema (skoro sve xiaomi app i poneki google app), ima na xda uputsvo i spisak svih app koje se mogu ukloniti. Za ova meseca ni jedan problem nisam imao, telefon savršeno radi i posle update na A11. Često na bagovanje telefona mogu da utiču aplikacije koje instalirate.

Apsolutno vredi. Ne mogu da zamislim ništa bolje za te i nešto veće pare. Ja sam ga kupio po prvoj prodajnoj, zvaničnoj ceni u mi shopu i nisam se pokajao.

Sto se mog primerka tiče, nikad ni jedan problem, reset jednom u deset dana, a full upotreba ceo dan privatno + work profil, što ubija bateriju. 2 sim kartice, 4g itd.

Takođe nisam imao potrebe za factory reset posle upgradea na a11. Sad žena treba da počne da ga koristi.

Ja sam telefon uzeo u Mi Store-u čim se pojavio. Nisam radio reset ni jednom. Prešao na A11 pre desetak dana, nisam primetio neke probleme. Po meni u ovom cenovnom rangu definitivno best buy.

Ima li neko iskustva sa povezivanjem bezicnih slusalica i kodecima?
Svaki put kada povezem MI TWS 2s slusalice telefon zakuca SBC kodek. Ovo ne mogu nikako promeniti ni na BT settings, ni u programerskim opcijama. Zapravo, iako se mogu prikazati i odabrati drugi kodeci, telefon uvek odmah vraca na SBC.
Same slusalice bi trebalo da podrzavaju SBC, AAC i LHDC, dok za telefon nisam siguran...

Na kraju da li vredi kupiti ovaj fon ili juriti drugi za te pare?

Po meni ne, u mom slucaju katastrofa. Zamenio sam Mi 9T jer sam hteo samo vecu bateriju i naravno nije bila fabrickog kapaciteta posle godinu i po dana. I na kraju dobio telefon koji ne moze da se uporedi sa prethodnim a na papiru kao jos i bolji.. al hajde nije to nista problem da on radi normalno i bez svakodnevnih bagova i seckanja, medjutim blagi uzas, ne mogu da prekinem vezu po nekad kako treba a da ne pricamo nesto drugo.

Ne znam šta bih ti odgovorio...

Ne moras nista, vec sam sve rekao, ako se ocekuje da se radi svaki cas F R da bi telefon radio kako treba ( mada i to je pitanje ) onda bolje da se vratim na Simbijan.

Po meni ne, u mom slucaju katastrofa. Zamenio sam Mi 9T jer sam hteo samo vecu bateriju i naravno nije bila fabrickog kapaciteta posle godinu i po dana. I na kraju dobio telefon koji ne moze da se uporedi sa prethodnim a na papiru kao jos i bolji.. al hajde nije to nista problem da on radi normalno i bez svakodnevnih bagova i seckanja, medjutim blagi uzas, ne mogu da prekinem vezu po nekad kako treba a da ne pricamo nesto drugo.

Ne moras nista, vec sam sve rekao, ako se ocekuje da se radi svaki cas F R da bi telefon radio kako treba ( mada i to je pitanje ) onda bolje da se vratim na Simbijan.
Ja bukvalno ni jedan od opisanih problema nisam doživeo. Da li je tvoj telefon kupljen nov u prodavnici?

Ja da sam imao sve te probleme koje si ti naveo ja bih ga dao na reklamaciju pa neka se oni zezaju sa njim.

Jeste, u Gigatronu je kupljen.
Ma ne vredi, telefon radi i sve je ispravno i to je to. A to sto koci, secka, baguje i ima neke odredjene probleme dzaba, najcrnje nisam neki zahtevan korisnik ne znam da li sam instalirao 10 aplikacija, gledam da sve sto ne koristim redovno i ne treba mi cesto ne tovarim ni na telefon ni na racunar. U sustini sam sam kazao da sam sa Mi 9T bio vise nego zadovoljan u odnosu na ovaj.

Uradio sam factory reset posle ažuriranja i telefon zaista mnogo bolje radi, kao nov, ali to je zaista što neko reče teško iskustvo. Ponovo instaliranje i podešavanje svega iako sam imao backup. Najgore od svega Intezine aplikacije, na kraju sam ipak morao u banku po vrućini da čekam redove. Takođe izgubio sam i podešavanja za onaj ConsentID za eupravu, tako da izgleda moram da idem u MUP da tražim elektronski sertifikat.

Zbog toga se ja , a verujem i dosta drugih, ne odlucujem za FR. Ko ce ponovo da ide po podatke i podesava mbanking, eupravu i ostale slicne app.
Kad pocne nesto zeza, restart i teraj dalje.
Inace mi malo toga baguje, vecina starih problema je resena sa apdejtima, osm sto mi ponekad zablinka ekran prilikom paljenja, pa se upali iz drugog-treceg pokusaja.
Nemam problema sa senzorom i razgovorima.

Intesina aplikacija se najnormalnije aktivira preko njihovog sajta preko qr koda, ne mora da se ide u banku. Isto i nfc palcanje

Uradio sam factory reset posle ažuriranja i telefon zaista mnogo bolje radi, kao nov, ali to je zaista što neko reče teško iskustvo. Ponovo instaliranje i podešavanje svega iako sam imao backup. Najgore od svega Intezine aplikacije, na kraju sam ipak morao u banku po vrućini da čekam redove. Takođe izgubio sam i podešavanja za onaj ConsentID za eupravu, tako da izgleda moram da idem u MUP da tražim elektronski sertifikat.
Consentid se reaktivira preko sajta. Piši im da ti pošalju uputstvo

Par infromacija koje se ticu buducih softverskih nadogradnji ovog naseg telefona. MIUI 12.5 smo vec trebali da dobijemo, pa Xiaomi kao i obicno kasni sa tim dosta, posto je zvanicna informacija da POCO X3 NFC dobija MIUI 12.5 do kraja drugog kvartala ove godine, znaci ovo neko vreme. Znaci, mozemo tipa u narednih mesec-dva da ocekujemo ovaj update interface-a.

Dalje, posto je politika Xiaomi bila do sada takva (a, POCO iako sve nezavisniji podbrend ipak je pod okriljem Xiaomi filozofije), trebalo bi da svi midrange uredjaji u koje spada i ovaj nas dobiju bar 2 Android azuriranja i bar jedno MIUI azuriranje. Prema nekim nezvanicnim informacijama i ovome sto sam pomenuo mi bismo tebali da dobijamo Andorid 12, verovatno pocetkom sledece godine, ali mi kao zemlja 3. sveta uvek kasnimo sa svime pa i ovim. Android 12 inace stabilna oficijalna verzija za sve velike igrace izlazi do kraja godine, niko ne zna tacan datum, ali Google razvija Android i Google je rekao definitivno do kraja godine, vec su neke Beta verzije dostupne za Pixel uredjaje naravno, sam Xiaomi, Huawei, Vivo, Oppo itd. Dakle, dobicemo Android 12 kao poslednji update Android OS-a, a naravno od toga koliko Xiaomi kvaliteno radi prebudzivanje softvera ce zavisiti koliko ce to biti bagovito ili fluidno u radu.

Ko je istrazivao vise na ovu temu, moze da ocekuje prilicne promene u okviru Androida 12, ogroman napredak na polju interface-a menja se citava koncepcija, umesto dark/light moda, dobicemo mnogo tema i sve aplikacije na trzistu ce morati da omoguce podrsku za ovo. Bice novih fancy livewallpapera, widgeti ce biti mnogo "zivlji" nego do sada i imace mnostvo integrisanih servisa tipa da preko Google Assistent-a na ekran glasovnom porukom izbacite widget i recimo preko njega isto tako glasom narucite hranu preko neke aplikacije. Mnogo novina dolazi sa Android 12 OS-om, ali kazem pitanje koliko ce to za nas uredjaj da odradi sam Xiaomi, jer Android 12 koji budemo dobili mi kao update nije isto sto i Androdi 12 fabricki na nekom novom modelu sledece godine. Ono sto najverovatnije necemo dobiti je MIUI 13, to je gotovo sigurno.

Android 12 inace ce na Pixel uredjajima na kome sami Android programeri vrse optimizaciju sistema, pa ti uredjaji jednostavno sa slabijim karakteristikama komponenti po brojevima brzine procesora, kolicine RAM-a, broja megapixela kamerice kidaju sve ostale uredjaje u tom rangu ce dodati i opciju da se bukvalno sve sistemske aplikacije i servisi, znaci widgeti, sistemski ekrani, notifikacije itd. prilagodjavaju dominantnoj boji wallpaper-a koji trenutno setuje korisnik. Da li ce i ostali proizvodjaci da primene ovako fancy stvari, videcemo, ali Pixeli ce sigurno imati ovako nesto.

Samsung kao neprikosnoveni vladar po broju prodatih uredjaja sirom planete vec godinama unazad(mada mu za vratom trenutno "disu" Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo) uvek kasni sa svojim update-ovima, pa ce i on pustiti Android 12 ili na kraju ove ili u prvom kvartalu sledece godine.

Interesantno je i da POCO sve vise postaje nezavistan brend, pa se tako vec radi na POCOUI, sto ce biti POCO verzija interface-a pandan ovom MIUI koji mi imamo, u okviru buducih 5G modela itd.

Ja sam vec poslao Poco korisnickoj podrsci mail da mi potvrde ove infromacije vezane za update-ove za MIUI 12.5, 13 i Android 12 za nas telefon i ako uopste budem dobio neki odgovor, javljam ovde, ali ovo su neke informacije za sada.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ne sekiraj se nista @m_antic87, stize MIUI 13 i Android 12 na ovaj model telefona. Ovaj telefon nema jos ni godinu dana kako je izasao i bilo bi mnogo glupo da ga tako rano odpisu. Pre se nadaj i ocekuj da ces docekati MIUI 13.5 ili MIUI 14 na telefonu vec kako ih budu numerisali.

Tako je, ispravljam se, definitivno dobijamo MIUI 13, pitanje naravno kada jer iako je dobar deo sveta već dobio MIUI 12.5, mi ga još uvek čekamo. Videćemo da li će biti još MIUI nadogradnji, kako je rekao @BobRock9x možemo da se nadamo da ćemo ih dobiti, bar još jedan preko ovog MIUI 13. Android 12 dobijamo definitivno kao što sam pomenuo u prethodnom postu, tu nema dileme i to će verovatno biti poslednji update samog Android OS-a. Slažem se da telefon definitivno nema ni godinu dana i da će imati odgovarajuću podršku još dobar vremenski period, ali to sve zavisi od proizvođača naravno, a i još mnogo faktora i ono što definitivno možemo da očekujemo da će naši telefoni dobijati ažuriranja među poslednjim na svetu...

Za one koje se premišljaju da li da kupe ovaj telefon, topla preporuka da urade to, jer i u ovom trenutku ima malo modela koji mogu da mu pariraju po aspektu cena/performanse, mada model polako ali sigurno postaje bajat, a Xiaomi i ostali štancaju svakodnevno nove modele, pa makar i za nijansu bolje, ali što se više štanca, više se kupuje po njihovoj logici. Telefon je odličan, nema šta, vredan je kupovine, mada uvek nekom zapadne loša verzija iz nekog razloga, a može ih biti na pleve...

"Now that we have entered this month of July, Xiaomi is expected to begin updating a large part of its catalog announced during the presentation of MIUI 12.5. In addition MIUI 12.5 will continue to expand through the different ROMs, be it Global or European.

Therefore, the following devices to be updated should be :

• Xiaomi Mi 10
  • Xiaomi Mi 10 Lite 5G
  • Xiaomi Mi Note 10, Mi Note 10 Pro
  • Xiaomi Mi Note 10 Lite
  • Xiaomi Mi 10T Lite
  • Redmi Note 9T
  • Redmi Note 9 Pro
  • Redmi Note 9S
  • Redmi Note 9
  • Redmi Note 8 Pro
  • Redmi 9
  • POCO X3 NFC
  • POCO F2 Pro
In addition, as Xiaomi has already confirmed, MIUI 12.5 will also reach other devices not included in the list , all with a view to the arrival of MIUI 13 , a new version that is expected for next August together with the debut of the Xiaomi Mi Mix 4 ."

Jos jedan bag na A11, google play service pro paljenju telefona ukljucuje automatski bluetooth,nema opcija da se to iskljuci.

Screenshot_2021-07-08-21-44-49-211_com.android.settings.jpg

Kod mene nema bagova.Uradio reset odmah nakon update .Kod mene global rom.Nego mi se čini da troši brže bateriju.Jedino što sam primetio

Ja nisam radio reset nikad posle update-a ali cu izgleda morati sada.zaboravio sam da napisem da je i moj global rom,prvi put da mi se pokazu bilo kakvi bagovi nakon update-a.

Kod mene nema bagova.Uradio reset odmah nakon update .Kod mene global rom.Nego mi se čini da troši brže bateriju.Jedino što sam primetio
Isti postupak sam odradio i isti slučaj i kod mene. Posebno se oseti brže trošenje baterije u 60 hz modu displeja. Popravili su lag u animacijama prilikom skrolovanja u tom modu, ali izgleda da zbog toga baterija više ne drži kao pre. Nikakvih drugih bagova nemam nakon reseta, a kada sam odradio ota i pokušao bez reseta da koristim telefon, to je bila blaga katastrofa. Srećom, pripremio sam se unapred da odradim isti. Čekamo MIUI 12.5, da vidimo šta su nam kineska braća novo spremila :)

Moj je global i nisam radio reset posle updatea i tel radi bez bagova, sve je ok. Jel se zna kada ce 12.5?

Moj je global i nisam radio reset posle updatea i tel radi bez bagova, sve je ok. Jel se zna kada ce 12.5?
Receno je u toku ovog meseca.

Inace na Poco X3 Pro je vec stigo update.

Mada ja sam na Mi 9T imao 12.6 update i mogu reci da lepe novine se ocekuju u narednim periodima. Nema sada tu nekih fensi stvari ali sama optimizacija i stabilnost je ono sto se najvise gleda i naravno ispravljanje silnih gresaka.

Receno je u toku ovog meseca.

Inace na Poco X3 Pro je vec stigo update.

Mada ja sam na Mi 9T imao 12.6 update i mogu reci da lepe novine se ocekuju u narednim periodima. Nema sada tu nekih fensi stvari ali sama optimizacija i stabilnost je ono sto se najvise gleda i naravno ispravljanje silnih gresaka.
Na Twitter-u je onaj Kinez koji je glavni za Xiaomi rekao da se MIUI 12.5 za PocoX3 ocekuje u Avgustu ali se ne zna tacan datum.

Isti postupak sam odradio i isti slučaj i kod mene. Posebno se oseti brže trošenje baterije u 60 hz modu displeja. Popravili su lag u animacijama prilikom skrolovanja u tom modu, ali izgleda da zbog toga baterija više ne drži kao pre. Nikakvih drugih bagova nemam nakon reseta, a kada sam odradio ota i pokušao bez reseta da koristim telefon, to je bila blaga katastrofa. Srećom, pripremio sam se unapred da odradim isti. Čekamo MIUI 12.5, da vidimo šta su nam kineska braća novo spremila :)
Ja imam naviku da na svakom radim reset pogotovu nakon većeg update.Videćemo kako će biti sa 12.5.Izgleda da će to ubrzo

Danas mi je google kalendar naprasno zabrljavio. Prebacio je sam na engleski iako je svugde podesavanje na srpskom.
Zatim, pokazuje mi sve praznike i katolicke, muslimanske i jevrejske iako nisu cekirani.
Probao sam brisanje data, deinsatirao apdejt, podesavanja ispocetka, sva moguca cackanja, ali nisam uspeo da vratim nazad stara podesavanja.
Apdejt na A11 je odradjen jos pre 20-ak dana, nisam radio reset. Ali mislim da je zadnji apdejt za kalendar (pre dan-dva) napravio problem.
Ostaje mi da sacekam ovaj apdejt na 12.5, mozda popravi stvar.

Nazad
Vrh Dno