Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Urqdio sam par slika kod fotografa slikane sa x3 ali je dosta losiji kvalitet nego na ekranu., zasto je to tako?

Da nisi pomenuo ovo ne bih ni primetio..Na 60 Hz ne secka kad vratim na 120 Hz secka..
Takodje pomoglo ovo podesavanje.

Udji u podesavanja flags pa idi na disabled i onda je sve ok. Kao sto je bobrock napisao...

Da nisi pomenuo ovo ne bih ni primetio..Na 60 Hz ne secka kad vratim na 120 Hz secka..
Takodje pomoglo ovo podesavanje.
Kod mene seckalo na 60hz a čak i na 120hz
Baš nije to to posle update .Ko da nije to taj mob.Trebaće ovde uskoro novi update ,da sredi seckanje

Chomp SMS ima tu opciju
Ja sam instalirao chomp i nece da mi pusti zvuk kada dobijem sms. Takodje ni textra nece, osim ako ukljucim mute za taj kontakt. Da li negde treba nesto podesiti ili je problem azuriranje na A11 pa ga moram resetovati. Originalna aplikacija radi dobro, ali mi smeta sto ne mogu da pozovem propusteni poziv.

Posle fact reseta, telefon radi bolje nego na A10.

I ja koristim Chomp, vidi u postavkama aplikacije pod Notification, omogući mu zvuk, mislim da je po def isključeno.

120 Hz i dalje secka, Nova lancher na A11 radi sa gestures odlično kada se instalira FNG aplikacija.

Jedan veliki plus za A11 na X3 je optimizacija baterije,svaka cast kako su to uradili,sada traje mnogo duze.Telefon skinut sa punjaca jutros oko 9h i aktivnost telefona vise od 10 sati a ostatak baterije jos 82%,sto pre na A10 nije bilo.jedini problem koji sam primetio nocas jeste da pozadinsko svetlo displeja svetli kada je telefon na punjacu,telefon je naravno bio ugasen,napunjen a displej svetli sve dok ga nisam skinuo sa punjaca.Na A10 se to nije desavalao.Eto to su neka moja zapazanja nakon update-a na A11 Global MI.

Screenshot_2021-06-12-19-45-44-512_com.miui.securitycenter.jpg

Azurirao na A11, full screen gestures ne radi van "Learn" moda, divno

Azurirao na A11, full screen gestures ne radi van "Learn" moda, divno
Samo poco launcher ili da nesto karabudzis da ti rade geste na nekom drugom launcheru i pitanje je jel ce da rade. A kako se karabudzi nemam pojma imas na predhodnoj strani neki je pisao da mu isto ne radi pa je na moj odgovor kao sto i tebi sam napisao da ne rade osim na poco napisao da je namestio da mu rade na nova i sa jos necim.

Meni se cini da manje traje baterija s a11, bar meni s istim koriscenjem kao na a10.
Ne znatno manje ali manje, bar kod mene

Na Poco Launcheru radi, na Nova moze da radi samo ako je Nova Prime. Teoretski radi i na Novi ali mora stalno da se klikce na ikonicu launchera sto je smaranje. Resice azuriranjem nekim valjda

Privremeno resenje - instalirajte sa Play Store aplikaciju - Fluid Navigation Gestures, moze da se podesi svasta nesto i gestures rade.

Zakljucajte je naravno da je MIUI ne "optimizuje" :p

U poređenju sa Samsungom s20fe ova baterija je spejs šatl :) koristim malo jedan malo drugi, jedan sa srpskom, drugi sa thai karticom

Posle skoro 4 meseca koriscenja mogu da kazem da je ovaj telefon bagoviti krs.
Ko ga stavlja u isto kos sa Mi 9T koji sam imao pre njega, nesto nije u redu sa njim.
9T je za godinu i po dana koliko je bio kod mene stucnuo 2x, ovaj se malo malo raspada, znaci pricamo o sistemu, kocenju, bagovima, otvorim slusalicu da vidim koga sam zvao treba mu bezmalo 2 sekunde da se ucitaju pozivi, pogubi se zapuca kao da je telefon nize cenovne klase i dalje kao od samog starta imam problem sa proksimiliti senzorom.. nekada kada se izgasi ekran nema sanse da se upali kada ga odmakm od uveta dok ne pritesnem 2x power dugme da dodje sebi, ovo se desava cesto, sve mi dodje da ga pljasnem.. Ma bagova za lektiru.
Da ne pricam o kvalitetu ekrana po ovim suncanim danima, to je katastrofa, i to ga jos koristim celo vreme na 60hz na kojih baguje kao lud, mogu da mislim na 120 kakav bi to ringispil bio. Ne jedan nego 16 koraka unazad u odnosu na 9T...

@Animal Zavisi od mnogo faktora zasto te telefon toliko zeza, jedan od njih je i trziste kome je namenjen. Iako je ovo Kinez, za ove pare u trenutku kupovine krajem prosle godine, cenim da nisam mogao da nadjem bolji uredjaj. Ali, pazi ja gledam mnogo kriterijuma, nesto od toga si nabrojao. Ja sam svoj telefon kupio za oko 25k i ako uzmes u obzir ono sto je sve nas upecalo poput 6GB RAM-a, mogucnosti osvezavanja ekrana od 120Hz za taj rang telefona, sasvim solidan procesor i grafika koji mogu da poteraju i jace igrice, stereo zvucnici, opasna baterija... "Koliko para, toliko muzike", svakako telefon ne moze biti savrsen, a kazem zavisi od mnogo faktora, pa i ovaj koji sam pomenuo da ima razlike naravno ako je telefon proizveden za Indijsko trziste i recimo trziste EU, a to i sam mozes da proveris po netu.
Dakle, za preko 6 meseci koriscenja, ja mogu da kazem da je za moje potrebe ovaj telefon i vise nego dovoljan, vise od onoga sto sam ja ocekivao. Privatno sam koristio pre njega Premium telefon, cuveni Samsung S6 punih 5 god., koji je za nase uslove u trenutku kupovine kostao preko 110k din., ja bih za te pare otisao najpre na Maldive, ali sam S6 dobio na poklon. Postoji razlika u Premium telefonu i ovoj budget klasi telefona naravno i Xiaomi kao i svi drugi imaju svoje Premium modele, ali Xiaomi, Vivo, Oppo su sve Kinezi koji targetiraju veliko trziste, pa polako ali sigurno prilaze Huawei i Samsungu koji je i dalje dosta ispred svih sto se broja prodatih modela tice. Ali, uporedi ti Samsung sa ovim performansama i ovaj telefon koji drzis. Nekoliko stototina evrica preko druze za Samsung, samo zbog imena, a generalno nista vise. S6 od preko astronomskih 110k u svoje vreme je imao isto brdo bag-ova, narocito posle prvog update OS-a, a naredni update-ovi su samo pogorsavali stanje. Dakle, NEMA savrsenog telefona, ma koliko on kostao, pitanje je zapravo sta tebi od toga stvarno treba. Mane koje si ti naveo su ok, za tebe su to mane, za drugog nisu. Ja ovaj telefon unistavam bukvalno svaki dan jer ga koristim na poslu i mogu ti reci, a i ostalima da se dobro drzi, jer su mnogo jaci i skuplji modeli od njega, a kroz ruke mi prolaze svi brendovi telefona svakodnevno, popustili pre njega. Model sa kojim ga uporedjujes u tvom slucaju moze biti bolji daleko kako si opisao, ali kazem zavisi od mnogo faktora.
Ako se secate S3 je svojevremeno bio maltene neunistiv telefon, prakticno Golf 2 na trzistu telefona. Ali, nije svaki naravno, kvario se ljudima, bagovao zesce, a opet je jedan od najboljih telefona ikada napravljenih. Tvrdim to jer nijedan drugi nije mogao da istera opterecenje svakodnevnog debagiranja i testiranja aplikacija bez nekih ozbiljinh posledica nakon vise godina.
Znaci, ovaj telefon definitivno ima dosta mana, ali je za moje potrebe, a ja sam da kazem "napredan korisnik" i sigurno koristim neke opcije za koje ovde malo ljudi uopste zna da postoje na uredjaju, za sada sljaka...baguje naravno, ali je dosta fluidan u radu. Ovaj zadnji update kao sto sam i ocekivao je unazadio telefon u mom slucaju, iako neki od vas imaju osecaj kao da su kupili novi telefon, ja pratim vasu diskusiju, testiracu ga jos koji dan ovako, pa cu da preduzmem odredjene korake, mozda i taj famozni factory reset, ali ja imam toliko app i naloga na ovom telefonu, da se najezim od same pomisli na to. Pre update sam ja imao samo bug sa koriscenjem Google Map-a, gde je ekran telefona pri navigaciji bukvalno treperio, ali to je neka zezancija vezana i za samu Google Map app i njenu simbiozu sa OS-om.
Ono sto sam ja primetio posle update je da je definitivno Android 11, na mom telefonu losije optimizovan po pitanju potrosnje baterije u odnosu na 10, da postoje leg-ovi u animacijama vise nego ranije, ali to je to za sada prakticno to i da prvi put mi se desilo da slikam pre neki dan nesto i slika bude skroz zelena, isto neki bug koji se nije desio nijednom na 10 sistemu.
Iz mog i iskustava mojih kolega, telefon u bar 95% slucajeva NE MOZE da radi nikada fluidno i bolje sa update-ovanim sistemom, nego pre njega, sa fabrickim. Jednostavno je u trenutku proizvodnje telefon maximalno testiran i OS je prilagodjen toj masini na kojoj tera. Svaki naredni update sistema se radi zato sto kompanija to mora da odradi, jer telefon ima bar 2 god. garancije kao kod nas i onda imamo softversku podrsku bar te 2 god. sto se tice security patcheva i update citavog OS-a, tipa mi smo dobili ovaj A11, dobicemo MIUI 12.5 i to je najverovatnije to.
Na netu mozete da vidite par caka koje su dodali sto se tice nekih novih sistemskih app koje su skroz cool, ali generalno A11 gotovo nikakva promena, narocito ne na bolje. Od MIUI 12.5 ocekujem brdo sminkeraja, animacije, livewallpapere, teme, ali takodje, telefon nece da poleti, radice verovatno sa jos vise bagova. Jer kazem, jedno je kada testiraju telefon posto se proizvede u fabrici i nabace mu OS, a sasvim drugo kada dobijete update koji je testiran okvirno, pa sta bude...
Ali, evo i ovde se ljudi hvale kako recimo baterija sada mnogo duze traje na 11 sistemu, znaci ima i tu izuzetaka. Fora je sto svi veliki proizvodjaci prilagodjavaju Android Core OS prema svojim potrebama, pa zato i postoje interface-i poput EMUI, MIUI itd., to Kinezi i ostali prave svoje sminkeraje kako bi navukli korisnike sa fancy funkcijama svog derivata Androida. Posle update najoptimizovaniji mogu biti Pixel uredjaji i to su jedini uredjaji koji mogu imati podrsku duzu od 3 god. sto se tice update-ova sistema. Samo Google koji je razvio Android moze da ga optimizuje za telefon toliko dobro da Pixel sa manje performansi od bilo kog trugog telefona moze da ga prevazilazi po efikasnosti u svakom pogledu, jer je OS prebudzen da radi najefikasnije moguce za te performasne i onda imate slucaj da Pixel sa 3GB RAM-a brze radi od Samsunga sa 6GB RAM-a recimo...

Poslednja izmena:
Ovaj telefon je zlatan u odnosu na duplo skuplji Samsung s20fe, u svakom pogledu.

Samsung svaki dan resetujem, poco sam jednom u par nedelja. Ne puštam telefon iz ruku.

Miui, ljudi Miui, nije problem do telefona nego do lose optimizovanog softvera... Nikad mi nije bilo jasno kako nekom radi odlicno a nekom baguje a isti telefoni i oba na Miui... Zato ja ne koristim Miui, ali ne odustajem od Xiaomija, odlicna cena i kvalitet uz custom rom i sve fercera za destku... Ali i razumem ljude koji nece da se cimaju oko flesovanje, hoce za svoje pare da im sve radi out of the box..

Od zadnjeg update imam problem sa tastaturom, odnosno mnogo sporo ukucava slova pa onda potpuno zakoči. Na sms- je to manje izraženo ali na internetu i drugim aplikacijama je katastrofa. Pre toga sve je funkcionisalo odlično. Možda bi fabrički reset pomogao ali ne radi mi se to a najviše zbog mobile banking aplikacija jedva sam ih podesio.

I meni radi sve super na A11 a nisam ni radio reset nakon updatea...

Vidim da se ovde dosta ljudi žali posle apdejta na A11, ali u isto vreme saopštavaju da nisu uradili factory reset, iz raznoraznih razloga.Mislim da smo još pre 10 godina utvrdili da je F.R. OBAVEZAN posle prelaska na noviji OS.
Posebno ako se pojave bagovi ili telefon luduje.

Kod mene bez F.R.-a radi dobro, ne stuca tamo gde ne treba.
Jedino nemam animaciju one rakete za ciscenje :cry:

Do sada radio bez greske, nikakvih bagova nikakvih problema. I sada na A11 bez uradjenog reseta, radi kao i pre, mozda i brze a u najmanju ruku isto. Tu je i raketa sa njenom animacijom. Mislim da se baterija nesto brze trosi ali da bih bio siguran u to trebace mi nekoliko dana.

Bila je jedna animacija rakete kada se uključi Cleaner/Boost speed aplikacija...bila kod mene ta raketa i posle prelaska na A11 a jutros vidim nema je više...otišla raketa ko zna gde

Jos neki bag sam primetio nakon update-a na A11, prvi problem je sa dark modom,recimo na aplikaciji Lidl prikazuje text ali ne prikazuje cene,negde prikaze po neku ali 98% ne prikazuje.Drugi bag je kada je telefon zakljucan i kada hoci da ga otkljucam i pritisnem dugme sa strane da upalim displej on se ugasi i tako nekoliko puta i posle je ok,to mi se desava svaki dan bar dva puta.Baterija mi za divno cudo i dalje traje vise nego na A10 i to na 120Hz.Inace telefon sam kupio na Aliju sa MI Store Spanije,Global Version.

Nazad
Vrh Dno