Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

za Global još uvek nema ažuriranja, koliko vidim. poslednje je 13.0.1

Dve godine druženja sa ovim telefonom :) Još uvek sam na global MIUI romu, bootloader je još uvek zaključan ( to je pre bilo nezamislivo 😁 ). Baterija je malo degradirala, mada moram da vam priznam, ukoliko imate Google Chrome za glavni pretraživač, ukoliko ga izbrišete, osetićete lepo poboljšanje trajanja baterije. Neverovatno koliko "ždere" bateriju.

Koristio sam ga prventveno zato što ima implementiran prevodilac ( zbog 4pda foruma ), pre neki dan saznao sam da je i Brave browser dobio istu funkciju i momentalno sam izbrisao chrome preko debloater aplikacije na PC-u.

Očekujem još taj MIUI 14 za naš telefon pa ako budem imao vremena, možda se pozabavim otključavanjem bootloadera i instaliranjem nekog custom roma.

Sve u svemu u pogledu uloženo-dobijeno više sam nego zadovoljan kupovinom ovog telefona. Najveća zamerka mi je to što su vremenom kroz apdejte degradirali softver stock kamere. Sve ostalo je apsolutno ispunilo moja očekivanja i nemam nameru još da ga menjam.

X3 Pokou XFC zameram samo masu, da je 15~ grama laksi bio bi idealan

Da li se i vama na telefonu dešava da dok slušate muziku na nekom blutut zvučniku i stigne vam neko obaveštenje na telefonu smanji se zvuk muzike na zvučniku i posle se ne vrati na staro sve dok ne uđem u tu app preko koje puštam muziku i onda se vrati na jačinu koju treba da bude? Na androidu 11 i miui 12.5 se automatski posle obaveštenja vraćala jačina na zvučniku. Trenutno miui 13.01 android 12. Dal je ovo feature ili bag? 😁

Verovatno je bag,ja sam isto na 13.0.1 i nemam taj problem koji si opisao.

Izgleda da je ovo bag samo kad puštam preko newpipe aplikacije, probao preko nekoliko drugih i puštalo kao i pre.

Jel i vama u kamera aplikaciji ne pamti podešavanja za hdr (ja volim da podesim na hdr auto), kad god uđem sl put u kameru a ona nije ostala u ram-u isključi hdr skroz, i ja ponovo moram da stavim na auto. Ovo je na miui 13, na 12.5 i starije je redovno pamtio podešavanja kamere.

Isto kod mene, ne pamti. Ustvari pamti sve dok se ne izbrise kes.

Izgleda im to neki novi bag ili feature 😁

Godinu i po dana sa Poco 3 i baterija je bas trokirala sa 13.0.8. verzijom, ne izdrzi ni dan. Bas bas drastican pad otkad je bio update na tu verziju.

gde si našao 13.0.8? nije bilo Global kad sam proveravao u decembru

Jos uvek nema update za global rom,kedino je izasao za EU rom i za Indiju.bas je mnogo vremena proslo od poslednjeg update-a,podrska je postala sve sporija i losija nego ranije.

Meni na 12.5.8 pocela da slabije drzi baterija, s mojim standardnim koriscenjem.
Jedva dan izdrzi, mada kad ga slabo koristim moze komotno dan i po.

Meni generalno baterija drzi odlicno, kao i sa miui 12 i kao sada sa miui 13,stim sto ima par bagova koji samo iritiraju,nista strasno.

Po vašim komentarima, dobro je. Prodao sam ga na vreme. Star fon, podrška nula. To je ono. Mnogo štancuju modele telefona

Ja sam trenutno na 13.0.4 Eu rom, dobio dva apdejta posle Miui 13. Mada ovaj posledni nosi zakrpu od novembra, isto kao i 13.0.3. Telefon je kod mene preko dve godine intezivnog koristenja, pa je normalno da je baterija popustila, ali nista drasticno u odnosu na 12.5.Generalno, telefon je fluidniji, vidim da se kroz azuriranje sistemskih aplikacija dobije apdejt na Poco launcher 4.38 iz avgusta, mada ja koristim ovaj noviji iz decembra, a koristim ga od maja meseca, otkako je izasao, mada nema vidljivih razlika(naravno ima u odnosu na stari 2.0). Popravljen je tamni mod za svaku aplikaciju pojedinacno, ali nije YouTube/Vanced, koji koci otkako dobio Miui 13, kao i povremeno smanjivanje tona zvonjenja i obavestenja. To su jedini bagovi koje sam primetio.Sve u svemu, odlican telefon, narocito za novac kojim je placen. Vidim i da se nalazi na listi modela loji trebaju da dobiju Miui 14.

Bas irirtira, stalno dobijam upozorenje od google play prodavnice da imam jedan apdejt.
Kad odem na prodavnicu pise da je sve apdejtovano ali stoji upozorenje da jedna app ceka instalaciju.
Gledao sam redom, sve app su redovno apdejtovane, brisao kes, itd, restartovao fon ali i dalje stoji onaj zuti trougao..
Sta moze da bude uzrok, kako da vidim da li ima (i koja je) app da je mozda "zaglavila" sa instalacijom ??

Tokom ove zahebancije slucajno primetim da Poco laucher v 2.0, koja je difolt, nije vise kompatibilan sa mojim Poco telefonom !!??
Nema apdejt na novu verziju na google..Inace launcer radi normalno. Odradio sam rucno apdejt na verz. 4.38.
Bas bezveze da app koje je dosla sa telefonom nije vise kompatibilna, a nemaju novu verziju na google.

Poco launcher se ažurira preko sistemskog "dobavljača", poput drugih fabričkih aplikacija

Zasto ga onda ne azurira sistem, ne pokazuje da ima neka nova verzija ?

Još jedan bag na miui 13, ne znam da li ga je neko pominjao 🙂. Kada pustim neki video u HDR na YT bude isprana slika.

Posle guglanja nađem fix da se isključi HW overlays u developer opcijama i posle bude ok slika.

pojavilo mi se jutros, ostavio za kasnije i posle više od sat vremena nije ga bilo. u delu za ažuriranje sistema kaže da nema novih ažuriranja, tj i dalje je MIUI 13. je l' se desilo još nekom?
Global verzija

IMG-9e7f5d5cb99938ecde0a6ee07022e53c-V.jpg

Sada sam proveravao nema nista,takodje sam na Global.

Upravo promenio Region na Vietnam i izbacio mi je update,kao i na MIUI13. skidam pa cemo videti sta i kako.

Poslednja izmena:
Prvi utisci nakon nekoliko minuta koriscenja MIUI14,sredjen dark mode za sve aplikacije, ikonice u settings su drugacije.za bateriju trenutno ne mogu reci nista,testiracu pa cu videti ali nakon nekoliko minuta mi deluje ok, s'obzirom da je na 120Hz,cak i malo bolje drzi nego ranije.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-09-12-45-59-056_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-03-09-12-45-59-056_com.android.updater.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_2023-03-09-12-46-04-812_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-03-09-12-46-04-812_com.android.updater.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2023-03-09-13-13-20-163_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-03-09-13-13-20-163_com.android.settings.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_2023-03-09-13-13-29-018_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-03-09-13-13-29-018_com.android.settings.jpg