Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Možda je većina bagova ispravljena na ovim novim verzijama gcama za pie, ali je selfi kamera mnogo lošija. Spaljuje nebo,oblake i izvore jakog svetla kao na stock kameri. Stara verzija 6.1 v1a sporo okida ali mnogo bolje slike pravi, bar što se selfi kamere tiče.
Inače osim nekih vizuelnih bagova, pie beta radi odlično, i to bez factory reset-a.

https://photos.app.goo.gl/94qYpbcux2BGqi247

Gesendet von meinem POCOPHONE F1 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
@šnele jesi li probao u B-S-G MOD Settings da promeniš model za prednju kameru? Npr. Nexus 6p ili Nexus 5X?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Dobra ideja [emoji846] Javljam rezultate.

@krupac ne pomaže [emoji52]
Poslednja je od starije verzije https://photos.app.goo.gl/emmaJjo4CdHYdDxPA
Ostajem na 6.1.009 v1a verziji za sada. Ne zatupljuje se kamera više posle 2 okinute slike, tako da je to definitivno rešeno na pie.

Poslednja izmena:
Eto nekoga ko shvata poentu. Pretvorili ste ovu temu u kupus sa 1001 mutnom fotkom u 80 primeraka. Tome ova tema ne služi, već ova: https://forum.benchmark.rs/showthre...aseg-mobilnog-telefona-THREAD!!!&goto=newpost

Granje, žbunje, mačke i ostale fotke preselite tamo, pa tamo diskutujte o tome.
Da li je u redu od admina sto ste citirali neke moje komentare za kameru i podsmevali se mojim izjavama vasim komentarima "perac starih krseva" i da nastavimo sa "realnim" zapazanjima? Ja sam samo rekao istinu sa cak dozom skromnosti. Nisam pisao nista napamet vec sam sa vecinom tih telefona slikao, a sa nekim telefonima sam i direktno uporedio.

Da li su ove dve low light slike uopste uporedive?
Mi4C: https://www.dropbox.com/s/mcdmo9zmfo9dts1/IMG_20181116_205552_HHT.jpg?dl=0
Pocophone: https://www.dropbox.com/s/xl8o2y845sevs2q/IMG_20181116_205515.jpg?dl=0
U ovom testu taj taj Xiaomi nije ni daleko od tih telefona: http://ibelieveintechnology.com/sma...msung-lg-google-sony-motorola-oneplus-xiaomi/

Au ljudi iskulirajte, sto se kacite za administracijom kad su upravu?
Jel to trebao da bude kompliment sto "pere stare krseve"? Besmisleno

Tapatalk from Poco loco

Možda je većina bagova ispravljena na ovim novim verzijama gcama za pie, ali je selfi kamera mnogo lošija. Spaljuje nebo,oblake i izvore jakog svetla kao na stock kameri. Stara verzija 6.1 v1a sporo okida ali mnogo bolje slike pravi, bar što se selfi kamere tiče.
Inače osim nekih vizuelnih bagova, pie beta radi odlično, i to bez factory reset-a.

https://photos.app.goo.gl/94qYpbcux2BGqi247

Jel na auto hdr ili enchanced? Auto ne koristi toliko agresivno hdr, tako da za selfi prebaci na hdr+ enchanced.

U pravi si care [emoji4] Hdr+ enchanced rešio problem. Sa njim sporije okida kao na staroj verziji. I prednja sporije okida sa enchanced ali koliko vidim na zadnjoj kameri se ne vidi neka razlika. Hvala na pomoći, nikada to ne bih provalio sam pošto posle instalacije nove gcam odradim uvek clear all data i koristim manje više sve po defoltu.
Jel na auto hdr ili enchanced? Auto ne koristi toliko agresivno hdr, tako da za selfi prebaci na hdr+ enchanced.

Imaš i opciju da u portrait rezimu koristi hdr enchanced samo moraš u opcijama to uključiti, tako da ti portret ne bude sprzena pozadina. Nema na čemu [emoji6]

Možeš i smanjiti brzinu okidanja, tako što ćeš povećati brzinu ss-a u min.iso na otprilike 1/10 ili više, samo što onda budu tamnije fotke, sve zavisi od tebe i u kojoj situaciji fotkas. Treba da isprobas.

Poslednja izmena:
Hvala na savetima. Uključio sam hdr+ enhanced za portret mod i vrši poso [emoji41] Preporučuješ li hdr+ enhanced za zadnju kameru?

Da, to su izgleda izbcili. I sada npr youtube koristi i ekran oko notch-a tj kompletan ekran.
I nekako je ceo sistem još fluidniji, posebno skrolovanje, mada nije isključeno da se tripujem.

Poslednja izmena:
dobio sam ubrzanje u antutu testu 291863 je skore...bas me nervira sto ne mogu notch da iskljucim

Hvala na savetima. Uključio sam hdr+ enhanced za portret mod i vrši poso [emoji41] Preporučuješ li hdr+ enhanced za zadnju kameru?

Preko dana, ja je ne koristim, preko noći da, da izvuče više detalja iz senki, a i da odradi više frame-ova (manje suma).

Mislim koristim i preko dana, ako ima dosta senke. Zavisi. Svako koristi drugačije. Ja sve zavisi od situacije.

Konacno stigao telefon sa popravke i tokom preuzimanja primetim da mi je izgreban, tako da je ponovo vracen:D Inace Begram radi servis za Pocophone ako nekog zanima ;)

Šta može biti problem, dešava mi se sledeće: aplikacija Rezultati (i flash score takođe) neće da se pokrene. Uninstaliram pokrenem, prva 2-3 puta normalno i onda četvrti put neće. Na drugom telefonu radi normalno(nije do aplikacije). I onda uninstaliram pa isto tako, prva 2-3 puta normalno i onda četvrti put neće.

Eto nekoga ko shvata poentu. Pretvorili ste ovu temu u kupus sa 1001 mutnom fotkom u 80 primeraka. Tome ova tema ne služi, već ova: https://forum.benchmark.rs/showthre...aseg-mobilnog-telefona-THREAD!!!&goto=newpost

Granje, žbunje, mačke i ostale fotke preselite tamo, pa tamo diskutujte o tome.

Za Gcam takođe postoji posebna tema: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?436430-GCam-Google-Camera

A te aluzije o tome da se neko baš mnogo nasekirao zbog Poco Loco dok u džepu ima telefon od 500-600-1000 EUR, molim te nismo u osnovnoj školi.
Shvatamo mi sve, druže.
Vidiš ja nemam problem da kažem da si ti u pravu što se tiče Gcam i lišća.
Zabuna nastaje i problemi kad se ovde sprda sa time,menja tema omalovažavaju članovi,a u temi Iphon XS i XS max koja je mogla da se preimenuje u #NAJSKUPLJIINAJSPORIJIPUNJAČ ZATELEFON se podele banovi,kazneni poene zabrani se priča o tome.Nismo u osnovnoj školi da ne shvatamo dvostruke standarde [emoji6]

Svaka demokratija pa i kontrolisana, mora da sadrži i blagu dozu anarhije, otud gcam i "lišće granje", ja sam uvek pre za to, nego za preveliku cenzuru. Ko traži šta ga interesuje, ipak će tu pre naći nego tamo gde je sve cenzurisani... A ljudi su fascinirani sa gcam i night modom, ipak je to možda početak neke nove mogućnosti koju pre nismo imali na telefonima. Nije to samo ovde nego night-mode pravi ršum po raznim forumima jer je velika novost.

Javljam utiske.
Prešao na pie
a1b940b821451271a5e5d3eaa1e4f472.jpg

Hej, kako izgleda trajanje baterije, prvi utisak ?

Hej, kako izgleda trajanje baterije, prvi utisak ?

Za sad isto nisam neku razliku primetio.Stavio Gesture da malo probam da se naviknem,prvi utisak baš nedostaju dugmići,sve prvo krećem dole.Videćemo za par dana.

Videćeš nisu gestures glupi, ja se navikao za par dana, i imaš veći prostor za aplikaciju na dnu. Pogotovo "back" je koristan. Ako ne igraš igre koje koriste swipe. [emoji6]

Zapamti samo da je gornja polovina ekrana leve i desne ivice za swipe menije iz aplikacije, a donja polovina za back.

Takodjer, pošto je aplikacija sad skroz do donje ivice, može ti se pojaviti zbog zaobljenih ćoškova ekrana, da se ne vidi deo nekog dugmeta u ćošku u aplikaciji.

Poslednja izmena:
Videćeš nisu gestures glupi, ja se navikao za par dana, i imaš veći prostor za aplikaciju na dnu. Pogotovo "back" je koristan. Ako ne igraš igre koje koriste swipe. [emoji6]

Zapamti samo da je gornja polovina ekrana leve i desne ivice za swipe menije iz aplikacije, a donja polovina za back.

Takodjer, pošto je aplikacija sad skroz do donje ivice, može ti se pojaviti zbog zaobljenih ćoškova ekrana, da se ne vidi deo nekog dugmeta u ćošku u aplikaciji.

Hvala na savetu.

Drugar je uzeo Poco i sve lepo radi, ali kad koristi tastaturu i zeli da obrise tekst slovo po slovo, a ne da drzi brisanje, pocne da mu laguje i obrise celu rec umesto samo slova. Sta to moze biti?

Reci drugaru da promeni tastaturu :)
Mislim da je problem do gboarda

Drugar je uzeo Poco i sve lepo radi, ali kad koristi tastaturu i zeli da obrise tekst slovo po slovo, a ne da drzi brisanje, pocne da mu laguje i obrise celu rec umesto samo slova. Sta to moze biti?

Nek instalira ovu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamelounge.chroomakeyboard&hl=sr
Najbolje radi od svih koje sam probao. Ta stock laguje dosta kad kucas recimo brzo ova slova po coskovima, probaj "qpqpqpqpqpqpqp" da ukucas brzo, laguje strasno. Laguje valjda i kad se brise. Ne secam se.

Poslednja izmena:
Super su mi full screen gestures, sad na svim telefonima pokušavam da idem back svajpom sa ivice. Tek sam posle skontao da kad uradim back gesture I zadržim prst mogu da skačem u prethodnu aplikaciju (alt tab :) )

Jedino što mi fali kod gesturesa je brzi ulazak u Split screen, I'ma neko ideju kako ga brzo pozvati bez nav dugmića? Znam da može iz recents, ali bi bilo super da može da manje klikova...

Shvatamo mi sve, druže.
Zabuna nastaje i problemi kad se ovde sprda sa time,menja tema omalovažavaju članovi,a u temi Iphon XS i XS max koja je mogla da se preimenuje u #NAJSKUPLJIINAJSPORIJIPUNJAČ ZATELEFON se podele banovi,kazneni poene zabrani se priča o tome.Nismo u osnovnoj školi da ne shvatamo dvostruke standarde [emoji6]

Problem je sto tako detaljno analiziramo tudje greske a svoje tako povrsno... da objasnim:
99% non/anti apple clanova odvali jedini komentar i to da je apple skup, da su ljudi glupi koji to kupuju jer ima jeftinije alternative, bilo koji proizvod da je u pitanju. I ti sada dodjes i lupis isto i vidis momentalne poene pa krece kuknjava o duplim standardima a na pamet ti ne padne da si ti 31613546 lik koji je napisao isti beskorisni spamersko/trolovski komentar, koji nikom ne koristi osim olaksanju tvoje duse a pogotovo ne zanima korisnike apple proizvoda koje ni cene ni alternative ne zanimaju.

A android podforum... koji je to kupus i definitivno najomrazeniji podforum kod administracije, u smislu moderisanja...
Sadrzi najveci broj trolova/spamera/copy-paste genija koji sve znaju a 90% fonova koje komentarisu ni videli nisu ali posto je ogroman podforum, nemoguce ga je pratiti i odrzavati i zato reagujemo tek po prijavi kojih, gle cuda, imamo najmanje jer vise volite da se koljete, botujete i merite ciji je veci nego da imate normalnu diskusiju.

Ova tema je odlican primer, gde ste do intervencije moderacije imali imperiju botizma o best fon ever i Xia zezno sistem-svi ostali su krelosi pa onda sot ss pa gcam-granje/dzbunje ludilo gde su vam i najveci poklonici poceli skretati paznju da preteraste vise i sad vam administracija i apple tema kriva...

Vi ste krivi za to, jer ako znaju apple ucesnici da prijavljuju sve nepravilnosti, znate i vi.
Nema duplih standarda ni zavera ni bench iluminata vec jednostavna logika a to je da kada neki gost dodje u posetu Bench forumu, on treba da vidi korisnu, normalnu diskusiju gde moze procitati nesto pametno a ne ovo sto ste vi ovde radili...
Tek zadnjih par strana se mogu nazvati normalnim, ranije smo imali night version Zikine sarenice...

Vi gradite i oblikujete teme, na nama je da ih drzimo u okviru pravila i to je to.

Poslednja izmena:
Shvatamo mi sve, druže.

Da rešimo i to pitanje o dvostrukim standardima konačno, bio bi red.

Pošto si se složio za Gcam i žbunje, kao i na to da treba da se skrene pažnja onda mislim da je poenta bila vrlo jasna. Takođe nisam primetio bilo kakvo omaložavanje članova u ovoj temi, svako piše svoje impresije o ovom telefonu poprilično slobodno. Ukoliko misliš da postoje dvostruki standardi, možda bi mogli da povučemo moderatore, koji troše većinu svog vremena upravo na ovu temu, i pustimo trolove da rade ono što rade u Apple delu foruma, siguran sam da bi ti se to jako dopalo.

Problem u ovakvim situacijama je što vi vidite samo jedan deo priče, a mi vidimo još desetine strana obrisanih komentara i banovanih trolova koji pokušavaju da skrenu temu. I onda, kada na šaljiv način ukažemo na to da ovo nije tema o SOT/žbunje i granje/GCam, nastane panika i mi bivamo optuženi za dvostruke aršine. Ili da nekoga od moderatora mnogo briga da li je neko potrošio 100, 200, 500 ili 1000 EUR na telefon. Kompletna besmislica.

Stvar je jako prosta - ovo je tema o uređaju i njegovom softveru, upotrebi, ROM-ovima, problemima i rešenjima. Ko hoće da pretvori temu u slikovnicu ili da ivanbass-uje bez pokrića, biće uklonjen jer to ne doprinosi ovoj temi. Postoje druge teme za te stvari.

Nazad
Vrh Dno