Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Kada se telefon prebaci na engleski onda u Whats new se doda ovaj deo gde piše da je EE,kada je na srpskom toga nema.
Da li će ti obrisati sve na telefonu ja ne znam,nisam to radio godinama jer sam postao prilično strpljiv u zadnje vreme i sačekam da update dođe preko OTA.

Pre Pixela 😀

Prilozi

• Screenshot_20211011-024824.png
    Screenshot_20211011-024824.png
    68.9 KB · Pregleda: 132
Stigao OTA update na android 12?Koji je rom u pitanju?

Nije OTA, HentaiOS custom ROM.

Poslednjih par dana mi senzor otiska ne radi kao ranije. Kad naslonim prst nekad ne reaguje. Probao da obrisem fingerprint i opet stavim ali nije pomoglo.
Mislim da je senzor u redu, jer tamo kad sam registrovao prste, uvek ga je iz prve memorisao.

Da li je moguće da se pojača vibracija za poziv i obaveštenja? Kada kuckam na tastaturi je ok ali prilikom dolaznog poziva ili obaveštenja preslabo

Poslednjih par dana mi senzor otiska ne radi kao ranije. Kad naslonim prst nekad ne reaguje. Probao da obrisem fingerprint i opet stavim ali nije pomoglo.
Mislim da je senzor u redu, jer tamo kad sam registrovao prste, uvek ga je iz prve memorisao.
Meni se to dešavalo kada je baterija bila ispod 20%. Posle punjenja sve kao pre.

Baterija koliko god da je tako je bukvalno kao da nema vibracije..

Može li pomoć oko flešovanja fabričkog ROM-a? Želio bih da isprobam starije verzije softvera na ovom telefonu. Trenutno je MIUI Global 12.5.4 Stable (RKHMIXM). Do sad sam koristio Samsung telefone i nije bilo teško, ali za Xiaomi ima dosta nekih načina i softvera pa ne bih da pogriješim i ostanem bez fona.

Ima li neki gcam za f3? Ima li ga svrhe koristiti, poboljšava li malo stvari. Generalno su mi portreti malo cudnjikavi

Ima i vredi stavljati. Bolje boje i kvalitetniji noćni snimci (ne treba očekivati čudo). Za video koristiti fabričku kameru.
Ja koristim ovaj, ali config skini sa Telegram grupe, pošto ovaj sto su stavili nije neki: IMG_20211023_170858.jpg

Da li se još nekom desilo da mu preko noći svuče 90% baterije? Telefon naravno nije upotrebljavan, ali su Viber i ovaj dpmd očigledno zaboli i radili u pozadini. Nakon reseta radi normalno...

Prilozi

• Screenshot_2021-10-24-09-10-47-425_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-24-09-10-47-425_com.miui.securitycenter.jpg
    54 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_2021-10-24-09-20-04-224_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-24-09-20-04-224_com.miui.securitycenter.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_2021-10-24-09-20-21-455_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-24-09-20-21-455_com.miui.securitycenter.jpg
    30.9 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2021-10-24-09-20-44-523_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-24-09-20-44-523_com.miui.securitycenter.jpg
    62.6 KB · Pregleda: 58
Ovde samo FR može da pomogne, ovo mi se ni na HTC-u nije dešavalo. Probaj i da obrises Viber na dan-dva.

Nema draina nakon što sam ponovo upalio telefon. Našao sam na nekom sajtu da je potrebno obrisati podatke iz "Battery and performance", pa sam i to preventivno uradio.

Kako da isključim prikazivanje koliko je memorije ocistio nakon CLOSE ALL apps?

Svaka čast na pitanju,mislim da do sada nikom ovo nije palo na pamet...

Ne znam jel si ironičan, ali nebitno :)Svakako nisam našao na guglu, uglavnom objašnjavaju neke druge stvari vezano za memorije (rom/ram)

Help because me nervira!
Mislim da ćeš morati da živiš sa tim, ili da fleshuješ neki kuvani rom ;-)

Drugari,kupio sam poco f3 pre neki dan u A1 8/258 verzija.Probao sam da snimim ubrzani snimak,pustio posle i ne cuje se ton....Isto i prilikom sporog snimanja kamerom.Normalno snimanje sve funkcionise ok...Ton se normalno cuje....U cemu je problem?Ili je to normalno da se ton ne cuje?Na RN9 pro mi se culo sve normalno dok je imao tu opciju brzog snimanja.....

Mislim da je najavljen Poco F3pro.

Verovatno SD 888 i malo bolja kamera, eventualno BT 5.2.
Izgleda da se otvara POCO store za Srbiju, zapretio sam na instagramu. Nadam se da će biti lepih maskica za F3 😁

Jel' neko do sada rešio problem sa paljenjem ekrana tokom razgovora?

To treba Xiaomi da reši...

Izgleda da će zbog toga ba bide "bye bye Xiaomi zauvek".
Sve može da se nekako oprosti, i zeleni ekran, i bagovit software, i loša optimizacija, kasniji update-i. Ali da se štede na 1$ proximity senzor to već me mogu da sažvaćem.

Meni na A72 neće da se upali ekran kad završim razgovor i odmaknem telefon od glave. Na P30 pro mislim da mi se za dve godine to nikad nije desilo. Inače Xiaomi sam prestao da kupujem zbog proximity senzora i zbog izgleda interfejsa (posebno me nervira pola ćirilice i pola latinice u istoj rečenici).

Pisao sam i na Mi10T temi, nije do proizvođača, nego do tehnologije. Ovi "virtualni" proximity senzori jednostavno nisu dorasli zadatku. Na sva tri telefona (mi 10t, poco f3, samsung a32) slični problemi. Na samsungu inače neće da upali povremeno ekran nakon završenog razgovora kao što omtw reče. Ne mogu da prekinem razgovor, to mi se recimo na Xiaomijima nije dešavalo. Ili kad se zabaguje, ne pomaže ni odmicanje i primicanje telefona, kod oba Xiaomija to je uvek gasilo ekran. Mislim da su ljudi generalno prestrogi prema manama Xiaomi telefona, koje su prisutne i kod drugih proizvođača, i da jednostavno zanemaruju činjenicu da trenutno dobijaju mnogo za vrlo malo novca u odnosu na konkurenciju.

Nazad
Vrh Dno