Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Pogrešno sam se izrazio, napisao sam zumiram umesto uvećam. Mislio sam kada uvećam već slikanu fotografiju.

Što se tiče config fajlova, ja sam na 3 različita telefona isprobao milion config fajlova za razne verzije GCam-a. Došao sam do zaključka da je razlika koju oni prave mom oku minimalna u odnosu na default podešavanja. Istina, bilo je i nekih config koji su dosta menjali izgled slike ali to nije ništa što ne bi mogao da postignem posle pomoću nekog editora. Za većinu slika volim da mi ispadnu što prirodnije.

Drustvo, jel ima negde u BG-u da se pogleda Poco F3 u svim bojama? Dvoumim se koju boju da porucim, malo mi dosadila crna, pa bih da vidim kako izgleda u plavoj i beloj boji.

Uzeo crni, sad ćemo da se igramo, kafa, pa polako u unboxing. Nisam menjao telefon godinu i po dana, pa sam sad ko malo dete.😊

Pošto se dosta polemisalo oko ekrana i proximity senzora, prvo što sam isprobao su te dve stvari. Ekran kod mene je perfektan, proximity radi odlično u svim aplikacijama, obavio sam nekoliko regularnih poziva, viber i messenger poziva, nijednom mi se nije upalio ekran sam od sebe, sve radi kako treba.

Možda su menjali nešto u hardweru kod novijih serija ali su prećutali zvaničnu objavu, da prikriju bruku...

Ne znam, na kutiji piše april 2021 datum proizvodnje. Inače kupih ga neplanirano u Telenoru. Na KP je 340 evra, u Telenoru je 49300, odneo neko djubre od telefona na reciklažu, dobio vaučer na 7000, izašao me 42300, odnosno 360 evra sa dve godine prave garancije i na 24 rate po 1760 dinara. Nije moglo bolje.

To je baš povoljno bilo. Ovo u telenoru je isto dobra priča, pogotovo što nude 8/256 verziju, koju operateri retko kada nude, obicno imaju samo jeftiniju verziju. Ne znam do kada je ta akcija za reciklažu, 7000 nije za baciti.

Sve je to ok ali ako uzmemo u obzir da ako ne uzmem telefon kod njih onda imam 50% popusta na mesečnu pretplatu i sve to na kraju bude malo drugačija računica... Pozdravljam dve godine regularne garancije....

Kada uzmeš na 24 rate telefon, imaš i 50% popust na pretplatu. Ja sam taj popust imao i bez telefona, tako da ilse tu ništa ne menja.

Nije 50% ali postoji popust.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-23-19-28-15-960_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2021-08-23-19-28-15-960_org.mozilla.firefox.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 119
Ja imam Total 12 sa 50% popusta.. Sad kad bi uzeo ovaj telefon sa ovom akcijom u vezi reciklaze starih telefona, izgubio bi 50% na tarifu, odmah bi paket bio 2150+ 1760..Sto mi nije neki dil sobzirom da imam Mi9t, koji ne zaostaje toliko za ovim F3.. Danas sam ga malo cackao u VIPu, poredio ga sa Mi11i, stajali jedan pored drugog. Ne vidim razlog zasto bi neko pre uzeo Mi11i od F3, sem da znas ti u glavi da imas malo bolji telefon.. Ovaj F3 je dobar mob, lepo izgleda, rupica za selfi mu je bas mala, kao i na Mi11i.. Ima ok ekran, nista bolji nije na Mi11i, onako odokativno gledajuci.. Ne znam da li su na papiru isti..

U pravu si, manji je procenat, pogrešio sam. Ja sam taj popust na pretplatu imao i pre uzimanja telefona, tako da meni dodje na isto. S obzirom da te akcije u Gigatronu više nema, ovo je svakako dobra ponuda trenutno. Baš mi je legao telefon ovako na prvu loptu, ceo dan ga cačkam, miui se dosta popravio od Mix3 koji je bio moj zadnji kontakt sa xiaomi telefonima.

ljudi ajde da pričamo o telefonu, manite se naših mobilnih operatera, popusta, biznis kombinacija kako da vas ubede da baš njih odaberete i sl. :)

ljudi ajde da pričamo o telefonu, manite se naših mobilnih operatera, popusta, biznis kombinacija kako da vas ubede da baš njih odaberete i sl. :)
Nazalost nema sta vise da se kaze. Sada moze da se prica o tome sta je lose, sta je dobro, koji rom flesovati, koji gcam ubaciti, sa ili bez config fajla. Mada sve sto sam nabrojao je vec receno. Sada samo neki utisci novih korisnika ili ako nesto ili neko ima da pita. Sada samo mogu neke rasprave i tako neke teme koje se ticu telefona.

I to nije samo u ovoj temi nego u svakoj, ako nije kukanje onda je nesto drugo, ako nije ni to onda je kada ce update. Nazalost kod nas su teme aktivne spocetka a kasnije kako se informacije sve vise i vise pojavljuju i utisci tako se sve manje komentarise.

Eto da se dotaknem teme za poco x3 pro, telefon je brutalan ali dzaba pored jednog clana i mene ne znam da li jos neko na forumu ga poseduje, ali tako je sa nekim uredjajima.

Za sada jedina zamerka mi je haptic feedback, is nekog razloga je jako slab, vibracija za pozive i nekako,al ali kroz navigaciju i gestove, baš loše. S10 koji imam uz F3 je miljama ispred što se toga tiče. Ne znam u čemu je fora. Po recenzijama na internetu svi su nahvalili haptic feedback i da je u rangu skupljih flagship telefona.

Sada vidim koliko je miui napredovao, sve radi glatko i podmazano. Ima tu još prostora za napredak ,ipak sam godinama koristio OneUI. Prvi utisci su jako pozitivni sa ovim telefonom. Kamera uopšte nije loša, mada ta stavka meni lično uopšte nije toliko bitna. Ubacio sam NGcam, rekao bih da dosta bolje slike daje u uslovima slabijeg osvetljenja u poređenju sa stock kamera app. Ekran je vrhunski, bolji prikaz boja, pogotovo na malom osvetljenju, gde sam imao baš izražen takozvani black crush na S10. Ovde na F3 je to minimalno, skoro kao na iPhone XS koji žena koristi. Jedina stvar koja mi nedostaje sa S10 su manje dimenzije, ali navići ću se valjda nekako.

Stigao crni i beli nillkin frosted shield. Baš dobar case, nisam ga davno naručivao. Odlučio sam da zadržim beli. Ako neko hoće crni, neka mi se javi na PM.

Prilozi

• IMG-20210826-WA0000.jpg
    IMG-20210826-WA0000.jpg
    121.3 KB · Pregleda: 97
  • IMG-20210826-WA0001.jpg
    IMG-20210826-WA0001.jpg
    139.1 KB · Pregleda: 89
  • IMG-20210826-WA0002.jpg
    IMG-20210826-WA0002.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 97
Koja je razlika između "frosted" i "scrub" nillkin-ovih maski? Na slikama po netu izgledaju identično, ili se ja varam :)

Poslednja izmena:
Ima li u nekoj od ovih "legitimnih" prodavnica da se kupi 8/256 verzija. Zvao nekoliko, izgleda nestašica...

Zanima me da li Poco F3 (EU verzija) ima problema sa senzorom blizine (proximity sensor), kasnjenjem notifikacija sa aplikacija i ostalim xiaomi problemima na koji se korisnici obicno žale, i moze li se to rijesiti?

Poslednja izmena:
Je nemam problema sa proximity sensorom, za ovih nekoliko dana koliko ga imam, sve radi kako treba. Notifikacije rade sve, ali treba malo podešavanja, osim ako nećeš da se sve čuju isto

Pozdrav za sve ucesnike na ovoj temi! treba mi mala pomoc, kako da dodjem do parametra za mts internet za poco f3?
hvala unapred!

Pozdrav za sve ucesnike na ovoj temi! treba mi mala pomoc, kako da dodjem do parametra za mts internet za poco f3?
hvala unapred!
manje više su isti za sve android telefone... Mislim da znam na šta misliš pošto i ja imam mts broj. Kad sam kupio telefon i ubacio sim karticu, dobio sam poruku da mts u svojoj bazi nema podešavanja za ovaj telefon. Prošlo je od onda 3 meseca a, koliko vidim, još uvek ih nisu ubacili. Koji pajseri... Nađi na netu mts podešavanja za bilo koji aktuelni android telefon pa prekucaj ručno..... Radiće...

Ja ne znam jesam li ja lud ali meni se sunlight mode uključi na automatskom osvetljenju dok se kada je auto isključeno, ne uključi. Mislim meni je sve jedno pošto skoro uvek držim na auto, ali piše da bi trebalo da se dešava obrnuto...

Nazad
Vrh Dno