Haha, deluje kao da je to u pitanju, ali realno nije. F1 bio 200e pre 2 godine i nesto meseci, 64GB model, odsluzio svoje sto bi se reklo, mada bi mogao komotno jos godinu dana ali uz power bank. Brutalan telefon, ide u rezervu za svaki slucaj..Note 9 je isto oko 2 ipo-tri godine star, dobio od drugara za 180e, malo je bolji po pitanju baterije, ali njega majci dadoh da zameni Redmi Note 5, ipak je sunce i treba AMOLED dobar napolju da se vidi ekran na ovim vrucinama. A p40 pro izasao relativno jeftino (u Srbiji su Huawei telefoni jeftiniji nego u Kini, i to po 30-40%, jer dosta nasih dobijaju na ugovor preko firmi, pa im ne odgovara, pa mogu da ga prodaju, pa preplave sekundarno trziste), i za sad je odlican..bar za razliku od Xiaomi daju zamenu baterije svim uredjajima za 2300din, samo da su iz EMEA regiona.
Mene iznervirao cale kad je uzeo F3, poceo da se zali da je earpiece volume nizak, ne cuje sagovornika kao na prethodnom fonu. Ja se iznervirao, trazim da li ima onaj xml mixerpath ili kako vec, da mu opicim na max loudspeaker da mu usi zvone, ali izgleda da od MIUI 10 vec su izbacili, plus sad magisk zeza i nije kao pre, pa rekoh ajde da ne slomim nesto. Mislim se u sebi, covece, telefon ima mnogo vecih problema, ti si jedini kome sad "se tiho cuje", a koristio sam i sam taj telefon 2 ipo meseca, jos si nasao da me pravis na budalu
Sto se potreba tice, mislim da smo ustanovili da su osnovne taj neki dual sim, normalna baterija, i relativno veliki ekran i da ne trokira dok su upaljen wa/viber/fb, sto moze vecina telefona od 70-80e da zavrsi. E sad, ko hoce NFC za gpay, amoled da se ljudski vidi na suncu, procesor da izgura po 20 servisa u pozadini i multitasking, baterija da se puni za 1h, to je nekom hir, a nekom nije..
Meni je jedino krivo sto sam se zaleteo i u startu kupio F3 misleci da je pravi naslednik F1, a realno nije. 2 meseca bi mi ustedelo 80e, ali boze moj, na greskama se uci, iako sam podsvesno znao da uvek treba polovno da se kupuje sto se telefona tice osim u izuzetnim situacijama (pre-order bonusi, neki benefiti preko operatera, odlican deal u domacim lancima kada ih ima, iako je to retkost, itd..)..ako nista drugo covek bar posle 6 meseci zna koji su problemi karakteristicni za model, a i cena to reflektuje umnogome, sto je slucaj sa F3 bio.
Da su izbacili ovaj CPU, AMOLED ekran, a da je isti shell od F1, bateriju, kamere, i cenu od 200e na launchu, i krstili ga Pocophone SE, uzeo bih novog ne bi razmisljao puno. Svakako ce biti interesantno da se posmatra koliko ce kostati do nove godine F3 u 6/128 izvezdbi, ja racunam oko 180-190e, a 220-230e 8/256.