Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Ako je sudeći po hrvatskoj i ceni 400 EUR, ne miriše na dobro.

Kod nas nece biti izgleda pre 15. maja a cena nece ispod 55k za 8/256gb :D

Koliko je poco x3 pro? Vidim da je u gigatronu 39000din

Koliko je poco x3 pro? Vidim da je u gigatronu 39000din
Код нас је 8/256 верзија скупља 50 евра од цене преко северне границе. Волео бих да неко по тачкама наведе ставке које наши привредници плаћају више од мађарских им колега па цена мора толико у вис.

Kome ne treba amoled Poco x3 pro 6/128 za 235e na kp je najbolja kupovina ubedljivo.
Što se dizajna tiče meni je sve to isto ali eto, neki kažu da nije dobar kao modni detalj.

Код нас је 8/256 верзија скупља 50 евра од цене преко северне границе. Волео бих да неко по тачкама наведе ставке које наши привредници плаћају више од мађарских им колега па цена мора толико у вис.
Ja čekam da vidim koliko će poco f3 da bude kod nas u radnjama, garant će biti veća cifra ali me interesuje koliko veća jer je u Švajcarskoj 365€ a ne znam koliko je kod Mađara a na kp je već 330.

Uzo ga 330e, odlicna masina kamera okej sta znam. Utisci za sad, videcemo kako vreme ide msm da je dosledan naslednik za f1, za f2 ipak nije neka promena.

U principu fon je više nego dobar, Pocophone f1 konačno otišao u penziju. 😁

Jel ima neko preporuku za gcam?

Razmisljam da uzmem F3 ili Mi 11 lite. Posto pretpostavljam da oba telefona imaju problem sa proximity senzorom, moze li neko konkretno da objasni sta je tu problem? Upali se ekran prilikom poziva? Gledam na xda i vidim da neki pricaju da kad drze vertikalno telefon i pricaju, da nemaju problema, ali ako leze onda se javlja problem. Takodje kad slusaju neke whatsapp snimke ili tako nesto, ali ne koristim to smece, pa me svakako ne dotice.

11 lite 5g ? Ako se odlucis za njega i kupis,podeli utiske.Navidno ovogodisnji modeli nemaju taj problem,da se ne ugasi ekran kada prislonimo na uvo tokom poziva.

Da, 11 lite 5G, ali vise naginjem ka F3, navodno je bolji all-around, bar ono sto vidim po netu. Samo ne znam da li uzimati, jer ne znam kakav i koliki je problem ovaj proximity senzor.

Imam Poco F3 i stvarno zeza senzor, ali od kako nosim xiaomi telefone taj problem je prisutan. Na nekom manje na nekom više. Inače na xiaomi-ju sam od Note 2 pa na ovamo, znači jedno 6-7 godina ne mogu da reše jedan problem.

@a.c.a zeza li senzor i kad drzis telefon vertikalno u pozivu? I jesi li primetio jos gde da zeza? Osim toga, ima li jos sta da bi istakao kao mane telefona?

Nebitan je položaj, jednostavno kada se javim ekran ostane upaljen, pomerim telefon od uva primaknem ponovo i ekran se tek onda ugasi. Onda se u razgovoru bez pravila ponovo uključi. Onda pritisne power dugme da zaključam telefon i tako.
Ovako telefon je ok, na 12.0.4 baterija je bila očaj, sada je na 12.0.5 ok. Ceo dan na dve kartice, 2 sata telefoniranja, ekran uključen 4-5 sati, hiljadu obaveštenja, mail-ova, vibera itd. i uveče je na 20-30%.
Ekran držim na 60 herza jer na 120 baterija mi uveče bude ispod 10%
Kamere su na papiru iste kao na Mi 9t, ali imam osećaj da su ovde bolje. Prednja kamera je mnogo bolja od mi 9t, prvi put da sam zadovoljan sa prednjom kamerom.
Ne znam šta bih još napisao, možda me nervira otisak prsta, jer je na takvom mestu da kad stavljam telefon u torbicu uvek ga otključam, ali sada je to fazon na većini telefona u ovom cenovnom rangu.
Pitaj ako te nešto konkretno interesuje.

Ja daleko manje koristim telefon, tako da verujem da mogu izvuci i dan i po, dva sa ovom baterijom. Malo me brinulo to sto je stariji senzor kamere, ali pogledao sam sve moguce uporedne testove na youtube i deluje mi kamera jako dobro, osim preko noci, ali tada nesto i ne koristim kameru. Ostaje jos to za proximity senzor da odlucim da li preci na xiaomi, posto nemam pojma da li ce me nervirati to, jer do sada sam koristio samo samsung, gde nije bilo tih problema. Gledam A52 5G, ali mi F3 generalno deluje kao bolja kupovina.

Ja ne koristim telefon kao aca i imam opušteno 48sati i ostane oko 20% baterije a ekran mi je stalno na 120Hz(kad se jednom navikneš na amoled i 120Hz nema vraćanja).Senzor blizine nije ništa lošiji nego MiNote10Lite koji sam koristio pre F3 tako da ga nešto i ne uzimam kao manu .Otisak prsta jeste brz ali mu nije mesto na power tasteru jer se slučajno baš često otključa ekran ,ispod ekrana jeste sporije ali je bolje mesto za senzor.
Ova zaštita na ekranu je folija ili staklo?Prilično me nervira jer koristim geste i stalno kačim ivicu zaštitte koja je uža par mm od ekrana....

Bio danas do Ada Mola i pitao u Xiaomi prodavnici da li ce uskoro dobijati Poco F3, kaze mi decko koji tamo radi da verovatno nece....Poco se odvojio od Xioamija(tamo krajem godine ce to biti skroz gotovo) i prodavace se odvojeno...tako da Xiaomi prodavnica nece vise dobijati Poco modele...sad, da li je to tacno, ne znam... :)

To bi isto bilo kao da Honor ne pripada Huaweju, i da nema nista sa njim..

Honor i ne pripada Huaweju,prodat je...

Pa ako ima Redmi, Poco X3, Poco M3 u Mi store onda ne vidim razlog da ne dođe i F3, taj dečko očigledno nije informisan dobro. Zvanično ime ovog telefona je Xiaomi Poco F3.

Naravno da je Xiaomi iza svih podbrendova, kao sto i Huawei stoji iza Honora.. Mogu da pisu svasta, zna se koji tata stoji iza svoje decice.. Pisalo i na bukvi..

Pazi, rekao mi je da vise nece dobijati ni Poco X3, M3 itd, ono sto imaju su zalihe samo...videcemo svakako sta ce biti u narednih par meseci. :)

I ja sam slicnu info dobio iz Mi Store Galerija, tako da verujem da ako bude bilo necega, bice kod uvoznika, kao i uvek, regularni kanali, ili, mozda, kroz godinu dana bude bio Poco shop specijalizovan. Inace ima na KP za 365e, pazaricu u toku dana, 8/256, javljam utiske a mozda i recenziju u video formatu kad nadjem vremena.

U Mi prodavnicama u regionu (HU,RO) odavno ima Poco F3, ali s obziron da Mi srbija nema nikakve veze sa zvanicnim Mi store onda je to njihova odluka da ne uvrste F3 u ponudu.

Vrh Dno