Šta je novo?

Xiaomi Pad 6

Odradih i ja update na hyperOS 2, takodjer brzu tranziciju sam osjetio. Nekakve promjene daljne nisam uocio.
Za bateriju treba pricekati jos. Presao sam s ipad 10.2 na ovaj xiaomi pad 6 i zadovoljan sam
U petak sam ga instalirao, baterija odlicna kao i na jedinici. Svidjaju mi se nove pozadine.

Jeste li uzimali olovku za ovaj model ili tastaturu, kako li funkcionira?

Imam olovku, dobio prilikom kupovine tableta.

Dosta dobro radi, možda je najgori momenat to magnetno kačenje uz ivicu, za storage.
Probao sam je za beleške, može, ali meni nije sjajno, a za surf i kucanje je bila ok. Pošto mi je sam tablet, zbog dimenzija, nepraktičan za kucanje ili se samo nisam navikao na split keyboard.

Nažalost, ceo tablet sam vrlo malo koristio, jer to gde sam hteo da ga ubacim, da u servisu popunjavamo neke naloge kroz Web aplikaciju, pa ako krene, da bude terminal za Keep. Kao da su ovi moji skontali da će da dobiju viseći podsetnik (mada nisu znali da to sledi :)), nekako su nastavili da koriste mobilne telefone za tu web aplikaciju i tablet ostade kod mene, kod kuće, neuposlen.

Do kraja ćemo da ga stavimo pored pikado table, umesto nekog starog Samsung telefona, za kucanje rezultata 😄
Mada ću za to verovatno da načekam neki od onih ultra jeftinih tableta sa Temu.

Ja sam prešao na Pad7 Pro,
ukućani nisu zainteresovani za tablete.
Ako nekom treba pišite PM,
daću po najnižoj ceni na kp(sa slikama i ocenama)pad6+tast a imam i otključan bootloader ako neko želi aosp rom.

Dobih novu verziju OS tj. bila se ispraznila baterija i kada sam je napunio i pokrenuo, piše nova verzija.

Sada imam problem da aplikacija koja prikazuje video, fejduje i zaključa ekran. Pre ovog apdejta je radila satima, bez prekida, bez problema.
Stavio sam da nikada ne ide u sleep mode, ali sada je to za ceo uređaj, za sve aplikacije, a meni je potrebno samo za ovu jednu. Jel ima neki jednostavan način da to rešim?

Pomolgo bi i da sleep mode može da se stavi na 60 minuta, ali maks je 10 min.

Da li neko testirao punjenje ovog tableta?

Kada je uključen ekran, puni se maks 7W, a kada je isključen ekran, prikaže PD i puni na 19-20W.

Isto i na 7ici, ne znam koja im je to fora, mada nemam original Xiaomi punjač već Samsung i Vivo, na oba je identična situacija.

Nemam ni ja Xiaomi punjač, ali Xiaomi Powerbank daje iste vrednosti kao i bilo koji punjač koji sam probao.

Nemam čime da izmerim snagu punjenja, ali ovo dobijam:
  • kada je ekran ugašen, sa 65W Baseus, piše Quick Charge i procenti su celi brojevi, a sa Xiaomi 120W, piše Mi Turbo Charge i odbrojava stote delove procenta pri punjenju.
  • kada je ekran upaljen i otključan, onda sa oba punjača pokazuje Quick Charging u gornjem delu ekrana i procenat kao ceo broj
  • kada je ekran upaljen na lock screenu, onda sa 65W i Xiaomi kablom od 120W ¸u donjem delu ekrana kaže Charging Rapidly, isto kao i sa 120W punjačem i 120W kablom. Ali 65W punjač + neki solidan kabl od 2m kaže Fast Charging. Ovo je jedini slučaj kada je bilo razlike između tog kabla od 2m i original Xiaomi kabla od 1m/120W na 65W punjaču. U sva tri slučaja je prikazani procenat ceo broj.
Nisam testirao Xiaomi 120W punjač i kabl od 2m jer je taj kabl USB-C - USB-C, a 120W punjač je USB-A

Testirano sa Mi Pad 6. Kada sam počeo testiranje, baterija bila na 84%, kada sam završio, došla do 89%

Čisto da ostavim jedan, mozda koristan komentar.

Imam Pad 6, bio zadovoljan sa njim poprilično, sticajem okolnosti ga prosledim ćerki za školu i uzmem Oneplus Pad 2, preko KP...

Nebo i zemlja u skoro svakom pogledu (+ za Pad2)

U cemu su najbitnije razlike?

Brži, fluidniji, Oxygen OS mi je više legao od Hyper OS-a, baterija duže traje, malo čudan ali se ispostavilo (bar meni) bolji odnos stranica ekrana, bolja podrška za screen mirroring (castuje i na LG TV (miracast)i na Google Chromecast), daleko bolji zvučnici... Skoro pa sve

I skuplji je oneplus pad 2, meni sasvim korektno odradjuje posao xiaomi pad 6, surfanje, mail, youtube, spajanje na tv ili projektor..

Nazad
Vrh Dno