Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Xiaomi Mi 9 XUNDD Airbag

Kucaj tako na Aliju.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Jedno pitanje, da li se jos nekom desava da u meniju potrosnje baterije, pa u statistici stoji da mu je wi-fi aktivan i kad nije..
Na primer preko noci pogasim sve..i kad pogledam..posle linija za wi-fi je plava konstantno..kao da je non stop upaljen.

Xiaomi Mi 9 XUNDD Airbag

Kucaj tako na Aliju.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Previse su izlozena ledja stetnim UV zracenjima, ja bi mazao taj deo nekom kremom..

Jedno pitanje, da li se jos nekom desava da u meniju potrosnje baterije, pa u statistici stoji da mu je wi-fi aktivan i kad nije..
Na primer preko noci pogasim sve..i kad pogledam..posle linija za wi-fi je plava konstantno..kao da je non stop upaljen.

Verovatno ti je uključen WiFi scanning (proveri u WiFi ili Location sekciji Settings-a... nemam pojma gde su tutnuli to na MIUI koji ne koristim već 2 godine na mom RN4x) a Google apps non stop proveravaju lokaciju i uključuju WiFi na kratko dok to rade :d

Isključi i Wi-Fi assistant.
On automatski pretražuje i bira bežičnu mrežu sa boljim signalom od trenuto izabrane. Pretpostavljam da ti to ne treba, jer nemaš oko sebe besplatne Wi-Fi mreže, pa da se stalno prebacuješ na onu sa boljim performansama.

Pogasio sve, i nakon nekoliko punjenja baterija je takodje dosla sebi. To mi je malo cudno, do sada je to uvek bio slucaj da postigne pun kapacitet nakon prvog eventualno drugog punjenja. Na Mi9...eto sigurno 10tak.

Prilozi

• Screenshot_2019-08-04-06-35-15-735_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-08-04-06-35-15-735_com.miui.securitycenter.png
    84.9 KB · Pregleda: 222
  • Screenshot_2019-08-04-06-35-02-220_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-08-04-06-35-02-220_com.miui.securitycenter.png
    79.6 KB · Pregleda: 226
Poslednja izmena:
Isti slučaj je bio i kod mene.

Ako ste videli, izašle su obe nove verzije GCam programa za Mi 9 (i srodne telefone).
Uradio sam ponovo za sebe opsežno testiranje, da vidim da li se je nešto promenilo ... i praktično - nije. I dalje najbolje slike daje Arnova8G2_Urnyx05 verzija, sa Eszdman v3 beta bibliotekom.

Da vas ne gnjavim, u ovoj slici je sažeta cela suština poređenja ova dva GCam porta (autora: Urnyx05 i xtrme):
TEST poređenje GCam-6.2.030_Arnova8G2_Urnyx05-v2.1 vs. MGC_6_1_021_xcam6_beta9

Crvenom bojom je označeno ko je 1. a ko 3.. Potpuno je jasno da je tekstura čupavog tepiha najbolje preneta na desnoj slici, koja je optimalno i oštra i sa umerenom količinom šuma. Ovo je slikano pre sat vremena u sobi zamračenoj spuštenim roletnama (EXIF parametri na dnu slike). Isto je i kada se slika na dnevnom svetlu ili pak u mnogo mračnijoj prostoriji, pomenuta kombinacija programa i prateće biblioteke (podešavanja), daje najoptimalnije rezultate u pogledu oštrine, očuvanosti detalja, količine lum.&color šuma ... jednostavno nema joj se šta zameriti (u odnosu na druge setup-e). Puna preporuka sa moje strane.

P.S.
U međuvremenu sam editovao link, da kada se klikne na gore datu sličicu, otvori full size sliku (što nije bio slučaj pre ove izmene).

P.P.S.
Koristim primer sa Wide kamere jer je ona najproblematičnija. Slike sa Main kamere su praktično savršene tj. razlike među programima i podešavanjima nisu toliko izražene kao kod Wide kamere.

Poslednja izmena:
Izasao za Mi9 Android Q. Xeu.

Biće rešeno, problem oko licenci. I oneplus je svojevremeno povukao source za op3/t na nekoliko dana.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Hvala!

Pošto sam ja totalni početnik u bilo čemu vezanom za dole pominjane stvari, evo da podelim i sa drugima koji takođe nisu upućeni u temu:
How to unlock the bootloader, root, and install TWRP on the Xiaomi Mi 9
https://www.xda-developers.com/xiaomi-mi-9-unlock-bootloader-root-twrp-magisk/

P.S.
Iako se ova kompanija zove "Žao'mi" :d, meni nikako nije žao što sam ga kupio, da'plače ... ovaj, htedoh napisati: da'pače :d.

Poslednja izmena:
Mi 9T? Da li postoji thread, ili neko već ima?

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nema šanse da stavim Android Q, dok ne urade Gcam za njega. Za sada postoji samo osnovni generički Gcam By Arnova8G2, koji nije u potpunosti operativan kao P verzija.

Koje staklo i maskicu preporucujete sa alija?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ja postavio Hydrogel screen protector, i zasad je odlicno. Videce se vremenom kako se to ponasa. Ne remeti rad senzora za otisak prsta, sto je vazno u ovom slucaju.

CHYI Hydrogel ima dve mane, jedna je sto dosta reflektuje svetlost pa se pri jakom suncu losije vidi nego bez, druga je sto ostaju "oziljci" od padova, udarca, itd. Ogrebotine kao sto je reklamirano nestaju, ali ima dosta tackica posle nekog vremena koriscenja.

Od kako sam izgrebao ekran na Mi 8 (ne znam ni sam kako) morao sam da stavim neku zaštitu jer su me iritirale dugine boje. Pa sam isprobao par hydrogel folija i u suštini su okej, po meni bolje i praktičnije od stakla. Ovo za refleksiju ne znam šta da kažem nisam primetio neku razliku, skroz okej vidim na suncu. A za tačkice se slažem da se pojave vremenom, ali se baš i ne primete toliko, niti se osete pod noktom.

Da li je moguce da je Gorila Glas 5 na ekranu toliko podlozno grebanju,da se cesto javljaju sitnije ogrebotine,tackice,linijice,itd..Secam se pre neku godinu kad sam uzeo Redmi Note 4 pa do skoro,nista od zastite nisam imao na ekranu i nije bilo tih ogrebotima,tackica sem nekih mikroskopskih koji se vide pod nekim odredjenim uglom na jakom suncu,a nesto ga nisam ni stedeo.Sad i ovaj Redmi Note 6 takodje bez zastite i nema nekih ostecenja na ekranu.Ne znam kako je tako osetljivo GG5?

U kom smislu se grebe, ako ga samo u dzepu nosim bez ikakvih drugih predmeta, nikad ne dodiruje nista ostrije od mojih noktiju, opet bi trebalo da ocekujem ogrebotine? malo nerealno?

Vrh Dno