Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Stock rom radi odlicno, nemoj da brines.

Nemam nikakav zakljucak, zato i pitam. Ne znam odakle ti da sam ista zakljucio.
Koju god Xi temu sam pogledao, uvek je rec o custom romovima i app.
Nigde nisam video da je iko rekao da je stock dobar, otud i moje pitanje.
Funkcionalan fon sw smatram da nije preplavljen sa bloat i da mi ne gura reklame gde stigne.
Npr mediamarkt ih prodaje ali se mora prvo naruciti i cekati 10-tak dana tj nemam priliku da ga uhvatim u ruku i isprobam, da mogu, nista ne bih pitao.
Ovako ako kazete sve ok, dodjem kuci i narucim preko amazona i kraj price.

TuturuTu on 6X

Odlican je global stock rom. Po meni je miui najbolji nazovi os od svih. Gomila opcija, nikad nijedan problem. Ja samo iz radoznalosti flesujem.

Послато са MI 9 уз помоћ Тапатока

Duke, Xiaomi odlično optimizuje svoj OS. Možeš bez ikakvih problema ili zamerki da ostaneš na stock ROM-u. Moguće je samo da ćeš morati u nekim aplikacijama da ugasiš reklame (postoji opcija u podešavanjima), ali to je sve. Mi 9 je odličan telefon, nema greške.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Nemam nikakav zakljucak, zato i pitam. Ne znam odakle ti da sam ista zakljucio.
Koju god Xi temu sam pogledao, uvek je rec o custom romovima i app.
Nigde nisam video da je iko rekao da je stock dobar, otud i moje pitanje.
Funkcionalan fon sw smatram da nije preplavljen sa bloat i da mi ne gura reklame gde stigne.
Npr mediamarkt ih prodaje ali se mora prvo naruciti i cekati 10-tak dana tj nemam priliku da ga uhvatim u ruku i isprobam, da mogu, nista ne bih pitao.
Ovako ako kazete sve ok, dodjem kuci i narucim preko amazona i kraj price.

TuturuTu on 6X

Sve ok. To u vezi Custom ROMova je ustvari pozitivna stvar, a ne negativna. Ne znaci da global stock rom nije dobar. To mi koji volimo da cesto isprobavamo razne romove tako pisemo.
Svakako da je globalni stock rom odlican. slobodno mozes naruciti telefon :)

Naravno da je pozitivna i podrzavam.
Moj je problem sto sam "omatorio" pa nemam vise volje za tim.

Hvala momci, sad znam sta i kako.

TuturuTu on 6X

Kad smo već kod ROMova, kad se očekuje neki AOSP ROM?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moj ti je savet da flešuješ odmah Global Betu i posle si miran. Flešuje se vrlo jednostavno, skineš sa njihovog sajta poslednju betu i pokreneš flešovanje kroz updater aplikaciju.

Moj ti je savet da flešuješ odmah Global Betu i posle si miran. Flešuje se vrlo jednostavno, skineš sa njihovog sajta poslednju betu i pokreneš flešovanje kroz updater aplikaciju.
+1

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jedno padobranac pitanje, ne zamerite:
Koliko je funkcionalan stock rom na mi9?
Posto se stalno prica o custom a ja zivaca nemam vise za igranje, gubim li ista sa stock romom? U pitanju je oficijalna prodaja u nemackoj, mislim da je oko 390e

TuturuTu on 6X
Padobranac, odlican je stock rom, koristio sam na RN5 stock rom ~godinu dana jer ne je mrzelo da cackam bilo sta, a cak sam imao i otkljucan BL jer sam morao da ubacim global rom na telefon kupljen u Kini.

Po meni najbolji od svih skinova (Emui, OneUI i ostali "teskasi"), a po stabilnosti odlican.

Ja sam posle P9 Lite bio ogorcen na skinovane, jer je telefon za moje potrebe ocajno radio, sporo jednostavno, i zeleo sam stock Android. Da nije par clanova sa Bencha (konkretno djokosrb i Kidence) verovatno ne bih zavrsio na fenomenalnom RN5 i mislio bih da je stock bolji od skinovanih.

Drug ima A2 Lite, za onaj sistem mogu reci samo "meh". Prazan, nista brzi od MiUI, dosadan jednostavno..

Poslednja izmena:
Pozz Xiaomievci, kao ponosni vlasnik Redmi Note 3 Pro verzije iz 2016 godine, red je da se nakon 3 godine raskine i smuva mladja devojka :D , posto o Mi 9 ima dovoljno vec na internetu moje pitanje je prosto, jel 400e ok cena za 6/64 tj 430e za 6/128?

Jeste ok, idi na 128

Pozz Xiaomievci, kao ponosni vlasnik Redmi Note 3 Pro verzije iz 2016 godine, red je da se nakon 3 godine raskine i smuva mladja devojka :D , posto o Mi 9 ima dovoljno vec na internetu moje pitanje je prosto, jel 400e ok cena za 6/64 tj 430e za 6/128?

Upozorenje:
- verzija Global 6/64GB ima punjač sa tri pina (Britanski konektor, koji je i gabaritniji od našeg). Moj savet ti je da odmah uzmeš verziju Global 6/128GB, koja ima "normalan" punjač (malo je i manji tj. elegantniji).
- moj prvi Mi 9 je bio baš taj 6/64, i igrom slučaja je imao defekt na Ultra Wide kameri: slika je bila u desnoj trećini baš mutna (sočivo je izgleda bilo decentralizovano, link1, link2) a u ostatku slike vrlo oštra. Morao sam da sačekam mesec dana servisa i na kraju mi je dat nov telefon ... ali sam ja odmah doplatio za 6/128 verziju (pre svega zbog punjača, a zatim i prostora tj. potencijalno većeg kvaliteta - jer se manje žalbi javlja kod ove jače verzije).

Da li je izvodljivo nositi ovaj telefon bez maske (i 9 se), koliko je osetljiv GG na sitne ogrebotine? Poprilicno sam pazljiv sa telefonima.. Deluje mi da je pozadi prelep i ne bih uopste stavljao masku..

Te priče da pozadi ima gg uzmi sa velikom rezervom. Ja mi8 baš pazim i ima milion ogrebotina pozadi :)
Tako je sigurno i sa mi9

Sent from my MI 8 using Tapatalk

^^ Obavezno maska ako ne zelis ogrebotine. Koliko god da si pazljiv, neka ce se pojaviti.
Upozorenje:
- verzija Global 6/64GB ima punjač sa tri pina (Britanski konektor, koji je i gabaritniji od našeg). Moj savet ti je da odmah uzmeš verziju Global 6/128GB, koja ima "normalan" punjač (malo je i manji tj. elegantniji).
- moj prvi Mi 9 je bio baš taj 6/64, i igrom slučaja je imao defekt na Ultra Wide kameri: slika je bila u desnoj trećini baš mutna (sočivo je izgleda bilo decentralizovano, link1, link2) a u ostatku slike vrlo oštra. Morao sam da sačekam mesec dana servisa i na kraju mi je dat nov telefon ... ali sam ja odmah doplatio za 6/128 verziju (pre svega zbog punjača, a zatim i prostora tj. potencijalno većeg kvaliteta - jer se manje žalbi javlja kod ove jače verzije).
Ovo za wide angle kameru je zanimljivo zapazanje. Da li je stvarno hardverski problem ili je do softvera? Da li je situacija bolja sa novim modelom?
Ima li jos neko slican problem?

Ja bez maske i folije u radnickom odelu svaki dan i za sad nema nista. Sto ne znaci da nece biti, ali je kvalitetni staklo. P10 lite mi je u silikonu bio sav izuljan.

Edit: ^nemam taj problem na 128gb

Pokusao bih bez maske za pocetak.. Nego jedan od glavnih razloga sto bi uopste uzimao novi telefon je kamera, da li bih primetio konkretnu razliku u poredjenju sa P9 lite?

Maska koja dolazi sa fonom je skroz kul i ne podebljava ga.

A za kameru nadam se da se zezas, razlika u odnosu na p10 lite je par svetlosnih godina. Meni je kamera na mi 9 neverovatna i svaki dan se odusevljavam.

Izasao je neki tool na xda za flesovanje recoverya i roma bez otkljucavanja bootloadera. Ne znam koliko je to pouzdano

Obavezno maska i neka zaštita ekrana. GG je toliko podložna grebanju da je skoro kao plastika. Imam Mi 8, koji ima identično GG kao Mi 9, uvek je bio u silikonu a na ekranu nisam imao nikakvu zaštitu. Posle 5 meseci sam pogledao ekran i video da ima ogrebotina kao moj stari S7 za skoro 2 godine korišćenja, dok je pozadi mint.

Ovo za wide angle kameru je zanimljivo zapazanje. Da li je stvarno hardverski problem ili je do softvera? Da li je situacija bolja sa novim modelom?
Ima li jos neko slican problem?

Pa nije "zapazanje", vec je covek imao falican telefon.

Odnosilo se na to da je dobro sto je covek zapazio to i sto je reagovao na vreme.
Ali je cudno da je problem hardverske prirode. Nisam video do sada da se neko zalio na nesto slicno.

CHANGELOG 9.5.30

Application lock
New - New support for face and fingerprint unlock at the same time
Fix - Repair some models application lock password input box display error

Lock screen, status bar, notification bar
Optimize - Optimize the charging prompt style at the bottom
Optimize - lock screen Optimize the lock screen pictorial trigger area adjustment, reduce the false touch probability
Optimize - Optimize the stability of the interest screen display
Fix - Fix the problem that the screen cannot be lit when the call
Fix - Repair the lock screen even now the Lunar time display the wrong question

Camera
New - New photo tips toward the screen anyway 

Virus scan
New - New settings Support one-button change 

Security center
New - New harassment interception adaptation Darkmode 
Fix - Repair mobile phone restart after double open APP disappears bug 
Fix - Fix optimization acceleration function lock application number display error bug 
Fix - Fix Persian context progress bar digital display problem 

Cloud service
New - New set of cloud services can search the contents
New - The new user details page 
Optimize - Optimized brush for the first time Record cloud service, the backup frequency cut into 1 day
Optimize - Optimize cloud services startup guide on state entry points can be configured 
Optimize - Optimize log handling 
Optimize - Optimize synchronization error handling
Optimize - Optimize real-time mode switch subtitle text 
Optimize - Optimize immediate synchronization function optimization, button display 
Optimize - Optimize data synchronization timeliness between multiple devices 
Optimize - Optimize boot boot experience 
Optimize - Optimize real-time sync switch copy 
Optimize - Optimize space management page large font display 
Fix - Fix accidental crash 
Fix - Repair when not logged in into the cloud services, even now flash back problems 
Fix - Repair sporadic SIM status display is not normal 
Fix - Repair replacement account page display incorrectly 
Fix - Repair the sync button to display the unusual problem 
Fix - Fix the problem of flash the boot boot settings page in some cases 
Fix - Repair system even now After setting the login account, the cloud service flashback problem 
Fix - Repair the occasional cloud service synchronization crash problem 
Fix - Fix the interface long text display problem 
Fix - Fix the search by entering the search to find the phone open status display error problem 
Fix - Fix the synchronization status display problem 
Fix - Repair icon size is inconsistent issue 
Fix - Fix update micro-channel platform appid 

Other
New - Added support for Google ARCore, can be used directly download games and applications of AR (MI 9) 

Other optimization and adjustments
Optimize - Optimize the charge move The effect disappears 
Optimize - Optimize boot copy of the guide bottom position and style 
Optimize - Optimize third-party lock screen can not display the charging animation system problems 
Fix - Repair the new charging animation display abnormal problems in landscape 

Ovo se zove update :D

Poslednja izmena od urednika:
Jedno upozorenje o upotrebi "golog" Mi 9 tj. bez silikonskih leđa.

Jeste, telefon je predivan (moj je crna verzija tj. realno to je gunmetal grey boja) i vrlo tanak, i baš bih ga rado koristio bez "silikona", ali ... telefon sa zadnje strane nije ravan, nego je zakrivljen, i praktično (kada ga položiš na leđa) dodiruje podlogu u samo jednoj tački. Pošto je telefon prekriven staklom, trenje između njega i podloge praktično ne postoji, i ako je površina na kojoj je postavljen, pod bilo kakvim nagibom (pa bio on i par stepeni), telefon počinje da klizi (posle par sekundi) u tom pravcu.

To je prosto najklizaviji telefon koji sam video: izgleda fantomski kad počne sam da se pomera-klizi u pravcu nagiba (npr. ostavljen na fotelji ili krevetu tj. na površini koja nije ravna) ... ti ga ostaviš, skreneš pogled npr. na računar i posle minut vremena baciš pogled na telefon a on otperjao 20 cm u nekom pravcu ... i klizi i dalje. To treba videti svojim očima, da bi vam bilo jasno o čemu pričam.

Ukratko, horor je ovo obezbediti da ne padne, sa naizgled ravne (sigurne) površine.
Za mene - fabrički silikon (koji dolazi uz telefon) je obavezna stavka, osim ako ne želiš da telefon u jednom trenutku bupne na pod.

Poslednja izmena:
Tako je bilo meni i sa Mi6 i Mix, Mix 2s bez ičega... Užas koliko klizaju

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

I u rukama je previse klizav :)

Nillkin Qin fino radi posao. Zasticen je ekran kad je preklopljena futrola, a kad je otvorena lepo lezi u ruci.
Probao sam par silikonskih i gumenih i nijedna nije potpuno stitila socivo kamere, iako na osnovu izgleda deluje da stite. Jedna ivica je vise izbocena i ostaje da viri.

Poslednja izmena:
Jel zaista u MIUI nema notifikacionih ikonica gore levo?

Ima sa novom global betom. Makar na mi8 a to verovatno znači i na mi9

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jel zaista u MIUI nema notifikacionih ikonica gore levo?
Ima ih na 2-3 sec. (kad stigne poruka) i onda samo nestanu.
Ako povučeš vertikalno prstom po ekranu, tu ih i dalje ima (kako god se taj ekran zvao). Ovaj bag i dalje postoji kod Global EEA ROM-a ali kažu da je već ispravljen kod ostalih ROM-ova, i da će to biti korigovano i za EEU sa sledećom stabilnom verzijom MIUI.
Aktuelni Beta ROM nema tih problema, kao što reče kolega fkloznica.

Nazad
Vrh Dno