Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Nisam, u normalnom režimu sam.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Da se i ja upisem u temu. Uzeh polovan mi5.
Zaista sam iznenadjen kako lepo radi. U odnosu na prethodni G2 ovo je zaista veliki napredak u gotovo svim aspektima. Ekran daleko bolji narocito vidljivost na suncu. gps kao munja, za 2-3 sekunde uhvati lock. (lg-u je trebao citav minut). zvuk u slusalicama je dobar, ali drugaciji od lg-a, jos uvek nisam siguran koji mi vise odgovara...trebace malo vremena da se naviknem. jacina wifi signala i mreze je otprilike ista. Na emui sam se vec navikao. Brz je i uopste nije tako prenatrpan kao sto sam ocekivao, manje vise sve sto mi treba od osnovnih funkcija su dobro resene sa default aplikacijama.

Bolje lezi u ruci jer je neznatno uzi od Lg-a a i znacajno je laksi.
Kamera me jos najvise iznenadila. Ocekivao sam da su otprilike egal, ali ipak mi5 pravi znacajno bolje fotke. Mnogo vise detalja ima na slikama a boje mi deluju cak smirenije nego na LG (uopste nisu napucane kako kod nekih telefona).

Jedina zamerka je led svetlo (blic). Kad ga ukljucim u mraku deluje mi kao da sam upalio svecu. Dosta je slabo i narandzaste boje. Kod LG-a je ono bar dvostruko jace i mnogo prijatnije bele boje. Drugih mana nisam pronasao.

Ako je neko probao gogle hdr kameru neka javi da li se iplati rutovati.

Imas tu prije dvijr strane neke slike sa hdr+ meni su bolje na gcam :)

Ja se vratio na global stable.Mnogo bolje drzi bateriju nego na beti.Na beti divljaju google servisi ko ludi.

Koja je procedura da se vratis sa developer na stable rom? Iz updater-a nece da prihvati zip koji sam skinuo.

EDIT: Jel ovo jedini nacin? http://en.miui.com/a-234.html
Ovde pise da prvo mora da se otkljuca telefon.

Poslednja izmena:
Ja sam vratio iz updatera.Prvo sam probao i nije htelo,ali probaj dok ti je zakacen fon na komp,meni je tad uspelo :)

Razmisljam da uzmem xiaomi mi5 standardni model, koji je navodno globalna verzija, ima li nacin da uocim razliku izmedju globalne i kineske verzije ? Vjerujem da ce mi svakako doci sa playstorom, dakle globalnim rom-om, ali to ne znaci da je i globalna verzija

Mislim da nema mi 5 global verzija, neka me neko ispravi ako grešim.

Poslednja izmena:
Nema.To sto nasi strucnjaci pisu Global, to je Global rom, a ne Global version.

Sent from my Redmi Note 4X

pise na gsmareni da je 3GB/32GB za globalno trziste, a druge dve za kinesko trziste, na osnovu toga sam bio zakljucio da je to globalna verzija, hvala na odgovorima

Види у Logic shop, ја сам тамо купио телефон.

to je i mene zanimalo, par stranica unazad. dobih odgovor da osim 64gb memorije, brzeg procesora, lte 3 kategorije, sve ostalo je manje-vise isto, osim sto ona najjaca verzija ima i ceramic back ali takav telefon ne postoji u prodaji u srbiji a i preskup je svejedno. takodje sam saznao da mi5 nema podrsku za lte kanal 20 na 800mhz koji se koristi u srbiji uz kanal 3 na 1800mhz. neke bazne stanice funkcionisu na 800, a neke na 1800, to vec zavisi od operatera, mada mislim da nije presudno. ako gresim, ispravite me.

Svi operateri koriste 800 i 1800. U sustini Telenor je skoro sve (sem BG) pokrivao sa 800, tek nedavno su poceli stavljati 1800 stanice. VIP i mts imaju solidan broj 1800 stanica.
I da, u pravu si - nema LTE band 20 (800MHz) - pricalo se vec gomilu puta o tome - vecina kineskih telefona koja nisu radjena za EU trziste to nema...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav, kupio sam nedavno MI5 sa global rom-om. To mi je odgovaralo, i tako se kod nas prodaju, međutim primetio sam da ovaj rom ima sledeće probleme:
Nekada se telefon ceo koči, mislim na touch, šta god da pipnem treba mu više puta da otvori, kad skrolujem levo desno isto koči, tastatura sporo izlazi u sms aplikaciji i ume da koči.

Drugar ima istu telefon ali sa kineskim softverom. Ovakve probleme nikad nije imao njega sad zezaju notifikacije, ne stižu mu a sve smo podelili. Na android 7-ici a meni na 6-ici sve uredno stiže kao što je i njemu ranije, zato sam moj ostavio na 8.1.4.0 rom-u.

Posle restartovanja, telefon proradi super. Sada je malo bolja situacija jer sam našao na netu uputstvo da ugasim miui optimizaciju i memory optimizaciju, pa se ovo sada ređe događa.

Pošto je ovo tema za MI5 hteo sam da pitam i sve vas ostale, da li vam se ovo dešavalo i kako ste rešavali?

Naručio sam iz Kine deep flash kabl, da ne bih otključavao bootloader, pa sam razmišljao da ubacim kinesku verziju 8.1.4.0 jer je drugaru tada radio apsolutno savršeno.

Ili neki dobar custom, ako postoji, nisam ni gledao iskreno, jer uvek bude slabija kamera na njima.

Ja nemam nikakvih problema,guram 8.2.2.0 stable global

Danas otkljucao bootloader. Odobrenje dobio u roku od sat vremena.
Instalirao lineageos da testiram bateriju (bez gapps-a) i gcam.
Nazalost, sto se tice kamere ipak bih dao blagu prednost miui kameri, pre svega sto se tice boja, (prijatnije su za oko, gcam kao da ima blago plavicastu nijansu), i u non hdr modu miui dosta bolje izvlaci senke i tamnije delove slike.
Sto se tice detalja tu su negde na istom, otprilike...
Ako baterija bude znatno bolja ostacu na LOS-u. za sada mi sve radi kako treba. Koliko sam video za sada nijedna funkcija sa miui-a ne fali na LOS-u.

Uvek je kamera bolja na stock rom-u. Jer obicno ne daju drajvere za nju...

Pa ima li miui kamera od ovog mi a1 kako li bjese?

Pa ima li miui kamera od ovog mi a1 kako li bjese?

Probao sam i nju ali ona bas zaostaje i za miui i za gcam.

Inace, koja je proverena metoda za vracanje na stock rom (u slucaju da mi LOS ne bude odgovarao)? Moze li samo da se flesne fastboot rom?

Ja mislim da to i jeste metoda,fastboot flash.
Sto se kamere tice,na svakom telefonu je bolja na stock romu nego na nonstock based romovima,opste poznata stvar.
Meni na Miui 8 sad bas lepo radi Mi5.

Hahaha, nisam dugo izdrzao na LOS-u. Vec sam vratio miui :p
Ocekivao sam da ce baterija bolje drzati na LOS-u. ali ipak je suprotno, miui i je bolji u standby i tokom koriscenja telefona.

Flesnuo sam najnoviji fastboot rom stable. Treba li sad ponovo da flasujem ovaj obicni stable rom ili i fastboot moze da se koristi svakodnevno?

Pa isti je to softver, samo nacin flesovanja...

Upravo to. :) Ma Miui je zakon.Ja sam uzeo Mi5 osim kamere najvise zbog softvera i ne razumem zasto vecina prelazi na Lineage kad je u Miui draz. :)

Dosadi, meni je ovo treci xiaomi zaredom :)

Upravo to. :) Ma Miui je zakon.Ja sam uzeo Mi5 osim kamere najvise zbog softvera i ne razumem zasto vecina prelazi na Lineage kad je u Miui draz. :)

Meni je skroz nebitno, koji skin je u pitanju. Cak mi je nejasno kako neko moze da kupi telefon od 250 -300 EUR i da ga proda posle par dana jer nemoze da se navikne na miui (ili neki drugi skin). Pa meni je to sve isto, razlike su kozmeticke prirode sa mozda dve tri funkcije koje na nekom skinu postoje a na nekom trecem ne.
10-ak dana je sasvim dovoljno da se navikne na bilo koju verziju androida.

Ja sam nezadovoljan standby potrosnjom baterije pa sam zato isprobao LOS. Naime LG g2 mi je trosio 1% na svaka 3 sata, na wifi-u. mi5 trosi otprilike 1% na svaka 2 sata i to sa iskljucenim wifi-om (i data iskljuceni, naravno).
Za vreme aktivnog koriscenja mi5 drasticno manje trosi od G2.

Ja sam na Lineage na primer zbog Dropbox koji mi nije uvek radio kao treba, bez obzira što ga zaključam itd i plus samo nekih par sitnica koje neće na MIUI da rade kao rade na običnom Androidu i nešto te žulja i pređeš na LOS...

Sent from my AGS-L09 using Tapatalk

Ja za sada nisam imao ništa što neće da radi na MIUI-u a hoće na običnom androidu... možda sam ne zahtevan korisnik, ali meni je MIUI više nego ok i nemam potrebu da menjam rom.

Nije idealan Miui, ali ima dobrih opcija i ono sto mi se posebno svidja su teme i menjanje izgleda celog interfejsa sa njima.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Vrh Dno